κοινωνικοποίηση με παιδιά

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν το γνωρίζω αυτό Αλεξία, αν και είναι πιθανό καθώς είχε φροντίσει η γυναίκα να δουν τα κουτάβια διαφορετικούς ανθρώπους, σκύλους, μέχρι και γάτες.

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής για κάποιο χρονικό διάστημα: Να βρίσκεις 2-3 παιδάκια, είτε παιδιά γνωστών σου, είτε καποια που πάιζουν σε ένα πάρκο και να τους ζητάς σαν χάρη να σε "βοηθήσουν" λίγο με τον σκύλο. Βάλε τα παιδιά να καθήσουν ήρεμα κάπου κοντά σου χωρίς να ασχολούνται με τον σκύλο, και άσε τον σκύλο να τα πλησιάσει πρώτος, να τα μυρίσει κ.λπ. Αφού σπάσει ο πάγος, πες τους να τον χαιδέψουν ή να του πετάξουν κάποιο μπαλάκι, κ.λπ. Νομίζω ότι τα πιτσιρίκια θα συνεργαστούν γιατί θα το δουν και λίγο σαν μάθημα (πως πλησιάζουμε ένα σκυλάκι, κ.λπ.). Από την άλλη, φαντάζομαι ότι αυτό θα βοηθήσει και τον σκυλο, γιατί συνήθως αυτό που τρομάζει τα σκυλιά είναι οι φωνές και η ορμητική συμπεριφορά των παιδιών, που δεν αφήνει περιθώρια στον σκύλο να δείξει αν θέλει χάδια, παιχνίδι, κ.λπ.

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Ένα άλλο θέμα που πρέπει να διευκρινιστεί είναι η ηλικία των παιδιών.
Όλοι λέμε "παιδάκια" αλλά δεν αρκεί αυτό.
Έχει τεράστια διαφορά αν μιλάμε για πεντάχρονα ή για παιδάκια που μόλις άρχισαν να περπατάνε.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
παιδάκια κάθε ηλικίας, αλλά όχι μωρά... Να διευκρινίσω ακόμα ότι δεν πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί ακόμα φοβία στο κουτάβι, αφού αν ήταν φοβικό με τα παιδιά, δεν θα δοκίμαζε να παίξει μαζί τους όταν τελικά το πλησιάζουν ΕΚΤΟΣ αν τα παιδιά το τρομάξουν, αφού φοβηθούν εκείνα πρώτα. Οι αντιδράσεις του συμβαίνουν (όχι πάντα αλλά κάποιες φορές) όταν βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά που τρέχουν, παίζουν κ.λπ. Ανάμεσα, δηλαδή, σε έντονα ερεθίσματα.
Προσπαθώ να προλάβω μια κατάσταση, μάλλον, παρά να λύσω ένα πρόβλημα... εκτός αν είμαι στραβή και το πρόβλημα υπάρχει ήδη.

bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Σίγουρα τα δεύτερα δεν μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα σε αλληλεπίδραση με τον σκύλο...Θα πρέπει να είναι πιο μεγάλα για να έχουν κάποιου είδους αντίληψη. Όμως και τα μωρά σε καρότσι ή αυτά που μόλις άρχισαν να περπατάνε, μπορούν να φανούν χρήσιμα αν οι γονείς είναι λίγο συνεργάσιμοι και επιτρέπουν στον σκύλο να τα πλησιάσει, να τα μυρίσει , κ.λπ.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λιζάκι... εμείς τοθέμα με τα παιδιά το δουλεύουμαι μα klicker και λιχουδιές από τα παιδιά, αλλά αφού ο δικό σου δεν ... με τις λιχουδιές το μόνο που θα σου πω είναι ότι και μισό χιλιοστό να κάνει προς τα παιδια εσύ να τον ενθαρρύνεις με πολλά μπράβο!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγω σε φαντάζομαι κατα-αγχωμένη κάθε φορά που βγαίνεις απ'το σπίτι σου και έχει παιδάκια απ'εξω, μην τυχόν γαυγίσει το κουτάβι, μην τρομάξει το κουτάβι, μη φοβηθεί το κουτάβι, μη μη μη.....

Προσωπικά θα το'βλεπα λίγο πιο κουλ το θέμα.... Αν το κουτάβι κάνει οτιδήποτε μη επιθυμητό, (πχ γάυγισμα σε παιδάκι, δάγκωματάκια σε παιδάκι κτλ) θα διόρθωνα (με ένταση ανάλογη του χαρακτήρα του κουταβιού). Αν έβλεπα ενδείξεις φόβου, θα καθόμουν με τις ώρες έξω απο την παιδική χαρά με τα παιδάκια να παίζουν και να τρέχουν γύρω του, μέχρι που να μην του κάνει πια εντύπωση το θέμα παιδάκι. Θα αγνοούσα τις όποιες ενδείξεις φόβου και θα διάβαζα ήρεμη ένα βιβλίο. Θα καθόμουν πολλή ώρα όμως... όχι μονο τα πρώτα 5 λεπτά που και κουτάβι και παιδάκια είναι στην τσίτα.... θα περίμενα τουλάχιστον μέχρι να ισορροπήσουν τα πράγματα. Μετά θα επιστράτευα και 10 παιδάκια να του δίνουν λιχουδιές. Δεν θα απέφευγα παιδάκια που τρέχουν ή παίζουν.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Εγω σε φαντάζομαι κατα-αγχωμένη κάθε φορά που βγαίνεις απ'το σπίτι σου και έχει παιδάκια απ'εξω, μην τυχόν γαυγίσει το κουτάβι, μην τρομάξει το κουτάβι, μη φοβηθεί το κουτάβι, μη μη μη.
έλα τώρα... πώς σου πέρασε αυτό απ' το μυαλό? :rolleyes:

Μου αρέσει πολύ η ιδέα σου Πηγή :)

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Πιστευω οτι παιζει ρολο και ρατσα του σκυλου που θα εχει τον αναλογο χαρακτηρα.Ο δικος μου μεχρι καποια ηλικια 8-10 μηνων οποιον εβλεπε στον δρομο ηθελε να παει να τον μυρισει και αν του εκανε νοημα πηγαινε πανω του.Στα παιδακια ειχε αδυναμια,σηκωνοταν στα πισω ποδια και τα εγλυφε.
Τον απετρεπα με τραβηγμα του λουριου προς την αντιθετη κατευθυνση σιγα σιγα οταν ηθελε να πλησιαζει τον καθενα στον δρομο για ευνοητους λογους.Τον αφηνα σε καποιυς γνωστους οταν ηθελα εγω.Τωρα ο σκυλος ειναι 17 μηνων και εδω και καποιους μηνες δεν δινει ιδιαιτερη σημασια στα παιδακια,τα μυριζει λιγο,αφηνει να τον χαιδεψουν αλλα αδιαφορει και θελει να συνεχισουμε την βολτα μας.Δεν εχει δειξει καποια επιθετικοτητα αλλα ουτε και καποιο φοβο,εκτος και απο καποιες φορες που ετυχε να μαζευτουν απο πανω του 3-4 παιδακια,τραβιοταν προς τα πισω για να τα αποφυγει.
Δεν ξερω αν τους επομενους μηνες αλλαξει κατι στην συμπεριφορα του,πιστευω οτι θα αδιαφορει ακομα πιο πολυ γιατι τουλαχιστον για τα jack ξερω οτι μεγαλωνοντας δεν δεχονται γενικα χαδια απο αλλους.
Ισχυει οτι τον σκυλο δεν πρεπει να τον χαιδευουν πανω στο κεφαλι αλλα κατω απο τον λαιμο και γιατι?Νιωθει οτι του επιβαλλονται?

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
να ρωτήσω και εγω κάτι??... συγνώμη chloe που περνω το θάρρος αλλα εχουμε και εμεις το ιδιο προβλημα...

σε περίπτωση που τα παιδάκια δεν ειναι πρόθημα να βοηθήσουν και να καταλάβουν πως πρεπει να φέρονται στα σκυλάκια εμεις τι κάνουμε??...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα παιδάκια σπάνια είναι πρόθυμα να βοηθήσουν και να καταλάβουν ότι δεν καρφώνουμε τον σκύλο στα μάτια-δεν παίρνουμε θάρρος μαζί του σε ρυθμό αυτόματου οπλοπολυβόλου και δεν σκύβουμε πάνω απο τον σκύλο να τον πάρουμε αγκαλιά ακόμα κι όταν πασιφανώς δεν θέλει

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97