λαθη

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αγαπαμε και εκφραζουμε την αγαπη αυτη με σωστο τροπο ετσι ωστε τα σκυλια μας να την λαμβανουν σαν πηγη ζωης ?

κανουμε αυτοκριτικη ?

ποια ειναι τα λαθη που κανουμε ?

προσπαθουμε πραγματικα να τα διορθωσουμε ?

πως και ποσο επηρεαζουν τα λαθη αυτα τα σκυλια μας ?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εκπαιδευτικά λάθη, αν κάνω, χρειάζομαι κάποιον έμπειρο να μου τα αναγνωρίσει, ώστε να τα αλλάξω. Κ δόξα το θεό, μία πολύ καλή μου φίλη είναι σε αυτόν τον χώρο:), οπότε ό,τι 'στραβό' βλέπει στη συμπεριφορά μου, ή πχ σε μηνύματα που προσπαθώ να περάσω -με λάθος τρόπο- στον σκύλο κ αναρωτιέμαι: ''τί κάνω στραβά;''
Έτσι μαθαίνω, έχω περισσότερη υπομονή κ επιμονή κ όλα λύνονται.

Την αγάπη μου τη δείχνω καθημερινά με χάδια κ φροντίδα κ αυτά τα δευτερόλεπτα που κοιτιέσαι με τον σκύλο σου κ καταλαβαίνεις τί σκέφτεται, αλλά πάντα διαχωρίζω την εργασία με τη χαρά κ το παιχνίδι.
Προσπαθώ να είμαι σε όλα δίκαιη κ συνεπής (η συνέπεια θέλει πολύ δουλειά κ υπομονή... Ακόμη το καλλιεργώ κ το δουλεύω αυτό).

Ό,τι λάθη έχω κάνει με τη λώρα θεωρώ ότι την επηρεάζουν κυρίως εκτός σπιτιού, μια κ δεν αισθάνεται αρκετή αυτοπεποίθηση, είναι νευρική κ θέλει να προσπαθεί να τσεκάρει τα πάντα γύρω μου όταν περπατάμε (αλλά ιδιαίτερα σκύλους).
Πρώτα άλλαξα τα πάντα εντός σπιτιού (συμπεριφορά κ τον ρόλο της) κ έχει ήδη ηρεμήσει αρκετά (αν σκεφτεί κάποιος ότι γενικά η ράτσα έχει αδύναμα νεύρα) κ είμαι ευχαριστημένη για το έως τώρα επίπεδό μας. Έχουμε δουλειά ακόμη βέβαια, η οποία θα συνεχιστεί κ Ελλάδα όταν κατέβω.

Κατά τα άλλα, όλα λειτουργούν άψογα μεταξύ μας κ επικοινωνούμε άριστα, λόγω του ότι κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος (έχουμε ελατήρια κ οι δύο στον π@π@ μας :D:p)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ξερεις ειναι οπως και με τις σχεσεις τις προσωπικες ολοι ξερουμε ποιο ειναι το σωστο αλλα καποιες φορες απο παρορμηση της στιγμης κανουμε τη βλακεια
βεβαια εξαρταται και απο το χαρακτηρα μας
αν ειμαστε συναισθηματικοι μπορει να δειχνουμε υπερβολικη αγαπη που και αυτο ειναι λαθος μπορει να δημιουργησουμε πιεση,στρες
αν ειμαστε κοιμησηδες σαν ατομα μπορει να μην αντιδρασουμε την σωστη στιγμη στο σωστο χρονο
αν ειμαστε νευρικοι μπορει να αντιδρασουμε υπερβολικα
αν ειμαστε εγκρατεις μπορει να μην δειχνουμε αρκετα τα συναισθηματα μας

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
με λίγα λόγια ...για να έχουμε έναν ισορροπημένο σκύλο, πρέπει κ εμείς να ζυγίζουμε τα συναισθήματα κ τις αντιδράσεις μας; σωστά;
ή εξαρτάται κ από τί σκύλο έχουμε απέναντί μας;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ειναι τοσα πολλα και τοσες οι αποψεις πανω σε τετοιες ερωτησεις και ερωτηματα που οτι και να πεις παλι θα εκφραζεις μια στιγμη,μια κατασταση μια εικονα ή εστω εναν ανθρωπο.

400 φυλες και 7 δις ανθρωπων,δημιουργουν ενα τεραστιο αριθμο πιθανοτητων....αμετρητες συμπεριφορες και αμετρητα στοιχεια να συνδεσεις...

ουφ...ιδρωσα ηδη!:D

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν ειναι μονο θεμα φυλης αλλα και ιδιοσυγκρασια χαρακτηρα του σκυλου

για αυτο λεμε αναλογα με το χαρακτηρα του ιδιοκτητη παμε σε αναλογη φυλη και απο τη φυλη παμε στο αναλογο κουταβι

αλλα επισης λεμε οτι τα σκυλια μας ειναι η εικονα μας,τους δινουμε στοιχεια του χαρακτηρα μας

ομως σκεφτητε ποσο ευκολα μπορουμε να κανουμε λαθος συμπεριφορας οταν γυριζουμε πτωμα απο τη δουλεια , οταν βγαζουμε τον οικονομικο προυπολογισμο του μηνα , οταν τσακωθηκαμε με το συντροφο μας,οταν ειμαστε ξενυχτιδες ,οταν εχουμε πιει ενα ποτηρι κρασι ,κ.λ.π. ισως γινουμε ευερεθιστοι
οπως παλι λαθος θα κανουμε αν ειμαστε υπερβολικα κτητικοι γιατι δεν θα του αφηνουνε αερα να αναπνευσει
αλλα παλι λαθος θα κανουμε αν ειμαστε υπερβολικα ελευθεροι γιατι μετα θα χρειαστει να μαζεψουμε
αλλα παλι λαθος θα κανουμε αν ειμαστε υπερβολικα εκδηλωτικοι η' καθολου γιατι θα δημιουργησουμε στρες

θελω να πω οτι γινομαστε γονεις και πρεπει για να μπορουμε νε μεγαλωσουμε σωστα τα μικρα μας πρωτα να δουλεψουμε με τον εαυτο μας και να μην σταματησουμε να καλιεργουμε το πνευμα και την ψυχη μας

πρεπει να προλαβαινουμε τα λαθη μας
τα σκυλια μας μεταφραζουν την παραμικρη κινηση μας,το χρωμα της φωνης μας, γνωριζουν το βλεμα μας και πληγωνονται στεναχωριουνται ,μας το δειχνουν οταν θλημενα χαμηλωνουν το κεφαλι και κουλουριαζονται και εμεις μεσα μας νιωθουμε χαλια που πικραναμε τον μοναδικο συντροφο που μας αγαπα πραγματικα

πρεπει να προλαβαινουμε τα λαθη μας για να μην μπερδεψουμε το μυαλο τους και τους δημιουργουμε συγχηση

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eντάξει, σωστά όλα αυτά, αλλά να μην το παρακάνουμε κι όλας. Δεν είναι δυνατόν να περάσουμε τόσα χρόνια μέσα στο άγχος μην τυχόν και κάνουμε λάθη.

Καλό είναι να υπάρχει αυτοπεποίθηση (οχι αλαζονεία), καλή θέληση, εμπιστοσύνη, κατανόηση και χιούμορ, κι ας γίνονται και λάθη. Μες στη ζωή ειναι κι αυτά. Κι ο σκύλος συγχωρεί, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Και μας ξέρει πιο καλά απ'οτι ξέρουμε εμείς τον εαυτό μας.... οπότε δε μπορεί να κρυφτεί κανείς.... οσο κι αν προσπαθεί να καλύψει ελαττώματα, λαθη και παραλείψεις....

Αυτά μας αποδέχονται ακριβώς όπως είμαστε, με τα λάθη μας και με τα στραβά μας και με όλα μας.... κι αν είχαν μιλιά να μιλήσουν, είμαι σίγουρη οτι δε θα μας προτιμούσαν "αποστειρωμένους" χωρίς λάθη.....

Ετσι κι αλλιώς, "ουδείς άσφαλτος...." :)

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
πιστευω με μια φραση,οτι οταν προσπαθεις να εισαι "Εσυ" και οχι κατι αλλο και πορευεστε με τον σκυλο σου πλαι-πλαι,ειναι το καλυτερο.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αλλά να μην το παρακάνουμε κι όλας. Δεν είναι δυνατόν να περάσουμε τόσα χρόνια μέσα στο άγχος μην τυχόν και κάνουμε λάθη.
αυτο θα ηταν ισως το μεγαλυτερο λαθος κατα τη γνωμη μου

πρεπει να προσπαθουμε να καλιεργουμε τα θετικα μας στοιχεια και να μειωνουμε τα αρνητικα μας , αυτο δεν μας κανει υποκριτες αλλα μαχητες για καλυτερη ποιοτητα ζωης σε εμας τους ιδιους και οσους ειναι γυρω μας εστω και αν καποιοι δεν εχουν μιλια και μας δεχονται

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
''Οχι λαθη , παντα λαθη'' που ελεγαν και κατι Κολυμβητες ...αυτο ισχυει στη δικη μου περιπτωση.

Απο τοτε που εμαθα για το προβλημα του σκυλου μου , η οποια εκπαιδευση / διορθωση κλπ πηγε περιπατο και του κανω ολα τα χατηρια.

Το ξερω πως ειναι λαθος αλλα μου βγαινει φυσικα να τον εχω πασα και να μην τον μπριζω.

Η πλακα ειναι πως επειδη η θεραπεια του παει τρομερα καλα , νιωθω πως ''βοηθησε'' σε αυτο η τακτικη της σχεσης των ''συγκατοικων'' και οχι του ''αφεντικου-σκυλου'' :confused:

Αν ειχα καποια αλλη φυλη σκυλου , μαλλον θα ειχα προβλημα...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
νιωθω πως ''βοηθησε'' σε αυτο η τακτικη της σχεσης των ''συγκατοικων'' και οχι του ''αφεντικου-σκυλου'' :confused:
αρα μεσα απο "τα λαθη" υπαρχει κατι σωστο, που αυτο πρεπει βρεις και να καλιεργησεις αλλα και να κρατησεις σε ισοροποια για να μην ξεφυγει η κατασταση και χασεις την αρχηγια της αγελης σας

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αααα, διχως λαθη, δεν υπαρχει νοστιμαδα:rolleyes::)
και οπως λεει και το τραγουδακι που μας εβαλε η κλο
yes all lovers make, make the same mistakes
as me and you, ah la la la la:p

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ωραιο θεμα. :)

Το λάθος, εάν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως είναι συστατικό της επιτυχίας/αρμονικής συμβίωσης με τα σκυλιά μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση (διότι για να εντοπίσεις το λάθος, θα πρέπει να έχεις την δυνατότητα να το αναγνωρίσεις), η ενημέρωση (διότι θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις σωστά για να το λύσεις) και η αυτοκριτική (διοτι το δυσκολότερο στην διαδικασια είναι να παραδεχτουμε πως για όλα τα προβλήματα της συγκατοίκησης με τους σκύλους μας φταίμε εμείς και ΜΟΝΟ και όχι οι "κακοί", "δύστροποι", "αντιδραστικοί" τετράποδοι φίλοι μας.)

:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η φραση αυτή προερχεται από απελπισμενους γονεις και δασκαλους εδώ και χιλιετίες. Είναι επικαιρη μεχρι σημερα.

Συμπεριφορα, διαπαιδαγώγηση, εκπαιδευση: Γονεις και δασκαλοι διαπίστωσαν πως ο,τι και να κανουν με τα παιδια και οπως και να τους φερθουν είναι λαθος.

Υποπερίπτωση. Σεξουαλικη διαπαιδαγωγιση: Ο,τι και να τους πεις είναι λαθος, μπορει να μην το καταλαβουν ή ακομα χειροτερα να το παρουν στραβά.
Επισης πολλά στερεότυπα εχει αποδειχθει ότι είναι λαθος.
Παραδειγμα: «Προσεχε γιατι μπορει να τυφλωθεις!».

Να μην συγκρινουμε όμως τα παιδια και γενικα τους ανθρωπους με τα σκυλια, παρολο που υπαρχουν λαϊκες εκφρασεις που το κανουν («παιδια σκυλια δεν εχω», «το παιδι και το σκυλι όπως το μαθεις», όπως και χαρακτηρισμοι («κοπροσκυλο», «τεμπελοσκυλο», «σκυλα»), ακομα δε και ρηματα («σκυλιάζω»), ουσιαστικα («σκυλοσόι», «σκυλοζωή») και επιθετα («σκυλομούρης»).

Θα αναφερω επισης στην προσπαθεια μου να στηριξω την ρήση μου, ότι το μονο πραγμα στο οποιο συμφωνουν δυο εκπαιδευτες - δασκαλοι σκυλων είναι ότι ο τριτος εκπαιδευτης κανει λαθος, οι δε ιδιοκτητες - σκυλογονεις συχνα κρινουν ότι ολοι οι αλλοι κανουν λαθος και ενίοτε σε κρισεις ειλικρινειας παραδεχονται πως ο,τι και να δοκιμασαν οι ιδιοι στα σκυλια τους αποδειχτηκε λαθος.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ομορφη και χρησιμη αναπτυξη Αρη!Το μονο αρνητικο ειναι οτι μου δημιουργει ενα συναισθημα μηδενισμου οποιασδηποτε ενεργειας,προσπαθειας ή πραξης...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Λάθη κάνουμε όλοι, κατά το λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε :D ...

Απλά τα σκυλιά μας είναι πολύ περισσότερο ανεκτικά στα λάθη μας, απ' ότι οι άνθρωποι του ιδίου περιβάλλοντός μας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog