κουταβι ροτβαιλερ

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
βασικα εβλεπα καθε μερα εναν γειτονα μου με το ροτ του και εδειχναν πολυ δεμενοι.οταν μιλησα μαζι του μου ειπε πως ειναι το καλυτερο σκυλι που ειχε και οτι τα ροτ δεν τα αλλαζει μ τπτ.ετσι κολλησα.και απο εμφανιση σκιζει

Για ρώτα τον τι ακριβώς έχει κάνει για να έχουν τέτοια όμορφη σχέση.
Και τι συνεχίζει να κάνει σε καθημερινή βάση.

Μετά ρώτα τον πόσο χρονών είναι ο σκύλος (αν είναι κάτω από 3ων ετών δεν ξέρει ακόμη να σου πει πολλά ο ιδιοκτήτης... ακόμη γνωρίζονται).

Μετά ρώτα τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που έχει συναντήσει ως τώρα και πως τα αντιμετώπισε.
Τέλος, ρώτα τον ποιά νομίζει πως είναι τα ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ της φυλής αυτής.
ΚΑΜΙΑ φυλή δεν είναι "τέλεια". Κι αν σου πει πως είναι το Ρότβαιλερ, θα ξέρεις αμέσως πως δεν μιλάς με σοβαρό θαυμαστή της φυλής.

Οι περισσότεροι εντυπωσιάζονται από ένα όμορφο και καλά εκπαιδευμένο Ρότβαιλερ.

Παρ' όλ' αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι (ανά τον κόσμο) δεν μπορούν να έχουν τέτοιο σκύλο και μάλιστα πραγματικά δεν θέλουν να έχουν (γιατί δεν τους ταιριάζει όσο άλλη φυλή).

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Επίσης όλοι οι σωστοί ιδιοκτήτες είναι δεμένοι πολύ με το σκύλο τους. Όπως και πάρα πολλοί σκύλοι σκίζουν από εμφάνιση. Όπως το Μουφ. Που δεν είναι δύσκολο σκυλί. Υπάρχουν επομένως πολλές επιλογές πολλών ωραίων σκύλων που δένονται με τον ιδιοκτήτη τους. Θα πρέπει όμως να διαβάσεις πρώτα πολλά. Συνεχίζω να πιστεύω ότι θα ήταν καλό να κοιτάξεις σε καταφύγια διότι θα σε βοηθήσουν πολύ οι εθελοντές, κυρίως με το χαρακτήρα των σκύλων εκεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πριν αρκετά χρόνια και τελείως άσχετη με το πραγματικό θέμα "σκύλος", απέκτησα από byb ένα πανέμορφο γερμανικό ποιμενικό. Ηταν της μόδας. Οπου πέρναγε κάποιος με έναν rex όλοι κοιτούσαν με θαυμασμό. Η πλάκα είναι που ήμουν περήφανη που με διάλεξε εκείνος. Ηταν το μόνο της γέννας που έτρεξε και μας δάγκωνε παπούτσια. Που να ήξερα ότι δεν ήταν τόσο χαριτωμένη συνήθεια αυτή :p Καμάρωνα (και ακόμη καμαρώνω) σαν γύφτικο σκεπάρνι. Η αλήθεια είναι, ότι σε μένα έμεινε τα δύο πρώτα, πολύ δύσκολα χρόνια της ζωούλας του και τώρα τον έχει ο αδελφός μου. Μπορεί δηλαδή και να έπαιξε ρόλο (πέρα από την "καταγωγή" του), το ότι έζησα μαζί του την κουταβίσια και την εφηβική ηλικία του. Οτι χειρότερο μπορεί να υπάρξει στην ζωή ενός τέτοιου υπέροχου σκυλιού με μια άσχετη. Σήμερα τα γ.π. έχουν πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου -όπως και σε πολύ κόσμο- αλλά ούτε να μου χάριζαν το καλύτερο σκυλί με τα καλύτερα χαρτιά, δεν θα ήθελα πάλι γ.π. Οι ιδιαιτερότητες της ιδιοσυγκρασίας τους, με την δική μου φύση και ζωή, καμμία σχέση. Τότε δεν το ήξερα. Πέρασα δύο μαρτυρικά χρόνια. Κι αυτός με μένα. Τον αγαπάω, τον λατρεύω, αλλά από μακριά κι ευτυχισμένοι :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ασχετη, δεν θα σ' έλεγα :p
Αλλά την ιστορία μου με τον Αρούλη μου, στην έχω ξανααναφέρει.
Και επίσης, εσύ μπορεί να βρήκες τον μπελά σου με την μαυροκοπέλλα σου την νταρντάνα, όχι την άλλη, αλλά έχεις φτύσει αίμα για να την κάνεις άνθρωπο... Και κάτι λίγες σταγόνες που σου έχουν απομείνει, θα τις φτύσεις κι αυτές, που θα πάει; :D Εχεις όμως σημαντικά αποτελέσματα, οπότε χαλάλι της.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαρια, αυτη η άξεστη χωριάτα μου δεν γινεται ανθρωπος με τιποτα. Μια ζωη brutal θα ειναι.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οι "δυνατές" φυλές θέλουν και "δυνατους" ανθρώπους...
Το σκυλί, κατα την γνώμη μου πάντα, για να δεθεί μαζί μας (να μας αγαπήσει, όπως το λέμε εμείς) πρέπει να σεβόμαστε το ζώο που έχει μέσα του. Αν πάρεις σκύλο χωρίς να ξέρεις της ανάγκες του και απλά το ταίζεις, χαιδεύεις, παίζεις μαζί του θα έχεις ένα σκύλο που δεν ανταπροκρίνεται σε αυτό που είχες στο νου σου. Αυτό που θέλω να πω Δάφνηrott είναι ότι πρέπει να εκπληρώνεις της ψυχικές ανάγκες του σκύλου, ειδικά σε Rottweilers που θεωρούνται "δυνατά".

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
μιας και έχεις χρόνο στην διάθεσή σου και όρεξη να μάθεις, θα σου πρότεινα να βρεις έναν σοβαρό εκτροφέα ροτ και να του ζητήσεις να πηγαίνεις στο εκτροφείο και να τον βοηθάς...έτσι θα γνωρίσεις την φυλή απο κοντά και θα έχεις την δυνατότητα να μάθεις και να αποκτήσεις εμπειρίες απο πρώτο χέρι....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αυτή είναι μια άριστη ιδέα! :) Δάφνη καλό θα ήταν να πας διότι έτσι θα μάθεις και πάρα πολλά για τους σκύλους γενικότερα.

3 Ιουλίου 2010
21
0
πολυ θα το ηθελα.αλλα δυστυχως στην πολη μου δεν υπαρχουν εκτροφεια.οποτε ειναι ολιγον τι αδυνατο.βεβαια αυτο θα ειναι δυνατο μονο αν σπουδασω σε καποια πολη που θα υπαρχουν.οποτε προς το παρον μονο θεωρια

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σε ποιά πόλη είσαι;

Ίσως να έχει εκτροφείο σε κάποια λογική απόσταση θα μπορούσες να πας για μία επίσκεψη "εκπαιδευτική".