ποιος ειναι σωστος;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Oύτε οι απόγονοί του αλλάζουν ;)
Σχετικά με το συγχρονο για μένα είναι πλέον μύθος, ο σκύλος έδρασε την προηγούμενη δεκαετία, όπου άλλοι τύποι υπήρχαν και θα υπάρχουν.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα ζώα, ο Balco ας πούμε είναι κοινής αποδοχής.
Αλλά δεν θα κάνει ποτέ τα ζευγαρώματα αυτά ούτε θα δώσει τόσα σκυλιά.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@denis

αν και προφανώς καταλαβαίνω τι εννοείς, μάλλον αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό από την πλειοψηφία των αναγνωστών.

Στο δεύτερο σκέλος, αν και φλερτάρουμε με το off-topic, δεν θα έλεγα πως είναι δεικτικά τα περί προηγούμενης δεκαετίας, και θα διαφωνήσω κάθετα στα περί μύθου στον "σύγχρονο τύπο" και τονίζω πως προσωπικά τάσσομαι υπέρ του χαρακτηρισμού στο μορφολογικό του κομμάτι, όσο αυτό βεβαίως καθίσταται δύνατό. Υπάρχουν πολλά σκυλιά που κατηγορούνται ως σύγχρονα (δικαίως κατά την γνώμη μου, αφού αν θέλει κανείς να το απλουστεύσει θα τα έλεγε "λιγότερο στρογγυλεμένα") και που γεννήθηκαν προ 15 και πλέον χρόνια. Κάποια από αυτά είναι οι (αλφαβητικά για να μην παρεξηγούμαι, αν και θεωρώ τον Ragnar το πιο δεικτικό παράδειγμα):
Brando vom Hause Neubrand(1978 )
FalcovonderTeufelsbruecke (1990)
Falko vom Gruentenblick (1983)
Fuerst vom Wolfert Turm (1992)
Graf von der Teufelsbruecke (1990)
Irk vom Obergrombacher Schloss (1988 )
Ragnar van het Falconsnest (1992)
Ringo van den Bollobossen (1991)

Αντίθετα την ίδια στιγμή και λίγο αργότερα υπήρχαν κάποια που χαρακτηρίστηκαν σαν "παλαιού τύπου" μορφολογικά (κι εδώ αλφαβητικά, αν και θα διάλεγα τον Matcho σαν το πιο δεικτικό παράδειγμα):
Doc von der Teufelsbruecke
Othelo von der Teufelsbruecke
Mambo von der Teufelsbruecke
Matcho von Burgthan
Pirol vom Obergrombacher Schloss

Παράξενο ωστόσο αν σκεφτεί κανείς πως οι Falco και Doc von der Τeufelsbruecke ήταν αδέλφια και ο Irk με τον Pirol vom Obergrombacher Schloss πατέρας με γιο.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Aυτό λέω ... απλά ότι ο χαρακτηρισμός σύγχρονα είναι εν συντομία. Βλέπεις ότι έζησαν μαζί άλλα είναι αρχαιότερα από λιγότερο εκλεπτυσμένα ζώα που θα τα χαρακτήριζες "παλαιού τύπου" ...

Ο Balco Εspenstatte "σύγχρονος" σκύλος ειναι ? τί σχέση έχει με τον Orlando που είναι και αυτός του Neubrand γραμμές ? Τον περνάει 8 χρόνια ;)

Γνώμη μου πάντως ότι το "μοντερνο" σκυλί όλοι το γουστάρουν από ανάγκη ... :)

Ξέρω ότι η συζήτηση δεν μπορεί να παρακολουθηθεί απο σχεδόν κανέναν γι'αυτό και περιορίζομαι στα ονόματα τουλάχιστον ...

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Τώρα δεν νομίζω πως μπορείς να κακολογείς τον sir-elric...
Δείχνεις έναν σκύλο με τον τύπο και την έκφραση του Axel και βάζεις από κάτω τον Mambo, που ότι και να γίνει δεν αλλάζει ούτε η θέση, ούτε το μέγεθος των αυτιών του, ούτε το σχήμα του ρύγχους, αλλά ούτε κρύβεται ο τύπος του που παραπέμπει σε λιγότερο σύγχρονα Γερμανικά σκυλιά.
Ενταξει δεν ειμαι και τιποτα σχετικος, με το γουστο μου τους επιλεγω,:rolleyes: και μην ξεχναμε πως ο mambo εκει ειναι και 10 ετων, εχει πεσει οσο να'ναι.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αν και μπαίνουμε σε πολύ εξειδικευμένα μονοπάτια, που μάλλον ανήκουν στο subforum, δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να πω την γνώμη μου
Ο Balco Εspenstatte "σύγχρονος" σκύλος ειναι ? τί σχέση έχει με τον Orlando που είναι και αυτός του Neubrand γραμμές ? Τον περνάει 8 χρόνια ;)
Ο Neubrand προσπαθεί να βρει την χρησή τομή ανάμεσα στα δύο άκρα, ακριβώς επειδή αυτό προφανώς του αρέσει.
Αυτό δείχνει ο Orlando ο οποίος φαίνεται ωστόσο πιο "ρουστικ".
Αυτό δείχνει και ο Balco, ο οποίος κατά την γνώμη μου ενώ τείνει προς το "σύγχρονο" είναι μάλλον ακριβώς αυτό που θέλει ο Νeubrand.
Προσωπικά προτιμώ σαφέστατα τον Balco κι αν δεν είχε τόσο τραχύ ρύγχος θα τολμούσα να πω πως, άσχετα από τον τύπο, "χαϊδεύει το μάτι μου" σχεδόν όσο το χάιδευαν και οι Ragnar, Ringo και Graf
;)

Υ.Γ.: 6 είναι τα χρόνια που τους χωρίζουν!
;)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Συμφωνώ .. συμφωνείς όμως ότι αντίστροφα πάει - το "μοντέρνο" σκυλί είναι ο Orlando ή όχι ?

Παρομοίως ο Balco χαιδεύει το μάτι μου (ωραία έκφραση) και το μάτι πολλών ανά τον κόσμο βασικά ακόμα δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει κάτι κακό ... το ρύγχος είναι 9 cm μιά χαρά είναι, τραχύ ας είναι - να δίνει και κανα κουτάβι ...

Ο Neubrand πολύ με προβληματίζει αν θέλει κάτι συγκεκριμένο πάντως ... :D

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
O Balco ειναι πολυ ωραιος θα χαλασει κοσμο στην Γερμανια τωρα που τον πηρε ο Νeubrand.
Το μονο πραγμα που με χαλαει πανω του ειναι αυτο το ελατωμα που φενεται να δινει ο πατερας του Filou στα περισοτερα παιδια του δηλαδη τα στραβα μποροστινα ποδια .:)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Στραβά πόδια είχε ο Filou με την Mona και το έχω δεί και σε άλλες σκύλες αλλά όχι πάντα ... Εχω έναν γιό του που μόνον στραβά πόδια δεν έχει :)

Μετά το sieger θα φύγει ο Balco 1000%

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ξέρω ότι η συζήτηση δεν μπορεί να παρακολουθηθεί απο σχεδόν κανέναν γι'αυτό και περιορίζομαι στα ονόματα τουλάχιστον ...
Οχι βρε, γιατί το λες;; :p:p

Εγώ δεν καταλαβαίνω τιποτα απ'οσα λετε, και μου φαίνονται όλα ίδια πανω κάτω (τα ροτ που βάλατε στις φωτογραφίες.....) :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Το πιο όμορφο στα μάτια τα δικά μου, ήταν της rottie κι ας είναι λεμόνι! (οχι, δεν το λέω για γλυψιμο για να μην μου την πέφτεις σε άλλο θρεντ....:p ). Κούκλος είναι.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
αυτο στο οποιο επιμενω ακομα τελικα τι παραπανω εχουν αυτοι που λετε ειδαμε τις φωτογραφιες αλλα δεν μας εξηγησε κανενας γιατι αυτοι ειναι πολυ καλοι

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οι παραπάνω σκύλοι ανταποκρίνονται πολύ περισσότερο στο πρότυπο φυλής.
Εχουν πολλά παραπάνω - σχεδόν σε όλα τα σημεία πάνω στο σώμα και στο κεφάλι τους είναι ΣΧΕΔΟΝ οπως ορίζει το πρότυπο.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Η ουσιώδης διαφορά βρίσκεται στο γεγονός πως υπάρχει ένας μπουσουλας ο οποίος λέγεται πρότυπο φυλής. Ο βαθμός προσσέγγισης σε αυτό το πρότυπο είναι ο παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα του σκύλου. Και ακριβώς σε αυτό το σημείο κρύβεται η μεγαλύτερη παρεξήγηση σε σχέση με τις εκθέσεις σκύλων, ότι δηλαδή πρόκειται για καλλιστεία. Το κάλλος διέπεται μεν από κανόνες οι οποίοι ωστόσο έχουν ένα μεγαλύτερο υποκειμενικό υπόβαθρο απ' ότι το πρότυπο μιας φυλής που ορίζει την ιδανική μορφολογία με βάση την λειτουργία της συγκεκριμένης φυλής.

Αυτό που δεν περιγράφεται στο πρότυπο είναι ο "τύπος". Για να μπορεί ωστόσο να διακριθεί ο τύπος χρειάζεται η εμπειρία στην φυλή.

Εκθέσεις.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Οι παραπάνω σκύλοι ανταποκρίνονται πολύ περισσότερο στο πρότυπο φυλής.
Εχουν πολλά παραπάνω - σχεδόν σε όλα τα σημεία πάνω στο σώμα και στο κεφάλι τους είναι ΣΧΕΔΟΝ οπως ορίζει το πρότυπο.

Ο spyrou αν τον καταλαβα, ρωταει βλεποντας αυτα τα ροτ και διαβαζοντας το προτυπο πως καταλαβαινω ποιος ειναι πιο κοντα, παιρνω τη μεζουρα και αρχιζω να τους μετραω? μεσα απο την εμπειρια και τις γνωσεις εξασκειται το ματι μου και ετσι μπορω να καταλαβω?

Το προτυπο δηλαδη δεν εχει φωτο του "τελειου" rottweiler για να μπορουμε να συγκρινουμε, χρειαζεται τελικα να παρουμε μερικα ροτ και ενας κριτης να μας εξηγησηση με καθε λεπτομερεια για τι το ταδε χαρακτηριστικο ειναι πιο κοντα στο προτυπο ενω το αλλο οχι.

Τι λετε?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οχι δε υπάρχει ο τέλειος σκύλος - ακριβώς όπως λέει το πρότυπο. Υπάρχουν σκύλοι που δε βρισκεις λάθη εύκολα όμως.

Χρειάζεται εμπειρία ναι. Εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα pet μπορζόι από ένα καλό. Μόνο τραγικές διαφορές βλέπω. Μπορώ να πέσω όμως μέσα κατά 70% για το ποιός ειναι ο πατέρας ενός rottweiler που βλέπω χωρίς να το έχω ξαναδεί.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
για να το κανουμε πιο απλο το θεμα εκεινο το ομορφο rottaki τις rottie που το εχουμε δει σε φωτο μπορει καποιος που το εχει δει απο κοντα να μας πει τι λαθη εχει;

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Τα είχαν πει πολύ αναλυτικά ο falco και ο denis:

1. Μαλλον εχει ανοιχτο χρωμα ματια..?
2. Τα αυτια του δεν τα τοποθετη σωστα..
3. Ελαφρος σκουρος στα σημεια που θα πρεπει να ειναι πυροξανθο..
4. Η πλατη του φαινετε αδυναμο..και λαγονιζει στο πισω μερος
5. έχει στενό κεφάλι και μακριά μουσούδα

Τι άλλο να πουν δηλαδή?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν ξέρω άν η rottie θα παρεξηγηθεί γιατί άκουσα ότι ο σκύλος προορίζεται και για επιβήτορας :D :D :D
Βέβαια! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω ρουξουνοπαραγωγή!
Οι άλλοι που ζευγαρώνουν τα ρουξούνια τους και τα μοσχοπουλάνε στη ΧΕ, καλυτεροι ειναι?
:paja1::maria:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
1. Μαλλον εχει ανοιχτο χρωμα ματια..?
Κάτι τέτοια ποτέ δεν τα κατάλαβα. Τι σχέση έχει το χρώμα των ματιών π.χ. με τη γενική εμφάνιση του σκύλου? Στο πρότυπο του κανίς αναφέρεται αποδεκτό χρώμα μύτης για κάθε χρώμα τριχώματος (π.χ στο βερυκοκί προτιμάται η μαύρη, αλλά γίνεται δεκτή και η συκωτί).
Γιατί όλα αυτά βρε γνώστες?

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Άμα το λέει το πρότυπο τι θα πει γιατί?

Γιατί έτσι είναι το πρότυπο!!!!!!!

EDIT: Eyes: Of medium size, almond shaped, dark brown in colour. Eyelids close fitting.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog