ξηρα τροφη και οργανισμος

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σημερα ειχα την εξης απορια...και σαν σκεψη με βασανιζει καιρο...

υπαρχει περιπτωση ο οργανισμος ενος σκυλου να μν σηκωνει τη ξηρα???
πχ ολα τα συστατικα εχουν υποστει καποια χημικη επεξεργασια,μπορει να μην τα ''δεχεται'' το στομαχι καθε σκυλου και να μν μπορει να χωνεψει ολα αυτα τα περιεργα π περιεχουν μεσα... :? :? :?

Νικος :roll:

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Chloe στον Nikos x μή λές τέτοια πράγματα :lol: :lol: :lol:

Νίκο υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει δυσανεξία σε κάποιο απο τα συστατικά της τροφής.

Να μην μπορεί να φάει καμμία ξηρά τροφή δεν μου έχει τύχει να το ακούσω ή να το δώ.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σημερα η Χιονα εκανε 5 φορες εμαιτο.εβγαλε και την ελαχιστη τροφη π ειχε φαει,και το στομαχι εφτασε στη πλατη.τρωει ενα γευμα τη ημερα μ το ζορι.δεν της δινω τπτ αλλο!!!μα τπτ!!!
απο τοτε π αρχισα να ταιζω μονο ξηρα εχω προβληματα.εμαιτους,θαμπο τριχωχα,δεν ειναι οσο παχουλη ηταν οταν της μαγειρευα.σημερα εζησα μια κολαση.ο κτηνιατρος επιμενει ειναι υγιεστατη.εγω δεν το βλεπω αυτο.
προτιμω να μαγειρευω και να δινω συμπληρωματικα μια δευτερης κατηγοριας ξηρα, π την τρωει ,ανα διαστηματα,παρα να δινω μια περιουσια στις ξηρες και το σκυλι μ ν ειναι σαν αδεσποτο(σε θεμα παχους).
ισως δεν της ταιριαζει.πως εμεις ειμαστε αλλεργικοι σε αυγο,μανιταρια κα...μπορει κ εκεινη ετσι.... :(

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Έχει ξανακάνει τόσες φορές εμετό μέσα σε 1 ημέρα???

Ο κτηνίατρος σου τι λέει???

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
ρε εχω τρελαθει .το σκυλι εβγαζε υγρα και διαφορες βλακιτσες π ειχε μαζεψει απο κατω.ηταν θεονυστικο και δεν ειχε τι ν βγαλει και εβγαζε υγρα.αφου εκανε εμαιτο ειπα να τη ταισω κ ν μν περιμενω την συγκεκριμενη ωρα.της εδωσα και δεν ηθελε με τπτ! λεω θα πεσει κατω.
ο κτηνιατρος λεει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!ειναι υγιεστατη.
της μαγειρεψα ρυζι λαπα να στρωσει το στομαχι της.το εφαγε λες και ειχε να φαει κανενα μηνα.δεν θα αρρωστησω εγω το σκυλι μ με το ζορι.προτειμω να μαγειρευω και να συμπληρωνω με μια τροφη τυπου φρισκις-πεντιγκρι που της αρεσουν παρα να ειναι νυστικο για να φαει τη καλης ποιοτητατς ξηρα και να ειναι σαν αρρωστο και να ειμαι και γω χαλια ψυχολογικα. ειναι η πρωτη φορα π εκανε τοσες εμαιτο.παλια max ειχε κανει 3.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Νίκο όταν το σκυλί κάνει επίμονα εμμετό δεν το ταϊζουμε.
Για να κάνει εμμετό σημαίνει ότι κάτι που την έχει πειράξει προσπαθεί να το αποβάλει απο το στομάχι της.

Το κάνει συχνά αυτό ???

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
οχι δεν το κανει συχνα.
μα δεν ειχε φαει κατι ωστε να θελει να το αποβαλλει!νυστικη ηταν απο εχθεσ!
οταν ετρωγε μαγειρευτο γτ δεν εκανε τετοια??? :?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μήπως η ξηρά τροφή ήταν αλλοιωμένη?
Κόψε την ξηρά και άρχισε μαγειρευτό ή Barf.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
ΒΑRF το καλοκαιρι θα αρχισω,τωρα δεν βολευει.παντως δεν ζοριζω αλλο το σκυλι μ με τη ξηρα.
η τροφη δεν νομιζω να ειναι αλλοιωμενη,και η ημερομηνια ειναι οκ,και την σφραγιζω με ενα zip π εχει... :?
ισως δεν της ταιριαζει.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Οι βλακίτσες που είπες ότι είχε φάει απο κάτω???

Αν δεν το κάνει συχνά πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι την πειράζει η τροφή που της δίνεις??

Τέλος πάντων σκυλάκι σου είναι και εσύ μόνο μπορείς να δείς και να κρίνεις τι την πειράζει και τι όχι.

