Εχω ρωτησει τιμες εξετασεων για Ερλιχιωση,Καλαζαρ και Γενικη αιματος σε 3 κτηνιατρους.ο 1ος μου ειχε πει 25 ευρω για τις 2 πρωτες και 30 για Γενικη.Ο 2ος 30 για την καθε 1 και ο 3ος 35 ευρω για τις 2 πρωτες.
Ο 3ος κτηνιατρος που ρωτησα παλι εχει το snap test 30 ευρω.Μονο 5 ευρω διαφορα απο τις αιματολογικες.
Προσωπικα θεωρω τις τιμες υψηλες ως συνολο,αλλα δεν γνωριζω ποσα βγαζει ο κτηνιατρος σε 1 εξεταση των 30 ευρω και ποσα το εργαστηριο.
Ο 1ος κτηνιατρος πρεπει να ηταν πολυ "ψαγμενος".Μου ειπε οτι στην γενικη αιματος φαινεται και η Διροφιλαριωση,οτι δεν υπαρχει καποια ξεχωριστη εξεταση για αυτο.Αλλα εγω ως ασχετος,ρωτησα και αλλους 2 κτηνιατρους που μου ειπαν οτι η Διροφιλαριωση ειναι ξεχωριστη εξεταση.
1)Αληθεια ποσα εργαστηρια τετοια υπαρχουν στην Ελλαδα?
2)Υπαρχουν στην Ελλαδα κρουσματα αναπλασμωσης μπορελιωσης η giardia?Τουλαχιστον για το 1ο υπαρχει πχ αυτη η πηγη που γραφει οτι η αναπλασμωση Προσβάλλει τα οικόσιτα και τα άγρια μηρυκαστικά, συμπεριλαμβανομένων των βοοειδών.
3)Οποτε λογικα 1 σκυλος που ζει κοντα σε αυτα τα ζωα δεν κινδυνευει πιο πολυ απο αυτον που ζει σε αστικο περιβαλλον?(Για την αναπλασμωση).
http://www.vets.gr/article.php?article_id=170
Η ασθένεια Giardia .... τα κατοικίδια σας και εσείς. ~ Dog Lover Blogspot