κολλημενος πανω μου

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
2 χρονια το κανω. Το εχει βελτιωσει κ οχι κοψει. Ειναι πολυ επιμονος. Τι να πω... Ελπιζω να ειναι της ηλικιας...

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δεν ξέρω αν παίρνει περισσότερη βελτίωση εσύ ξέρεις καλύτερα τον σκύλο σου, αλλά κάποιες φορές πρέπει και εμείς να προσαρμοζομαστε και όχι να προσπαθούμε να κάνουμε τον σκύλο μας έναν άλλο σκύλο. Ειδικά αν αυτό δεν αποτελεί σοβαρό λόγο που δυσκολεύει την συμβίωση.
Στο εγραψα και στο 1ό μήνυμα μου, καλύτερα έναν τέτοιο σκύλο παρά έναν σκύλο που θα είμαι όλη την ώρα στην τσίτα μην την κοπανισει ή κάνει μαλακια γενικότερα. Ε τώρα αν χρειαστεί να τον αφήσεις και καμιά φορά στην μάνα σου ας κλαίει. Δεν θα πάθει και τίποτα.
Μην αγχωνεσαι , να περνάς καλά με τον σκυλαρο σου που είναι και κούκλος.(y)

• Like
Reactions: GRDANE and skylakos

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.882
5.151
patra
grdane.blogspot.com
το ιδανικο ειναι να εχουμε ενα σκυλο προσηλωμενο πανω μας...
ταυτοχρονα ομως απο τη πρωτη μερα που τον αποκταμε πρεπει να φανταστουμε τη ζωη μας μαζι του κι ετσι να τον μαθουμε απο κουταβι

αυτο που εγω κρατησα ειναι οτι τον ειχες 24/7 συνεχεια μαζι σου ... και τωρα δεν καθεται μονος...
με την μητερα σου ειναι καλα αλλα μονος οχι..

αυτο που προτεινω σε οσους διαβαζουν ειναι να προσπαθουν να εχουν σκυλια κολλημενα πανω τους αλλα απο κουταβια ακομα να τα μαθαινουν να καθονται και μονα....

τωρα καλη μου υπομονη κι επιμονη μεχρι να αποδεχτει το γεγονος οτι πρεπει να μενει και μονος...
στην αρχη μαζι με την μητερα σου οπου δεν θα τον κανακευει τοσο πολυ και σιγα σιγα και χωρις αυτην..
συνεχισε με την εκπαιδευτρια σου

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μαλλον δεν το διευκρινισα οσο επρεπε. Ο σκυλος μενει σπιτι μας ανετα για οσο λειπω χωρις να φρικαρει. Βασικα, κοιμαται.

Δεν μενει μονος του σε οποιοδηποτε σπιτι περα το δικο μας. Και ετσι οπως κανει, δεν προθυμοποιειται κανεις φιλος να το δουλεψουμε.

Πραγματικα ειμαστε συνεχως με κοσμο, τον αφηνω κ απομακρυνομαι, αλλαζω δωματια,κτλ. Εντελως φυσιολογικα κ αβιαστα. Τιποτα...

Με τη μητερα μου δεν εχει θεμα. Τον εχω αφησει και 2-3 μερες μαζι της. Οταν λειπει κ αυτη φρικαρει.

Με την εκπαιδευτρια του δεν μπορει να συνεχισει...

Τι να πω... Θα συνεχισω να επιμενω κ θα δουμε.

Το μονο που σκεφτηκα ειναι να τον παω σε χωρο φιλοξενιας σκυλων. Καποιες μερες να μεινω μαζι του για καμια ωρα εκει να παιζουμε. Μετα να αυξησω την ωρα. Αργοτερα να τον αφησω μονο του εκει καποιες ωρες, στη συνεχεια ολοκληρη μερα, κοκ, μεχρι να μενει μερες μονος του.

• Like
Reactions: GRDANE