ποντικια

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οκ..δεν ξερω αν θα βγω τωρα εκτος θεματος:rolleyes:
τα ποντικια υποθετω οτι θα ειναι σαν χαμστερακια..αυτα που τα βρισκουμε?:rolleyes::)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ποντικι=Mus musculus
αρουραιος=Rattus norvegicus
κατι σα λιονταρι με γατουλα!
αλλα ειδη καγκουλα! Ωστοσο νομιζω οτι και τα δυο ειναι βσικα επικινδυνα για λεπτοσπειρωση.
υ.γ τα λατινικα τα εβαλα γιατι παντα μου φαινοταν αστεια. θα βγω οφ αλλα το ποιο αστειο ειναι το γουρουνι.Sus scrοfa ουχουχοχυ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αρουραίος-τέρας
ποντίκι-μια σταλιά

επίσης αρουραίος άτριχη ουρά και με δακτύλιους εμφανείς
επίσης αρουραίος μαυρος ποντίκι γκρί

παίζουν και μυογαλές-σαν ποντίκι αλλά πολύ μυτερή μουσούδα-αυτές τρώνε έντομα και θεωρούνται ωφέλιμα για τον κήπο

υπάρχουν γάτες και γάτες σίγουρα
αλλά φόνο απο χόμπυ όχι δεν το δέχομαι
μάλλον σε καλοπιάνουν λοιπόν

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Μπορεί;)
Αυτό για τις μυογαλές, ανέλυσε το λίγο γιατί νομίζω ότι τώρα τελευταία τέτοια είναι τα θύματα. Γιατί είναι ωφέλιμα?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
βιοκαλλιέργεια
λέει ωφέλιμα για την κομπόστ και για τον κήπο δεν προκαλούν ζημιές .
τρώνε πρασσάγγουρες και άλλα μεγαλόσωμα έντομα .ίσως να είναι και οι κύριοι θυρευτές τους

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
προσωπικά το πρόβλημα των ποντικιών το έλυσα με μηχανή που παράγει υπερήχους

δεν ενοχλεί τα σκυλιά και ποντίκια ή ίχνη τους δεν ξαναείδα

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Γαλάζια, πραγματικά αυτή η συσκευή με τους υπερήχουν κάνει θαύματα.
Αλλά πρέπει να την τοποθετήσεις στο πιθανό σημείο εισόδου των ποντικιών. Η εμβέλεια της συσκευής είναι περιορισμένη, οπότε... ίσως χρειαστείς και δεύτερη.

Υπάρχουν ειδικά συνεργεία, που κάνουν απολύμανση. Η χλωρίνη δεν αρκεί. Πολλές αρρώστιες κουβαλάνε τα ποντικια, τα οποία έχουν το τρομερό ελάττωμα να κατουράνε το φαγητό τους, δεν είναι μόνο τα ποντικοκούραδα το πρόβλημα, η αρώστια μπορεί να υπάρχει παντού.

Πράγματι μια γάτα θα βοηθούσε, αλλά... δεν κυνηγάνε όλες!!!
Κάποιες έχουν το ένστικτο να σκοτώνουν είτε πεινάνε είτε όχι, κάποιες άλλες αδιαφορούν για τα ποντίκια.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και εγώ έχω τη συσκευή και τέρμα το θέμα.

Η γάτα μου (που είναι υπέροχη "χομπύστας" κυνηγός) αναγκάζεται τώρα και πάει πιο μακρυά για να σκοτώσει. Τα φέρνει όμως στο χαλάκι της εξώπορτας σαν καλό κορίτσι και το εκτιμώ πολύ. Οι σκύλοι μου ποτέ δεν μου έχουν κάνει δώρο....:p

Η γάτες (όπως και ΠΟΛΛΑ ζώα) σκοτώνουν και για παιχνίδι, άσκηση, εκμάθηση των νέων κλπ. Δεν έχει σχέση με την πείνα. Μερικές μάλλον ή δεν είναι καλές στο "άλθημα" ή απλώς δεν της βλέπεις όταν το κάνουν (το πιο πιθανό).

