κομποι τριχας

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
σημερα παρατηρησα οτι εχει κανει κομπους το τριχωμα του στον λαιμο , προφανως απο το λουρακι. τι μπορω να κανω για να τα ξεμπερδεψω. με απλο χτενισμα δεν φευγει εχετε καμια ιδεα?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Θα πας σε κάποιον που περιποιέται σκυλιά και μετά θα αντικαταστήσεις το λουράκι με αλυσιδάκι.
Όταν είστε στο σπίτι θα το αφαιρείς .

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
και αν δεν υπαρχει εδω καποιος ου περιποιείται τα σκυλιά τι κάνουμε? ο κτηνίατρος θα τον κουρεψει και δεν θέλω.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
στην δικιά μου την κάνω μπανάκι και της βάζω μαλακτική και σιγά σιγά με χτενάκι λύνω τα κομπάκια....βέβαια εμένα δεν ειναι σγουρομάλλα....!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
εμενα εχει σγουρο τριχωμα και δυστυχως εδω δεν υπαρχει καποιος ειδικος σε αντιθεση με την κερκυρα!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Λοιπόν, παίρνεις μια πυκνη μεταλλική χτένα σαν αυτή που ειναι για μουστάκια σκυλιων, θα χτενίσεις καλά να εντοπίσεις ολους τους κομπους και εναν έναν θα τον απομονώνεις από το υπόλοιπο τρίχωμα. Θα τον ανοιγεις απαλά με τα δάχτυλα και με υπομονή σιγά σιγά θα περνας απαλά τη χτένα ώσπου να τον λύσεις.
Αν ειναι πολύ σφιχτος (οπως πχ γινεται αν βραχει ο κομπος) εγώ εχω ενα προιον της #1 all systems κάπως fabulous grooming spray λεγεται, που ψεκάζεις τον κομπο, τον αφηνεις να ποτίσει για 2 λεπτά και τον καθαρίζεις μετά πολύ εύκολα!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Λοιπόν, παίρνεις μια πυκνη μεταλλική χτένα σαν αυτή που ειναι για μουστάκια σκυλιων, θα χτενίσεις καλά να εντοπίσεις ολους τους κομπους και εναν έναν θα τον απομονώνεις από το υπόλοιπο τρίχωμα. Θα τον ανοιγεις απαλά με τα δάχτυλα και με υπομονή σιγά σιγά θα περνας απαλά τη χτένα ώσπου να τον λύσεις.
Αν ειναι πολύ σφιχτος (οπως πχ γινεται αν βραχει ο κομπος) εγώ εχω ενα προιον της #1 all systems κάπως fabulous grooming spray λεγεται, που ψεκάζεις τον κομπο, τον αφηνεις να ποτίσει για 2 λεπτά και τον καθαρίζεις μετά πολύ εύκολα!
και που το βρισκεις αυτο το προιον?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
και που το βρισκεις αυτο το προιον?
Λοιπόν, θα σου στείλω πμ με ενα σάιτ που παίρνω εγώ προιοντα για τη μικρή, μιας και ειναι απαιτητικό το μαλλι τους! Αλλιώς πρεπει να δεις μήπως υπάρχει στον Χιόνη στην Αθηνα, ή αν ξεμεινε κανενα στον Τσομπάρη (επισης αθηνα)

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ισως στο μπάνιο αν του βάλεις μαλακτικο και τον χτενίσεις με αυτό πριν το ξεβγάλεις να καταφέρεις να αφαιρέσεις ας πούμε ανώδυνα τους κόμπους.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
μαλακτικη απο αυτην που βαζουμε εμεις? θα παρω τηλ και στον Τσοπαρη και στον Χιονη, να ρωτησω!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν καταφέρεις να τα ισιώσεις να τα χτενίζεις πιο συχνά. Κάθε 2μέρες ένα γρήγορο χτένισμα θα βοηθήσει στο να μη δημιουργούνται κόμποι. Για την αλυσίδα που διάβαζα θα πρόσεχα γιατί σπάει την τρίχα και κάνει ψαλίδα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η #1 ALL SYSTEMS εσα γιορκις θεωρείται κορυφαία μαζι με την pure paws και εγώ ειμαι κατευχαριστημένη γιατι ειναι σαφως πιο ενυδατωμένο το μαλλάκι της μικρής
Το είπα και σε πμ το λέω και εδω, ο κομπος αν βραχει θα γινει χάλια. Σφιγγει πολύ και δεν λύνεται καθόλου ευκολα μετά. Αν δεν υπάρχει κάποιο προιον, καλύτερα σιγά σιγά με τα χέρια. Και σε εμας ειχε κάνει κομπους το αντιπαρασιτικό λουρι, αλλά ευτυχώς μετά δεν είχαμε θέμα.

εκανα εδιτ γιατι δεν εχω πιει καφε!

Last edited:

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αντι για αλυσιδακι μπορεις να αντικαταστησεις το λουρακι με martingale στην βολτα το σφιγγεις σαν κανονικο κολλαρο, μετα την βολτα το αφηνεις χαλαρο και δεν μπερδευει το τριχωμα. Εμενα παντως με εχει βολεψει πολυ και το τριχωμα γυρω απο το λαιμο ειναι μια χαρα, ενω με το κανονικο κολλαρο τριβοταν και μπερδευοταν αρκετα.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Αντι για αλυσιδακι μπορεις να αντικαταστησεις το λουρακι με martingale στην βολτα το σφιγγεις σαν κανονικο κολλαρο, μετα την βολτα το αφηνεις χαλαρο και δεν μπερδευει το τριχωμα. Εμενα παντως με εχει βολεψει πολυ και το τριχωμα γυρω απο το λαιμο ειναι μια χαρα, ενω με το κανονικο κολλαρο τριβοταν και μπερδευοταν αρκετα.
και που τα βρισκουμε αυτα ρε παιδια?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εμεις μεσα στο σπιτι το βγάζουμε το κολαρο εντελώς. Μόνο στη βόλτα φοράει, αλλά με το που γυρνάμε σπιτι παίζει κατευθείαν χτένισμα, ειναι και μακρύ το μαλλι οπότε χρειάζεται αμεσα χτένισμα/καθάρισμα

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Τωρα που το σκεφτομαι στα μικροσωμα καλυτερα να το βγαζεις και το martingale στο σπιτι γιατι ενας Θεος ξερει που θα χωθουν καθε φορα οποτε οτιδηποτε χαλαρο στο λαιμο τους που μπορει να πιαστει καπου ανα πασα στιγμη δεν ειναι καλη ιδεα. Αλλα η αρχοντομουλαρα ειναι 55 κιλακια. Ε απο καπου πρεπει να την πιασω για να την κουλαντρισω αν παραστει αναγκη.

Hook σε pet shop τα βρισκεις ή στο site της trixie.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τωρα που το σκεφτομαι στα μικροσωμα καλυτερα να το βγαζεις και το martingale στο σπιτι γιατι ενας Θεος ξερει που θα χωθουν καθε φορα οποτε οτιδηποτε χαλαρο στο λαιμο τους που μπορει να πιαστει καπου ανα πασα στιγμη δεν ειναι καλη ιδεα. Αλλα η αρχοντομουλαρα ειναι 55 κιλακια. Ε απο καπου πρεπει να την πιασω για να την κουλαντρισω αν παραστει αναγκη.

Hook σε pet shop τα βρισκεις ή στο site της trixie.

Ναι ειναι κινδυνος στα μικρόσωμα να πνιγουν πουθενα!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
δεν γινεται τπτ οσο και να προσπαθησα! και η πλακα ειναι οτι ηταν μες στην σκονη και αναγκαστηκα εκανε μπανιο μονο με νερο για να καθαρισει.----> εγινε χειροτερα. μετα την πρωτοχρονια θα παει αναγκαστικα για ενα κουρεμα. ελαφρυ.