Πρόσεξε να δεις που υπάρχει πρόβλημα με αυτού του είδους τις συμβουλές. Λες ότι γνωρίζεις από τι προήλθε (τραυματισμός), αλλά δεν γνωρίζεις την σοβαρότητα της ζημιάς (του τραυματισμού).
Εμείς δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα! Οπότε καταλαβαίνεις πόσο "λεπτή" είναι η θέση εκείνου που θα συμβουλεύσει για θέμα υγείας με 0 στοιχεία.
Σαν γενικό κανόνα θα μπορούσα να προτείνω υπομονή. Δηλαδή, όπως κι εσύ δεν πας σε παθολόγο, δερματολόγο, αφροδισιολόγο, χειρούργο ή όποιας άλλης ειδικότητας ιατρό με το που θα δεις μια κοκκινίλα στο δάχτυλο σου κάπως έτσι αντιμετώπισε και τα θέματα του σκύλου.
Αξιολόγησε γενικά την κατάσταση του (τρώει, πίνει, παίζει, χέζει, κατουράει, κοιμάται, ξυπνάει, κλπ.), ψάξε τον για οτιδήποτε άλλο (κατάσταση δέρματος, τριχώματος, αρθρώσεις ή σημεία σώματος που μπορεί να είναι ευαίσθητα σε πίεση ή ακόμα και το χάδι σου, πέρνα τα χέρια σου από όλο το σώμα του, κλπ.) και αν δεν καταλάβεις κάτι άλλο ανησυχητικό, τότε μπορείς να κάνεις κάποιες μέρες υπομονή και να δεις αν θα βελτιωθεί η κατάσταση.
Επίσης, σημαντικό για όλα όσα έχουν να κάνουν με την υγεία είναι η διατροφή και η άσκηση του σκύλου. Μια διατροφή σωστή και ισορροπημένη (είπαμε, είναι μεγάλη κουβέντα αλλά υπάρχουν πληροφορίες) και άσκηση σωστή και κατάλληλη για την κάθε ηλικία και τον κάθε τύπο σκύλου σε προφυλάσσει από δερματικά και άλλα προβλήματα (ή βοηθούν στην γρηγορότερη ανάρρωση).
Τέλος, προσοχή στην συχνότητα του μπάνιου και στην χρήση χημικών προϊόντων καλλωπισμού (σαμπουάν, αρώματα, σπρέυ, κρέμες, κλπ.) αλλά και προστασίας (εντομοαπωθητικά κ.α.). Κάποια δεν χρειάζονται καθόλου, πολλά έχουν "φυσικούς" αντικαταστάτες (φυσικής προέλευσης παρασκευάσματα) και κάποια πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.