να υιοθετήσουμε πρώην αδεσποτάκι?

elg

Member
4 Αυγούστου 2009
7
0
Βρε Αρη, βαλτός είσαι??? Γιατι τις αποπέρνεις τις κοπέλες??? :D:D
Αφού το'χουν σκεφτεί κι οι δυο καλά!! Αφησε τες να υιοθετήσουν με την ησυχία τους!!!:p
ωχ! τι ακριβώς εννοείτε? μήπως να αρχίσω να το ξανασκέφτομαι?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άρη, μην ξεχνάς πάντως ότι η δική σου περίπτωση δεν είναι και ίδια με αυτό που προτάθηκε... (θηλυκό ενήλικο πρώην αδέσποτο)

Η Ήρα όταν την πήρες ήταν σε ηλικία ίσως πιο δύσκολη και από τις δύο συνηθισμένες εκδοχές (μικρό κουτάβι ή ενήλικο). Δεν ήταν ούτε τόσο μικρή ώστε να μην έχει ήδη εδραιωμένες κακές συνήθειες, αλλά ούτε και τόσο μεγάλη ώστε να έχει κατασταλάξει η συμπεριφορά της και να ξέρεις τι ακριβώς έχεις να αντιμετωπίσεις. Και συντελούν επίσης οι ιδιαίτερες συνθήκες που μεγάλωσε καθώς και η ιδιαίτερη μίξη φυλών...

Όχι ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο σκυλί και σε καταφύγιο, αλλά δεν έχει μόνο τέτοια σκυλιά. Έχει και άπειρα άλλα, ανάμεσα στα οποία αρκετά που είναι πιο "έτοιμα" από κάθε άποψη, πιο ήπιου χαρακτήρα και κυρίως με ανθρώπους κοντά τους που τα ξέρουν και μπορούν και εκείνοι να προτείνουν ποια είναι πιο κατάλληλα για έναν "πρωτάρη".

Επίσης ειδικά για ανθρώπους που υιοθετούν τον πρώτο τους σκύλο και ίσως δεν έχουν την εμπειρία να κρίνουν ποιος τους ταιριάζει καλύτερα, βρίσκω καλή ιδέα να επιλέξουν με βοήθεια εκπαιδευτή που μπορεί να αναγνωρίσει και να επισημάνει τις ιδιαιτερότητες του κάθε συγκεκριμένου σκύλου.

Ακόμα και στην επιλογή φυλής με γνώμονα τον χαρακτήρα, πάντα λέμε ότι ξέρουμε τι τάσεις θα έχει ο σκύλος. Εδώ μιλάμε για περίπτωση όπου θα ξέρουν πώς είναι ήδη ο σκύλος. Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο...

Συμφωνώ πάντως ότι πρέπει να έχει αναλογιστεί κάποιος όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσει να υιοθετήσει ή να αγοράσει σκύλο. Νομίζω άλλωστε ότι το πρώτο μήνυμα της elg δείχνει ότι το κάνει ήδη :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Xotikouli, δεν εστιασα καθολου στην δικια μου περιπτωση, απλά την ανεφερα περισσότερο χάριν αστεϊσμού.
Δεν κρινουμε παντα από την δικια μας περιπτωση, αν και υποσυνειδητα μαλλον συχνα το κανουμε.

Ανεφερα καταστροφες στο σπιτι από ελευθερο σκυλο και ανεφερα και το crate. Η κυρια που ανοιξε το θεμα δειχνει να μιλαει για ελευθερο και όχι περιορισμενο σκυλο.
Επισης, εξεφρασα αποριες σχετικα με την συμπεριφορα των ενηλικων αδεσποτων ή καταφυγιου με σκοπο να γινει καποια συζητηση, προς οφελος παντα της κυριας και του πιθανου μελλοντικου σκυλου της.

Αν η κυρια elg δειχνει ηδη σοκαρισμενη από καποια σχολια, πόσο σοκαρισμενη θα δειχνει στη θέα του διαλυμένου καναπέ?

