παρενέργειες nutri-cal?

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
λόγω του ότι η Killah εδω και κάποιες μέρες δεν έχει όρεξη και είναι αρκετά αδύνατη , ο κτηνίατρος μας συνέστησε τη χρήση πάστας nutri-cal ως συμπλήρωμα και για να της ανοίξει η όρεξη...

ενώ λοιπόν εδώ και ένα μήνα μένει στο σπίτι μόνη της τις λίγες ώρες που μπορεί να λείψουμε ελευθερη και χωρίς τη χρήση crate, απο χτες που ξεκινήσαμε τη nutri-cal κάνει τρελές ζημιές στο σπίτι...μιλάμε για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ενώ οι καθημερινές της βόλτες δεν εχουν μειωθει και εκτονώνεται στις βόλτες της....

Εχει κάποιος παρόμοιες παρενέργειες? μπορεί να φταίει η πάστα? Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια αλλαγή ξαφνικά και χωρίς λόγο...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δηλαδη αν τις εδινες σαλαμι η τυρι δεν το ετρωγε?μονο αυτο που εδωσε ο γιατρος θελει?
Τι ταιζες πιο πριν?

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
το nutri cal δεν ειναι τροφή...ειναι συμπληρωμα διατροφής... τουλάχιστον σαν τετοιο μου το εδωσε ο κτηνιατρος.. τρεφεται με καλη ξηρα τροφή απο την οποια τις τελευταιες μέρες δεν τρώει ουτε το μισο απο αυτό που πρεπει ημερησίως για την ηλικία της κ τα κιλά της. Λόγω του ότι είναι αρκετα αδυνατη δώσαμε συμπλήρωμα...

υγ..διαβασες καν τι εγραψα??? απορω...

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ξανα απο την αρχη,ρωτησα κατι και δεν μου απαντησες,δωσε σαλαμι η κασερι και πες μου αν το τρωει ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ,ολα τα διαβασα μην στενοχωριεσαι.
Ποια μαρκα τροφης γραψε το ονομα.
Τα συμπληρωματα διατροφης κ.τ.λ. τα γνωριζω μην σκοτιζεσαι,εσυ μπηκες εδω και εκανες μια λαθος ερωτηση,δεν προκειτε να παρεις ετσι απαντηση,και ειδικα με το υστερογραφο σου.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
ωχ βγηκαν τα μαχαιρια ξανα:D:D
ο/η omarock μαλλον το ρωταει αυτο για να καταλαβει αν το σκυλακι σου ειναι λεπτεπιλεπτο στο φαι ή αν δεν εχει ορεξει,που ισως να ειναι παθολογικο το προβλημα
(αν κανω λα8ος διορθωσεμε)

περιεργο εμενα μου ακουγεται αυτο!το ειπες στον κτηνιατρο?κιαν ναι τι σου απαντησε?

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
πάμε πάλι απο την αρχή..

αν της δώσω σαλάμι θα το φάει, αρα δε μιλάμε για κάτι παθολογικό.. Υποθέτω πως ένα κουτάβι κοντά 7 μηνων δε μπορεί να ζήσει με σαλάμι κ ζαμπονάκια.. έτρωγε κανονικά 3 γεύματα τους πρώτους 6 μήνες και εδώ και λίγο καιρό έχει 2 γευματα τη μέρα.

ξηρά τροφή: arden grande

είχε κανονικά όρεξη με εξαίρεση τις τελευταίες μέρες..οταν έφτασε σε σημειο να τρώει ελάχιστα Δευτερα πρωί και να ξαναγγίζει το μπολ της Τετάρτη πρωι και για αυτό να δοκιμάσει το φαγητό απλά, πήγαμε στον κτηνίατρο ο οποίος τη ζύγισε και μας είπε πως είναι οριακό το βάρος της, είναι στο όριο να αρχισουν να φαίνονται τα πλευρα της για την ακρίβεια, έτσι μας εδωσε τη nutrical για να της ανοιξει η όρεξη.

η ερωτηση μου είναι αν αυτο το πράγμα έχει παρενέργειες... γιατί ξεκινήσαμε να δίνουμε την πάστα χτες, η όρεξη της έχει ανοιξει και τρώει κανονικά αλλά 2 φορες που λείψαμε σήμερα για λίγες ώρες, βρήκαμε το σπίτι ναρκοπέδιο, ενώ δε το έχει ξανακάνει. Ακριβως επειδη δεν εχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα της και επειδή δε τίθεται θέμα εκτόνωσης, το μόνο πράγμα με το οποίο μπορώ να το συνδέσω είναι η χρήση της πάστας...

omarock, το "ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ" το προσπερνάω γιατί σκοπος μου δεν ειναι η προσωπική αντιπαράθεση πρώτον και δευτερον ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είσαι η μάνα μου...:p;)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Απ οτι ξερω, η nutri cal η CaloPet και αλλα τετοια- δεν εχουν τετιες "παρενεργιες"!

Απλα υποθετω, οτι το σκυλακι σας μπαινει σιγα σιγα στην εφηβεια και σας δοκομαζει!
Πρωτων με επιλεκτικη διατροφη (που δεν μου φαινεται καθολου παραξενα- ουτε εγω δεν θα ετρωγα καθε μερα το ιδιο, ειδικα, οταν γνωριζω, οτι υπαρχει και αλλο φαι) και δευτερων αλλαζωντας την διακοσμηση σπιτιου οπος θελει αυτο!

Φασεις ειναι πιστευω! Με λιγη υπομονη θα περασουν!!

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
ευχαριστώ για την απάντηση frenchie..το σκέφτηκα κ αυτό απλά το ότι ταίριαξε χρονικά με τη χρήση της πάστας, με έβαλε σε υποψίες... είναι παράξενο το ίδιο σκυλί να μένει μόνο του την Παρασκευή για μια ώρα και να μην κάνει τίποτα και το Σαββάτο να μας κάνει το σπίτι πεδίο μάχης... Δε μιλάμε για αλλαγή διακόσμησης... το μόνο που δεν είχε ζημιά ήταν οι τοίχοι..

ο λόγος που ρώτησα ήταν μήπως η nutrical πέρα απο τις βιταμίνες περιέχει και κάποια στοιχεία που να της δημιουργούν την ανάγκη έξτρα εκτόνωσης, έτσι ώστε να προσανατολιστούμε εκεί..

Υπομονή, δόξα τω θεώ, αρκετή..

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Eαν της δώσω σαλάμι θα το φάει, αρα δε μιλάμε για κάτι παθολογικό.. Υποθέτω πως ένα κουτάβι κοντά 7 μηνων δε μπορεί να ζήσει με σαλάμι κ ζαμπονάκια.. έτρωγε κανονικά 3 γεύματα τους πρώτους 6 μήνες και εδώ και λίγο καιρό έχει 2 γευματα τη μέρα.
αν το κοριτσι σου τρωει τα δυο γευματα απο τα τρια που τις εδινες ,δεν καταλαβαινω το λογο να δωσεις συμπληρωμα ,αλλωστε παιζει και ο παραγοντας θερμοκρασια ,λογω καλοκαιριου σιγα σιγα μειωνεται η ορεξη για φαγητο ,καποια σκυλια μπορει να μειωσουν και στο ενα γευμα που για να το φανε και αυτο θα πρεπει να ειναι πολυ νωρις το πρωι ή πολυ αργα το βραδυ (αυτο ισχυει στις μερες καυσωνα-κατακαλοκαιρο),επισης ειπες 7 μηνων ,ειχε οιστρο ? περιμενεις να ερθει ? πολλες φορες αυτο επειρεαζει τη διαθεση για φαγητο

διατροφικα συμπληρωματα δινουμε οταν τα σκυλια μας τρεφονται με μαγειρευτο φαγητο ,με μετριας ποιοτητας ξηρα τροφη ,σε προβλημα υγειας κατα τη διαρκεια αυτου και μετα απο χειρουργικη επεμβαση

θεωρω λαθος για απλα μειωμενη διαθεση φαγητου τη χορηγηση οποιουδηποτε συμπληρωματος

αν πιστευεις οτι η ξηρα τροφη που δινεις δεν καλυπτει τις αναγκες της μικρης τοτε δινεις αλλη ξηρα τροφη

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
ο λόγος που ρώτησα ήταν μήπως η nutrical πέρα απο τις βιταμίνες περιέχει και κάποια στοιχεία που να της δημιουργούν την ανάγκη έξτρα εκτόνωσης, έτσι ώστε να προσανατολιστούμε εκεί..

