"κούνια"

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Εχθές το απόγευμα τα παιδιά έπαιζαν και το σκυλί ακολουθούσε το παιχνίδι τους. Ο γυιος ξάπλωνε στο πάτωμα, η κόρη καβαλούσε την πλάτη του και έπαιζαν παριστάνοντας το άλογο. Το σκυλί χοροπηδούσε γύρω γύρω σα τρελό και τους έκανε διάφορα κόλπα. Όλα καλά μέχρι εδώ. Κάποια στιγμή ο γυιος ξάπλωσε με την μικρή από πάνω του και τότε ήρθε το σκυλί πίσω από την κόρη κι έκανε "κούνια":D. Εχω ξαναδεί τέτοιο έργο με αρσενικά σκυλιά...αλλά το δικό μου είναι θηλυκό και μάλιστα στειρωμένο. Τι έχει γιατρέ μου; :D :D

Μήπως τελικά η σκύλα είναι σκύλος castrato που του βγαίνει τώρα; (sara west βοήθειαααααα) :paja1: :maria:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
:paja1::paja1: Το οτι ειναι θηλυκια δεν εχει καμια σημασια... Η "κουνια" ειναι η αγαπημενη ασχολια και των 2 φύλων!
Ποτε στειρώθηκε? Προσφατα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
H "κούνια" που λες δεν έχει πάντα σεξουαλικό περιεχόμενο, είναι συχνά σημείο ένδειξης κυριαρχίας, σχεδόν πάντα όταν γίνεται από θηλυκό....

Ίσως θα πρέπει να προσέξεις την γενικότερη συμπεριφορά του σκύλου με τα παιδιά, μην έχεις αργότερα κάποιο πρόβλημα....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν είναι καθόλου αστείο, πρόσεξε αυτό που σου λέει ο Foibos.
Πάντως η συμπεριφορά αυτή μπορεί να δηλώνει ακόμα και ενθουσιασμό (από το παιχνίδι) ή στρες.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Παιδια εχω συναντησει θηλυκια να το κανει αυτο πολυ εντονα μεχρι μερικους μηνες αφου στειρωθηκε.. και δεν ειχε ιχνος κυριαρχιας αυτο το σκυλι!! Ηταν χαλι να την πατησεις με παιδια, μεγαλους, γατες, σκυλους!!
Επισης, συμφωνω με την Chloe οτι μπορει να δηλώνει ενθουσιασμό απο το παιχνιδι... ο Diego πχ το κανει μονο οταν χορευουμε :paja1: και βεβαια εκει σταματαει ο χορος :D
Εννοειται οτι δεν παιζει ΠΟΤΕ με τα παιδια εαν δεν εισαι καπου διπλα!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και ο μόνος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον χαρακτήρα του είναι να τον δει από κοντά!

Πάντως πολλοί σκύλοι που οι ιδιοκτήτες τους έλεγαν οτι είναι αρνάκια τελικά αποδέιχθηκαν άκρως κυριαρχικά σκυλιά, πολλές φορές απλά και μόνο λόγω λαθών του ιδιοκτήτη τους που δεν αποκωδικοποίησε σωστά τις συμπεριφορές τους, ώστε να αντιδράσει σωστά!

Η θεωρία αναφέρει ότι το καβάλημα μπορεί να είναι ένδειξη κυριαρχίας.
Καλό είναι ο ιδιοκτήτης κάποιου σκύλου που το κάνει να το έχει στο μυαλό του, για να δει κι άλλες συμπεριφορές και να μην βρεθεί τελικά προ εκπλήξεως αν τελικά ισχύει το παραπάνω!;)

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
είναι στειρωμένη εδώ κι ένα μήνα. Το θέμα κυριαρχίας μου φαίνεται πιο πιθανό γιατί το έκανε στην κόρη μου με την οποία έχει και θέμα :). Θα μπορούσε να είναι κι ενθουσιασμός από το παιχνίδι αλλά μάλλον μου φαίνεται ότι προσπαθεί να επιβληθεί (το σκυλί) στον πιο αδύναμο της αγέλης (κόρη). Εννοείται ότι την κόβω αμέσως κι επίσης δεν αφήνω σκυλί και παιδιά μόνα τους. Θα το παρακολουθήσω και τα ξαναλέμε :rolleyes:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
έχω 2 θηλυκές στειρωμένες εδώ και καιρό. Η μία έχει πιο κυριαρχικό χαρακτήρα και η άλλη πιο ''υποτακτικό''.

