τα ζώα σκοτώνουν για πλάκα όταν βαριούνται...
συμφωνώ ότι μπορεί να δείχνει έτσι
αλλά απλά αποκλείεται ρε παιδιά...αυτά είναι απ-ανθρώπινα χούγια
Οχι, δεν συμφωνώ. Απλως αποδεικνύει πως το παιχνίδι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στα σαρκοβόρα θηλαστικά κι ας είναι μακάβριο. Τα κρατάει γυμνασμένα σε περιόδους που το φαγητό είναι άφθονο (για να μην ξεκάσουν την τέχνη όταν/αν πάλι πεινάσουν).
Λάθος είναι να θες ν'απλουστεύεις τα πράγματα και να τα βλέπεις όλα "ρόδινα" του στυλ "όλα τα ζωάκια είναι γλυκούλικα και καλά και δεν κάνουν κακό αν δεν πεινάνε" ....μπλά, μπλά, μπλά...
Η γάτα ΔΕΝ είναι "άγριο ζώο" είναι εξημερωμένο κατοικίδιο. Δεν το λέω εγώ αυτό, η επιστήμη.
Όπως βέβαια λέει πως παίζουν με τα θηράματά τους αρκετά ζώα "έτσι για να ασκηθούν" λίγο (το να "περάσει η ώρα" μπορεί να μην σου άρεσε επειδή είναι λίγο ανθρωπομορφισμός). Πάντως δεν έχει πάντα να κάνει με το φαγητό.
Για τις γάτες κυκλοφορούν ΠΟΛΛΕΣ ηλίθιες φήμες στην Ελλάδα (όπως ο μύθος πως μόνο η πεινασμένη κυνηγάει) που δεν έχουν ακουστεί ποτέ σε άλλες χώρες. Είναι πραγματικά παρεξηγημένο πλάσμα από πολλούς.
Δεν ξέρω γιατί.
Το μόνο που ξέρω είναι πως το να ταϊσεις μια γάτα δεν την εντυπωσιάζει αρκετά για να σε συμπαθήσει (σ'αντίθεση με τον μέσο σκύλο) ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι ΠΟΛΥ καλύτερη στο κυνήγι από τον σκύλο (ναι, σκοτώνει ΚΑΙ για παιχνίδι) και δεν σε έχει ανάγκη.
ΑΡΑ, στην Ελλάδα ΠΟΛΛΟΙ νομίζουν πως "έχουν γάτες" ενώ δεν έχουν ΚΑΜΙΑ. Κρίνουν τη γάτα με βάση το φαγητό γιατί είναι η μόνη σχέση που είναι ικανοί να επιχειρήσουν με ένα ζώο....
Για να "εχεις μια γάτα" όντως και να την κάνεις να δεθεί μαζί σου (πράγμα ΠΟΛΥ εύκολο) πρέπει να την αγαπήσεις και να της προσφέρεις φιλία.
Τότε την γνωρίζεις μόνο και βλέπεις πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον σκύλο στο θέμα αφοσίωσης και εκτίμησης του αφεντικού της!
Και ΝΑΙ, Σου φέρνει ΚΑΙ ΔΩΡΑ!!!!!