.
Αυτο αποκλειεται ...βιταμινες ειναι , οχι ντοπαρισμα.Αλλωστε σε μια μερα μεσα δεν γινεται να εχει καμμια επιδραση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Φαντάζομαι ο omarock αυτό ήθελε να πει. Οτι κανένα σκυλάκι που είναι καλά στην υγεία του, δεν αντιστέκεται στα λουκάνικα, τυριά και γενικώς σε τέτοιοιυς πειρασμούς. Αν έπεφτε με τα μούτρα στο τυράκι πχ θα σου έλεγε στην συνέχεια, ότι το σκυλάκι μάλλον είναι καλά στην υγεία του, δεν υπάρχει λόγος να πάρει συμπλήρωμα και θα προσανατολιζόταν σ' αυτό περίπου που σου είπαν οι υπόλοιποι, δηλαδή εφηβεία, διάθεση, οίστρος κλπ
Τελικά τρώει κανονικά έστω και μειωμένη σε ποσότητα την ξηρά τροφή της ή θέλει και κάποια "ενίσχυση" ;

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
να κάτι που δεν είχα σκεφτεί!!! δεν αποκλείεται να περιμένει τον πρώτο της οίστρο τότε κ για αυτό να της εχει μειωθεί η όρεξη..

Oσον αφορά τα 2 γευματα, ναι εγώ βάζω 2 γεύματα....αυτή δεν τα αγγίζει...

πήγαμε σε arden grange μετά απο eukanuba, κάνοντας την αλλαγή σιγά σιγά για να μη της δημιουργήσουμε πρόβλημα..
Να ξεκαθαρίσω πως το συμπλήρωμα δεν το πήρα μόνη μου, αλλά ύστερα απο πρόταση του κτηνιάτρου που την παρακολουθεί εδώ κ 4 μήνες..

Σίγουρα η αλλαγή της θερμοκρασίας παίζει ρόλο στην όρεξη αλλά ο γιατρός πρότεινε να ξεκινήσουμε άμεσα nutriplus, καθώς δεν την παίρνει να χάσει γραμμάριο και πραγματικά εδώ και 3 μέρες που το ξεκινήσαμε έχει κ πάλι όρεξη. Εννοειται πως δε θα το συνεχίσουμε για πάντα, ίσα ίσα να καρδαμώσει λίγο γιατί έχει μείνει πετσί κ κόκαλο :(

οσον αφορα τις τυχόν "παρενέργειες" εφόσον δεν υπάρχουν, τείνω να πιστεψω πως η μικρή μας δοκιμάζει οπως είπε κ η frenchie...

(ναι οκ, μπορεί να ήταν ΛΑΘΟΣ ερώτηση σύμφωνα με τον/την omarock, αλλά απο πότε η άγνοια και η ζήτηση συμβουλής είναι λάθος???)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ο omarock είναι από τους ψαγμένους γνώστες. Είναι θερμός υποστηρικτής των μη χημικών παρεμβάσεων σε κάθε μορφή. Διατροφή, υγεία κλπ. Εγώ παρακολουθώ πάντα τις παρεμβολές του με πολύ ενδιαφέρον. Κι εμείς την ίδια τροφή χρησιμοποιούμε τον τελευταίο καιρό. Μπορώ να σου πω, ότι ακόμη και σκέτη την υποδέχτηκαν με σχετική ευκολία. Σε δύσκολες ώρες, την νοστιμίζω με διάφορα τεχνάσματα. Αν το σκυλάκι σου είναι αποδεδειγμένα υγιές, μην σκας. Οταν πεινάσει θα φάει. Και μέχρι να της περάσει η "μούρλα", μήπως να την έχετε κάπως περιορισμένη μήπως και σωθεί τίποτα στο σπίτι; :p

