παρατημενο κουταβακι (μαλλον)

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Αγαπητε vas, οι λεπτομερειες κανουν τη διαφορα! Κ γνωριζοντας τις, θα μπορεσουν οσοι στο μελλον βρεθουν σε παρομοια θεση να πραξουν τα δεοντα....

• Like
Reactions: moko

moko

Active Member
13 Απριλίου 2014
36
131
Ilion
Αρα; Της κανονικής αστυνομίας; Τους ειδοποίησες δηλαδή και ανταποκρίθηκαν άμεσα, θετικά και αποτελεσματικά; Καλό είναι να το ξέρουμε, για να μην αποθαρρύνεται κάποιος, που θέλει να βοηθήσει, αλλά φοβάται ότι δεν θα βρει ανταπόκριση.
ειτε εχει καποιος ανταποκριση ειτε οχι φανταζομαι οτι καλο ειναι να κανει οτιδηποτε μπορει σε μια τετοια περιπτωση.
υπαρχει και μη κανονικη αστυνομια? της κανονικης. ναι! ανταποκριθηκαν. μετα απο αρκετο κυριε 'λεησον βεβαια.
Στην αρχη μιλησα με μια πανξινη η οποια 3 πουλακια καθονταν. μου ειπε να παρω την τροχαια της περιοχης. το τι ακριβως καταλαβε απαυτα που της ειπα ενας θεος ξερει. Ξανακαλεσα αργοτερα και μιλησα με εναν κυριο ο οποιος ηταν ευγενεστατος αλλα οχι ιδιαιτερα προθιμος να κανει κατι νομιζω. του εξηγησα τι συμβαινει και με τα πολλα πολλα μου ειπε οτι το μονο που μπορουν να κανουν για αρχη ειναι να κανουν μια παρατηρηση στους ιδιοκτητες και να τους υπενθυμισουν οτι η συγκεκριμενη πραξη ειναι παρανομη. μου ειπε επισης οτι θα μπορουσα να κανω μηνυση αλλα θα εβρισκα τον μπελα μου μετα. Εν τελη συμφωνισαμε στο να σταλει καποιος να δουν οτι οντως ειναι οπως τα περιγραφω και υπαρχει εκει το σκυλακι και αμα δεν απαντουσε και παλι κανεις απο το διαμερισμα θα επικοινωνουσαν εκεινοι με την πυροσβεστικη να το κατεβασουν αλλα θα επρεπε να εγγυηθω οτι θα το κρατησω εγω σε αυτη την περιπτωση ή να εχω βρει ηδη φιλοξενια μεσω καποιας φιλοζωικης ομαδας. οταν ηρθαν ανοιξε καποιος, τους ειπε ολα αυτα που σας εγραψα παραπανω για το σκυλακι και του ειπαν απλα να το βαλουν μεσα αμα σκοπευουν να το κρατησουν μεχρι να βρεθει ο ιδιοκτητης γιατι εκτος του οτι ταλαιπωρειται το ζωντανο, ενοχλει και 3 τετραγωνα με το κλαμα του και πως αμα ξαναγινει παραπονο η αντιμετοπιση δεν θα ειναι ευγενικη και οτι η ποινη μπορει να ειναι μεχρι και φυλακιση.

moko

Active Member
13 Απριλίου 2014
36
131
Ilion
Τι είδους μπελά θα έβρισκες, αν έκανες μύνηση;
Καλησπερα Mareco,

θα εμπενα απλα σε μια διακασια στην οποια δεν θα εβρισκα καποιο δικαιο. δεν ειδα καποιον να χτυπα το ζωο. ουτε ηταν δεμενο και υποσιτισμενο πχ. καταλαβες?
το σκυλι εν τελη δεν ανηκει σε αυτους που το ειχαν στο μπαλκονι οποτε ουσιαστικα εκεινοι το βοηθουσαν εστω και με λαθος τροπο. οποτε αυτοι εκαναν "καλο". το να τους τρεξω δικαστηκα με δικα μου εξοδα για κατι το οποιο δεν ηταν οπως φαινοταν δικος μου μπελας δε θα ηταν μετα? κανοντας λοιπον μηνυση μη γνωριζοντας ακριβως τι συμβαινει με το ζωο θα ξεκινουσα εναν πολεμο που θα χτυπουσε μετα εις βαρους μου σαν "ψευδομαρτυρια" και φυσικα εκεινοι θα μπορουσαν με τη σειρα τους να κανουν μηνυση σε εμενα διοτι δεν υπαρχει αποδειξη οτι το σκυλι ειναι κακοποιημενο.
Με λιγα λογια για να γινει μηνυση πρεπει να υπαρχουν επαρκη στοιχεια, δλδ να φαινεται η κακοποιηση του ζωου στο σωμα του, η οταν ερθει η αστυνομια το σκυλι να ειναι χωρις νερο και δεμενο ή να υπαρχουν κι αλλοι μαρτυρες να υποστηριξουν πως το σκυλι υπεφερε. που σε μια γειτονια που ο μεσος ορος ηλικιας ειναι τα 70 να βρεις ατομο να ασχοληθει με μια τετοια υποθεση ειναι απλα απιθανο.
οποτε το μονο που μπορεις να κανεις για αρχη ειναι να καταγραφει το περιστατικο στο βιβλιο συμβαντων της αστυνομιας το οποιο γινεται αυτοματα αφου κανεις καταγγελια (σου δινουν και εναν αριθμο για την καταγγελια ΑΜΑ το ζητησεις βεβαια) οποτε αμα ξανασυμβει το αντιστοιχο σκηνικο τοτε θα μπορεις να κανεις και μηνυση εχοντας ως πατημα το οτι εχει ξανασυμβει οποτε ειναι η οντως κακοποιηση.