κουτάβι pitbull που δαγκώνει υπερβολικα

zodiacgk

Member
13 Ιανουαρίου 2013
24
0
Έχω σχεδόν ένα μήνα ενα κουτάβι pitbull μπασταρδεμένο , μαθαίνει σχετικα γρηγορα (την εντολή κάθισε ,προς το παρόν), αλλα πανω στην βολτα τρελαίνετε και αρχιζει να δαγκωνει υπερβολικα .Προφανος σε ενα βαθμο οφειλεται στην ηλικια του (2,5 μηνων) Αλλα φοβαμε μην συνεχιστεί μεγαλώνοντας. Αν εχω κατι ευκερο (πχ μπουκαλακι νερου) του το δεινω για να δαγκωσει , αλλα υπαρχουν στιγμες οπου δεν ξεκολαει τα δοντια του απο το παντελονι μου. Ενα ακομη προβλημα ειναι οτι βαζει στο στομα οτι βρει στον δρομο (απο χαρτομαντηλα μεχρι ψοφιο περιστερι) και ειναι κατι που ελεγχω υπερβολικά αλλα και παλι καταφερνει να βουτήξει καποιο σκουπιδι .

Την τελευταία ευδομαδα τον εχω στην εισοδο του σπιτιου .Θα επρεπαι να τον ειχα στο εσωτερικο ? Επίσης εχω και μια γατα που γενικα δεν της πολυ αρεσει να την πλησιάζει ο σκυλος

Για το δαγκωμα μπορει να οφειλετε στα γονιδια? , κανω κατι λαθος ?Δεκτες ολες οι συμβουλες που εχεται να μου προτεινεται , ευχαριστω

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Έχω σχεδόν ένα μήνα ενα κουτάβι pitbull μπασταρδεμένο , μαθαίνει σχετικα γρηγορα (την εντολή κάθισε ,προς το παρόν), αλλα πανω στην βολτα τρελαίνετε και αρχιζει να δαγκωνει υπερβολικα .Προφανος σε ενα βαθμο οφειλεται στην ηλικια του (2,5 μηνων) Αλλα φοβαμε μην συνεχιστεί μεγαλώνοντας. Αν εχω κατι ευκερο (πχ μπουκαλακι νερου) του το δεινω για να δαγκωσει , αλλα υπαρχουν στιγμες οπου δεν ξεκολαει τα δοντια του απο το παντελονι μου. Ενα ακομη προβλημα ειναι οτι βαζει στο στομα οτι βρει στον δρομο (απο χαρτομαντηλα μεχρι ψοφιο περιστερι) και ειναι κατι που ελεγχω υπερβολικά αλλα και παλι καταφερνει να βουτήξει καποιο σκουπιδι .

Την τελευταία ευδομαδα τον εχω στην εισοδο του σπιτιου .Θα επρεπαι να τον ειχα στο εσωτερικο ? Επίσης εχω και μια γατα που γενικα δεν της πολυ αρεσει να την πλησιάζει ο σκυλος

Για το δαγκωμα μπορει να οφειλετε στα γονιδια? , κανω κατι λαθος ?Δεκτες ολες οι συμβουλες που εχεται να μου προτεινεται , ευχαριστω
Βάλε τον σκύλο μέσα στο σπίτι και προσπάθησε να τα φέρεις σιγά σιγα σε επαφή τώρα που ο σκύλος είναι μικρός.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Το ''μπασταρδεμενο'' το προσπερναω...

Κουταβι ειναι και ειναι στη φυση του να δαγκωνει σε αυτη την ηλικια...
Απο οτι καταλαβα το εχεις απο 1,5 μηνων...συχνο το λαθος γιατι τις τελευταιες 2 βδομαδες η μανα τα μαθαινει τι να δαγκωνουν και τι οχι...και τωρα πρεπει εσυ να αναλαβεις αυτο το ρολο...μην το αφηνεις να δαγκωνει ο,τι δεν θες αλλα δωσ του κατι να δαγκωνει (π.χ. παιχνιδια, οι ''κομποι'' ισως ειναι οι ποιο χρησιμοι σε αυτο.........και οχι παλια ρουχα γιατι δεν μπορει να ξερει μετα ποια ειναι οκ να δαγκωνει και ποια οχι)...γενικως θεσε καποια ορια γιατι αλλιως θα εχεις προβληματα στο μελλον!

Επισης, εχει κανει τα εμβολια του?...γιατι 2,5 μηνων να βγαινει βολτα και να περπαταει εξω μου φαινεται περιεργο...κτηνιατροι το απαγορευουν μεχρι να ολοκληρωθει ο κυκλος των εμβολιων...

Βάλε τον σκύλο μέσα στο σπίτι και προσπάθησε να τα φέρεις σιγά σιγα σε επαφή τώρα που ο σκύλος είναι μικρός.
+1

zodiacgk

Member
13 Ιανουαρίου 2013
24
0
2,5 μηνών το βγάζεις έξω;;;;;;;;;;;

Εμβόλια έχει τελειώσει;
1 του εχει μείνει αλλα δεν γινοταν να ειναι αλλο μεσα χρειαζόταν εκτόνωση και ασκηση

edit
ακόμη το πήρα απο την φιλοζωική και πιθανότατα ηταν αδεσποτο

Last edited:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
¨εχεις ένα σκύλο που από 2,5 μηνών δεν μπορείς να το φέρεις βόλτα στο θέμα εκτώνοσης ή κάνω λάθός;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμβολια και 2,5 μηνων δεν υπαρχει,,, και βουταει και ψοφια περιστερια,,, δεν υπαρχει κτηνιατρος που να σου ειπε πηγαινε το βολτα,,, και γατα κιολας μεσα στο σπιτι,,, οι ακαθαρσιες της ειναι επικυνδυνες τωρα... καποιοι δεν στεκονται τυχεροι στη βολτα πριν το κυκλο των εμβολιων και συν 10 ημερες μετα,,,ειναι ρωσικη ρουλετα αυτο που κανεις,,,, θα πας να παρεις κατι να δαγκωνει να ξεσπαει εκει απο πετ σοπ της προκοπης μη σου δωσουν τιποτα περιεργο και σπασει τα δοντια του,,,, ταση για δαγκωμα θα εχει αρκετους μηνες ακομα,,, με μεγαλυτερα δοντια και περισοτερη δυναμη,,, οποτε θα πρεπει να προσεχεις τι ειναι γυρω του και μπορει να το φθασει,,, εμενα της δικιας μου το αγαπημενο της παιχνιδι ηταν να ξεριζωνει τις μπριζες της βεραντας,, αφου της τα ειχα παρει ολα και δεν ειχε τιποτα αλλο να καταστρεψει οταν ελειπα,,, γυρναγα σπιτι και εκανα τον ηλεκτρολογο ==))

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Είσαι σίγουρος πως έχει μείνει μόνο 1 εμβόλιο;
Μου φαίνεται τρομερά μικρός για να τα έχει τελειώσει..
κ εγώ την Άλμπα 1μισή μηνών την βρήκα περίπου κ μας πήρε , αν θυμάμαι καλά, 2 μήνες για να βγούμε..

Μπορείς να τον εκτονώνεις κ μέσα στο σπίτι..με παιχνίδι, τρέξιμο, κανά μπαλάκι..
Άλλωστε, είναι μικρός ακόμα..οπότε κ κουράζεται πολύ πιο εύκολα..
Επίσης, σιγά σιγά κ χωρίς πίεση, μπορείς να αρχίσεις να του μαθαίνεις εντολές.. ακόμα κ αυτό θα τον κουράζει..

Όσον αφορά στο δάγκωμα, είναι της ηλικίας σαφώς..αλλά θα πρέπει να το σταματάς..
Κοφτό "ΜΗ" κ αν συνεχίζει, αλλάζεις δωμάτιο κ το αφήνεις μόνο του..

Αν έχεις την δυνατότητα να τον έχεις μέσα, για μένα είναι καλύτερο..
κ επίσης, όπως σου είπε κ ο chrispapas πιο πάνω, φέρε σε επαφή γάτα κ σκύλο..θα ζήσουν μαζί κ πρέπει να συνηθίζει ο ένας τον άλλο..

Να σου ζήσει κ να περνάτε πάντα όμορφα..!!

zodiacgk

Member
13 Ιανουαρίου 2013
24
0
τον παω καθημερινα 4-5 χιλομετρα και το μονο που θελει μετα την βολτα ειναι νερο και φαι , καθολου ξεκουραση

Γενικα μαθενει γρηγορα , μαλον βιαστικα λιγο , ισως με ξεγελασε το σωματοτυπο του γιατι ειναι σχετικα μεγαλοσωμος για 2.5 μηνες

Last edited:

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Είσαι σίγουρος για την ηλικία του..;;;
Εμένα πάντως μου κάνει τρελλή εντύπωση..η Άλμπα σε αυτήν την ηλικία (2,5 μηνών) μετά από 10 λεπτά παιχνίδι στο σπίτι , μόλις χαλάρωνε έλιωνε στον ύπνο..
Ναι, είχε πάντα όρεξη για παιχνίδι & απίστευτη ενέργεια (η οποία δεν εκτονωνόταν αφού δεν βγαίναμε έξω..), αλλά μόλις σταμάταγα το παιχνίδι, ξεραινόταν στον ύπνο..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Κουτάβι 2,5 μηνών εκτός που το βγάζεις έξω ανεμβολίαστο, το περπατάς και καθημερινά 4-5 χιλιόμετρα;;;;

zodiacgk

Member
13 Ιανουαρίου 2013
24
0
η φωτογραφια που εχω στο προφιλ μου ειναι οπως ηταν πριν τα χριστουγεννα, απο την φιλοζωική τον πήρα αυτη την ηλικια μου ειπανε , απλα μεγαλωσε πολυ γρηγορα.
Γενικα δεν ειχα καμια εμπειρία με σκύλους πριν τον εκτορα

edit
http://www.dogforum.gr/v3/members/zodiacgk-albums-εκτορασ-picture42643-ektoras.html

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Γενικα δεν ειχα καμια εμπειρία με σκύλους πριν τον εκτορα
Τότε καλύτερα να σταματήσεις να αυτοσχεδιάζεις και να αρχίσεις εντατικό διάβασμα, πριν το ξεκάνεις το σκυλάκι.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Δεν φαίνεται φωτογραφία ή εγώ τουλάχιστον δεν την βλέπω..
Ο γιατρός σου έχει πει ότι είναι ok να τον βγάζεις έξω..;;;; Τα εμβόλια τα ξεκίνησε από όταν τον πήρες ή είχει κάνει κ πριν.;;
Τώρα, αναφορικά με τα 4-5 χλμ..τι να πω..δεν ξέρω..
Λογικό δεν ακούγεται, πάντως..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
σιγουρα δεν ειναι 5 χιλιομετρα,,, ενα κουταβι πρωτον θελει να μυρισει τα παντα αρα καθυστερει,,, ο δρασκελισμος του ειναι μικρος και η φυσικη και σωματικη αντοχη για την καταπονηση που δεχεται απο το δρομο και το λουρι τραβα απο δω και απο εκει για να μη μυριζει και κολλαει καπου ειναι μεγαλη,,, εκτος και αν μιλαμε για ολοημερη εκδρομη ==))

zodiacgk

Member
13 Ιανουαρίου 2013
24
0
2,5κμ πρωι 1.5-2,5κμ απογευμα ,πραγματι με παει μυριζοντας ωρες ωρες αλλα τρεχει πολυ σε καποιες φασεις.
Βραδυ δεν παει γενικα ευκολα βολτα , δεν ξερω αν ειναι λογο φοβου

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie