νεο μελος χρειαζομαι την βοηθεια σας...

Ntora26

Member
1 Αυγούστου 2010
8
0
καλησπερα με λενε Ντορα κ εχω 3 υπεροχα χασκι ενα θυλικο 2 ετων ενα αρσενικο 3ετων κ ενα κουταβι αρσενικο 7 μηνων παιδι τον αλλον δυο...επισης υπαρχει κ ενα ροτβαιλερ αρσενικο 1 ετων το οποιο ειναι του αδερφου μου αλλα ζουνε ολα μαζι γιατι μενουμε κ μαζι...το προβλημα μου ειναι οτι το ροτ τσακωνεται συνεχεια με τον αρσενικο μου κ οσο παει δεν μπορουμε να τα χωρισουμε υπαρχει καποια λυση????το ροτ την εχει δει κ λιγο μπραβος εαν μαλωσουμε καποιο απο τα αλλα τρεχει να κανει επιθεση κ καλα να το μαλωσει....ειμαι 8 μηνων εγκυος κ προχτες ημουνα σπιτι μονη μου κ αρπαχτηκανε ο δικος μου μολις ειπα τελος σταματησε αλλα ο αλλος δεν τον αφηνε κ βρηκε αφορμη που εκανε πισω ο δικος μου κ τον βουτηξε καλυτερα ετσι τρομαξα κ τον βουτηξα απο τα μαγουλα που συνηθως πιανει αλλα εκεινη την στιγμη πονεσε ο δικος μου κ πηγε να τον δαγκωσει κ την εφαγα εγω....:eek::eek:ακομα η παλαμη μου εχει 3 τρυπες κ ειναι τουμπανο...υπαρχει καποια λυση να μην τσακωνονται η καποιος τροπος να τα χωριζω???

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ntora καλωσηρθες και απο εδω!
Μεγαλα προβληματα εχεις βαλει στο κεφαλι σου...
Το ροτ δε το πηρε ο αδελφος σου? Σε σενα θα μεινει?
Τη θηλυκια τη στειρωσες?
Απ οτι καταλαβα και το μικρο σου ξεμεινε...

Ntora26

Member
1 Αυγούστου 2010
8
0
το ροτ το πηρε ο αδερφος μου αλλα μενουμε προς το παρον μαζι...τωρα τον Σεπτεμβρη θα την στειρωσω....οχι το μικρο δεν μου ξεμεινε τον καψουρευτηκαμε με τον αντρα μου απο μωρο εχει βγει τεραστιος ειναι 25 κιλα περιπου κ ειναι σχεδον 7 μηνων. κ γενικα πολυ καλος χαρακτηρας κ δεν μπορουσα να τον δωσω με τιποτα...ο μεγαλος μου ειναι ετσι μεγαλωσομος πολυ αλλα ειναι 28 κιλα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Δεν νομίζω ότι υπάρχει εύκολη λύση στο πρόβλημά σου. Η κατάσταση με τους καυγάδες πιθανότατα μόνο προς το χειρότερο μπορεί να πάει. Λάβετε τα μέτρα σας εγκαίρως πριν βρεθείτε κανένα ωραίο πρωί προ μεγάλης εκπλήξεως. Το ίδιο πρόβλημα μπορεί να έχετε στο μέλλον και μεταξύ πατέρα και γιού, μόλις ο μικρός ενηλικιωθεί. Δύσκολα τα πράγματα και με το μωρό στο σπίτι, κανένας δεν θα προσέξει τα σημάδια...

Ntora26

Member
1 Αυγούστου 2010
8
0
δεν ειναι στο ιδιο χωρο ολη μερα το ροτ με τα δικα μου κ το βραδυ τα χωριζουμε....αλλα οταν τα βαζουμε μαζι μια χαρα παιζουμε κ γλυφωνται γιατι να μην μπορουν να συμβιωσουνε?κ με το γιο γιατι να υπαρχει προβλημα?δηλαδη δεν γινετε να σιμβιωση αρσενικο με αλλο αρσενικο χωρις να φαγοθουνε?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα δύο αρσενικά που αρπάχτηκαν είναι σχεδόν απίθανο να συμβιώσουν αρμονικά ξανά....
Πλέον μόνο χωρισμένα.....

Απο κει και πέρα όταν υπάρχουν σκυλιά του ίδιου φύλου υπάρχει πάντα αυξημένη πιθανότητα να αρπαχτούν με ανεξέλεγκτες συνεπειες!
Πόσο μάλλον δύο αρσενικά, αν υπάρχει στον χώρο και κάποια θηλυκιά σε οίστρο!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν νομιζω ότι υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβρούνε,οπότε θα πρέπει να τα έχετε χώρια
σως να καλυτ'ερευε η κατ'ασταση αν τους στειρωνατε/ευνουχ'ιζατε όλους αλλά και αυτό παίζεται ιδ'ιως με το ενήλικο χασκυ

Ntora26

Member
1 Αυγούστου 2010
8
0
Τα δύο αρσενικά που αρπάχτηκαν είναι σχεδόν απίθανο να συμβιώσουν αρμονικά ξανά....
Πλέον μόνο χωρισμένα.....

Απο κει και πέρα όταν υπάρχουν σκυλιά του ίδιου φύλου υπάρχει πάντα αυξημένη πιθανότητα να αρπαχτούν με ανεξέλεγκτες συνεπειες!
Πόσο μάλλον δύο αρσενικά, αν υπάρχει στον χώρο και κάποια θηλυκιά σε οίστρο!
κ αλλη φορα που ειχανε τσακωθει μετα για παρα πολυ καιρο ηταν ολοι μερα μαζι κ κοιμοντουσαν μαζι δεν τα ειχαμε χωρισμενα....

Ntora26

Member
1 Αυγούστου 2010
8
0
Δεν νομιζω ότι υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβρούνε,οπότε θα πρέπει να τα έχετε χώρια
σως να καλυτ'ερευε η κατ'ασταση αν τους στειρωνατε/ευνουχ'ιζατε όλους αλλά και αυτό παίζεται ιδ'ιως με το ενήλικο χασκυ
το ενηλικο χασκυ δεν ειναι αυτο που ξεκιναει τον καυγα της περισοτερες ειναι το ροτ το χασκυ πολλες φορες του εχει αγριεψει αλλα δεν του κανει επιθεση σαν να το μαλωνει κ φευγει...δεν ειναι επιθετικος....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το χάσκυ ήταν ο αρχηγός, το ροτ καθός μεγαλώνει, ειδικά τώρα που είναι στην εφηβεία, βλέπει ότι τον παίρνει να την πέσει στον αρχηγό να πάρει αυτό την θέση του!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υπάρχει περίπτωση ένας καλό εκπαιδευτής να σας διδάξει πως να ελέγχετε τους σκύλους σας και να συμβιώνουν χωρίς καβγάδες.

Αν δεν διαθέτετε χρόνο και χρήμα για επαγγελματία εκπαιδευτή, να χωρίσετε τους σκύλους είναι η ΜΟΝΗ άλλη επιλογή, καθώς είναι βέβαιο πως οι καβγάδες θα χειροτερεύουν συνεχώς. Δεν θα ηρεμίσουν μετά την εφηβεία (κάθε άλλο). Μόνο αν ένας από τους δύο σκύλους δείξει υποταγή θα ηρεμίσουν (αυτή η υποταγή πιθανόν να έρθει μαζί με παραμονή σε κλινική για τα τραύματά του).

Τα προβλήματα που έχετε είναι υπερβολικά σύνηθες, και κακώς δεν τα είχατε προβλέψει.
Πόσο μάλλον με ένα μωράκι στον "φούρνο".

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μόνο αν ένας από τους δύο σκύλους δείξει υποταγή θα ηρεμίσουν (αυτή η υποταγή πιθανόν να έρθει μαζί με παραμονή σε κλινική για τα τραύματά του).
Aυτό δεν είναι πιθανόν? να τσακωθούν δηλαδή μερικές φορές και τελικά να εδραιωθεί η ιεραρχία?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ναι,αυτο λεει.Απλα καποιο απο τα σκυλια ή ισως και τα 2 τραυματιστουν σοβαρα.Αξιζει;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν είναι απλά πιθανό, είναι πολύ πιθανό οτι τελικά εδραιωθεί η ιεραρχία!
Αλλά οι τσακωμοί αυτοί δεν ξέρεις που θα καταλήξουν και πότε θα κάνει ο ένας από τους δύο πίσω....
Με τι τραύματα μπορεί να συνδέεται αυτό;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν είναι απλά πιθανό, είναι πολύ πιθανό οτι τελικά εδραιωθεί η ιεραρχία!
Αλλά οι τσακωμοί αυτοί δεν ξέρεις που θα καταλήξουν και πότε θα κάνει ο ένας από τους δύο πίσω....
Με τι τραύματα μπορεί να συνδέεται αυτό;
Και αυτό το θέμα το διαβάζω από χτες το βράδυ, προσπαθώντας να σκεφτώ...
Ολα οδηγούν στο ότι το 3χρονο αρσενικό Χάσκι και το 1 έτους αρσενικό Rottweiler, δεν θα σταματήσουν να συγκρούονται, μέχρι ο ένας να υποταχτεί, ή ....
Και προσπαθώντας να διαβάσω between the lines (όπως λέμε κι εμείς οι Ελληνες), βλέπω το Rottweiler να εξελίσσεται σε πιό κυριαρχικό ζώο. Οταν ενηλικιωθεί, πιστεύω ότι θα δοθεί η τελική μάχη...
Τα Χάσκι δεν είναι "της πλάκας", είναι πολύ σκληροτράχηλα και μαχητικά σκυλιά, αλλά με μοναδική εξαίρεση (που έχω υπόψη μου εγώ) την ταινία "Ο Ασπροδόντης", το Rottweiler έχει εκτραφεί επί αιώνες για να κερδίζει αυτές τις μάχες... Επιπλέον, το Rottweiler είναι (ενίοτε) ζηλιάρικο.

Ετσι, προτείνω (εφόσον το Rottie είναι του αδελφού) την άμεση απομάκρυνση του Rottweiler από τον κοινό χώρο.
Τώρα, όταν ενηλικιωθεί και το αρσενικό κουτάβι - Χάσκι, βλέπουμε. Στην περίπτωση αυτή, θα έβλεπα να ξεκινάει τις "διαδικασίες" ο πατέρας...

Ntora26

Member
1 Αυγούστου 2010
8
0
οσες φορες εχουν τσακωθει δεν εχουν δειξει οτι προσπαθει να κανει κακο ο ενας στον αλλο οσο το να μαλωσει κ να υποβληθει ο ενας τον αλλο κ ποτε δεν ειχανε τραυματα μονο καμια γρατζουνια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορω να το ρισκαρο να τα αφησω μεχρι να ιεραρχησει καποιο απο τα δυο...οσο για το μωρο δεν νομιζω να εχει να κανει με τα σκυλια δεν ειμαι η πρωτη ουτε η τελευταια που εχω σκυλια κ μωρο αλλωστε εχουνε ερθει πολυ πριν τα σκυλια απο το μωρο...κ εκτος αυτο ολα ειναι πολυ φιλικα με τα παιδια κ τα μωρα.....τωρα με το κουταβι δεν νομιζω να εχω προβλημα με τον μεγαλο γιατι ο μκικρος τον λατρευει οπου παει ο μπαμπας παει κ ο μικρος κ ο μεγαλος τον προστατευει παρα πολυ....μπορει καποιος να μου αν με εκπαιδευτη καταφερε να ηρεμησει 2 αρσενικα????αν ειναι η μονη λυση κ θα εχω σιγουρα αποτελεσματα εχω δεν εχω λεφτα θα τα βρω κ θα το κανω ειναι υποχρεωση μου απο την στιγμη που τα εχω κ τα λατρευω δεν θελω να τα βλεπω ετσι......

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εχω δύο αρσενικά ενα ροτβάιλερ και ένα λάμπραντορ, και τα δύο τυπικοί χαρακτήρες της φυλής τους και μεγαλωμένα σωστά, μεγαλώσανε σχεδόν μαζί έχοντας κατα καιρούς αύτες τις ελαφριές αψιμαχίες,
αυτό μέχρι που αρπάχτηκαν πιο γερά όταν έγιναν περίπου 14 μηνών, έκτοτε ο καθένας βλέπει τον άλλον απο μακρυά ή πίσω απο περίφραξη.

Δεν το ρισκάρω να τα βάλω μαζί.