Στην Αγγλία έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με της "καλοταϊσμένες γατούλες" που σκοτώνουν τα ΠΑΝΤΑ (πουλάκια, ερπετά, σκίουρους, ποντικάκια και κουνέλια ακόμα) ΜΟΝΟ για να παίξουν. Έχω δει καταπληκτικό ανάλογο ντοκυμαντέρ (προσπαθούν να πείσουν τους Αγγλους να μην αφήνουν τις γάτες τους έξω καθόλου). Έφτασαν στο σημείο να μετράνε (και να κρατάνε σε κατάψηξη "αρχείο") τα θηράματα αρκετών...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Καμία γάτα στο ντοκυμαντέρ δεν έτρωγε κανένα θύραμα της (κι ούτε κι η δικιά μου το έχει κάνει αυτό ποτέ).

Το άσχημο είναι όταν βαριούνται και παρατείνουν το θάνατο, έτσι για να περάσει η ώρα....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το άσχημο είναι όταν βαριούνται και παρατείνουν το θάνατο, έτσι για να περάσει η ώρα....
Έχω δει και φάλαινα να το κάνει αυτό με μια μικρή φώκια. Τρομερό... :( ΑΛΛΑ φύση.
Οι φάλαινες, έλεγε ο Ατένμπορο (αν δεν τον ξέρετε ψάξτε για τα ντοκιμαντέρ του) το κάνουν αυτό για να προσελκύσουν θηλυκιές στο στυλ "κοίτα τι έπιασα και πώς παίζω μαζί του" αλλά ΚΑΙ απλώς για πλάκα, για να περάσει η ώρα!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλα ειναι να σου φερνει ποντικια...αν φερει φιδι τι κανεις????ιου ιου ιου...και αντε μετα να τη χαιδεψεις τη γατα!!!ενας απτους λογους π ψιλο-απομακρυνθηκα απτα γατια ηταν και αυτος....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η γάτα είναι μοναχικό άγριο ζώο
αυτοί που φροντίζουν γάτες είναι εκπαιδευμένοι από την γάτα τους

θαυμάζω την γάτα όσο και το λιοντάρι-αλλά την φοβάμαι λιγότερο
έχω μεγαλώσει ορφανά γατιά και τα έχω αφήσει όταν μεγάλωσαν σε άλλες πόλεις. εννοείτε πως δεν με έχει θυμηθεί κανένα τους ποτέ

στην γειτόνιά μου έχουμε πολλά ποντίκια και πολλές γάτες
έχω εντρυφήσει στην μηχανική σύλληψη ποντικιών
σας λέω-το βασικό είναι να μην μυρίζουν οι παγίδες άνθρωπο

τα ζώα σκοτώνουν για πλάκα όταν βαριούνται...
συμφωνώ ότι μπορεί να δείχνει έτσι
αλλά απλά αποκλείεται ρε παιδιά...αυτά είναι απ-ανθρώπινα χούγια

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
τα ζώα σκοτώνουν για πλάκα όταν βαριούνται...
συμφωνώ ότι μπορεί να δείχνει έτσι
αλλά απλά αποκλείεται ρε παιδιά...αυτά είναι απ-ανθρώπινα χούγια
Οχι, δεν συμφωνώ. Απλως αποδεικνύει πως το παιχνίδι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στα σαρκοβόρα θηλαστικά κι ας είναι μακάβριο. Τα κρατάει γυμνασμένα σε περιόδους που το φαγητό είναι άφθονο (για να μην ξεκάσουν την τέχνη όταν/αν πάλι πεινάσουν).

Λάθος είναι να θες ν'απλουστεύεις τα πράγματα και να τα βλέπεις όλα "ρόδινα" του στυλ "όλα τα ζωάκια είναι γλυκούλικα και καλά και δεν κάνουν κακό αν δεν πεινάνε" ....μπλά, μπλά, μπλά...

Η γάτα ΔΕΝ είναι "άγριο ζώο" είναι εξημερωμένο κατοικίδιο. Δεν το λέω εγώ αυτό, η επιστήμη.

Όπως βέβαια λέει πως παίζουν με τα θηράματά τους αρκετά ζώα "έτσι για να ασκηθούν" λίγο (το να "περάσει η ώρα" μπορεί να μην σου άρεσε επειδή είναι λίγο ανθρωπομορφισμός). Πάντως δεν έχει πάντα να κάνει με το φαγητό.

Για τις γάτες κυκλοφορούν ΠΟΛΛΕΣ ηλίθιες φήμες στην Ελλάδα (όπως ο μύθος πως μόνο η πεινασμένη κυνηγάει) που δεν έχουν ακουστεί ποτέ σε άλλες χώρες. Είναι πραγματικά παρεξηγημένο πλάσμα από πολλούς.
Δεν ξέρω γιατί.

Το μόνο που ξέρω είναι πως το να ταϊσεις μια γάτα δεν την εντυπωσιάζει αρκετά για να σε συμπαθήσει (σ'αντίθεση με τον μέσο σκύλο) ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι ΠΟΛΥ καλύτερη στο κυνήγι από τον σκύλο (ναι, σκοτώνει ΚΑΙ για παιχνίδι) και δεν σε έχει ανάγκη.

ΑΡΑ, στην Ελλάδα ΠΟΛΛΟΙ νομίζουν πως "έχουν γάτες" ενώ δεν έχουν ΚΑΜΙΑ. Κρίνουν τη γάτα με βάση το φαγητό γιατί είναι η μόνη σχέση που είναι ικανοί να επιχειρήσουν με ένα ζώο....

Για να "εχεις μια γάτα" όντως και να την κάνεις να δεθεί μαζί σου (πράγμα ΠΟΛΥ εύκολο) πρέπει να την αγαπήσεις και να της προσφέρεις φιλία.

Τότε την γνωρίζεις μόνο και βλέπεις πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον σκύλο στο θέμα αφοσίωσης και εκτίμησης του αφεντικού της!

Και ΝΑΙ, Σου φέρνει ΚΑΙ ΔΩΡΑ!!!!! :D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμένα ας κάνω κάποιες διασαφηνίσεις

εμείς λέμε για πλακα...ή βαριούνται...

δεν συμβαίνει στα ζώα

δεν σκοτώνουν για πλάκα επειδή βαριούνται.

δεν λένε βαριέμαι σήμερα...πάμε να σκοτώσουμε τίποτα να περάσει η ώρα...

απλά παίζουν-
γυμνάζονται όπως λές ή δείχνουν σε νεότερους πως γίνεται ή δείχνουν σε άλλα μέλη της αγέλης τις δυνάμεις τους (για ιεραρχικούς ή αναπαραγωγικούς λόγους) ή κάτι πρακτικό τελωσπάντων ρε παιδάκι μου

δεν λένε saturday night all right for fιghting τα ζώα
το ρόδινα και το γλυκούλια είναι όλα ανθρώπινες κλίμακες μεγέθους...

οι γάτες είναι άγρια ζώα έτσι όπως το εννοώ εγώ-δεν χρειάζονται τον άνθρωπο,όπως λές κι εσύ

αλλά η επιστήμη το εννοεί επιστημονικά και δεν διαφωνώ βέβαια...

γενικά βλέπω να λέμε σχεδόν τα ίδια
μόνο που στις γάτες δείχνεις πολύ έμπειρη και τα λές καλύτερα

:)

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
η συσκευη με με τον ηχο ειναι καποια συγκεκριμενη μαρκα?
που τις βρησκεις?

θελω να βαλω μια στο τροχοσπιτο στο οποιο ειχαμε επισκεπτες αλλα δεν θελω να τους σκοτωσω...

επισης τα σαμιαμιδια ξερετε πως θα παν αλλου να μηνουν?

απ οσο ξερω ο αρουραιος και τα ποντικια κουβαλαν τις αρωστιες εξετιας των σκουπιδιων,υπονομων κτλ που συχναζουν...αλλιως υπαρχουν και κατοικιδιοι αρουραιοι που δεν εχουν θεματα αρωστιων!

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
επισης τα σαμιαμιδια ξερετε πως θα παν αλλου να μηνουν?
Καλημέρα.
Η μαμά μου πάντα φρόντιζε (και εγώ το φροντίζω) να "εξαφανίζει" πολύ καλά τις αράχνες απο το σπίτι για να μη μπαίνουν τα σαμιαμίδια απο την αυλή! Και έπιανε και πιάνει πάντα το κόλπο!
Άρα: κάπου έχεις αράχνες! Βρες τες και διόξτες! Μαζί τους θια φύγουν και τα σαμιαμίδια!

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα σαμιαμίδια και οι αράχνες είναι ανταγωνιστές στην τροφή.
δεν μου κάθεται ότι όπου δεν έχει αράχνες δεν έχει και σαμιαμίδια