μετακομιση απο διαμερισμα σε κηπο

elenakik1

Member
8 Δεκεμβρίου 2009
7
0
καλησπερα σε ολους!!σε ενα μηνα θα μετακομισουμε με τον αντρα μου απο την αθηνα στον βολο.το προβλημα ειναι οτι εχουμε ενα σκυλο ημιαιμο 6 χρονων που μεχρι τωρα ειχε μαθει σε διαμερισμα και πολλες ωρες στο μπαλκονι συγκεκριμενα.τωρα θα πρεπει να τον αφησουμε σε κηπο γιατι σε 4 μηνες ερχετε το μωρακι μας κ δεν μπορουμε να τον εχουμε στον σπιτι.και πολυ φοβαμαι οτι δεν θα ειναι ησυχος γιατι θα μενουμε στον πανω οροφο και κατω μια αλλη οικογενεια που με το ζορι θα τον δεχτουν αν κανει φασαρια.επισης εχουν παιδακια και δεν ξερω πως θα αντιδρασει μαζι τους ο σκυλος!αχ δεν ξερω τι να κανω για να συνηθισει σχετικα μακρια μας και να μην δημιουργισει προβλημα.υπαρχει καποιος τροποςεκπαιδευση γι'αυτο?:(please βοηθεια!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν μπορεί ο σκύλος να μένει μαζί σας στο σπίτι μαζί με το μωρό. Όλοι μου οι φίλοι έτσι κάνουνε και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε πρόβλημα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!
με το καλό να έρθει και το μωράκι σας!
Θα σε στεναχωρίσω, αλλά εγώ τον σκύλο δεν θα τον έστελνα στον κήπο....
Μπορεί ο σκύλος να είναι κάποιες ώρες στον κήπο και κάποιες μαζι σας, αλλά όχι συνέχεια στον κήπο....
Ποσο μάλλον σε έναν κοινόχρηστο κήπο!
Αλήθεια, με παιδιά είναι εξοικιωμένος;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
γιατι σε 4 μηνες ερχετε το μωρακι μας κ δεν μπορουμε να τον εχουμε στον σπιτι
Και γιατί αν επιτρέπεται δεν μπορείτε; Sorry αλλά είναι από τα 2-3 θέματα που όταν τα ακούω μου σηκώνεται η τρίχα. Απ΄όσο ξέρω τα σκυλιά δεν είναι μωροφάγα. Ούτε θα μπορέσει να καταλάβει μετά από 6 χρόνια φαντάζομαι καλής συμβίωσης, τι κακό έκανε και τιμωρείται με εξορισμό... Εγώ λυπάμαι αλλά απλώς εξοργίζομαι :mad:

elenakik1

Member
8 Δεκεμβρίου 2009
7
0
δεν ειναι εξοικιωμενος με παιδακια πρωτον.δευτερον δεν θα μπορω να τον πηγαινω βολτα πρωι βραδυ με την κοιλια γιατι τραβαει και ο αντρας μου τωρα θα ειναι ολη μερα στη δουλεια.και τριτον δεν υπαρχει μεγαλο μπαλκονι να βγαινει.αφηστε με εχει πιασει μεγαλο αγχος!

elenakik1

Member
8 Δεκεμβρίου 2009
7
0
μην θυμωνετε.ειναι αλλες οι συνθηκες τωρα.πριν ειχα και τον πατερα μου που τον εβγαζε.τωρα θα ειμαι μονη μου εκει.και ελεγα οτι θα ειναι καλυτερα και για κεινον να ειναι σε κηπακο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
δεν ειναι εξοικιωμενος με παιδακια πρωτον.δευτερον δεν θα μπορω να τον πηγαινω βολτα πρωι βραδυ με την κοιλια γιατι τραβαει και ο αντρας μου τωρα θα ειναι ολη μερα στη δουλεια.και τριτον δεν υπαρχει μεγαλο μπαλκονι να βγαινει.αφηστε με εχει πιασει μεγαλο αγχος!
Έλενα, κανένας σκύλος δεν είναι εξοικειωμένος με παιδάκια. Μαθαίνουν όλοι τους. Δεύτερον τραβάει στη βόλτα διότι δεν τον έχετε εκπαιδεύσει. Άρα καλό είναι να τον εκπαιδεύσετε διότι θα ωφεληθείτε όλοι. Το να βγαίνει στον κήπο δεν είναι το πρόβλημα. Είναι όμως το να μένει στον κήπο που είναι πολύ σκληρό για το σκυλί. Γιατί θα του κάνατε κάτι τέτοιο?

Τέλος εγώ παιδάκια δεν έχω, έχουν όμως οι συνάδελφοί μου. Σε πρόσφατο πάρτυ που έκανα ήρθαν οι συνάδελφοι με τα μωρά τους και τα δίχρονά τους και δεν έπαθε κανείς τίποτα. Αντίθετα πέρασαν όλοι ωραία και μάλιστα ένα δίχρονο έφαγε τ' αυτιά των γονέων του σ' όλο το δρόμο για το Μουφ και τι ωραία παίξανε. Οπότε τώρα οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν Αυστραλέζο που να μοιάζει με το Μουφ διότι αυτό αποφάσισε το μωρό τους.

Last edited:

elenakik1

Member
8 Δεκεμβρίου 2009
7
0
στο μπαλκονι πιο πολυ.και μεσα που τον βαζουμε μετα απο λιγο βγαινει απο μονος του γιατι ζεσταινεται

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Γιατί θα του κάνατε κάτι τέτοιο?
Γιατί δεν ήταν και δεν θα είναι μέλος της οικογένειας και τώρα ξαφνικά έγινε πρόβλημα. Θα πληρώσει τα λάθη που δεν έκανε. Απλά πράγματα.

Sara ευχαριστώ που είσαι ψύχραιμη και τα λες πιο πολιτισμένα από εμένα. Εγώ αδυνατώ και επειδή στενοχωριέμαι που απαντώ έτσι, το βουλώνω :(

elenakik1

Member
8 Δεκεμβρίου 2009
7
0
ρε παιδια με παρεξηγήσατε. δεν έχω πρόβλημα με το σκύλο μου.ισα ισα. ομως οταν ερχετε ενα μωρακι στο σπιτι αλλαζουν πολλα πραγματα. δεν λεω οτι ο σκυλος θα φαει το μωρακι ουτε θα τον βαλω να κοιμουνται μαζι.(αν και εχω ακουσει οτι ζηλευουν με οτι μπορει να συνεπαγεται αυτο)ομως τα πραγματα δεν θα ειναι οπως ακριβως πριν. ο σκυλος επισης δεν ειναι εκπαιδευμενος και αυτο ειναι το κυριος προβλημα.τι θελω να πω... μετακομιζω μονιμα απο την αθηνα σε χωριο του πηλιου. ειναι κριμα να εχω αυλη-κηπο και να μην ειναι στην (εξοχη) και γιαυτον και για μενα. ομως επειδη δεν εχει μαθει εξω παρα μονο στην βεραντα και επειδη οι ανθρωποι που θα μοιραζομαστε τον κηπο εχουν θεμα με τα σκυλια και δεν γουσταρουν δεν ξερω ακριβως τι να κανω. πως θα τον εκπαιδευσω να μην κλαιει ,αν κλαιει δηλαδη οταν θα τον εχω στον κηπο και εμενα θα με βλεπει απο πανω (2ος οροφος) ετσι ωστε να μην μου πουνε οι απο κατω μου να τον παρω εκτος κηπου... οσοι με καταλαβαινεται σας παρακαλω συμβουλεψτε με και μη με μαλωνεται γιατι οσοι απο σας θα γινεται μαμαδεςή μπαμπαδες θα με καταλαβαιτε τοτε....ευχαριστω:(

baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Δεν κοιτας να βρεις ενα ωραιο και υπευθυνο σπιτι για το σκυλακι και να το δωσεις??

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Θα συμφωνησω με τους υπολοιπους. Καλυτερα βρες καποιον που θα το νοιαζεται το σκυλι, κριμα να ειναι παρατημενο στον κηπο --- αν το αγαπατε.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν η οικογένεια του πρωτου ορόφου έχει πρόβλημα με τα σκυλιά...τότε έχεις ΜΕΓΑΛΟ προβλημα...
Είτε κλαίει, είτε δεν κλαίει..ακόμα και να είναι ο καλύτερος σκύλος του κόσμου...πάλι θα σου δημιοργήσουν πρόβληματα..
Η γνώμη μου είναι να βρεις ένα σπίτι να τον δώσεις...γιατί είναι πολύ κρίμα για τον σκύλο να βρεθεί εξορισμένος σε έναν κήπο...να μην ασχολείστε μαζί του γιατί θα έχετε το νέο μωρό...με τους αλλους να μην τον θέλουν...
Τώρα θα μου πεις ποιός θα πα΄ρει ένα 6χρονο ημιαιμο όταν υπάρχουν ένα σωρό σκυλιά και κουτάβια που περιμένουν να βρούν σπίτι !!!
Το καινούργιο σπίτι δεν έχει βεράντα??
Αχ, ρε παιδιά...γιατί παίρνετε σκυλιά όταν δεν είστε έτοιμοι για τη δέσμευση????
Γιατί? κ΄ριμα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν μέσα στην ζωή είναι αυτά παιδία μετακομίσεις διαφορετικές συνθήκες. Ένας σκύλος όμως παραμένει οικογένεια είναι μέλος της οικογένειας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αν ήταν εκπαιδευμένος θα μπορούσε να ανταποκριθεί ΄στην αλλαγή αλλά και πάλι... σκυλί και έξω λόγω παιδιού αδιανόητο! Δεν λέω να τα βάλετε να κοιμούνται και αγκαλιά αλλά...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καταρχην σε κοινοχρηστο κηπο ή οποιονδηποτε κοινοχρηστο χώρο δεν εχεις το δικαίωμα να εχεις σκυλο.

Ελπιζω να μην σκεφτεσαι να τον εχεις ΚΑΙ απομονωμενο στον κηπο ΚΑΙ δεμενο.

Αν εχεις δικο σου κομματι κηπου με συμβολαιο, θα πρεπει να το εχεις περιφραγμενο για να αφησεις τον σκυλο.

Τον συγκεκριμενο ανεκπαίδευτο σκυλο όπως εχει ζησει μεχρι τωρα, εγω δεν θα τον εμπιστευομουν σε σπιτι με μωρο παιδι.
Ενας βασικος λογος είναι ότι δεν θα μπορει να ελεγχθεί και δεν θα υπακουει σε καποιους κανονες και θα σας κανει τη ζωη, που θα είναι αρκετά δυσκολη ετσι κι αλλιως με το μωρο, ακομα πιο δυσκολη, χωρις να φταιει.

Δυσκολα τα πραγματα για τον σκυλο και δεν τον βλεπω να εχει καλο τελος. Ως συνηθως ο "καλυτερος φίλος" θα πληρωσει τα λαθη μας.

Ποια εκπαιδευση τωρα με έγκυο γυναικα και αντρα που λειπει ολη μερα? Και δεν μιλαμε για κουταβι αλλά για εξι ετών σκυλο.

Έλενα, με το καλο να γεννηθει το μωρακι σας και καλη τυχη στον σκυλάκο.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και επαναλαμβάνω: Έλενα, το σκύλο σας τον αγαπάτε? Διότι αν τον αγαπάτε τότε δεν τίθεται πρόβλημα.

Πιο αναλυτικά: πού σου ήρθε εκείνο το "να γίνετε πρώτα μαμάδες και μπαμπάδες?" Ποιος σου είπε ότι κανείς στο φόρουμ δεν έχει παιδιά? Εγώ είπα ότι ΕΓΩ δεν έχω παιδιά, άλλοι όμως έχουν, ο Άρης π.χ. Ο τωρινός μου φίλος μπορεί παιδιά να μην έχει, μεγάλωσε όμως ο ίδιος με σκυλιά από τότε που θυμάται τον εαυτό του και βγάλε. Οι σκύλοι στο σπίτι στην Αμερική είναι το πιο μπανάλ πράγμα. Και ξέρω και πολλούς και στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι αν έχετε τη θέληση να συμπεριλάβετε το σκύλο στη ζωή σας ως μέλος της οικογένειάς σας που είναι. Σκέψου επίσης τι θα κάνεις αν θελήσεις να κάνεις δεύτερο παιδί. Θα πεις όχι, δε θα κάνω διότι το πρώτο μπορεί να ζηλέψει?! Το ίδιο ακριβώς είναι και με το σκυλί.

Συνήθως τα σκυλιά δε ζηλεύουν εκτός αν είναι προβληματικά. Επιπλέον θα έλεγα ότι θα πρέπει να πας αμέσως για εκπαίδευση. Ποτέ δεν είναι αργά. Τέσσερεις μήνες φτάνουν και παραφτάνουν και δε χρειάζεται να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια. Και εκπαίδευση όχι για να ζει στον κήπο αλλά για να ζει μαζί σας αρμονικά και να ξέρετε πώς να τον κάνετε ζάφτι.

Τέλος, τα περί μπαλκονιού κλπ. είναι άσχετα με το θέμα. Ο άντρας σου κι εσύ έχετε για κάποιο λόγο που δεν ισχύει ότι σκύλος και παιδί είναι ασυμβίβαστα. Πολύ κακώς διότι δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Ο σκύλος στο σπίτι κάνει καλό και φτιάχνει και χαρακτήρα. Ο σκύλος δεν πρόκειται να κλάψει γιατί θέλει να κατεβεί στον κήπο, αλλά γιατί δε θέλει να τον αποκλείσουν από τη ζωή τους οι δικοί του άνθρωποι.

Και μετά, ρε σεις, μου λέγατε ότι σας έκανα την καρδιά περιβόλι τις προάλλες με την ιστορία που παρέθεσα με παρόμοια περίπτωση.... Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά μερικούς ανθρώπους.....

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εγω νομιζω οτι ο σκυλος σου δεν σας νιωθει δικους του τουλαχιστον δεν ειναι αρκετα δεμενος μαζι σας για να καθεται στο μπαλκονι μονος του ενω τον εχετε βαλει μεσα

βολτα απο οτι καταλαβαινω βγαινει μια στις τοσες

το μωρο ειναι προτεραιοτητα και ΝΑΙ δεν υπαρχει προβλημα να εχεις παιδι και σκυλο εν ετη 2010 ( που θα ελεγε και καποιος αλλος :p ) θα επρεπε να το γνωριζατε αυτο

βλεπω εναν ιδιοκτητη που δεν εχει ορεξη ή δυνατοτητα να ασχοληθει με τον σκυλο και εναν ηδη υπερπροστατευτικο γονεα

μακαρι να ειμαι λαθος βεβαια

επισης ο σκυλος δεν νοιαζεται για εξοχες , για παρεα νοιαζεται , η εξοχη απλα ομορφαινει την παρεα ... για τον σκυλο

γνωμη μου ειναι αν δεν μπορεις να ασχοληθεις με τον σκυλακο να του βρεις ενα σπιτι που μπορει να ασχοληθει σωστα

η τωρινη κατασταση ειναι κριμα για τον σκυλο και κριμα αν συνεχιστει και για το παιδι , που θα μεγαλωνει με μια λαθος εικονα για την φιλια , τα ζωα και κατα συνεπεια την φυση

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Οταν έμεινα έγκυος γονείς και γιάτροι μας έκαναν πλήση εγκεφάλου ξέρωντας την αδυναμία που είχαμε στα σκυλιά, λογό της ηλικίας μου 19 και της απειρίας μου στο θέμα παιδί έκανα ότι μου έλεγαν για το καλό του μωρού. Πιστεψε με μετάνιωσά πικρά που έδωσα τον Κοβού μου και πιστεύω ότι όλα γίνονται αρκει να το θέλουμε. Ξέρω ακριβώς πως νιώθεις και αυτό που θα σου πώ είναι να έχεις το σκύλο σου όπως τον είχες και πριν κάποιες ώρες στο μπαλκόνι και όταν θα κοιμάτε το μωρο που θα κοιμάτε πάρα πολύ να τον βάζεις μέσα και να μυρίζει το δωμάτιο τα ρουχαλάκια του όταν γυρίζει ο άντρα σου να τον πηγαίνεις μια βόλτα και έσυ θα ξεσκάς και θα χάσεις και τα κιλά της εγκύμοσύνης πιο έυκολα:)
Και αυτό δεν θα κρατήση για πάντα γιάτι το μώρο θα μεγαλώνει και ο σκύλος θα το θεωρήσει μέλος της αγέλης του. Πάντα βέβαια με επίβλεψη άλλα χωρίς φόβο στα μάτια σας και βλέπεται και έναν εκπαιδευτή όταν νομίζεται.
Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο έγω αυτό θα έκανα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul