ο μπεμπης εκπαιδευεται...

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
ενα μικρο δειγμα της εκπαιδευσης του νεου...μολις μεγαλωσει λιγακι και αυξηθει η ικανοτητα συγκεντρωσης του θα παμε σε πιο εξειδικευμενες καταστασεις...για την ωρα τα βασικα μονο...

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
να στε καλα παιδες...ευχαριστω πολυ...(y)

αν το τσακιζει λεει...μολις τελειωνει παει να φαει και το μπωλ...ειμαι σιγουρος πως και ολο το τσουβαλι να του εβαζα θα το καθαριζε ο φαταουλας...

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
ενα μικρο δειγμα της εκπαιδευσης του νεου...μολις μεγαλωσει λιγακι και αυξηθει η ικανοτητα συγκεντρωσης του θα παμε σε πιο εξειδικευμενες καταστασεις...για την ωρα τα βασικα μονο...

• Like
Reactions: Reinmeister

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Rein.... το επόμενο βίντεο σε απόσταση κανά χιλιόμετρο να μη βλέπουμε καθόλου τον κούταβο :ROFLMAO:

πέραν της πλάκας, αν δεν κάνω λάθος υπολογισμούς, είναι 4-4.5 μηνών? και ακούει έτσι με τη μία???? ΩΡΑΙΟΣ !(y)(y)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ωραίος ο μικρός, αλλά μόνο στην αναλυση ενος βιντεο θα τον δουμε? Δεν θα μας τον δειξεις με καμια φωτογραφία? (δεν ματιάζουμε)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ωραία δουλειά!
Δούλεψε eye contact και μετά δώσε ΟΚ για να φάει!
Αυτό βοηθάει σε βάθος χρόνου στην συγκέντρωση πάνω σου, στην αναμονή και στην υπομονή!

Επίσης η ώρα του φαγητού είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για να εργαστεί το κουτάβι/σκύλος!

Έφτιαξα και εγώ ένα πρόχειρο βιντεάκι μόλις πριν από λίγο μιας που ήρθαμε από την βόλτα μας!
Συγγνώμη για την ανάλυση :unsure:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ωραια και τα 2 βιντεο.. να ρωτησω κατι,σας ειδα και τους δυο να εχετε μια σταση καπως <<προσοχης>>.. αυτο ειναι κατι απαραιτητο ? θελω να πω το καταλαβαινει ο σκυλος και βλεπει την <<σοβαροτητα>> του θεματος-εκπαιδευσης η μπορεις να το κανεις και σε πιο λαιτ βερσιον ?

rein ωραια σκηνοθεσια... με agony style..:unsure:
stelio το πισω σεντονι-κουρτινα ειναι σαν εκεινο του ξηρου :cautious:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ωραια και τα 2 βιντεο.. να ρωτησω κατι,σας ειδα και τους δυο να εχετε μια σταση καπως <<προσοχης>>.. αυτο ειναι κατι απαραιτητο ? θελω να πω το καταλαβαινει ο σκυλος και βλεπει την <<σοβαροτητα>> του θεματος-εκπαιδευσης η μπορεις να το κανεις και σε πιο λαιτ βερσιον ?

Η λέξη εκπαίδευση εμπεριέχει τις λέξεις, ακρίβεια, συνέπεια κινήσεων, ηρεμία, καθαρότητα φωνής, σταθετότητα φωνής!
Το πολύ το χαχαμπούχα και η ελαφρότητα στο περίπου των εντολών κινήσεων φέρνει εξιτάρισμα!
Σε άλλη φάση που είναι free είμαι καραγκιόζης με τον σκύλο και μ'ανεβαίνει πάνω στο κεφάλι, υπάρχει όμως ένας διακόπτης, όπως σε όλα τα πράγματα!Το πόσο ξεκάθαρα θα δώσεις αυτόν τον "διακόπτη" να το καταλάβει, τόσο πιο συγκεκριμένο θα γίνεται κάθε επόμενη φορά!

Δεν ξέρω ο φίλος Reinmeister αν ακολουθεί αυτό το παραπάνω πράγμα(του το συνιστώ πάντως:p), άθελα του όμως η στάση σώματος εκπέμπει ηρεμία και σοβαρότητα!
Επίσης βλέπω ένα κουτάβι να καλείται και να αποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα, βλέπω ένα κουτάβι ήρεμο, υπομονετικό!Μπορεί να είναι από την εξάσκηση, έστω και μικρή, μπορεί να είναι από τον εν γένει χαρακτήρα!Είναι καλό όμως!

Η λήψη έγινε σε γιάφκα ntoulis!:eek:Μην κοροιδεύεις!:LOL:

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
Super. Σε χρειάζομαι επειγόντως...
δεν με χρειαζεσαι...αυτα ειναι απλα πραγματακια...θα τα πουμε κι απο κοντα...(y)

Το ίδιο πήγα να γράψω χαχαχα αν και δεν έχω πρόβλημα την μικρή θα μ'άρεσε να ακούει με την 1η πάντα χαχα.
Reinmeister συγχαρητήρια για την εκπαίδευση :)
ευχαριστω πολυ...:)

Rein.... το επόμενο βίντεο σε απόσταση κανά χιλιόμετρο να μη βλέπουμε καθόλου τον κούταβο :ROFLMAO:

πέραν της πλάκας, αν δεν κάνω λάθος υπολογισμούς, είναι 4-4.5 μηνών? και ακούει έτσι με τη μία???? ΩΡΑΙΟΣ !(y)(y)
θενκς φιλε...ο μπεμπης ειναι 3,5 μηνων...θελει πολλη δουλεια ακομη αλλα παμε χαλαρα λογω αδυναμιας συγκεντρωσης και δεν υπαρχει λογος να "καει"...

Ωραίος ο μικρός, αλλά μόνο στην αναλυση ενος βιντεο θα τον δουμε? Δεν θα μας τον δειξεις με καμια φωτογραφία? (δεν ματιάζουμε)
ευχαριστω γκελλυ...καποια στιγμη θα τον παρουσιασω κι επισημως...:)

Να σου ζήσει ο μπέμπης Rein και να περνάτε πάντα καλά μαζί (y)
ευχαριστω αγρινα...να σαι καλα...

Η λέξη εκπαίδευση εμπεριέχει τις λέξεις, ακρίβεια, συνέπεια κινήσεων, ηρεμία, καθαρότητα φωνής, σταθετότητα φωνής!
Το πολύ το χαχαμπούχα και η ελαφρότητα στο περίπου των εντολών κινήσεων φέρνει εξιτάρισμα!
Σε άλλη φάση που είναι free είμαι καραγκιόζης με τον σκύλο και μ'ανεβαίνει πάνω στο κεφάλι, υπάρχει όμως ένας διακόπτης, όπως σε όλα τα πράγματα!Το πόσο ξεκάθαρα θα δώσεις αυτόν τον "διακόπτη" να το καταλάβει, τόσο πιο συγκεκριμένο θα γίνεται κάθε επόμενη φορά!

Δεν ξέρω ο φίλος Reinmeister αν ακολουθεί αυτό το παραπάνω πράγμα(του το συνιστώ πάντως:p), άθελα του όμως η στάση σώματος εκπέμπει ηρεμία και σοβαρότητα!
Επίσης βλέπω ένα κουτάβι να καλείται και να αποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα, βλέπω ένα κουτάβι ήρεμο, υπομονετικό!Μπορεί να είναι από την εξάσκηση, έστω και μικρή, μπορεί να είναι από τον εν γένει χαρακτήρα!Είναι καλό όμως!

Η λήψη έγινε σε γιάφκα ntoulis!:eek:Μην κοροιδεύεις!:LOL:
ντουλη ευχαριστω...οπως σου ειπε και ο στελιος το posture,οπως και η χροια και ο τονος φωνης προδιαθετουν τον σκυλο να αντιληφθει την σοβαροτητα της καταστασης και να δρασει αναλογως...επισης,περαν της ωρας του παιδιου που μαλακιζομαστε αμφοτεροι,πολλες φορες δημιουργω ενταση-εξιταρισμα και πανω στο φουλ του του δινω εντολη...εαν μαθει εκει την εντολη σε ολες τις υπολοιπες περιπτωσεις ειναι παιχνιδακι...βεβαια στην φαση που ειναι τωρα εχουμε 80% παιχνιδι και χαβαλε και 20% εκπαιδευση...με το που βλεπω ιχνος πιεσης στην σταση σωματος του σταματω επιτοπου διοτι ειναι ακομη πολυ μικρουλης...

