μου εμπιστευτηκαν ενα σκυλακι και εχω πελαγωσει!

lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
γεια σας. ειμαι νεο μελος. μολις μ εφεραν ενα σκυλακι 1 μηνος διασταυρωση πεκινουα με μια ρατσα φυλακα. θα γινει μικροσωμο σαν τα πεκινουα αλλα χωρις το ιδιαιτερο "μουσουδι" του.θα το παω κτηνιατρο και θελω ομως απο πριν να με πειτε καποια πραγματα, γιατι οντας απειρη δε θελω να αρχισει να πατα ο ντοκτορ πανω στην αδαηα μου!
1)τα εμβολια που θα κανει
2)εχει ψειρες. να παρω εγω ενα φαρμακο ή να μου το δωσει ο κτηνιατρος?(θα πληρωσω κατι παραπανω τζαμπα ή αξιζει ο κοπος?)
3)με αυτο που θα το λουσω τιμη περιπου?
4)τι τρωει?τα προηγουμενα αφεντικα του εδιναν οτι υπηρχε στο ψυγειο γιαυτους. γαλα για ανθρωπο,ψωμακι, φαγητο (οτι μπορουσε βεβαια να φαει).
5)επειδη φοβαμαι για αρρωστιες ειδικα τωρα που εχει ψειρες τι χρειαζεται?να μην αρχισει την εκμμεταλευση!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
γεια σας. ειμαι νεο μελος. μολις μ εφεραν ενα σκυλακι 1 μηνος **) διασταυρωση πεκινουα με μια ρατσα φυλακα. θα γινει μικροσωμο σαν τα πεκινουα αλλα χωρις το ιδιαιτερο "μουσουδι" του.θα το παω κτηνιατρο και θελω ομως απο πριν να με πειτε καποια πραγματα, γιατι οντας απειρη δε θελω να αρχισει να πατα ο ντοκτορ πανω στην αδαηα μου!
1)τα εμβολια που θα κανει
2)εχει ψειρες. να παρω εγω ενα φαρμακο ή να μου το δωσει ο κτηνιατρος?(θα πληρωσω κατι παραπανω τζαμπα ή αξιζει ο κοπος?)
3)με αυτο που θα το λουσω τιμη περιπου?
4)τι τρωει?τα προηγουμενα αφεντικα του εδιναν οτι υπηρχε στο ψυγειο γιαυτους. γαλα για ανθρωπο,ψωμακι, φαγητο (οτι μπορουσε βεβαια να φαει).
5)επειδη φοβαμαι για αρρωστιες ειδικα τωρα που εχει ψειρες τι χρειαζεται?να μην αρχισει την εκμμεταλευση!
**) come again.. ??
1)θα στα πει ο κτηνίατρος αυτά.
2)αμπούλα συνήθως βάζουν και θα στη δώσει ο κτηνίατρος, δεν ειναι ακριβό νομίζω(δε θυμάμαι)
3)ανάλογα με το τι θα πάρεις, μπορει να πάρεις με 5 ευρώ απο το σουπερ μαρκετ μπορεί και με 25 απο το πετ σοπ
4)ξηρά τροφή για κουτάβια/μαγειρευτό/ωμό φαγητό κάνε μια αναζήτηση στο θέμα της διατροφής και επέλεξε τι σε βολεύει
5)εκτός απο το οτι το κουτάβι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχει προβλήματα συμπεριφοράς μιας και θα έπρεπε να μείνει με τη μανα του ένα μήνα ακόμα, πιθανότατα να είναι ευάλωτο σε ασθένιες λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Ο κτηνίατρος είναι υπεύθυνος για αυτά τα πράγματα, η μονη σου ανάμειξη σε αυτό θα πρεπει να ειναι να βρεις εκεινο τον κτηνίατρο που θα σου προσέχει το σκυλί, όχι που θα θέλει να σου πάρει τα λεφτά σου.

lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
**) come again.. ??
1)θα στα πει ο κτηνίατρος αυτά.
2)αμπούλα συνήθως βάζουν και θα στη δώσει ο κτηνίατρος, δεν ειναι ακριβό νομίζω(δε θυμάμαι)
3)ανάλογα με το τι θα πάρεις, μπορει να πάρεις με 5 ευρώ απο το σουπερ μαρκετ μπορεί και με 25 απο το πετ σοπ
4)ξηρά τροφή για κουτάβια/μαγειρευτό/ωμό φαγητό κάνε μια αναζήτηση στο θέμα της διατροφής και επέλεξε τι σε βολεύει
5)εκτός απο το οτι το κουτάβι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχει προβλήματα συμπεριφοράς μιας και θα έπρεπε να μείνει με τη μανα του ένα μήνα ακόμα, πιθανότατα να είναι ευάλωτο σε ασθένιες λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Ο κτηνίατρος είναι υπεύθυνος για αυτά τα πράγματα, η μονη σου ανάμειξη σε αυτό θα πρεπει να ειναι να βρεις εκεινο τον κτηνίατρο που θα σου προσέχει το σκυλί, όχι που θα θέλει να σου πάρει τα λεφτά σου.
α! οκ δεν ηξερα οτι ειναι τοσο σοβαρο! ΑΛΛΑ επειδη μου γυριασαν τα μυαλα καποιοι και καλα φιλοζωοι εχω παγωσει. αρχισαν να λενε για εκμμεταλλευση ανθρωπων που δε συμπεριφερονται τα ζωα σαν ζωα και κανουν μλκ. ετσι ειπαν και με μπερδεψαν γιαυτο ημουν αγχωμενη. αλλα μηπως και για τους ανθρωπους οταν παμε σε γιατρο δεν υπαρχει εκμεταλευση? δλδ σου βαζει να κανεις πραγματα που δε χρειαζονται μονο και μονο για να τσεπωσει και αυτος! γιαυτο το λογο και παραλληλισμο τοπιστεψα!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Καλως ηρθες!
Αυτοι που σου εμπιστευτηκαν το σκυλακι και το ειχαν τοσο περιποιημενο που το βρηκαν?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Εχεις γράψει ήδη δύο ποστ, για ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που έχεις στα χέρια σου και το μόνο που εκφράζεις είναι έξοδα, πελάγωμα και εκμετάλλευση.

Συναισθήματα γι'αυτό το αβοήθητο και απροστάτευτο μωρό δεν έχεις;
Τι θα πει, σου το εμπιστεύτηκαν;
Για λίγο καιρό; Για πόσο;
Οικονομικά πως είσαι; Δεν εννοώ λεπτομέρειες, αλλά αν την κάθε ανάσα που παίρνει το κουτάβι, την μεταφράζεις σε ευρώ, μήπως δεν είναι καλή ιδέα, να μπλέξεις μ'αυτό;

Για βοήθησέ μας λίγο...