Καταλαβαίνετε ποιά καβαλάει ποιά....και αν πάρουν και τα μυαλά μας αέρα :eek:......κάνει επιδρομή και στους αρσενικούς!!!:paja1:;)

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
έχω 2 θηλυκές στειρωμένες εδώ και καιρό. Η μία έχει πιο κυριαρχικό χαρακτήρα και η άλλη πιο ''υποτακτικό''.

Καταλαβαίνετε ποιά καβαλάει ποιά....και αν πάρουν και τα μυαλά μας αέρα :eek:......κάνει επιδρομή και στους αρσενικούς!!!:paja1:;)

εμάς μας ''κουνάει'' 2-3 φορές την ημέρα, χέρια - πόδια.
όσο για τα αρσενικά... δεν της έχει ξεφύγει κανένα ως τώρα.... τα έχει τεντώσει όλα....

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
μία φίλη έχει γερμανικό ποιμενικό, αρσενικό. πέρσι το καλοκαίρι έπαιζε στην αυλή με το 7άχρονο αγοράκι και την 4άχρονη κόρη ενώ η μαμά ήταν μέσα στο σπίτι, ξαφνικά άκουσε φωνές και τσιρίδες των παιδιών. ο σκύλος πάνω στο κοριτσάκι και το αγοράκι να προσπαθεί να σώσει την αδελφή. Έπιασε το παιδί με τα μπροστινά πόδια και δεν την άφηνε με τίποτα. :shock::shock:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
μία φίλη έχει γερμανικό ποιμενικό, αρσενικό. πέρσι το καλοκαίρι έπαιζε στην αυλή με το 7άχρονο αγοράκι και την 4άχρονη κόρη ενώ η μαμά ήταν μέσα στο σπίτι, ξαφνικά άκουσε φωνές και τσιρίδες των παιδιών. ο σκύλος πάνω στο κοριτσάκι και το αγοράκι να προσπαθεί να σώσει την αδελφή. Έπιασε το παιδί με τα μπροστινά πόδια και δεν την άφηνε με τίποτα. :shock::shock:
Παλι καλα που δεν εχουμε 4χρονα και 7χρονα!Εχουμε μεγαλωσει πια!:D:D:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και μετά πέφτουμε από τα σύννεφα όταν διαβάζουμε για επιθέσεις σκυλιών στα παιδιά της οικογένειας.
Έφυγε η άλλη και άφησε δυο παιδιά 7 και 4 χρόνων μόνα με το σκύλο… :shake:
Είναι πραγματικά απορίας άξιο πόση ανυπέρβλητη ΒΛΑΚΕΙΑ κουβαλαει ο κοσμος...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πολυ για κυριαρχικα σκυλια διαβαζω τωρα τελευταια,ορισμενοι μαλλον υπερβαλουν,η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι εφοσον ακρως κυριαρχικες ρατσες δεν τα κανουν αυτα και μιλαμε για γιγαντες, αλλος ειναι ο τροπος επιβολης ενος σκυλου προς τον ιδιοκτητη του.
Αν αυτο ηταν δειγμα κυριαρχικοτητας τοτε τα Τερριε θα επρεπε να ειναι πρωταθλητες,η να ζουν μονα τους στο δασος.
Επισης αλλο αν το κανει ενα κουταβι η εφηβο(μεχρι 2 χρονων)θυληκο η αρσενικο,και αλλο ενα ενηλικο.
Η δικη μου θεωρια λεει επισης,οτι αν καποιο σκυλι στην γειτονια σερνει τοτε δεν τρελλαινονται μονο τα αρσενικα αλλα και νεαρα θυληκα γιατι δεν καταλαβαινουν τους τρελαινουν οι ορμονες τους,τους παιζουν αιχνιδια και μπερδευονται,επισης εχω παρατηρησει στα δικα μου λιγο πριν σε ενα θυληκο ερθει η περιοδος,εκπεμπει καποιες μυρουδιες τις οποιες αντιλαμβανονται οι σκυλοι,και ακομη και τα θυληκα που το μυριζουν δεν ξερουν πως να αντιδρασουν και τα καβαλανε,μονο ομως οταν στο παιχνιδι σηκωθει στα δυο ποδια ε τοτε του ερχεται και η κινηση.
Τωρα υπαρχουν και αρσενικα χαρμανια τα οποια δεν αντεχουν την αγαμια,εχω δει σκυλο να αυνανιζεται,καμμια σχεση ομως με κυριαρχικοτητα αυτο ειναι κατι που δεν ελενχει,η κυριαρχικοτητα ομως ελενχεται ξερει δηλαδη ο σκυλος εκεινη την στιγμη τι κανει,π.χ κυριαρχικοτητα ενος αρσενκου σε αλλο αρσενικο αν ειναι αυτο,τοτε θα πεσει δαγκωμα και οχι καρφωμα:D
Επισης μικρα παιδια με σκυλο και ειδικα μεγαλοσωμο η αρσενικο μονα τους,υπαρχει πιθανοτητα(μεγαλη)αν τα παιδια ειναι και αυτα κυριαρχικα να προσπαθησει ο σκυλος να βελτιωσει την θεση του στην ιεραρχια μεταξυ των μελων και εφοσον γνωριζει οτι τα παιδια ειναι στην αναπτυξη ισως προσπαθησει να τους δειξει οτι αυτος ειναι ο αμεσως ανωτερος και οτι πρεπει να τον σεβονται και να τον φοβουνται Α Β Γ κ.τ.λ,αυτο ομως ας μην το ονομασουμε κυριαρχικοτητα γιατι αυτο εχει να κανει με την καταταξη στην ιεραρχια και ειναι λογικο ενας σκυλος να εμαθε αυτα τα πραγματα αυτα οσο ηταν με την μητερα του,δικη μας δουλεια ειναι να του δειξουμε την θεση του,και οχι να χαλασουμε την σκυλισια του κοινωνικοποιηση,μακαρι ολα τα σκυλια να ηταν ετσι.
Λυση,πολλοι απο εσας εχετε δει νοκυμαντερ με λυκους,ο Μπος ειναι το ζωο Α ολοι οι αλλοι ακολουθουν τα γραμματα της αβ δεν δαγκωνονται ομως εκτος απο την εποχη του ζευγαρωματος,οποτε βλεπουμε οτι υπακουουν ολοι τον μπος με ενα γρυλισμα με δοντια,με καποια κινηση απειλητικη,κ.τ.λ. και μιλαμε για λυκους,εκει π.χ. υπαρχει πεινα κρυο κυνηγι και προσπαθεια ζευγαρωματος για εξαπλωση των γονιδιων,παντως υπαρχει ισοροπια ετσι θα επρεπε να ειναι και με τους σκυλους και εμας,εξαλου οπως γνωριζουμε ο σκυλος ηρθε στον ανθρωπο και ζει ακομη μαζι του αιωνες τωρα.

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Το παρατραβήξαμε με τα μεγαλόσωμα κυριαρχικά σκυλιά :D ένα μπασταρδάκι τεριέ είναι 8 κιλά όλα κι όλα :D :D :D. Νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει με την ανακατανομή των ρόλων μέσα στην οικογένεια (νάτη πάλι η επιβολή του κυρίαρχου). Το σκυλί ψοφάει για χάδια και θέλει να έχει την αποκλειστικότητα της προσοχής μας. Όλοι μας καταφέρνουμε και το κουμαντάρουμε αυτό το θέμα αλλά η μικρή μου κόρη όπως έχω ήδη αναφέρει είναι ο πιο αδύναμος κρίκος κι αυτό το καταλαβαίνει ο σκύλος. Σε ποιον θα κάνει τον μάγκα λοιπόν; Γι αυτό και είμαστε πάντα από δίπλα, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.

ΥΓ αυτό πάλι που αφήνουν τα ζώα μόνα με τα παιδιά δεν το κατάλαβα ποτέ. Όσο καλοεκπαιδευμένο κι αν είναι ένα σκυλί ποτέ δεν μπορείς να υπολογίσεις το πόσο απρόβλεπτο μπορεί να γίνει το παιδί σου

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul