περι του PEDIGREE

georgerot

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2010
143
0
καλησπέρα παιδιά!θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.όταν παίρνεις σκύλο από εκτροφέα σου δίνει μαζί και το pedigree..?έχω ακούσει πολλές ιστορίες που πληρώνουν για να τους έρθει το pedigree και μπερδεύτηκα..ποια τελικά είναι η διαδικασία για να το πάρεις?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Συνήθως μες στην τιμή είναι και το κόστος του pedigree.
Αν σου πει κάποιος εκτροφέας με pedigree τόσα,και χωρίς τόσα,εγώ δεν θα τον επέλαγα!

georgerot

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2010
143
0
σε καμια περίπτωση δεν θα τον επέλεγα κι εγώ!το θέμα είναι καθαρά pliroforiako.exo ακούσει κάτι τιμές για pedigree 150e.,200e..δεν είναι παρα πολλά??από τα λίγα που ξέρω ούτε τα μισά δεν κοστίζει να δηλώσεις την γεννα και τα κουτάβια..σωστά?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.518
Athens
σε καμια περίπτωση δεν θα τον επέλεγα κι εγώ!το θέμα είναι καθαρά pliroforiako.exo ακούσει κάτι τιμές για pedigree 150e.,200e..δεν είναι παρα πολλά??από τα λίγα που ξέρω ούτε τα μισά δεν κοστίζει να δηλώσεις την γεννα και τα κουτάβια..σωστά?
Ακριβώς. Το κόστος δήλωσης είναι 20-30 Ευρώ. Αυτοί που σου λένε για pedigree 150-200 κλπ. θέλουν να σε αποτρέψουν να το ζητήσεις γιατί απλά δεν έχουν... Η γιατί θα αναγκαστούν να βρούν χαρτί "μαϊμού"

georgerot

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2010
143
0
το ξαναλεω εν είναι για μένα αλλα γενικά ακούω συζητήσεις δεξιά και αριστερά και πήρε και κάτι τέτοιο το αυτή μου..και απλά λέω..λες να το πληρώνεις το χαρτί..και ρώτησα!

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
καλησπέρα παιδιά!θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.όταν παίρνεις σκύλο από εκτροφέα σου δίνει μαζί και το pedigree..?έχω ακούσει πολλές ιστορίες που πληρώνουν για να τους έρθει το pedigree και μπερδεύτηκα..ποια τελικά είναι η διαδικασία για να το πάρεις?
Καλησπερα georgerot .
Οταν παιρνεις σκυλο απο εκτροφεα παιρνεις και pedigree.
Αν ο εκτροφεας ειναι Ελληνας τοτε δε θα το παρεις πριν ο σκυλος γινει 6-8 μηνων, γιατι αργουνε να εκδοθουνε απο τον ΚΟΕ.
Αν το παρεις απο εκτροφεα του εξωτερικου τοτε θα το παρεις γρηγοροτερα.
Απο ελαχιστες χωρες παντως θα παρεις σκυλο και pedigree μαζι φευγοντας απο το εκτροφειο.
Τωρα το να πληρωσεις μετα την αγορα του σκυλου καποια επιπλεον χρηματα για να σου ερθει το pedigree, πιο πολυ σε αγορα σκυλου απο πετ σοπ μου φερνει.

Last edited:

georgerot

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2010
143
0
pfff όλο μπερδεύομαι..από τους ανθρώπους που t έχω ακούσει σε καμια περίπτωση δεν είναι από pet shop η κάτι τέτοιο!μπορει να ειναι τα εξοδα αποστολης γιατι ερχονται απο οτι ακουσα με ''κουριερ'' απο εξω! άλλη ερώτηση..από ελλάδα παίρνεις το pedigree 6-8 μηνών..και αν θέλεις να πας σε έκθεση μέχρι τότε?

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
pfff όλο μπερδεύομαι..από τους ανθρώπους που t έχω ακούσει σε καμια περίπτωση δεν είναι από pet shop η κάτι τέτοιο!μπορει να ειναι τα εξοδα αποστολης γιατι ερχονται απο οτι ακουσα με ''κουριερ'' απο εξω!
Βοηθησε μας λοιπον φιλε georgerot, να σε ξεμπερδεψουμε οσο το δυνατον περναει απο το χερι μας.
1. Εχεις παρει σκυλο απο το εξωτερικο και περιμενεις το pedigree και αυτο δεν ερχεται η καθυστερει υπερβολικα ?
2. Ποτε πηρες το σκυλο
3. Απο ποια χωρα ?
4. Απο εκτροφειο,δηλαδη ειναι σιγουρο πως ο σκυλος ειναι pedigree ?

άλλη ερώτηση..από ελλάδα παίρνεις το pedigree 6-8 μηνών..και αν θέλεις να πας σε έκθεση μέχρι τότε?
Σε αυτην την περιπτωση θα ζητησεις απο τον ΚΟΕ να σου επισπευσει τη διαδικασια εγγραφης του σκυλου στα μητρωα τους και 8α παρεις εναν αριθμο το ΒΕΚ το λεγομενο και θα συμμετεχεις μια χαρα και ας μην εχεις λαβει στα χερια σου το χαρτι.

georgerot

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2010
143
0
όχι δεν πήρα εγώ σκύλο..εγώ περιμένω...σε ενάμισι μηνα θα γεννηθεί ο μπέμπης μου(από ελληνικό εκτροφείο τον οποιο εκτροφέα τον γνωρίζω ενάμισι χρόνο και απλά πέρα του ότι ήταν στα πάντα διπλα m με το προηγούμενο σκυλάκι μου και σε θέμα εκπαίδευσης πληρεί όλαόσα θέλω σαν άνθρωπος σαν εκτροφέας και σαν φίλος)απλά ακούω συζητήσεις..αυτό είπα και ήθελα να ξεκαθαρίσω λίγο την κατάσταση στο μυαλό μου για το τι παίζει με pedigree από εξωτερικό και τέτοια..και με βοήθησες πολύ,,τα ξεκαθάρισες πολύ καλά..:):)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί εγώ το πήρα μαζί με το κουτάβι και δεν μπορώ να πω πως ζω σε μια χώρα της προκοπής
6 μήνες για ένα χαρτί, για όνομα του Θεού

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
1. Κανένας εκτροφέας δεν θα σου ζητήσει επιπλέον λεφτά για τον επίσημο γενεαλογικό χάρτη του σκύλου (pedigree), πολύ απλά γιατί είναι η ταυτότητα του σκύλου.
2. Κάποιοι εκτροφείς θα σου δώσουν επιπλέον και έναν ανεπίσημο γενεαλογικό χάρτη (Breeder's Pedigree) συνήθως πέντε (5) και πλέον γεννεών για να γνωρίζεις και τι υπάρχει πιο πίσω!
3. Οι επίσημοι γενεαλογικοί χάρτες που εκδίδονται στην Ελλάδα από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος κάνουν κατά μέσο όρο 6 μήνες να εκδοθούν και αποστέλλονται στον εκτροφέα. Αυτό σημαίνει πως θα τον πάρει ο νέος ιδιοκτήτης όταν ο σκύλος του θα είναι περίπου 7 μηνών.
4. Η πρώτη μεταβίβαση του κάθε σκύλου, δηλαδή από τον εκτροφέα στον πρώτο ιδιοκτήτη, είναι ελεύθερη εξόδων μεταβίβασης από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος. Οι επόμενες χρεώνονται.
5. Σκύλος ελληνικής εκτροφής δικαιούται να λάβει μέρος σε ελληνική έκθεση πριν την έκδοση του γενεαλογικού χάρτη του. Απλά πρέπει να προηγηθεί σχετική αίτηση στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος.
6. Μάθετε να ζητάτε από τον εκτροφέα αντίγραφο του δελτίου δήλωσης γέννας και να σας ενημερώνει για τον αριθμό πρωτοκόλλου του εισερχόμενου από τον Κ.Ο.Ε.
7. Ελέγξτε τον αριθμό του microchip του σκύλου που πήρατε. Πρέπει να συμπίπτει απόλυτα με αυτόν που αναφέρεται στην δήλωση της γέννας.

Υ.Γ.: Το ύψος του αντιτίμου της δήλωσης γέννας ορίζεται από τον αριθμό των κουταβιών και είναι περίπου 20 € ανά γενεαλογικό χάρτη, δηλαδή ανά κουτάβι (10 κουτάβια στην γέννα = 10 x 20 € = 200 €).

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
όχι δεν πήρα εγώ σκύλο..εγώ περιμένω...σε ενάμισι μηνα θα γεννηθεί ο μπέμπης μου(από ελληνικό εκτροφείο τον οποιο εκτροφέα τον γνωρίζω ενάμισι χρόνο και απλά πέρα του ότι ήταν στα πάντα διπλα m με το προηγούμενο σκυλάκι μου και σε θέμα εκπαίδευσης πληρεί όλαόσα θέλω σαν άνθρωπος σαν εκτροφέας και σαν φίλος)απλά ακούω συζητήσεις..αυτό είπα και ήθελα να ξεκαθαρίσω λίγο την κατάσταση στο μυαλό μου για το τι παίζει με pedigree από εξωτερικό και τέτοια..και με βοήθησες πολύ,,τα ξεκαθάρισες πολύ καλά..:):)
Τωρα μπερδευτηκα εγω, αλλα δεν πειραζει. Απο οτι καταλαβα ομως μαλλον δε θα παρει χαρτια οποιος τα περιμενει.
Εκτος κι αν πληρωσει 100 η 200 ευρω και ψαχτουνε να του βρουνε κανενα πλαστο.
Παγια τακτικη του pet shop system
Ερώτηση αφελούς: γιατί αργεί τόσο;
Σιγουρα χρειαζεται καποιος χρονος για να ενημερωθει και η παγκοσμια κυνολογικη αρχη της FCI, οπως λεγεται, αλλα τοση καθυστερηση ειναι και παλι αδικαιολογητη. Λογω ελλειψης προσωπικου υποθετω.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
λέτε να παίρνουν τηλέφωνο όλα τα εκτροφεία που αναφέρει κατεπίσω το γεννεολόγιο και να ρωτάνε "αληθευει ότι η τάδε σκύλα σας ζευγάρωσε με τον τάδε σκύλο και έκανε αυτό το κουτάβι?" :lol:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
λέτε να παίρνουν τηλέφωνο όλα τα εκτροφεία που αναφέρει κατεπίσω το γεννεολόγιο και να ρωτάνε "αληθευει ότι η τάδε σκύλα σας ζευγάρωσε με τον τάδε σκύλο και έκανε αυτό το κουτάβι?" :lol:
Ισως να πω τώρα βλακεία, αλλά δεν υπάρχει βάση δεδομένων σε υπολογιστές;