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
συμφωνω,με την mareco για οσα ειπε πριν...εμενα η αποψη μου ειναι πως οταν "αποφασισεις" και δινω εμφαση στην λεξη γιατι για να αναλαβεις ενα ζωο ειτε δικο σου ειτε προσωρινα οπως λες πρεπει να εισαι και σε θεση να του προσφερεις αν μη τι αλλο αυτα που χρειαζεται και αυτα που του αξιζουν!
σαφως και ενα ζωο εχει εξοδα,σαφως και εχει ευθυνες (κατι που οι προηγουμενοι απο τα οσα λες ηταν φουλ ανευθυνοι και το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι ειχαν πληρη μεσανυκτα απο ζωα μιας που εδιναν σε κουταβι οτι υπηρχε στο ψυγειο,γαλατα κτλ) και οι ιδιοι ανευθυνοι το εδωσαν/χαρισαν/σε εσενα που ελπιζω να μην εχει την ιδια τυχη με εκεινους που το ειχαν εννοοντας να εισαι σιγουρη και να κανεις αυτα που πρεπει για να μην επαναληφθει το ιδιο σεναριο για το ζωο που στη τελικη ειναι και το μονο που την πληρωνει στο τελος.
αυτο που θελω να σου πω επανω σε αυτο που ειπες ,για το αν αξιζει ο κοπος,ειναι πως για τα ζωα μας τα παντα αξιζουν το κοπο....για εμενα εχεις μια ευκαιρια να γινεις σωστη ιδιοκτητης και αναλογη φιλη για το ζωο σου(και να ενημερωθεις φυσικα μεσα και απο εδω και απο τον κοσμο που θα ασχοληθει μαζι σου που αν μη τι αλλο γνωριζουν πως η αξια ενος ζωου δεν μετριεται με λεφτα) και εν συνεχεια να ανακαλυψεις την μαγεια του να εχεις ενα ζωακι,εναν φιλο που πιστεψε με ειναι καλυτερο απο ολα τα λεφτα του κοσμου,σταματα λιγο να σκεφτεσαι με ευρω και ξεκινα να σκεφτεσαι το τι ειναι το πιο σωστο και καλο για το ζωο... καλη αρχη απο εμενα,οτι σου ειπα δεν το λεω επιθετικα ουτε στην λεω για να μην το παρεις στραβα γιατι πολλες φορες ο γραπτος λογος παρεξηγειτε.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εμενα θα μου πει κάποιος ποια "ράτσα φυλακα" ζευγαρωσε με πεκινουά και ποιος ο απότερος σκοπός;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όταν λες σου εμπιστεύθηκαν? Δεν ήθελες/είχες αποφασίσει να αποκτήσεις σκύλο και απλά έτυχε?
Αν είναι ετσι, είναι εντελώς λάθος ξεκίνημα.
Ετσι που μιλάς για τα έξοδα του κουταβιού, μου δίνεις και μένα την εικόνα ότι δεν σε ενδιέφερε να αποκτήσεις σκύλο γιατι θα ήξερες πάνω κάτι τι παίζει από ανάγκες τροφής ενός κουταβιού 1 μηνός, από εμβόλια, από σαμπουαν κλπ. Έστω σε γενικές γραμμές.
Και όπως ειπαν ήδη, και το τελευταίο ευρώ που έχουμε δώσει για τα καμάρια μας, το αξίζουν και με το παραπάνω. Και προσωπικά με ξεπληρώνει και μόνο το βλέμμα της όταν της δίνω ενα παιχνίδι, ένα χάδι ή ένα φιλι!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σκυλος και δη κουταβι ΘΕΛΕΙ ΛΕΦΤΑ. Οπως και να το κανουμε. Δεν λεμε να εισαι Ωνασης για να εχεις ενα σκυλι ,αλλα τα πρωτα εξοδα του πεφτουν ολα μαζεμενα.

Εμενα δεν με αγχωνει τοσο το οτι φοβασαι μην σε εκμεταλευτει ο γιατρος αλλα για τα βασικα "μεγαλα" εξοδα του που ειναι α)η στειρωση κ β)μια πιθανη(στο απευχομαι) ασθενεια.
Εκει τι κανεις?

Σκεψου καλα αν θες να κρατισεις ενα ζωο που εχει μηνιαια εξοδα σαν παγιο.

Y.Γ. Πεκινουα με φυλακα...Απορω με την εφευρετικοτητα μερικων ανθρωπων.

lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
Σκυλος και δη κουταβι ΘΕΛΕΙ ΛΕΦΤΑ. Οπως και να το κανουμε. Δεν λεμε να εισαι Ωνασης για να εχεις ενα σκυλι ,αλλα τα πρωτα εξοδα του πεφτουν ολα μαζεμενα.

Εμενα δεν με αγχωνει τοσο το οτι φοβασαι μην σε εκμεταλευτει ο γιατρος αλλα για τα βασικα "μεγαλα" εξοδα του που ειναι α)η στειρωση κ β)μια πιθανη(στο απευχομαι) ασθενεια.
Εκει τι κανεις?

Σκεψου καλα αν θες να κρατισεις ενα ζωο που εχει μηνιαια εξοδα σαν παγιο.
Y.Γ. Πεκινουα με φυλακα...Απορω με την εφευρετικοτητα μερικων ανθρωπων.
ευχαριστω. μπορεις σ παρακαλω να μου πεις τα παγια εξοδα ποια ειναι? καιι η στειρωση?ποτε καλυτερα θαναι? ξερω οτι παιρνουν χαπια ή ενεση. δεν ειχα ζωα ποτε. σε παρακαλω κατατοπισε με απο οικονομικη αποψη. ηδη ξοδεψα 50 ευρω τζαμπα. η αποπαρασιτωση δεν επιασε γτ δε ξερω και ολη μερα ξεψειριζω!ποιος το κανει αυτο? επισης ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕ κ μονη ανακαλυψα τσιμπουρια!!!!!!!!!! τα εβγαλα το ελουσα -το λουσιμο τοπε ο γιατρος-το εκανα σεσουαρ. μου ειπε ο κτηνιατρος οτι θαναι οκ το ζωο με γαλα αγελαδινο αλλα του δινω κ ζουμακι με ψωμακι απο το σπιτικο φαι, του μασαω λιγο τροφη στερεα πχ πατατα γιαχνι κ του δινω λιωμενο στο χερι μου. βρεφικες μεριδες παντα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Τζιζους Κράιστ #-o

Επειδή ακόμη δεν έχεις πει, αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για το σκυλάκι, δύο πράγματα:

α) Βρες κάποιον να το δώσεις, το συντομότερο ή

β) Πριν συνεχίσεις τις ερωτήσεις, διάβασε πρώτα όσα περισσότερα θέματα μπορείς στο φόρουμ. Κυρίως, διατροφής και υγείας.

Το μόνο βέβαιο, οτι στην έρμη την ζωή ενός σκύλου, όταν νοιάζεσαι γι'αυτόν, θα ξοδέψεις πολλά ευρώ. Και πολλά από αυτά, ίσως τζάμπα.

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
295
264
KORYDALLOS
σορρυ κι ολας ,μουφα μου ακουγεται το ολον,οπως ο τυπος που περιμαζεψε τα κουταβια που παραλιγο θα τα περισυνελλεγε το αποριματοφορο..πολυ too much η αγνοια ,τα περι εκμεταλλευσης,το γελοιον της διασταυρωσης,σε λιγο θ'ακουσουμε και χειροτερα ,με ολο το σεβασμο παιδια!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ο κτηνιατρος οτι θαναι οκ το ζωο με γαλα αγελαδινο
Αν ήταν οκ το σκυλι με γάλα δε θα είχε δόντια.. Η διατροφή αυτή είναι τελείως ακατάλληλη και θα σου πρότεινα να την αλλάξεις άμεσα.
lina-tsa το σκυλί έχει έξοδα
-θα σου καταστρέψει κάτι μέσα στο σπίτι(0,01-... ευρώ) -διάρκεια άγνωστη-
-θέλει εμβόλια (25-30 ευρώ-ίσως και παραπάνω ανάλογα με τον κτηνίατρο) -όσο είναι μικρο συχνότερα,όσο μεγαλώνει αραιώνουν-
-θέλει χάπια(ανάλογα τα χάπια) -διάρκεια άγωστη-
-θέλει σπιτι-στρώμα(πες 10 ευρώ γιατι τα πρώτα θα τα αλλάζεις σαν τα πουκάμισα) -διάρκεια ζωής των στρωμάτων στην αρχή 3-4 εβδομάδες-
-θέλει φαγητό(~25 ευρώ) -μηνιαία-
-θέλει στείρωση(προαιρετικά) -μια φορά-
-θέλει λουρί, περιλαίμιο, μπωλ, παιχνίδια (~30 ευρώ) -δεδομένου οτι τοσκυλι σου δε θα μεγαλώσει πολυ (εκτος κι αν πάρει απο το φύλακα:confused:)θα αλλάξεις 2-3 περιλαίμια το πολύ, το μπωλ θα το αλλάζεις 1 φορά το 2μηνο για τους μύκητες και τα παιχνίδια συχνά πυκνά-

και μην ξεχνάμε οτι μπορεί να πάθει οτιδήποτε (χτυπα ξύλο) και να χρειαστεί να δώσεις 50-100-200-500 ευρώ στον κτηνίατρο για την εγχείριση.

Ένα σκυλί έχει έξοδα και θέλει θησίες, σκέψου καλά αν μπορείς να το κρατήσεις.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω λεω πως θα ηταν καλυτερα να το χαρισεις καπου το σκυλακι.
Καταλαβαινω πως μπορει να μην εισαι σε θεση αυτην την στιγμη να κανεις εξοδα κτλ,τυχαινει σε ολους μας,απλα το κουταβι εχει τις αναγκες του. Με μπανια,γαλατα,πατατες του κανεις κακο,οποτε βρες καποιον να το δωσεις που θα το προσεχει ,θα του προσφερει το κατι παραπανω, κ ολα καλα.;)

lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
Αν ήταν οκ το σκυλι με γάλα δε θα είχε δόντια.. Η διατροφή αυτή είναι τελείως ακατάλληλη και θα σου πρότεινα να την αλλάξεις άμεσα.
lina-tsa το σκυλί έχει έξοδα
-θα σου καταστρέψει κάτι μέσα στο σπίτι(0,01-... ευρώ) -διάρκεια άγνωστη-
-θέλει εμβόλια (25-30 ευρώ-ίσως και παραπάνω ανάλογα με τον κτηνίατρο) -όσο είναι μικρο συχνότερα,όσο μεγαλώνει αραιώνουν-
-θέλει χάπια(ανάλογα τα χάπια) -διάρκεια άγωστη-
-θέλει σπιτι-στρώμα(πες 10 ευρώ γιατι τα πρώτα θα τα αλλάζεις σαν τα πουκάμισα) -διάρκεια ζωής των στρωμάτων στην αρχή 3-4 εβδομάδες-
-θέλει φαγητό(~25 ευρώ) -μηνιαία-
-θέλει στείρωση(προαιρετικά) -μια φορά-
-θέλει λουρί, περιλαίμιο, μπωλ, παιχνίδια (~30 ευρώ) -δεδομένου οτι τοσκυλι σου δε θα μεγαλώσει πολυ (εκτος κι αν πάρει απο το φύλακα:confused:)θα αλλάξεις 2-3 περιλαίμια το πολύ, το μπωλ θα το αλλάζεις 1 φορά το 2μηνο για τους μύκητες και τα παιχνίδια συχνά πυκνά-

και μην ξεχνάμε οτι μπορεί να πάθει οτιδήποτε (χτυπα ξύλο) και να χρειαστεί να δώσεις 50-100-200-500 ευρώ στον κτηνίατρο για την εγχείριση.

Ένα σκυλί έχει έξοδα και θέλει θησίες, σκέψου καλά αν μπορείς να το κρατήσεις.
επιτελους μια απαντηση! ευχαριστω.

lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
Εγω λεω πως θα ηταν καλυτερα να το χαρισεις καπου το σκυλακι.
Καταλαβαινω πως μπορει να μην εισαι σε θεση αυτην την στιγμη να κανεις εξοδα κτλ,τυχαινει σε ολους μας,απλα το κουταβι εχει τις αναγκες του. Με μπανια,γαλατα,πατατες του κανεις κακο,οποτε βρες καποιον να το δωσεις που θα το προσεχει ,θα του προσφερει το κατι παραπανω, κ ολα καλα.;)
οκ αν δε μπορω να το φροντισω θα το δωσω. προς το παρον θα κανω αυτα που μου ειπατε οσο αφορα την υγεια κ διατροφη. λογικα μου φαινονται. ελπιζω να υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι εδω μεσα να μου δινουν να καταλαβω πεντε πραγματακια και οχι να υπαρχουν ζωα. τη καλημερα μου.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
το μπωλ θα το αλλάζεις 1 φορά το 2μηνο για τους μύκητες και τα παιχνίδια συχνά πυκνά-
αληθεια? πρεπει να το αλαζουμε τοσο συχνα??? δεν το ηξερα!!! απο τον οκτωμβριο δεν το εχω αλλαξει αλλα το πλενω συνεχεια με καθαριστικο για μικροβιο τυπου ντετολ

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
το μπωλ θα το αλλάζεις 1 φορά το 2μηνο για τους μύκητες και τα παιχνίδια συχνά πυκνά-
αληθεια? πρεπει να το αλαζουμε τοσο συχνα??? δεν το ηξερα!!! απο τον οκτωμβριο δεν το εχω αλλαξει αλλα το πλενω συνεχεια με καθαριστικο για μικροβιο τυπου ντετολ
Mην υπερβαλλουμε ρε παιδια...
Ενα καλο πλυσιμο κ ειναι μια χαρα το μπωλ.Ποσο μαλλον αν ειναι απο τα ανοξειδωτα.