Αν νομίζεις ότι την πειράζει η ξηρά τροφή, γύρισε το στο μαγειρευτό.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
οι βλακιτσες ηταν κατι κομματακια (2-3μικρα) απτο κοκκαλο το συμπαγη,και μια κλωστη απτο παιχνιδι της.εχει ξανακαταπιει τετοια και δεν ειχε προβλημα.τα βρηλα στα κακα της.
περα απο αυτο,το σκυλι μ ειναι σαν καχεκτικο!!!βλεπω αλλα σκυλια π δεν τρωνε μονο ξηρα και τριβω τα ματια μου.
μαγειρευτο και λιγη ξηρα ανα διαστηματα ετσι για αλλαγη.
+η επομενη επισκεψη σε κτηνιατρο θα ειναι σε διαφορετικο.οχι στον ιδιο.

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Εγω εμενα αυτο μου ετιχε πριν 2 ημερες Νικο_Χ.
Ουτος η αλλος εγω θα ξεκινουσα barf αλλα με το που καταλαβα οτι την τρωει με το ζορι και μονο μια φορα την η μερα ενω εγω του βαζω 2 φορες τοτε πηρα κατευθειαν αποφαση.
Σημερα εφαγε μοσχαρακι ο μικρος για πρωτη φορα.Στην αρχη το μυριζε το εγλυφε.Μετα παω να του το παρω και ανεβαινει στο ποδι μου.Το αφηνω παλι κατι και παω μεχρι την τουαλετα να πλυνω τα χερια μου.
Μεχρι να γυρισω ειχε γυαλισει και το πιατο. :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ντένις κι εγώ αυτό σκέφτηκα... Τόση πια δυσανεξία? Βρε Νίκο δε ζητάς και μια δεύτερη γνώμη? (Εννοώ τώρα, άμεσα. Να μην περιμένεις)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
αυτο θα κανω.τη Δευτερα θα παω σε αλλο κτηνιατρο.
μαγειρεψα στο σκυλι μου,εφαγε και ζωντανεψε!ολο χοροπηδαει...
αλλα θα παρω δευτερη γνωμη οπωσδηποτε...

μηπως φταιει π σε μικρη ηλικια ειχε παρει για μεγαλο διαστημα flagyl??? μ ειπαν οτι ειναι πολυ σκ@το-φαρμακο...

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
και ποιο σκυλί δεν έχει πάρει flagyl?Δεν πιστεύω να είναι αυτό.Αλλά την διαγνωση πως δεν έχει κάτι πώς την έβγαλε ο γιατρος?

Αλλά και πάλι λες πως τώρα είναι περδίκι,άρα μπορεί να είναι η τροφή η συγκεκριμένη ή και κάτι που έφαγε από κάτω και εσύ θεωρείς ασήμαντο αλλά ίσως δεν είναι.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
για εμαιτους ειχα αναφερθει στο κτηνιατρο και πριν 3-4 μερες π ειχα παει να την εξετασει προοληπτικα γτ παλι ειχε κανει 2 φορες.και δεν ειπε κατι ιδιαιτερο.Tην διαγνωση την εβγαλε με εξεταση.δηλ το ''ακουσε'',ζουλιξε κοιλιες,ειδε ματια ,στομα,και για εμαιτους δεν μ ειπε κατι.μονο οτι ειναι οκ και οτι πρεπει να φαει τη ξηρα.ειναι λεει υγιεστατο.
παντως το οτι θα μαγειρευω δεν αλλαζει.απλα την δευτερα παω και σε αλλον κτηνιατρο για να ειμαι σιγουρος.
πιστευω οτι οι ξηρες δεν της ταιριαζουν.πριν αρχισω να ταιζω ξηρα,μαγειρευα και ηταν μια χαρα.κανενα προβλημα.μολις ξεκινησα ξηρα αρχισαν ολα τα στραβα. :(

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Νίκο εγώ θα πήγαινα και σε άλλο γιατρό για να αποκλείσω άλλα ενδεχόμενα.

Και η δικιά μου είχε συνεχώς διάφορα προβλήματα με την ξηρά και δοκιμάσαμε ουκ ολίγες..Μια σπυράκια, την άλλη εμετούς μετά διάρροιες..Βέβαια τις έτρωγε. Και με τα μαγειρεμένα έκανε διάρροιες. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πώ ότι με τα ωμά έχω ξενοιάσει. Τί να σου πώ.. Στη θέση σου προς το παρον θα μαγείρευα να πάρει τα πάνω του το ζωντανό.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μα θα παω σε αλλο κτηνιατρο.
+μιλωντας με μια κοπελα απο σωματειο μ ειπε για μια καλη κτηνιατρο π νιαζεται και γενικα εχει αφησει καλες εντυπωσεις.στο ''χωριο'' μου ο καλυτερος ειναι αυτος π παω τωρα...αρα φανταζεστε τι γινεται...
εννοειται πως μαγειρευω!και τελος η ξηρα αποκλειστικα.τρωει μαγειρευτο και εχει ζωντανεψει απο χθες!+δινω και πεντιγκρι ξηρα π της αρεσει ανα διαστηματα.
το καλοκαιρι θα αρχισω barf.απλα τωρα δεν βολευει.