παρατημενα σε ταρατσα στον καυσωνα

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Μπορείτε να τα σώσετε;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010, 12:30

«Επί της οδού Χρυσουπόλεως 38 στα Καμίνια στον Πειραιά, υπάρχουν στην ταράτσα παρατημένα για χρόνια δύο σκυλιά. Οι ιδιοκτήτες τους δεν τα βγάζουν ποτέ έξω, τα ταΐζουν όποτε θυμούνται, δεν τα πλένουν ποτέ, το ένα είναι σχεδόν τυφλό και μάλλον θέλει πια ευθανασία.

Τα κακόμοιρα είναι μονίμως έτσι σε αυτή την κατάσταση, παρατημένα στον καύσωνα ή την παγωνιά και αλυχτάνε από τα βάσανά τους. Σας παρακαλώ κάντε κάτι να βοηθήσετε αυτά τα πλάσματα που υποφέρουν. Δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ για να βοηθήσω να σωθούν αυτά τα πλάσματα»

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
πάρε τηλ την φιλοζωική μπας και μπορεί να κάνει τίποτα.
αλλά δεν νομίζω,είναι αμετρητοι οι σκύλοι που ζουν έτσι!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οι φιλοζωηκες δεν κανουν ΤΙΠΟΤΑ!

Πριν απο λιγες ημερες με πηρε τηλ. μια εξαδελφη του αντρα μου- κλαιγοντας- για να με ρωτησει τι μπορει να κανει.
Σε καπιο γειτονικο της σπιτι υπαρχει ενας σκυλος- μαλλον κατι σαν Λαμπραντορ- μονιμος στην Ταρατσα.
Νερο του βαζουν μονο μια φορα την ημερα- αν το θυμουνται- και του το παιρνουν μετα.
Φαι το ιδιο.
Η ξαδελφη βλεπει τον σκυλο να υποφερει- και δεν μπορει να κανει και πολλα πραγματα.
Του πεταει καπιοα φαγητα- και παγκακια. Νερο δεν γινεται- ειναι μακρια.
Εχει μιλισει τους ιδιοκτητες, να κανουν κατι για το σκυλακι, αλλα αυτοι την εβρισαν μονο, της ειπαν καν κοιταει τα δικα της προβληματα και την απειλεισαν καιολας.
Εχει παρει αρκετες φιλοζωηκες και καμια δεν νιωθει υπευθυνη να κανει κατι!
Μηνηση δεν θελει να κανει, επειδη τους φοβαται πραγματικα!

Τι να κανει?????????
Καμια ιδεα κανεις?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Του πεταει καπιοα φαγητα- και παγκακια
αυτή πετάει τα παγκακια και δεν έχω που να κατσω στο πάρκο?:D:p:D:p

στο θέμα.
δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει και πολλά.
αλλά και πάλι δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να φοβάται.

από λόγια καλά πάμε.από πράξεις. . .

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ninaioanna, βάζε τηλέφωνο και εμαιλ στις αγγελίες που αναδημοσιεύεις ωστε αν κάποιος ενδιαφερόμενος θέλει να κάνει κάτι να ξέρει που να απευθυνθεί.

Οσο για τις φιλοζωϊκές, είναι τόσο υπερκορεσμένες με σκυλιά και τόσο υπερχρεωμένες, που τι να κάνουν ρε παιδιά κι αυτές..... πάτε μια βόλτα σε μια να μάθετε απο μέσα τι παίζει....... δεν έχουν μεγαλύτερη ευθύνη/υποχρέωση οι φιλοζωϊκές απ'οτι ο καθένας απο μας,

Δε συζητώ για την έλλειψη σταθερών εθελοντών..... ούτε για φτύσιμο δεν έχουν χρόνο.....

Last edited:

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Kopritis, εχεις δικηο για τα τηλεφωνα, αλλα δεν εχουν στις αγγελιες. Κι εγω δεν ξερω παραπανω. Στο zougla.gr τις βρισκω. Εχουν ομως τοπο, διευθυνση, για καποιον που θελει να κανει κατι.

Οσο για τις φιλοζωικες, εγω εχω σκοπο να επισκεφτω καποια και να προσπαθησω να βοηθησω, αν και ο χρονος μου ειναι ελαχιστος, με τη δουλεια και την οικογενεια. Θα κανω οτι μπορω ομως.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να το κάνει με πολλούς τρόπους, κι εκτός φιλοζωϊκων..... (οχι οτι το προτείνω.... θεωρώ οτι οι συλλογικές προσπάθειες είναι συνήθως πιο αποτελεσματικές, αλλά είναι κι αυτό μια εναλλακτική). Μπορεί κανείς να στειρώσει τον αδέσποτο της γειτονιάς του, να κάνει τα συνηθη τηλέφωνα στους δήμους για να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους (για τις οποίες παίρνουν λεφτά!), να κάνει μια ευγενική σύσταση στο γείτονα που κακοποιεί το ζώο του, να κάνει μια καταγγελία αν χρειάζεται, να βάλει αμπούλες και σκαλιμπόρ στα αδέσποτα της γειτονιάς του, να τα εμβολιάσει, να προωθήσει κάποια απ'αυτά που θεωρει οτι είναι "υιοθετήσιμα" κοκ.