στελιο υπηρξε συγκεκριμενη προοδευτικοτητα...ξεκινημα με λεκτικη και σωματικη εντολη δειχνοντας και φτασαμε στο σημειο αντιληψης μονο με νευματα...εαν παρατηρησεις θα δεις οτι ο μπεμπης καθεται με το που στεκομαι και τρωει μετα απο νευμα μου χωρις λεκτικη εντολη...

το παραπανω ειναι συγκεκριμενη τακτικη μου στην εκπαιδευση...δηλαδη στις απλες περιπτωσεις χρησιμοποιω μονο νευματα και σταση σωματος,ετσι ωστε σε μια δυσκολη περιπτωση ο συνδυασμος νευματος στασης σωματος και λεκτικης εντολης να δρασουν αποτελεσματικα...λεγοντας δυσκολες περιπτωσεις εννοω καταστασεις επιθεσης που πρεπει να ξεκινησει και ,ιδιαιτερα,να σταματησει αμεσα ανεξαρτητως εντασης του σκυλου...

μεγαλωνοντας σιγα σιγα οταν θα αρχισει να παυει να ειναι τρεις λαλουν και δυο χορευουν :eek: θα παμε και στο κομματι του σταματηματος και επανεκκινησης του φαγητου...περαν της γενικοτερης υπακοης, στην οποια συνηγορει η εκπαιδευση στο φαι,βοηθα αφανταστα και στην αποφυγη φαγωματος φολας,ειτε παρουσιας μου ειτε απουσιας μου...

by the way,επισης ωραια δουλιτσα στον μαγκα σου...(y)

• Like
Reactions: arrigo_corso

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
σορι που ρωταω ξανα,αλλα στο ενα ο στελιος κουναει και το χερι του σε μια εντολη,εσυ κουνας το κεφαλι η κανεις μια ματια.. οκ το επιασα εδω.. αλλα μετα το φαγητο και το χαδι (και οι δυο) φευγεις και εσυ και ο στελιος ! ((αυτο δεν το καταλαβα)

θελω να πω δεν ειναι καλυτερα να εισαι μπροστα οταν τρωει ? (καλα αν ειναι κοτσανα μη γελασεις ε) :D

σε σχεση με την φολα θελω να πω.. αφου τρωει οταν φευγεις !

δεν θα <<φαει>> δηλαδη αν λειπεις ? η εχει καποια αλλη τεχνικη μετα..

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
σορι που ρωταω ξανα,αλλα στο ενα ο στελιος κουναει και το χερι του σε μια εντολη,εσυ κουνας το κεφαλι η κανεις μια ματια.. οκ το επιασα εδω.. αλλα μετα το φαγητο και το χαδι (και οι δυο) φευγεις και εσυ και ο στελιος ! ((αυτο δεν το καταλαβα)

θελω να πω δεν ειναι καλυτερα να εισαι μπροστα οταν τρωει ? (καλα αν ειναι κοτσανα μη γελασεις ε) :D

αν το έπιασα σωστά, δίνει το ΟΚ, δίνει και το χάδι ως επιβράβευση και ο σκύλος κατανοεί πως τρώει μόνο όταν λαμβάνει την αντίστοιχη εντολή. Από τη στιγμή που την έδωσε, δε χρειάζεται να είναι πλέον παρών στη μάσα.

Σωστά?

• Like
Reactions: ntoulis

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη

Εγώ τον έχω δουλέψει και με νεύμα και με εντολή!

Προσωπικά ο σκύλος μου δεν θα φάει αν δεν δώσω το ΟΚ!
Αν είμαι στο χώρο θα ψάχνει το eye contact!Το έχω ξεφτιλίσει με την αναμονή και μπορεί να περιμένει ώρες!Θα με κοιτάει μέχρι να ακουστεί το ΟΚ!
Αν πάλι δεν είμαι στον χώρο φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει όπως είναι φυσικό το eye contact αλλά δεν θα σπάσει την εντολή!Θα περιμένει εκεί σα βλάκας!
Η τεχνική του να μην φάει όταν δεν είσαι εκεί είναι πολύ απλά το να έχεις δουλέψει τον σκύλο στην αναμονή και υπομονή!Εμένα προσωπικά ο σκύλος μου γουστάρει πιο πολύ όταν εκτελεί παρά όταν επιβραβεύεται!Αυτό είναι το κόλπο!Να υπάρχει ναι μεν η επιβράβευση(τροφή) αλλά να έχεις δημιουργήσει προϋπόθεση να τρελένεται ο σκύλος όταν εκτελεί και στο ΠΩΣ δίνεις-χειρίζεσαι την διαδικασία-στιγμή!

Δεν με πολυενδιαφέρει η περίπτωση της φόλας γιατί ο σκύλος δεν ασχολείται με κάτι άλλο όταν είμαι έξω μαζί του!

Για να σε πειράξω και λίγο, εσύ όταν ταίζεις τον σκύλο κάθεσαι από πάνω του μέχρι να τελειώσει?
Άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις?:p

Με το παραπάνω θέλω να σου πω ότι πολλοί μύθοι δεν υφίστανται!Αλλού είναι η ουσία!(y)

αν το έπιασα σωστά, δίνει το ΟΚ, δίνει και το χάδι ως επιβράβευση και ο σκύλος κατανοεί πως τρώει μόνο όταν λαμβάνει την αντίστοιχη εντολή. Από τη στιγμή που την έδωσε, δε χρειάζεται να είναι πλέον παρών στη μάσα.

Σωστά?
Δεν έχει καμία σχέση η παρουσία στην μάσα!Δεν δουλεύω αυτό στο βίντεο!Ούτε ήταν ποτέ απώτερος σκοπός μου!
Ποτέ δεν με ενδιέφερε η παρουσία στην μάσα!Την δεκτικότητα στο φαΐ την έχω δουλέψει μέσω άλλων καταστάσεων!Για να το ξεκαθαρίσω λίγο, δεν υπήρξε ποτέ άσκηση "δεκτικότητα στο φαΐ" όπως το παρουσιάζουν πολλοί ως μία ξεχωριστή διαδικασία που θα πρέπει να υποστεί ο σκύλος!Αν τον δουλεύεις τον σκύλο σωστά δεν θα έχεις πρόβλημα!
Εδώ δουλεύω(όπως και ο Reinmeister) την εργασία-υπακοή-ακολουθία-διαδικασία για να κερδίσει το φαί του ο σκύλος, απλά!

στελιο υπηρξε συγκεκριμενη προοδευτικοτητα...ξεκινημα με λεκτικη και σωματικη εντολη δειχνοντας και φτασαμε στο σημειο αντιληψης μονο με νευματα...εαν παρατηρησεις θα δεις οτι ο μπεμπης καθεται με το που στεκομαι και τρωει μετα απο νευμα μου χωρις λεκτικη εντολη...

το παραπανω ειναι συγκεκριμενη τακτικη μου στην εκπαιδευση...δηλαδη στις απλες περιπτωσεις χρησιμοποιω μονο νευματα και σταση σωματος,ετσι ωστε σε μια δυσκολη περιπτωση ο συνδυασμος νευματος στασης σωματος και λεκτικης εντολης να δρασουν αποτελεσματικα...λεγοντας δυσκολες περιπτωσεις εννοω καταστασεις επιθεσης που πρεπει να ξεκινησει και ,ιδιαιτερα,να σταματησει αμεσα ανεξαρτητως εντασης του σκυλου...
Ωραία!Μην βιάζεσαι μόνο!
Κάθε πράγμα στον καιρό του. Πρώτα δουλεύουμε το κουτάβι να ακολουθεί την τροφή, έπειτα χωρίς εντολή προσπαθούμε να εκτελέσει το επιθυμητό και επιβραβεύουμε, και αργότερα εισάγουμε εντολή!

μεγαλωνοντας σιγα σιγα οταν θα αρχισει να παυει να ειναι τρεις λαλουν και δυο χορευουν :eek: θα παμε και στο κομματι του σταματηματος και επανεκκινησης του φαγητου...
Σε τι θα σου χρησιμεύσει αυτό?
Όπως είπα και πιο πάνω δεν υπάρχει διαδικασία "δεκτικότητα στο φαΐ" ή "διαχείριση φαγητού" κατά την διάρκεια του γεύματος!
Χωρίς να το θέλεις και να το ξέρεις στρεσάρεις και ενοχλείς το κουτάβι!

Αγαπητέ αν συνεχίσεις έτσι να δουλεύεις τον σκύλο, διαθέτει και αυτός από μέρους του ένα ικανό μυαλό, αναπτυχθεί σωστή υπακοή, δεν χρειάζεται να φοβάσαι κάτι!Επένδυσε σε αυτό!
•Αν είσαι σωστός ως φιλοσοφία, ο σκύλος δεν θα χρειαστεί ποτέ να παραμείνει εκτεθειμένος μόνος του για το φόβο να μην φάει φόλα!Προφανώς δεν υπάρχει λόγος να μείνει εκτεθειμένος!Προφανώς θα αποκλείεις κάθε πιθανότητα να συμβεί κάτι!
•Αν είσαι σωστός ως φιλοσοφία, ο σκύλος δεν θα υπάρξει ποτέ ελεύθερος(άρα εκτεθειμένος και πάλι) ώστε να κινδυνεύει!
•Αν είσαι σωστός και ο σκύλος δουλευτεί σωστά δεν θα έχει μάτια για άλλα πράγματα στην βόλτα σας!

Αν θέλεις να μάθεις στον σκύλο να περιμένει και να αναμένει ή να μην σπάσει εντολή κάν'το στα πλαίσια της ανάπτυξης ισχυρού δεσμού ανάμεσα σας(ανάπτυξη σχέσης) και όχι για να μην φάει κάτι από κάτω!
Άλλωστε την εκπαίδευση την κάνουμε για να δεθούμε πρώτα με τον σκύλο μας γιατί αρέσκεται ως ον να εκπαιδεύεται και μετά να μπορούμε να συνεννοηθούμε στην καθημερινότητα μας!

Last edited:

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85

ντουλη βλεπε παρακατω...

δεν τιθεται θεμα βιασυνης στελιο,αλλα διαφορετικης προσεγγισης...
εγω πρωτα τον μαθαινω υπακοη στο συνολο posture - εντολη μεχρι να αντιληφθει τι πρεπει να κανει μεσω συνδυαστικου ερεθισματος...απο την στιγμη που θα παγιωθει η αντιληψη στην κινηση αφαιρω το λεκτικο κομματι...το γιατι επιλεγω την υπακοη στις απλες περιπτωσεις χωρις λεκτικη εντολη το εγραψα στο προηγουμενο ποστ...

τωρα,οσον αφορα το κομματι της παυσης επανεκκινησης βρωσης...

αυτο λειτουργει στο πλαισιο στο οποιο το σκυλι μαθαινει οτι η τροφη δεν του ανηκει ,αλλα ανηκει σε μενα κι εγω απλως του επιτρεπω να φαει...

μολις το μαθει αυτο δεν θα φαει ποτε χωρις να ειμαι παρων οσο και να πεινασει,οποιος και να προσπαθησει να τον ταισει...

κινδυνος στο θεμα φολας υπαρχει ακομη κι οταν βγει στην αυλη μονος του μια και ο οποιοσδηποτε μπορει να πεταξει κατι μεσα...δεν με απασχολουν οι περιπτωσεις που ειμαστε μαζι,μια και εκει ουτως η αλλως δεν τιθεται θεμα...

επισης λειτουργει θετικα και στο κομματι της απολυτης υπακοης μια και την ωρα που το σκυλι τρωει ειναι ιδιαιτερως κτητικο...μαθαινοντας λοιπον να υπακουει ακομη κι εκει πετυχαινουμε το 100%...

εχουν υπαρξει παραδειγματα πολλων σκυλιων εκπαιδευμενων γενικοτερα ακομη και στο κομματι της εντεταλμενης εναρξης βρωσης, τα οποια αγριεψαν στην περιπτωση αφαιρεσης του γευματος...

ο μπεμπης για την ωρα δεν ενοχλειται κατα την ωρα του φαγητου,μεχρι να συνειδητοποιησει οτι θα τρωει παντα,ανεξαρτητως συνθηκων...το στρεσαρισμα δημιουργειται οταν καθεσαι μαζι του στις αρχες που δεν εχει γνωση της παγιωσης του γευματος,οποτε θεωρει οτι μπορει και να το χασει...εαν κατσω τωρα διπλα του την ωρα που τρωει και αρχισω να τον χαιδευω θα εξαφανισει το γευμα σε 10 δευτερολεπτα πανικοβλητος...

η διαδικασια θα ξεκινησει αρκετα αργοτερα οταν θα εχει δουλευτει ακομη περισσοτερο στην υπακοη οντας πιο συγκεντρωμενος,οποτε το στρεσαρισμα θα ειναι απο ελαχιστο εως καθολου κι αυτο μεχρι να μαθει την διαδικασια...μετα θα ειναι χαλαρος ακομη κι οταν του παρω το ματωμενο κοκκαλο μεσα απο το στομα...

• Like

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Δε θελω να σου το χαλασω γιατι ωραια το ξεκίνησες και καλα το πας, απλως να σημειωσω οτι συμφωνα με τη δικη μου εμπειρια και γνώση, η εκπαιδευση αρνησης τροφης συγκαταλέγεται στις πιο δύσκολες εντολες. Μάλιστα, εμπειροι εκπαιδευτες εχουν επανειλημμένως τονίσει οτι το 100 % δεν πετυχαίνεται ποτε και χρειάζεται δια βίου συντήρηση. Και βεβαιως, όπως σωστα αναφέρεις, εχει τεραστια διαφορά στο συντελεστη δυσκολίας η αντιδραση εν τη παρουσία και τη απουσία σου. Ο κίνδυνος παραμονευει κυρίως στη δευτερη περιπτωση.
Το ποσο χαλαρος θα ειναι ενας κυριαρχικος σκύλος, με κτητικότητα τροφης, με ματωμενο κόκκαλο αναμεσα στα δόντια του, προσωπικα το βρίσκω πολύ δυσκολο να συμβεί. Δεν αποκλείεται αλλα προυποθέτει μεγαλο βαθμό εμπειρίας στο χειρισμό, ωκεανούς υπομονής και υψηλου επιπεδου δέσιμο με το σκύλο.

• Like

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
Δε θελω να σου το χαλασω γιατι ωραια το ξεκίνησες και καλα το πας, απλως να σημειωσω οτι συμφωνα με τη δικη μου εμπειρια και γνώση, η εκπαιδευση αρνησης τροφης συγκαταλέγεται στις πιο δύσκολες εντολες. Μάλιστα, εμπειροι εκπαιδευτες εχουν επανειλημμένως τονίσει οτι το 100 % δεν πετυχαίνεται ποτε και χρειάζεται δια βίου συντήρηση. Και βεβαιως, όπως σωστα αναφέρεις, εχει τεραστια διαφορά στο συντελεστη δυσκολίας η αντιδραση εν τη παρουσία και τη απουσία σου. Ο κίνδυνος παραμονευει κυρίως στη δευτερη περιπτωση.
Το ποσο χαλαρος θα ειναι ενας κυριαρχικος σκύλος, με κτητικότητα τροφης, με ματωμενο κόκκαλο αναμεσα στα δόντια του, προσωπικα το βρίσκω πολύ δυσκολο να συμβεί. Δεν αποκλείεται αλλα προυποθέτει μεγαλο βαθμό εμπειρίας στο χειρισμό, ωκεανούς υπομονής και υψηλου επιπεδου δέσιμο με το σκύλο.
δεν μου χαλας κατι...το μονο σιγουρο ειναι οτι η εξελιξη θα δειξει...ακομη ειναι πολυ νωρις...

μεχρι στιγμης η επιτυχια στο κομματι αρνησης τροφης ηταν απολυτη και στα δυο σκυλια που ειχα (καναριο και σεττερ)...στο δευτερο δυσκολευτηκα περισσοτερο λογω drive αλλα οχι τιποτα το φοβερο...

στο κομματι του κοκκαλου επισης ηταν 100% και με τους δυο αν και το καναριο ουσιαστικα ειναι αυτο που πρεπει να ληφθει υπ οψιν λογω ιδιοσυγκρασιας...

αν συγκρινω το καναριο με το ντογκο ως κουταβια στο θεμα κτητικοτητας, το ντογκο ειναι η μαρια τερεζα που δινει στους φτωχους...το καναριο στους 3 μηνες ,εαν εκανες πως το πλησιαζες οταν ειχε κατι στο στομα του ,νομιζες οτι εβλεπες τον σατανα σε σκυλο...

anyway...θα δειξει και με τον μπεμπη μολις γινει αντρας...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk