Η αλήθεια είναι ότι ...αλλού ήθελα να γράψω και μπερδεύτηκα...μαλιστα
Συγνώμη...
(αν σε παρηγορεί πάντως και εμένα τα δικά μου, με τις γάτες παθαίνουν αμόκ...)
Η αλήθεια είναι ότι ...αλλού ήθελα να γράψω και μπερδεύτηκα...μαλιστα
χθες την έβγαλα πολυ αργά να μην έχει κόσμο και κίνηση και μου φαίνεται έχω βρει μια λύση. θα την δουλέψω και τις επόμενες μέρες και θα δω πως θα παει. προσπαθω να την κάνω να κυνηγάει αντι για γάτες το μπαλάκι . και επειδή τρελαινεται με
αυτο εστιάζει πολυ την προσοχή της εκει. όποτε έδεσα ένα μπαλάκι με σχοινί και παίζαμε με αυτο. θα δω πως θα παει. τουλάχιστον γυμναζεται έτσι.... και βγάζει την ενέργεια της εκει . θα δείξει
Της το περιόρισα μόνο όταν κάνουμε προπόνηση στο agility να μην πλησιάζει σε γάτες -αν τύχει κ πλησιάσουν στο στίβο- κ αυτό χρησιμοποιώντας τη φωνή ως διόρθωση - τίποτε παραπάνω.Περιμενε τη Νατασσα να σου πει Σταύρο.. αφου κατάφερε να το "περιορίσει" καπως στη Λώρα κατι θα γινει
Η αλήθεια είναι ότι ...αλλού ήθελα να γράψω και μπερδεύτηκα...
Συγνώμη...
(αν σε παρηγορεί πάντως και εμένα τα δικά μου, με τις γάτες παθαίνουν αμόκ...)
Μα αυτό εξ υπακούεται... Σε τερβύρεν αναφέρεσαι... Πώς θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά άλλωστε τα πράγματα;;ένα πανέξυπνο ημιαιμο τερβιρεν
αν περάσει χωρίς να δώσει σημασία δωστης φαγητό για επιβράβευση. καλο ειναι αν βρεισ καμια γατα ηρεμη και αραχτη να περάσεις πολλές φορές απο μπροστά της ώστε να καταλάβει τι ζητάς.Για να μην ανοίγω άλλο θέμα μιας και είναι παρεμφερές, το φαγητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιπερισπασμός για να μη λυσσάει με τη γάτα (αναφέρομαι στη λύση που έδωσε η Νατάσσα με το μπαλάκι); Του στυλ "έλα έλα μεζεδάκι" και μόλις περάσουμε τον κίνδυνο (αξιοπρεπώς, όχι ξεσηκώνοντας τη γειτονιά) να της το δίνω; Γιατί η δικιά μου τα χει χε...να (μετα συγχωρήσεως) τα παιχνίδια μπροστά σε μία ωραία παχουλή γάτα.
σε τέτοιες καταστάσεις που όλα γίνονται γρήγορα θέλει προσοχή ποτε θα του δώσεις την τροφή. πρέπει να την δώσεις όταν κάνει αυτο που πρέπει και έχει την προσοχή του στραμμένη σε εσένα 100% και όχι στην γάτα.Αυτό το έκανα παλιά και είχα φοβερά αποτελέσματα. Μετά όμως δυστυχώς τη γρατζούνισε ένας γάτος και από τότε παθαίνει σοκ μόλις δει γάτα. Κάτι πάω να κάνω τώρα, αλλά η ανταπόκριση είναι πολύ χαμηλότερη πλέον. Γι αυτό έλεγα μήπως δελεάζοντας με τροφή έχω καλύτερα αποτελέσματα. Διστάζω όμως να το κάνω γιατί νομίζω έχω διαβάσει οτι το φαγητό πρέπει να δίνεται μόνο για επιβράβευση.