Οι τελειταιες προτασεις από Xotikouli πιστευω ότι είναι ολη η ουσια και ισως σε αυτό το πνευμα θα επρεπε να κινηθει η συζητηση στο θεμα (σε συνδυασμο με την τεραστια εμπειρια της Πηγής και πιθανον και αλλων), ώστε να μην απογοητευτει η κυρια elg ουτε τωρα που μιλαμε αλλά ουτε και αργοτερα.

elg

Member
4 Αυγούστου 2009
7
0
Αν η κυρια elg δειχνει ηδη σοκαρισμενη από καποια σχολια, πόσο σοκαρισμενη θα δειχνει στη θέα του διαλυμένου καναπέ?
δεν σοκαρίστηκα στα αλήθεια, μάλλον αστείο ήταν!
οι απόψεις σας και οι εμπειρίες σας είναι όλες σημαντικές για μένα (όπως προείπα έχω πολύ μικρή εμπειρία με σκυλιά) και για τη διαμόρφωση της τελικής μου απόφασης, γι΄αυτό άλλωστε ζήτησα και τις γνώμες σας. Ξέρω πολύ καλά πως θα υπάρξουν "προβλήματα" και "δυσκολίες" (δεν είναι στ' αλήθεια ένα κατεστραμμένο μαξιλαράκι αυτό που θα με πτοήσει)..αυτές προσπαθώ να μειώσω αν είναι δυνατόν φυσικά αλλά και μέσα από τη δική σας πείρα να σκεφτώ και να προβλέψω ίσως πράγματα που δεν περνούν τώρα από το μυαλό μου. Φυσικά η μεγαλύτερ ανησυχία μου είναι οι ώρες που λείπουμε από το σπίτι (και όσα αυτό μπορεί να συνεπάγεται κυρίως για το σκυλί αλλά και για μας) γιατί αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
egl, πιο σωστά δε θα μπορούσες να τα λες!!!!:):):)

Αρη, τεράστια εμπειρία σε καμιά περίπτωση δεν έχω..... ενα σκύλο έχω υιοθετήσει μόνο και εκεί σταματάει η αμεση εμπειρία μου.

Απο κει και πέρα, ξέρω ότι τα σκυλιά του δρόμου/καταφυγίου, εχουν τεράστια γκάμα χαρακτήρων και ιδιοσυγκρασιών, ωστε να είναι αδύνατον να γενικεύσουμε. Ως εκ τούτου, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης.

Είπα και παραπάνω, εμφανίζουν κάπως μεγαλύτερο ποσοστό αγχους αποχωρισμού (μη με βάλετε να βρω νουμερα), αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται αν συμβεί κι αν ο άνθρωπος είναι διαβασμένος και προετοιμασμένος.

Τo crate,είναι μια τελειως άλλη ιστορία!!! Μην τα μπλέκεις! Εργαλείο είναι που βοηθάει στην εκμάθηση της τουαλέτας και στο να αισθάνεται ο σκύλος ασφαλής σ'ενα χώρο δικό του. Βοηθάει επίσης και στο να ξεπεραστεί το αγχος αποχωρισμού. Απο κει και πέρα, δε νομίζω οτι κανείς παίρνει crate για να μην του διαλύσει το σπίτι ο σκύλος οταν φευγει 10 ώρες για δουλειά!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πηγή,
Θα διαφωνησω εντονα εδώ, γιατι πιστευω ότι η εμπειρια σου στο θεμα είναι οντως τεραστια, ασχετως αν εχεις στο σπιτι μονο τον Γκογκόλ.
Όχι για να σε παινεψω, αλλά ποιος άλλος (στο forum) ασχολειται τοσο με τα σκυλια των καταφυγίων και τα αδεσποτα?

Οσο σκεφτομαι καλυτερα το θεμα, θυμαμαι ότι η Ηρα, που είναι δυσκολο σκυλι και επιθετικο, τα παει καλα ΜΟΝΟ με τα αδεσποτα και αυτό είναι ισως ένα καλο δειγμα της συμπεριφορας των αδεσποτων (και τα καταφυγιου δεν είναι κυριως πρωην αδεσποτα?)

Επισης δεν μπορω να μην αναφερω το χθεσινο περιστατικό.
Η πινσερινα μας είναι (λογω φυλής και χαρη σε μας) το πιο αντικοινωνικο και επιφυλακτικο πλασμα που γνωριζω.
Χθες πλησιασαμε στη βολτα τρια αδεσποτα, δυο μεγαλοσωμα καπως γνωστα και ένα καινουριο μεσαιου μεγεθους.
Αντι να τραβηξει αλλου, αρχισε να τραβαει προς το μερος τους με μανία και αμεσως γνωριστηκε και με το καινουριο, το οποιο ηταν αξιολάτρευτο.

Μετα από λιγη ωρα συναντηθήκαμε με έναν κυριο με ένα μινι πιν σαν την Ζηνα μου και ηταν αδυνατο να τα βρουνε ακομα και μετα από 10 λεπτά.

Οσον αφορα το crate, παρολο που ποτέ δεν ειχα, εχω διαβασει όλα οσα λες συν το ότι πολλοι ιδιοκτητες τα αφηνουν εκει για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όχι για να σε παινεψω, αλλά ποιος άλλος (στο forum) ασχολειται τοσο με τα σκυλια των καταφυγίων και τα αδεσποτα?
Πολύς κόσμος. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα απο το φόρουμ. Απλώς τυχαίνει ίσως να είναι χαμηλότερων τόνων και οχι τόσο ομιλητικοί. :)

Ενδεικτικά σου λέω οτι σχεδόν όλες τις φορές που έχω επισκεφτεί το καταφύγιο τις τελευταίες βδομάδες, πήγα παρέα με συμφορουμίτισα.

Τελος πάντων ας μείνουμε στο θέμα. :) elg αν δεις κάποιο σκυλάκι που να σ'ενδιαφέρει απο τις αγγελίες, πες μας να διαλέξουμε όλοι μαζί!:D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
harryf3: Δε νομίζω ότι θα μου χαλάσεις το προξενιό. Είναι σαφές ότι το Μουφ χρειάζεται παρέα διότι είναι κοινωνικό και το έχουν πει και άλλοι ότι γενικά πάει μαζί με φιλαράκια σαν τους Χιώτες που παν δυο-δυο και αυτό συμπεριλαμβάνει και την παροιμιώδη μπανιέρα (το ξέρω, αστειάκι χαμηλού επιπέδου!:p:p:D:D:D). Επιπλέον είναι και το ετήσιο του μπόνους που μου κατέβασε την πίεση και που το παραμέλησα το καλοκαίρι λόγω δουλειάς. Το αξίζει και μπράβο του. Επιπλεόν έτσι κι αλλιώς και το ίδιο το Μουφ είναι πρώην αδέσποτο. Πήγα και στο σεμινάριο στο Σικάγο για το πώς διαλέγουμε αδέσποτα από το καταφύγιο, ελπίζω τα πράγματα να πάνε καλά. Σκυλί πάντως δε γυρίζω πίσω, πρώτα όμως θα το δω. Εδώ παπούτσι παας να πάρεις που λέει ο λόγος και το δοκιμάζεις, άντρα παίρνεις και τον πηδάς πρώτα να δεις πώς σου 'ρχεται, δε θα πας μια βόλτα με το σκυλί να δεις τι ψάρια πιάνει ως κατοικίδιο?:p:p:p:p:p:D:D:D:D:D

Τα crate κάνουνε ρεκόρ πωλήσεων διότι είναι αποδεκτά απ' όλους τους ειδικούς και το κοινό. Εγώ πάντως δε βάζω το Μουφ σε crate που να 'ρθει ο κόσμος το πάνω κάτω. Εκτός που τον έχω ικανό να το διαλύσει αφού διέλυσε ολόκληρο φράχτη στη φάρμα, θα με πνίξουν και οι δικοί μου που αναφώνησαν "Τιιιιιιιι?! ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ?!!!!!" 'Αλλωστε ως γνωστόν το Μουφ το αντιμετωπίζω σαν άνθρωπο παρά σαν κατοικίδιο, το ξέρω, λάθος, αλλά δε μου βγαίνει αλλιώς. Και γενικώς το θέλω να κυκλοφορεί ελεύθερο μέχρι ενός ορίου (π.χ. έξω μόνο του δεν το αφήνω να βολοδέρνει αφού ο κήπος μου δεν είναι περιφραγμένος).

Πηγή: σε έχω κόψει για sophisticated activist, οπότε είμαι απολύτως σίγουρη ότι δεν κρύβεις γενικά προβλήματα που μπορεί να έχουν συγκεκριμένα αδέσποτα.:) Συμφωνώ ότι είναι καλό τα σκυλιά να μένουν ελεύθερα στο σπίτι (ξέρω ότι εσύ δεν είσαι κατά του crate όμως). 'Αλλωστε Αυστραλέζο έχω που υποτίθεται ότι πρέπει να αισθάνεται μέλος της οικογένειας, του σπιτιού και της ζωής μου. Γι' αυτό και τον παίρνω παντού, μέχρι και στο ταχυδρομείο.

Elg: Δε θα 'λεγα να το ξανασκεφτείς να πάρεις αδέσποτο. Απλώς φρόντισε να είναι κοινωνικό, είχα κάπου και ένα ποστ που έκανα τεράστια περίληψη του σεμιναρίου που πήγα στο Σικάγο για το πώς διαλέγουμε αδέσποτα διότι μου ζητήθηκε. Θα πρέπει να το βρω. Ρώτα και τους ανθρώπους στο καταφύγιο, αν πας σε καταφύγιο, πώς φέρεται γενικά κάποιο αδέσποτο που να σε ενδιαφέρει και θα σου πούνε, συνήθως είναι συνειδητοποιημένα άτομα και ξέρουν από σκυλιά. Το μόνο που θα σε συμβούλευα είναι να είσαι απολύτως σίγουρη ότι θέλεις να πάρεις σκύλο. Κι εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου πήρα πέρσυ και στην άρχη τα 'χα παίξει, ίσως διότι γενικώς είμαι άτομο χαοτικό που δεν αγαπά τη ρουτίνα, συνήθησα όμως στο τέλος και μου έκανε και καλό. Π.χ. χρειάστηκε να αντιμετωπίσω το πρόβλημα που έχω και απεχθάνομαι να βάζω κανόνες. Είμαι επίσης πιο τακτική. Το μόνο πρόβλημα που έβλεπα να έχει το Μουφού ήταν ότι στην αρχή μου φαινόταν άξεστος καράβλαχος (και όχι, δεν είμαι αριστοκράτισσα αλλα αληθινή Βλάχα) που το νου του το είχε μόνο στα πρόβατα. Αυτό όμως ήταν γιατί δεν τον είχε κανείς ποτέ λιβανίσει, να του παίρνει τα πράγματά του και έτσι. Αφού του έφερα παιχνίδια και κόκκαλο όταν πήγα να τον πάρω και δεν ήξερε τι να τα κάνει. Ε, έμαθε.

Καναπές: τον έχω σκεπάσει με πολύχρωμα παρτάλια και δεν καταστρέφεται. Δυο απαίσια μαξιλάρια που ήρθαν με τον καναπέ και τον έκαναν να φαίνεται πολύ λαχουράτος, τα κατάσχεσε, αλλά το έκανε γιατί του τα έβαλα πάνω στα παρτάλια και επομένως του τα 'δωσα. Και δεν τα έχει καταστρέψει, απλώς τα χρησιμοποιεί. Τα καλά, ακριβά μαξιλάρια που έβαλα στις πολυθρόνες ούτε που τα αγγίζει. Το μόνο που ξεκοιλιάζει με μανία είναι τα πάνινα ζωάκια που του παίρνω από το Στρατό Σωτηρίας. Άλλες φίλες μου τα ξαναγεμίζουν βαμβακοειδή που παίρνουνε φτηνά και τα ράβουν πρόχειρα.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
@ Αρης

Για ποιο λογο η ενηλικη που εχει ζησει σαν αδεσποτη θα εχει λιγοτερα προβληματα?
Και ειδικα η θηλυκή?
Θέλει να πάρει αδέσποτο - ξεκινάμε από εκεί (δεν σύστησα αδέσποτο)

Ενήλικη θηλυκιά θα έχει λιγότερα προβλήματα από τους άλλους συνδυασμούς πρώην αδέσποτων, όχι από την Ηρα ή ένα κουτάβι Shihtzu πχ ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.

Πηγή: σε έχω κόψει για sophisticated activist, οπότε είμαι απολύτως σίγουρη ότι δεν κρύβεις γενικά προβλήματα που μπορεί να έχουν συγκεκριμένα αδέσποτα.:) Συμφωνώ ότι είναι καλό τα σκυλιά να μένουν ελεύθερα στο σπίτι (ξέρω ότι εσύ δεν είσαι κατά του crate όμως). 'Αλλωστε Αυστραλέζο έχω που υποτίθεται ότι πρέπει να αισθάνεται μέλος της οικογένειας, του σπιτιού και της ζωής μου. Γι' αυτό και τον παίρνω παντού, μέχρι και στο ταχυδρομείο.

:D:D:D:D Aυτό δε μου το'χουν ξαναπεί!!!!!

Για το crate, σίγουρα δεν είμαι κατά, αλλά απο την άλλη εγώ στο σπίτι δεν έχω! Ο δικός μου το έμαθε στο πάρκο, οπου μια μέρα πήγε και μπήκε μόνος του και το εκμεταλλευτήκαμε για να του το μάθουμε.... τώρα μπαίνει στο crate τα μεσημέρια που κάνει ζέστη έξω ή για άλλους ειδικούς λόγους. Πρεπει να πω ότι μ'εχει βολεψει πολύ σε ταξίδια το γεγονός ότι ο σκύλος οχι μονο δε φρικάρει, αλλά αισθάνεται ασφάλεια στην κλούβα. Κατα τ'αλλα μέσα στο σπίτι κι εγώ λυτό τον είχα πάντα, κι εκτός απο μερικές ζημιές που έκανε στην αρχή που αγχωνόταν, τώρα δεν κάνει απολύτως τίποτε.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Σκυλί πάντως δε γυρίζω πίσω, πρώτα όμως θα το δω. Εδώ παπούτσι παας να πάρεις που λέει ο λόγος και το δοκιμάζεις, άντρα παίρνεις και τον πηδάς πρώτα να δεις πώς σου 'ρχεται, δε θα πας μια βόλτα με το σκυλί να δεις τι ψάρια πιάνει ως κατοικίδιο?:p:p:p:p:p:D:D:D:D:D
Μουαχαχαχα! Θεϊκή διατύπωση! :D

Απλώς φρόντισε να είναι κοινωνικό, είχα κάπου και ένα ποστ που έκανα τεράστια περίληψη του σεμιναρίου που πήγα στο Σικάγο για το πώς διαλέγουμε αδέσποτα διότι μου ζητήθηκε. Θα πρέπει να το βρω.
Έφτασεεεε!

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=6192&page=3

(Το είχα αποθηκευμένο το link, αλλιώς σιγά μην το έβρισκα με τέτοιο τίτλο και ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες Μουφομηνύματα :p )

Άρη, αυτή όμως

...πολλοι ιδιοκτητες τα αφηνουν εκει για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο.
δεν είναι η κανονική χρήση του crate. Όχι για πολλές συνεχόμενες ώρες απουσίας.
Υπάρχουν μέχρι και αντι-crat-ικές καμπάνιες ενάντια σε αυτούς που το παρακάνουν ;) (όχι στην Ελλάδα προφανώς!)

kellysimo

Member
12 Ιανουαρίου 2009
16
0
ν ηρακλειο
γεια σου δεν συζηταω καθολου το θεμα οσον αφορα το αν θα ειναι αδεσποτο η οχι ολα ψυχουλες ειναι ,τα αδεσποτα βεβαια μας εχουν μεγαλυτερη αναγκη,απλα ηθελα να σε ενημερωσω οτι στον φιλοζωικο συλλογο νεας φιλαδελφειας (www.friendsofanimals-nf.gr) μπορεις να βρεις σκυλακι και θα εχεις και δωρεαν μαθηματα εκπαιδευσης απο μια σχολη που ειναι φιλοι του συλογου εντελως δωρεαν!!!!
οποτε εχεις την ευκαιρια να διαλεξεις οτι θες χωρις να ανησυχεις για την διαγωγη του αφου εχεις εξασφαλισει τη βασικη εκπαιδευση.ειδικα τωρα εχουν μεγαλη αναγκη να βρουν σπιτια για τα σκυλακια τους γιατι εχουν δεχθει απειλες απο τον υπουργο οτι θα τους τα παρει τα σκυλακια και θα τα παει στο σχιστο αυτο ειναι αλλο θεμα βεβαια και σηκωνει μεγαλη συζητηση

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
ειδικα τωρα εχουν μεγαλη αναγκη να βρουν σπιτια για τα σκυλακια τους γιατι εχουν δεχθει απειλες απο τον υπουργο οτι θα τους τα παρει τα σκυλακια και θα τα παει στο σχιστο αυτο ειναι αλλο θεμα βεβαια και σηκωνει μεγαλη συζητηση
Γιατί καλέ? Έχει τελείως λαλήσει ο υπουργός?!:confused::confused:

elg

Member
4 Αυγούστου 2009
7
0
Έχω μιλήσει με ανθρώπους από καταφύγια και φιλοζωικές και έχω ζητήσει τη βοήθειά τους εννοείται. Άλλοι ήταν καταπληκτικοί και πολύ καλοί στο να εξηγήσουν και να βοηθήσουν να βρεθεί ένα σκυλάκι για μας αλλοι μου έδωσαν την εντύπωση ότι απλά θέλουν να δώσουν τα σκυλάκια όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Καταλαβαίνω ότι δεν έχουν τους χώρους και τα μέσα και πρέπει να βρουν σπίτια για τα σκυλάκια αλλά ίσως και η μεγάλη βιασύνη να μην είναι ότι καλύτερο. Από βδομάδα θα επισκεφτώ κάποια. θα δω και αυτό που συστήνεις kellysimo. Ευχαριστώ

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
To είχα παρατηρήσει κι εγώ αυτό....... ήταν κάποιοι που ήταν λες και μου κάναν χάρη που μου μιλούσαν..... να διαλεξεις με προσοχή από που θα το πάρεις το σκυλάκι. Να είναι άνθρωποι που θα απαντησουν σε κάθε απορία σου, και πριν και μετά. Οι σωστοί χαίρονται όταν τους ρωτάς (πρεπει να χαίρεσαι κι εσύ απο τη μεριά σου όταν σε "περνάνε απο κόσκινο" γιατί -οπως οι καλοί εκτροφείς- νοιάζονται που θα πάνε τα σκυλιά τους και δε θέλουν να ξαναγυρίσουν στο δρόμο....)

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
H δική μου απάντηση είναι σαφώς ΝΑΙ!
Δες και τα σκυλάκια που έχουν στις υπογραφές τους η kopritis και η chloe!;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μεταξύ των δύο, προτείνω Πριγκήπισσα!!! Ο Φρέντο πήρε τα πάνω του κι εχει γίνει τελείως τρελιάρης και θέλει πολλή εκτόνωση για να φτιάξει!!!! (εξακολουθεί να λατρεύει τους ανθρώπους....)

elg

Member
4 Αυγούστου 2009
7
0
To είχα παρατηρήσει κι εγώ αυτό....... ήταν κάποιοι που ήταν λες και μου κάναν χάρη που μου μιλούσαν..... να διαλεξεις με προσοχή από που θα το πάρεις το σκυλάκι. Να είναι άνθρωποι που θα απαντησουν σε κάθε απορία σου, και πριν και μετά. Οι σωστοί χαίρονται όταν τους ρωτάς (πρεπει να χαίρεσαι κι εσύ απο τη μεριά σου όταν σε "περνάνε απο κόσκινο" γιατί -οπως οι καλοί εκτροφείς- νοιάζονται που θα πάνε τα σκυλιά τους και δε θέλουν να ξαναγυρίσουν στο δρόμο....)
ναι συμφωνώ απολύτως μαζί σου..και μένα σε μια περίπτωση που δεν μου έκαναν καμία ερώτηση απολύτως μου έκανε κακή εντύπωση. Από την άλλη μου έτυχε περίπτωση που μας κάνανε ολόκληρο ψυχολογικό προφίλ (από το τηλέφωνο αυτό), μας ξετινάξανε στις ερωτήσεις (μόνο το αρχιτεκτονικό σχέδιο του σπιτιού δεν μας ζήτησε!) και αφού καταλήξανε ότι καλό θα ήταν π.χ. να προτιμήσουμε ένα ενήλικο ήρεμο σκυλάκι (και συμφωνήσαμε) μετά μας πρότειναν όλο ζωηρά κουταβάκια (τα οποία ήταν γλύκες φυσικά) και επέμεναν ότι τα κουταβάκια είνα καλύτερα για μας και ειδικά αυτά είναι τα κουταβάκια θαύμα που δεν χρειάζονται εκπαίδευση, δεν λερώνουν ποτέ, δεν κάνουν ζημιές κτλ κτλ!!!! ήταν λίγο σουρεαλιστικά όλα αυτά γι αυτό τότε αποφάσισα να ζητήσω και τις γνώμες σας.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Σας τα χάλασαν στο τέλος δηλαδή. Εδώ (στην Αμερική) μας κάνουν το ψυχολογικό προφίλ κλπ. αλλά κάνουνε και επίσκεψη για να επιθεωρήσουν το σπίτι και να δουν πού θα ζει το σκυλί. Πριν με εγκρίνουν για υιοθεσία Αυστραλέζου μέχρι και στην κρεβατοκάμαρά μου μπήκαν. Όσο για την εκπαίδευση, αυτή την απαιτούνε και στην περίπτωσή μου ήταν ρήτρα μέχρι και στο συμβόλαιο που υπέγραψα, όπου καθόριζαν μέχρι και τι λουρί θα χρησιμοποιούσα και πόσο μακρύ και απαγόρευαν ο,τιδήποτε είχε έστω και υποψία αλυσίδας.

Καλό μεν το ότι σας ξετινάζουν αλλά την εκπαίδευση θα τη χρειαστείς έτσι κι αλλιώς. Μη φοβάσαι όμως το αδέσποτο διότι μπορεί να είναι πάρα πολύ καλό αν ξέρεις πώς να το διαλέξεις. Έχε επίσης υπόψη σου ότι στην αρχή το σκυλί θα είναι σε κάποια υπερδιέγερση διότι θα είναι με καινούριο αφεντικό και σε καινούριο περιβάλλον. Το δικό μου το Μουφ έκανε α-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα όλη τη νύχτα την πρώτη μέρα που το πήρα και ήταν για λίγο καιρό σε υπερένταση. Αφού όμως δε μου κατέστρεφε το σπίτι και έκανε τις βιολογικές του ανάγκες έξω ποσώς με ενδιέφερε. Στο τέλος το πήρε κιόλας απόφαση ότι άμα φεύγω από το σπίτι πάντα γυρίζω, οπότε σταμάτησε και την υπερδιέγερση. Τώρα όταν γυρίζω μου κάνει μόνο υποκλίσεις για παιχνιδάκια και φυσικά για φαΐ και βόλτα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ναι συμφωνώ απολύτως μαζί σου..και μένα σε μια περίπτωση που δεν μου έκαναν καμία ερώτηση απολύτως μου έκανε κακή εντύπωση. Από την άλλη μου έτυχε περίπτωση που μας κάνανε ολόκληρο ψυχολογικό προφίλ (από το τηλέφωνο αυτό), μας ξετινάξανε στις ερωτήσεις (μόνο το αρχιτεκτονικό σχέδιο του σπιτιού δεν μας ζήτησε!) και αφού καταλήξανε ότι καλό θα ήταν π.χ. να προτιμήσουμε ένα ενήλικο ήρεμο σκυλάκι (και συμφωνήσαμε) μετά μας πρότειναν όλο ζωηρά κουταβάκια (τα οποία ήταν γλύκες φυσικά) και επέμεναν ότι τα κουταβάκια είνα καλύτερα για μας και ειδικά αυτά είναι τα κουταβάκια θαύμα που δεν χρειάζονται εκπαίδευση, δεν λερώνουν ποτέ, δεν κάνουν ζημιές κτλ κτλ!!!! ήταν λίγο σουρεαλιστικά όλα αυτά γι αυτό τότε αποφάσισα να ζητήσω και τις γνώμες σας.
Αμα θες σε δυο βδομάδες που θα γυρίσω μπορούμε να πάμε μαζί στο καταφύγιο απο το οποίο πηρα το δικό μου (θα πάω ούτως ή άλλως να μαζεψω το σκύλο μου). (Μπορείς φυσικά να πάς και νωρίτερα μόνη σου, αλλά λέω αν θες να πας ..... συστημένη και να σε "περιποιηθούνε" ιδιαιτέρως! Προς το παρόν όσοι συμφορουμίτες έχουν πάει, έχουν βγει εντάξει ανθρωποι σε σχεση με τα κουφά που βλέπουν κατα καιρούς, οπότε έχουμε καλό όνομα στο καταφύγιο! :)): www.fazoo.gr ή www.facebook.com/fazoo.farm