Από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες.... δείχνει το πόσο δένεται και συνεργάζεται με έναν καλό ιδιοκτήτη το Σνάουτσερ Γίγας αλλά και το πόσο ριψοκίνδυνο μπορεί να γίνει για χάρη του ιδιοκτήτη του ή απλά ενός παιχνιδιού!). Εξαιρετικά θαρραλέος σκύλος.
Κάποτε σε βόλτα στον Λυκαβηττό με το δικό μου, βρέθηκα στην αρχή μίας ανεμόσκαλας (ύψους 15-20μ) που οδηγούσε στις κεραίες, ακριβώς κάθετη με το έδαφος και με πλάτος λιγότερο από 50εκ. Την ακούμπισα (σαν να ήθελα να ανέβω) και το Σνάουτσερ αμέσως άρχισε να την ανεβαίνει!!!!
Χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία με σκάλες αλλά και χωρίς το παραμικρό δυσταγμό! Ανέβηκα κι εγώ κι άρχισα γρήγορα να σκαρφαλώνω (φοβήθικα μην πέσει!) και σε λίγα δευτερόλεπτα άρχισα να ανησυχώ ΠΟΛΥ για το πως τα τον κατέβαζα από εκεί (45κιλά σκύλαρο!).
Κατέβηκε σαν άνθρωπος (με την όπισθεν στην ίδια στάση που ανέβαινε) αλλά με εμένα γύρω του για προστασία (κατέβαινε ανάμεσα από τα χέρια μου, μπροστά από το στήθος μου). ΤΟΣΟ ήρεμος λες και το είχαμε κάνει 100 φορές....
... ο τρελάρας!
Πάντως η "πρόσκρουση" στην φωτό δεν πρέπει να ήταν τόσο εντυπωσιακή ή/και ανώδυνη. Τι πειράζει;
Όλα τα παιδάκια χτυπάνε παίζοντας! Μόνο για την φωτογραφία αυτή άξιζε!