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μαλλον τοτε αφηνεις τα γευματα μεχρι να τα φαει?αν ναι,τοτε μολις τις βαζεις φαγητο και δεν τρωει τοτε σε 10-15 λεπτα να παιρνεις το φαγητο απο μπροστα της.
Παρε μια κονσερβα και βαζε μια κουταλια τις σουπας στην ξηρα,λιγο νερακι ανακατεμα και δωστο.
Μειωσε τις ποσοτητες,οι τροφες δεν ειναι για ολα τα σκυλια ιδιες(αλλος μεαβολισμος,κ.τ.λ)και μετα σταδιακα οταν πια γλειφη το πιατο ανεβα παλι αλλα λιγο λιγο,βρες την μεριδα της,στο φαγητο,λιγο ειναι παντα καλυτερο απο πολυ,ειδικα στα κουταβια.
Τα ναρκοπεδια που λες,ειναι μαλλον γιατι εβγαλε πια δοντια(κανονικα)και ειναι και σε ηλικια που εχει πολυ ενεργεια.
Για τα βοηθηματα η γωμη μου ειναι γνωστη,περιττα σκουπιδια.

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
το γεύμα της μένει στη διάθεση της για 20 λεπτά.. Αν δε το φάει, το μπολ εξαφανίζεται μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος.. το συμπλήρωμα θα το κόψω μόλις πάρει κανά κιλό...

όσον αφορά το βομβαρδισμό του σπιτιού, ο χθεσινός απολογισμός ήταν:

- μια ζώνη
- ενα γάντι
- 3 βιβλία
- 1 τόμος εγκυκλοπαίδειας
- 1 περιοδικό
- 1 κούτα φιλτράκια
- 1 κούτα χαρτάκια
- 1 κομπολόι
- 1 θήκη γυαλιών ηλίου

αν είναι θέμα ενέργειας, τι να πω...επανερχόμαστε στο crate για τις 2 ώρες που λείπω και θα κάνουμε τις 4 ώρες βόλτα την ημέρα 6 κ βλέπουμε:shock:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
όσον αφορά το βομβαρδισμό του σπιτιού, ο χθεσινός απολογισμός ήταν:

- μια ζώνη
- ενα γάντι
- 3 βιβλία
- 1 τόμος εγκυκλοπαίδειας
- 1 περιοδικό
- 1 κούτα φιλτράκια
- 1 κούτα χαρτάκια
- 1 κομπολόι
- 1 θήκη γυαλιών ηλίου

αν είναι θέμα ενέργειας, τι να πω...επανερχόμαστε στο crate για τις 2 ώρες που λείπω και θα κάνουμε τις 4 ώρες βόλτα την ημέρα 6 κ βλέπουμε:shock:
Αυτά είναι όλα? Έχω ακούσει και χειρότερα.... :D
Δες κι εδώ: Χαλασμός Κυρίου...!!!

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
χαχαχαχαχα!! α, καλά... οταν την πρωτοπήραμε είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα ¨μικρό" άγχος αποχωρισμού, το οποίο μέχρι να το λύσουμε, πληρώσαμε γύρω στα 600 ευρώ για να διορθώσουμε τη "νεα διακόσμηση"... (καινούρια καρέκλα γραφείου, καινούρια καλώδια λαπτοπ, καινούριο χαλί κουζίνας, κτλ...) το χαμε λύσει όμως ρε @@το...

ρώτησα και κτηνίατρο κ μου πε πε πως λόγω του ότι η πάστα είναι πολύ θερμιδογόνα (αν θυμαμαι καλα τη λέξη) της δίνει περισσότερη ενέργεια οποτε απο το πρωι εχουμε ξεπατωθεί στις βόλτες!

τουλάχιστον τώρα τρώει, οπότε χαλάλι της :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97