κομμενη ουρα(!!!)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
καταρχας εχω νευριασει...
μολις γυρισα απτο πετ σοπ της γειτονιας μ.ειχαν παραλαβη κουταβιων.δεν κοιταξα καν. μετα παω στο ταμειο και βλεπω ενα γατακι Σιαμ,χωρις ουρα!!!
λεω στη κοπελα''εγινε ατυχημα κ κοπηκε η ουρα τ?τωρα τι θα γινει αυτο?''...και μ λεει ''οχι ,ειναι Σιαμ,ετσι τα πουλανε αυτα!''... :shock: :shock: :shock: :shock:
ρε παιδια να κοψουνε την ουρα της γατας?παμε καλα?για το σκυλο δεν ειναι κατι χρησιμο αποτι ξερω,αν και την χρειαζεται για να στριβει οταν τρεχει νομιζω...αλλα για τη γατα ειναι εργαλειο!ισσοροπια,κυνηγι κτλ...

εχε χαρη π ειναι μακρυα το πετ σοπ π δεν πουλαει ζωα,και πηγα με τα ποδια!σιγα μν εμπενα εκει μεσα αλλιως!!! :evil:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Νίκο εξίσου εργαλείο είναι και για το σκύλο!

Μου θύμισες τώρα, στη βόλτα το Σάββατο συναντήσαμε κύριο που είχε βγάλει βόλτα τα δύο του Τσιουάουα, το ένα από τα οποία είχε κομμένη ουρά. Όταν τον ρώτησα σχετικά, γιατί πως κλπ, μου απάντησε "Δεν ξέρω, έτσι μου το έδωσε η κυρία που έκανε τη γέννα, τρία κουτάβια γεννηθήκανε και στα τρία τις έκοψε" :shock:

Ακόμα αναρωτιέμαι, κόβουν τις ουρές και στα Τσιουάουα ρε παιδιά??? :roll: :roll:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
παιδια ειπα οτι δεν ειναι το ιδιο χρησιμη η ουρα γτ ενας σκυλος δεν χανει καποιες απτισ ικανοτητες του με το κοψιμο της ουρας.ενω η γατα αντε να ανεβει σε κανα δεντρο χωρις ουρα,εχει τη πτωση στο τσεπακι...
εκτος κ αν κανω λαθος....αααα σαν πραξη ενοειται οτι τη κατακρινω και ειμαι αντιθετος 100% !!!!!!!!!!!!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κι εγώ θεωρώ πως, όπως και να το κάνουμε, μια γάτα έχει περισσότερη ανάγκη την ουρά της από ένα σκύλο. Και για λόγους επιβίωσης απλώς, αν θέλετε. Σε κάθε περίπτωση είναι ανήθικο, κατακριτέο και... παράνομο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το οτι "ετσι τα πουλανε" εναι βλακεια!
Ειδικα οταν πας σε εκθεση γατας, ψαχνουν παααρα πολυ τις ουρες, μην ειναι σπασμενες και τετια ( εχω μια πολυ καλη φιλη εκτροφεα Scottish Fold και Devon Rex στην Ελβετια).
Και το πρωτυπο φυλης στα Σιαμ δεν λεει, οτι φερει κομμενη ουρα.

Αλλα υπαρχει περιπτοση να γεννηθηκε η γατα με σπασμενη ουρα.
Και τοτε κοβεται- αλλα δεν ειναι δε και καλα και νομος στα Σιαμ!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για μενα ειναι απαραδεκτο και στα δυο..
Ειναι μεσο εκφρασης και για τα δυο..
Οκ και ο ανθρωπος επιβιωνει χωρις χερι..,χωρις γλωσσα...
Για φανταστητε να ηταν μοδα και να μας τα κοβανε....

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Μα καλά, με την ουρά δεν είναι που μπορεί η γάτα και κρατάει την ησοροπία και την σταθερότητα της;;
Δεν έχω καταλάβει γιατί τις κόβουν όταν είναι σπασμένες... πονάει η γάτα και δεν γίνεται διαφορετικά η για αισθητικούς λόγους;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Milou said:
Μα καλά, με την ουρά δεν είναι που μπορεί η γάτα και κρατάει την ησοροπία και την σταθερότητα της;;
Δεν έχω καταλάβει γιατί τις κόβουν όταν είναι σπασμένες... πονάει η γάτα και δεν γίνεται διαφορετικά η για αισθητικούς λόγους;
Επειδη μπορει να την εμποδιζει ακριβος στο να κραταει ισσοροπια!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ναι αλλά βόβοντας την, πάλι την εμποδίζει να κρατάει ισοποπία....
Οπότε τι είναι καλύτερο;; Μια γάτα με η χωρις ουρά;

Χειρουργείο δεν γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλυτερα ειναι ΜΕ ουρα, οταν αυτη ειναι ισια και κινειται κανονικα!
Αλλα αν ειναι σπασμενη- στραβια στο πλαι η αλλου- μαλλον ειναι καλυτερα να κοβεται.

Στα σκυλια κοβονταν οι ουρες οταν ηταν 2 ημερων- ισως να κοβονται και στα γατια σε αυτην την ηλικια, οταν ειναι σπασμενες???

Δεν συμβαινει και τοσο συχνα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
ΜΑΚΗΣ said:
ανήθικο και κατακριτέο για εσένα

παράνομο γιατί???????
Απ' όσο γνωρίζω το κόψιμο αυτιών και ουράς για καλλωπιστικούς λόγους απαγορεύεται. Ή μήπως ισχύει μόνο για τα σκυλιά?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
λάθος γνωριζεις (πιστεύω)

δεν υπάρχει νόμος που να λέει

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ το κοψιμο των αυτιών και των ουρών

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Νομίζω ότι σε όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε απαγορεύεται για ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ λόγους.
Για γάτες δεν ξέρω.
Για χώρες προέλευσης σκύλων-γατιών πάλι δεν ξέρω...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΜΑΚΗΣ said:
λάθος γνωριζεις (πιστεύω)

δεν υπάρχει νόμος που να λέει

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ το κοψιμο των αυτιών και των ουρών
:evil:

ΜΑΚΗ, όχι άλλο καρβουνοοοοο!!!!!!!!!! :lol:

Η Ελλάδα προέβη στην Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, η οποία υπογράφηκε από την Ελλάδα στις 13 Νοεμβρίου 1987, δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 31, στις 27 Φεβρουαρίου του 1992 και έχει την ισχύ που προβλέπει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος.

Στο άρθρο 10 της Σύμβασης αναφέρονται επί λέξει τα παρακάτω:
Οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν και κυρίως α) το κόψιμο της ουράς, β) το κόψιμο των αυτιών, γ) η τομή των φωνητικών χορδών, δ) η αφαίρεση των νυχιών και των δοντιών.

Όποιος εξακολουθεί να αμφιβάλει (Μάκη ακούς? :wink: ) για το αν απαγορεύεται ή όχι το κόψιμο αφτιών & ουράς για «καλλωπιστικούς» λόγους ας πάρει τηλέφωνο τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο (210-52 02 901) να ρωτήσει.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν
κάποιος φιλόλογος να μας εξηγήσει την διαφορά μεταξύ ΠΡΕΠΕΙ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

δεν χρειάζετε να πάρω τηλ τον σύλογο

http://www.hva.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=121

το επίσημο site του κτηνιατρικού συλόγου

ακόμα περιμένω απάντηση.....................

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μα του απάντησε!

jos said:
Απαγορεύονται βάση της «Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς»
η οποία κυρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ στην Ελλάδα με το Ν.2017/1992, ΦΕΚ 31 Α της 27.02.1992

Εμείς στο Ηράκλειο έχουμε σταματήσει σχεδόν όλοι να κόβουμε αυτιά. Ουρές να κόβονται πάει και έρχεται...μπορεί να δικαιολογηθει πχ. σε κυνηγόσκυλα ή μεγαλόσωμα, αλλά όποιος κόβει αυτιά είναι απαράδεκτος για να μην πω τίποτα άλλο...
Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 10 της Σύμβασης τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες ποινές από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του Νόμου 1197/1981 (ΦΕΚ 240’Α), στο οποίο προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι έξι μηνών ή χρηματικό πρόστιμο ή και τα δύο και προβλέπεται επίσης, σε περίπτωση υποτροπής ο διπλασιασμός των ποινών.