μου εμπιστευτηκαν ενα σκυλακι και εχω πελαγωσει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
...ελπιζω να υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι εδω μεσα να μου δινουν να καταλαβω πεντε πραγματακια και οχι να υπαρχουν ζωα...
Δεν νομίζω ότι αποκαλείς ζώα, μέλη του φόρουμ που σου απάντησαν ε;
Μάλλον λάθος έχω καταλάβει...; :rolleyes:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
το μπωλ θα το αλλάζεις 1 φορά το 2μηνο για τους μύκητες και τα παιχνίδια συχνά πυκνά-
αληθεια? πρεπει να το αλαζουμε τοσο συχνα??? δεν το ηξερα!!! απο τον οκτωμβριο δεν το εχω αλλαξει αλλα το πλενω συνεχεια με καθαριστικο για μικροβιο τυπου ντετολ
Προσωπικά στη μικρή μου που είναι πλαστικό το μπωλ της το αλλάζω κάθε 2-3 μήνες
στον μεγάλο που είναι μεταλικό του έχω αλλάξει μια φορά στους 6 μηνες που το έχουμε κι αυτο λόγω μεγέθους,ήθελε μεγαλύτερα. Στο πετ σοπ μου είπαν οτι μπορεί να τα κρατήσει για όλη του τη ζωή και ότι δεν παθαίνουν τίποτα, εγώ απλά θα αλλάξω τον επόμενο μήνα καλού κακού (τα παραπάνω αποτελούν προσωπική επιθυμία και με βάση αυτη έγραψα :) και στο παραπάνω ποστ)

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
εγω τα ( μεταλλικα κανονικα 'σκυλοπιατα" και γιαληνα βαθεια ανθρωπινα) μπωλακια τους τα πλενω καθε μερα στο πλυντιριο πιατων- δεν τα εχω αλλαξει ποτε.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Το πλαστικο το καταλαβαινω να το αλλαξει καποιος...Το μεταλικο μου φαινεται αδιανοητο. Τεσπα!:D

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
295
264
KORYDALLOS
ενταξει...για το "ζωα" κανω οτι δεν το ακουσα καν..παμε παρακατω...εγω παιδια εχω καταβολευτει τα πηλινα μπωλ αυτα απο τα γιαουρτια,ενα περασμα με σφουγγαρακι και σαπουνι συχνα πυκνα ιδιως τωρα το καλοκαιρι,και δεν βλεπω ναχουμε προβλημα!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εμάς τα πύλινα (Επειδη έχει και το συνήθειο να αναποδογυρίζει το μπωλ-του νερού αποκλειστικά-) θα τα είχε κάνει χίλια κομματάκια.
Παιδια μην ξεφεύγουμε όμως απο το θέμα :)
Φιλικά

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
295
264
KORYDALLOS
εχεις δικιο vas..ενα τελευταιο μονο:η μικρουλα μου δεν κανει ζημιες ,δεν ασχολειται δηλαδη με αντικειμενα του σπιτιου ,οποτε δεν εχω θεμα,εξ'ου και ο πηλινος κεσες ,το πλαστικο γεμιζε αλατα και δεν μου καθοταν καλα..νασαι καλα!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Νομίζω ότι μας αποκάλεσε ζώα...προσωπικά θα το θεωρήσω κοπλιμέντο...Τα ζώα είναι σίγουρα καλύτερα από κάποιους ανθρώπους !!! Αν μη τι αλλο τα ζώα δεν είναι αχάριστα....

lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
λοιπον ευχαριστω μεχρι εδω! θελω αλλη μια βοηθεια που πιστευω ειναι πολυ σημαντικη! θα το παω σε δευτερο κτηνιατρο μεθαυριο για τα εξης:

α)απο τ αφτια του αναμεσα στα πτερυγια εβγαλα ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ. βασικα ηταν σαν αραχνες και οταν το ελουσα "ξεμυτησαν".ειναι οντως τσιμπουρια?δεν ειδα αλλα ομως απο χθες. εφυγαν? τι να πω στο κτηνιατρο?πηρα ενα σκοτωμενο και το εβαλα σε χαρτοπετσετα να το δειξω. εκανα καλα?

β)στο σβερκο ειχε ενα "μπουλουκι" απο πολλα μαυρα στρογγυλα μικροσκοπικα πωςνα τα πω... αυτα ειναι ΨΕΙΡΕΣ? εχει και στη πλατουλα κοντα στην ουριτσα διασπαρτα.τι ειναι αυτα?δεν κινουνταν ομως οταν τα εβγαζα. δεν ηταν στο δερμα,στη τριχα ηταν.

γ)ειδα απο τη κατω πλευρα στο δερμα παλι αυτο που θεωρω εγω ψειρα, αλλα δεν εφυγε κολλησε εκει. πολυ μικρο στρογγυλο μαυρο ειναι.αυτο τι ειναι, ΨΕΙΡΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΔΕΡΜΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΑΝ ΒΔΕΛΑ?

δ)οταν του εριξα σπρευ κ μετα το λουσιμο, εβγαζα κατι μαυρα παλι αλλα πηδουσαν. αφηνα σε μια χαρτοπετσετα ο,τι εβρισκα, αλλα παρατηρησα οτι πηδουσαν καποια.αυτα ειναι ΨΥΛΛΟΙ?

ζ)σε ποιο ΜΕΡΟΣ πρεπει ναχω το κουταβακι μεχρι να ειναι ολα οκ?

στ)καποια απο αυτα ολα που εχει το ζωο τι μεταδιδεται στον ΑΝΘΡΩΠΟ?

ζ) μου ειπαν οτι τα ζωα απο τη φυση τους εχουν τετοια και αν το αποπαρασιτωσω θα ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ?

η)η δικη σας εμπειρια απο ζωακι σας? θελω ομως να μαθω κυριως ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ οταν το ζωο σας ζει μεσα στο σπιτι σας ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ σε τετοια περιπτωση.

θ)να επαναλαβω ειναι 1μηνων το κουταβακι ημιαιμο πεκινουα. δλδ ειναι ιδιο με πεκινουα αλλα η μουσουδα απλα πεκινουιζει. δε ξερω αν εχει σχεση με την ΑΝΤΟΧΗ σε θεραπειες τοσο μικρουλη, γιαυτο τοπα. (????????)

ι) μου ειπαν οτι οι ψυλλοι(ή τα τσιμπουρια δε θυμαμαι) εισχωρουν(ή αφηνουν ουσια που εισχωρει) στο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ και προκαλουν διαφορα,μεχρι και θανατο.

κυριως εχω να πω οτι ζω σε χωριο και για να παω σε μεγαλο κεντρο θελει κανα 2ωρο. δεν εχω βοηθεια απο κανεναν εδω γιατι τα μυαλα τους ειναι οπισθοδρομικα. οτι ειναι τζαμπα λεφτα ο κτηνιατρος, οτι οι ανθρωποι πεθαινουν, να βοηθησω καποιον πρωτα και μετα να δωσω λεφτα για σκυλο και τετοια. δε μπορω αλλο, κατατοπιστε με. . εγω θελω ολα αυτα να αποτελεσουν παρελθον.

παρακαλω πολυ να απαντηθουν ως α) β).. γ).. κλπ να καταλαβω που αντιστοιχουν.
μη σχολιαζετε μονο ασχετα με το θεμα. σχολιαστε ο,τι θελετε σε παπαρολογια, απλα θελω πολυ και απαντησεις σε ολα. κουραστηκα να με κοροιδευουν που δινω σημασια στο γλυκιτατο κατα τα αλλα μικρουλι! το αγαπω πολυ, δε θελω να το δωσω σε αλλον λογω χρηματων. θα τοπαλεψω να το κρατησω μεχρι τα γεραματα του.

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το σκυλακι σου εχει μαλλον πληθωρα εξωπαρασιτων πανω του ( ψυλλους, τσιμπουρια και ισως και Trichodectidae).
Θα πρεπει ν προμηθευτεις Αμπουλες ( Frontline, PracTic, Effipro, Advantix) και να του της βαζεις καθε μηνα ναπο δω και περα. Ετσι σκοτονονται τα "μαμουνια" που εχει πανο του- και δεν θα ξανακολλησει αλλα.
Επισης να του κανεις και μια θεραπεια για τα εσωτερικα παρασιτα ( χαπακι Milbemax, Drontal Plus κλπ).
Ο σκυλος δεν εχει "απο τυν φυση του" εξωπαρασιτα- αλλα οταν το περιβαλλον του δεν ειναι καθαρο και ελεγχομενο- και ο σκυλος απροστατευτος, μπορει να κολλησει διαφορα και να τα μεταφερει καιολας.
Ναι, μερικα απο τα παρασιτα του σκυλου μπορουν να κολλησουν και στον ανθρωπο. Ψυλλοι, τσιμπουρια σιγουρα, άλλα και ενδοπαρασιτα, οπος σκουλικια του εντερου.
Για αυτο ειναι πολυ σημαντικο να ειναι ο σκυλος ελευθερος απο οπιοασδηποτε μορφης παρασιτα- για να παραμενεις και εσυ.

( εγω εχω 4 σκυλια μεσα στο σπιτι/κοιμουνται στο κρεβατι μου- και ΠΟΤΕ δεν ειχαν παρασιτα,επειδη παντα τους βαζω προλυπτικα αυτα που προανεφερα)

Στον κτηνιατρο να πεις, οτι θες φαρμακα για τα εξω και τα εσω- παρασιτα.

βαριεμαι να απανταω ενα ενα.

Last edited:

lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
Το σκυλακι σου εχει μαλλον πληθωρα εξωπαρασιτων πανω του ( ψυλλους, τσιμπουρια και ισως και Trichodectidae).
Θα πρεπει ν προμηθευτεις Αμπουλες ( Frontline, PracTic, Effipro, Advantix) και να του της βαζεις καθε μηνα ναπο δω και περα. Ετσι σκοτονονται τα "μαμουνια" που εχει πανο του- και δεν θα ξανακολλησει αλλα.
Επισης να του κανεις και μια θεραπεια για τα εσωτερικα παρασιτα ( χαπακι Milbemax, Drontal Plus κλπ).
Ο σκυλος δεν εχει "απο τυν φυση του" εξωπαρασιτα- αλλα οταν το περιβαλλον του δεν ειναι καθαρο και ελεγχομενο- και ο σκυλος απροστατευτος, μπορει να κολλησει διαφορα και να τα μεταφερει καιολας.
Ναι, μερικα απο τα παρασιτα του σκυλου μπορουν να κολλησουν και στον ανθρωπο. Ψυλλοι, τσιμπουρια σιγουρα, άλλα και ενδοπαρασιτα, οπος σκουλικια του εντερου.
Για αυτο ειναι πολυ σημαντικο να ειναι ο σκυλος ελευθερος απο οπιοασδηποτε μορφης παρασιτα- για να παραμενεις και εσυ.

( εγω εχω 4 σκυλια μεσα στο σπιτι/κοιμουνται στο κρεβατι μου- και ΠΟΤΕ δεν ειχαν παρασιτα,επειδη παντα τους βαζω προλυπτικα αυτα που προανεφερα)

Στον κτηνιατρο να πεις, οτι θες φαρμακα για τα εξω και τα εσω- παρασιτα.

βαριεμαι να απανταω ενα ενα.
ευχαριστω παρα μα παρα πολυ! θα γραψω οτι μου ειπες σε χαρτι και ελπιζω αυτη τη φορα να πετυχω καλο κτηνιατρο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κατι ακομα- δεν θα χρεαιστεις ΟΛΕΣ αυτες τις αμπουλες που σου εγραψα- αλλά καπια απο αυτες.
Καλο ειναι και να του βαλεις ενα περιλαιμιο Scalibor- aλλα μετα να μην το ξανακανεις μπανιο- για να προστατευεται και απο σκνιπα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Φαντάζομαι ότι θα πρέπει κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες να του κάνεις και μια εξέταση αίματος για να σιγουρευτείς ότι δεν έχει κολλήσει ερλειχίωση.

Η ερλειχίωση ειναι μια αρρώστεια του αίματος που προκαλείται από τσίμπημα μολυσμένου τσιμπουριού, (το λέω επειδή βρήκες αρκετά τσιμπούρια επάνω του) . ΔΕΝ κολλάει στον άνθρωπο, ΔΕΝ είναι μεταδοτική και με μια φαρμακευτική αγωγή περνάει.

lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
α!οκ! πολυ σοβαρα ολα που ειπατε καικαταλαβα. περιεκτικοτατοι. ευχαριστω και παλι...