καλησπέρα παιδιά!θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.όταν παίρνεις σκύλο από εκτροφέα σου δίνει μαζί και το pedigree..?έχω ακούσει πολλές ιστορίες που πληρώνουν για να τους έρθει το pedigree και μπερδεύτηκα..ποια τελικά είναι η διαδικασία για να το πάρεις?
Ακριβώς. Το κόστος δήλωσης είναι 20-30 Ευρώ. Αυτοί που σου λένε για pedigree 150-200 κλπ. θέλουν να σε αποτρέψουν να το ζητήσεις γιατί απλά δεν έχουν... Η γιατί θα αναγκαστούν να βρούν χαρτί "μαϊμού"σε καμια περίπτωση δεν θα τον επέλεγα κι εγώ!το θέμα είναι καθαρά pliroforiako.exo ακούσει κάτι τιμές για pedigree 150e.,200e..δεν είναι παρα πολλά??από τα λίγα που ξέρω ούτε τα μισά δεν κοστίζει να δηλώσεις την γεννα και τα κουτάβια..σωστά?
Καλησπερα georgerot .καλησπέρα παιδιά!θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.όταν παίρνεις σκύλο από εκτροφέα σου δίνει μαζί και το pedigree..?έχω ακούσει πολλές ιστορίες που πληρώνουν για να τους έρθει το pedigree και μπερδεύτηκα..ποια τελικά είναι η διαδικασία για να το πάρεις?
Βοηθησε μας λοιπον φιλε georgerot, να σε ξεμπερδεψουμε οσο το δυνατον περναει απο το χερι μας.pfff όλο μπερδεύομαι..από τους ανθρώπους που t έχω ακούσει σε καμια περίπτωση δεν είναι από pet shop η κάτι τέτοιο!μπορει να ειναι τα εξοδα αποστολης γιατι ερχονται απο οτι ακουσα με ''κουριερ'' απο εξω!
Σε αυτην την περιπτωση θα ζητησεις απο τον ΚΟΕ να σου επισπευσει τη διαδικασια εγγραφης του σκυλου στα μητρωα τους και 8α παρεις εναν αριθμο το ΒΕΚ το λεγομενο και θα συμμετεχεις μια χαρα και ας μην εχεις λαβει στα χερια σου το χαρτι.άλλη ερώτηση..από ελλάδα παίρνεις το pedigree 6-8 μηνών..και αν θέλεις να πας σε έκθεση μέχρι τότε?
Ερώτηση αφελούς: γιατί αργεί τόσο;Αν ο εκτροφεας ειναι Ελληνας τοτε δε θα το παρεις πριν ο σκυλος γινει 6-8 μηνων, γιατι αργουνε να εκδοθουνε απο τον ΚΟΕ.
Τωρα μπερδευτηκα εγω, αλλα δεν πειραζει. Απο οτι καταλαβα ομως μαλλον δε θα παρει χαρτια οποιος τα περιμενει.όχι δεν πήρα εγώ σκύλο..εγώ περιμένω...σε ενάμισι μηνα θα γεννηθεί ο μπέμπης μου(από ελληνικό εκτροφείο τον οποιο εκτροφέα τον γνωρίζω ενάμισι χρόνο και απλά πέρα του ότι ήταν στα πάντα διπλα m με το προηγούμενο σκυλάκι μου και σε θέμα εκπαίδευσης πληρεί όλαόσα θέλω σαν άνθρωπος σαν εκτροφέας και σαν φίλος)απλά ακούω συζητήσεις..αυτό είπα και ήθελα να ξεκαθαρίσω λίγο την κατάσταση στο μυαλό μου για το τι παίζει με pedigree από εξωτερικό και τέτοια..και με βοήθησες πολύ,,τα ξεκαθάρισες πολύ καλά..
Σιγουρα χρειαζεται καποιος χρονος για να ενημερωθει και η παγκοσμια κυνολογικη αρχη της FCI, οπως λεγεται, αλλα τοση καθυστερηση ειναι και παλι αδικαιολογητη. Λογω ελλειψης προσωπικου υποθετω.Ερώτηση αφελούς: γιατί αργεί τόσο;
Ισως να πω τώρα βλακεία, αλλά δεν υπάρχει βάση δεδομένων σε υπολογιστές;λέτε να παίρνουν τηλέφωνο όλα τα εκτροφεία που αναφέρει κατεπίσω το γεννεολόγιο και να ρωτάνε "αληθευει ότι η τάδε σκύλα σας ζευγάρωσε με τον τάδε σκύλο και έκανε αυτό το κουτάβι?" :lol: