κλαίει μερικές φορές όταν λείπω

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Η Ζαιρα οταν τη πρωτοπηραμε ηταν απιιιιστευτα γκρινιαρα ,ηθελε συνεχεια καποιον για παρεα αλλιως τσαουνιζε κ ειχε τοοοσο λεπτη φωνη, μου εσπαγε τα ...νευρα. Κ συνηθως ειχε παρεα κ μαλλον γι'αυτο εκλαιγε στις μοναξιες,ειχε συνηθισει. Αναγκαστικα μολις ανοιξε η σχολη κ ηρθα εδω Λαμια επρεπε να μενει μονη της καποιες ωρες οποτε εφαρμοσα αυτο που λες.Εγω τη περιοριζω στο υπνοδωματιο μιας κ περναμε εδω μεσα τις πιο πολλες ωρες κ της ειναι πιο οικειο. Μπαινοεβγαινα συνεχεια στην αρχη καποια δευτερολεπτα ,μετα λιγο πιο πολυ,μετα παλι λιγα δευτερολεπτα,μετα 2 λεπτα,3λεπτα,μισο λεπτο κλπ κ εμπαινα μολις σταματαγε να τσιροκοπαει κ της εδινα ενα κομματι σκυλοτροφη για επιβραβευση.Αυτο το εκανα καθε μερα 2-3 φορες κ μεσα σε λιγες μερες εμαθε να μη κλαιει κ να μη βαραει τη πορτα . Τωρα καθετε αρκετες ωρες μονη κ δε κλαιει καθολου :)
Μην αγχωνεσαι απλα ειναι μαλλον πολυ μωρουλι ακομη ,συντομα θα το κοψει !

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πολύ σωστή αντιμετώπιση και εν γένει αν αντιληφθεί κανείς το νόημα αυτής της σειράς ενεργειών μπορεί να μάθει πολλά πράγματα στον σκύλο του με βάση αυτήν την λογική

ο σκύλος όταν φευγεις δεν ξέρει ότι θα ξαναέρθεις και λογικό να κλαίει
αν καταλάβει ότι ξαναπάς τελικά και μάλιστα φέρνεις και φαί μαζί αντί να αγχώνεται περιμένει με χαρά
"μιάμ μιάμ....σε λίγο θα φάω-σε λίγο θα φάω...." και μιάς και δεν έχει ρολόι και αρκετά ισχυρή μνήμη τελικά την αράζει και ηρεμεί μέχρι να έρθεις

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
εμένα,επειδή τον πήρα σχεδόν 3 μηνών απο την εκτροφέα,ήταν ήδη ετοιμος εκπαιδευμένος.τα νουμεράκια μου τα κανε μολις μαζευτήκαμε απο καλοκαίρι τον σεπτέμβρη.αυτό που έκανα είναι να αδιαφορώ αρκετή ώρα πρωτού φύγω,και φεύγοντας δεν του έδινα καθόλου σημασία.όταν γύρναγα πάλι ....καμία σημασία,μέχρι να αφήσω την τσάντα μου,να βγάλω το μπουφάν μου ,τα παπούτσια μου και μετα του μίλαγα και τον χαίδευα.νομίζω ότι έπιασε!ακόμα βάζω κάμερα καμια φορά και τον παρακολουθώ και όλα μια χαρά1

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
big brother is watching :D

χρήσιμη και η κάμερα πάντως....
βάζεις και ένα ηχείο στο δωμάτιο....και μόλις αρχίσει τις ζημιές "ΕΕΕΕΕΠ τι κάνεις εκεί?"
ή αν κλαίει "μην κλαίς σκυλάκι μου-έρχομαι σε λίγο" :D

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
big brother is watching :D

χρήσιμη και η κάμερα πάντως....
βάζεις και ένα ηχείο στο δωμάτιο....και μόλις αρχίσει τις ζημιές "ΕΕΕΕΕΠ τι κάνεις εκεί?"
ή αν κλαίει "μην κλαίς σκυλάκι μου-έρχομαι σε λίγο" :D
ασχετο με το θεμα αλλα μου θυμιζεις τις φορες που τον αφηνω να σουλατσαρει στον κηπο και νομιζει οτι ειναι μονος του ενω εγω τον βλεπω απο το παραθυρο της κουζινας.και οταν παει να κανει αταξια ακουει μια φωνη ""εεεπ ...μη!" και τρελενεται το καημενο.τολμαει μετά ξανα???οχι βεβαια...:D:D:D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αααααα φιλη tina δεν μας τα λες καλά!

Σαν πολύ παραχαϊδεμένο τον έχεις και έχει κολλήσει πάνω σου!Τι θα πει τρέμει και έχει το βλέμμα καρφωμένο πάνω σου!Είπα να έχουμε την προσοχή του σκύλου μας,όχι και έτσι!

Αδιαφόρησε τις στιγμές που πρέπει για τον σκύλο σου,δεν πειράζει δεν θα πάθει τίποτα!Έχει περάσει αρκετούτσικος καιρός από το καλοκαίρι για να σου συνεχίζει αυτα τα τσαλιμάκια!Ότι ήταν να στο κάνει θα στο έκανε την 1η βδομάδα άντε και λίγο παραπάνω!Άρα δεν είναι λόγος η επιστροφή από το καλοκαίρι!

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
Στέλλιο έκοψα τα χάδια τα πολλά και αρχισα να αδιαφορώ πριν φύγω και μετά όταν έρχομαι και συνήλθε το μικρό.όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Δεν θελω σε καμια περιπτωση να αμφισβητησω την μεθοδο "μπες-βγες" (βασικα μπες οταν το κουταβι σταματαει το κλαμα κ επιβραβευσε) αλλα μηπως τελικα στρεσαρεται περισσοτερο? Το τελευταιο μισαωρο κανω ακριβως αυτο, βγαινω απο το δωματιο κ οταν σταματησει το κλαμα μπαινω κ επιβραβευω αυξανοντας τον χρονο. Παρατηρησα ομως οτι οταν βγαινω απο το δωματιο το κλαμα του ειναι πολυ πιο εντονο απο την προηγουμενη φορα που βγηκα. Για παραδειγμα αν δεν γυρνουσα πισω την πρωτη φορα που βγηκα, ισως και να ειχε σταματησει εντελως το κλαμα μεχρι τωρα...

Τα φωτα σας παρακαλω!

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
δεν ειμαι ειδικη για να σου απαντήσω όπως πρέπει,αλλά ως μάνα με μικρό παιδί,θα το αφηνα να κλαίει και καποια στιγμή θα το πάρει απόφαση και θα συνηθίσει.το έχω εφαρμοσει αυτό στην κόρη μου όταν ήταν μικρότερη και έπιασε φυσικά.πάρτου ένα κονγκ και γεμισε το με λιχουδιές μέσα όταν φεύγεις ή αφησε ένα μπουκάλι απο κοκα κόλα ή πορτοκαλαδα για να απασχολείται.καλό μαλλον θα ήταν να το κάνεις αυτό στην αρχη και να λείπεις για ενα τέταρτο.μετά φυγε για μισή ώρα και σταδιακα να το αυξανεις.έτσι θα καταλαβει πιο σύντομα ότι πάντα επιστρέφεις.
και φυσικά άν έχεις κάμερα ......χεχε βαλτην να γραφει για να δείς συμπεριφορές όταν λείπεις!!! (μήπως να πάω να δουλέψω με τον Τριανταφυλλόπουλο????μανία με τις καμερες που έχω βρε παιδί μου....):D:D:D

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Σημερα μπορω να πω πως ηταν επιτυχης η ολη υποθεση!! Μετα απο κανα 45λεπτο μπες βγες, ηρεμισε σε καποια φαση κ μαλλον κοιμηθηκε. Θα το συνεχισω ακριβως το ιδιο πραγμα και τις επομενες μερες και πιστευω συντομα θα εχουμε αποτελεσματα! :D

Του αφηνω παιχνιδακια που κανουν θορυβο και επισης του κρυβω κ κροκετουλες μεσα στην κουβερτα του. Τουλαχιστον αποσπαται η προσοχη του οταν βγαινω απο την πορτα.

Σ'ευχαριστω!!

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Καλησπέρα. Έχω εναν μικρόσωμο αρσενικό σκύλο, σχεδόν 3 μηνών. Τον απέκτησα πριν μια βδομάδα ακριβώς και επειδή είναια αρχή φοβάμαι να τον βγάζω 3 φορές την ημέρα και βγαίνει μονο 1. (Δεν ξέρω εαν αυτο ειναι σωστό, το κάνω επδ πιστεύω οτι είμαι μικρός ακόμα αν και εχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των εμβολίων). Το πρόβλημα μου είναι, πως, παρολου που εφάρμοσα την τεχνική με το να απουσιάζω για 5 λεπτά - 10-15 και οταν σταματάει το κλάμα να του δίνω λιχουδιά κτλπ. Όταν απουσιάζω για 3-4 ώρες κλαίει αστάματητα και ας τον εχω περιορίσει στον δικό του χώρο, ενα ολόκληρο υπνοδωμάτιο. Τι μπορώ να κάνω για να "ηρεμήσει"; Ευχαριστώ! ΥΓ.: Ισως φταίει που τον εχω πολλές ώρες αγκαλιά ή που ανεβαίνει μόνος του στο κρεβάτι μου (όταν κοιμάμαι ήδη) και ξαπλώνει δίπλα μου;

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Εγώ θα έλεγα κάτι άλλο,μήπως οι 4 ώρες είναι πάρα πολλές για ένα κουτάβι για να μένει μόνο του;Δεν ξέρω και με σιγουριά,υποθέσεις κάνω!Αλλά και λογικό μου ακούγεται να ναι πολλές!
Μπορείς να κάνεις το εξής,μετά απο 2 ωρες να επιστρέφεις και να αυξάνεις σιγά σιγα τις ώρες που λείπεις!Τώρα αν κάποιος έχει καμία καλύτερη ιδέα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να του δημιουργήσεις (αν δεν το έχεις ήδη κάνει), τον δικό του ασφαλή χώρο, κρεβάτι/crate/μαξιλάρι/γωνιά και να τον αφήνεις εκεί να κοιμάται. Ακόμη και στην διάρκεια της ημέρας ή γενικά του υπόλοιπου 24ωρου, αφήντε τον συχνά-πυκνά στην γωνιά του, χωρίς πολλά-πολλά, λόγια και αγκαλιές και χάδια. Περιορίστε κάπως τις υπερβολικές <αν είναι> αγκαλιές και αφήστε τον να σκούζει. Καλύτερα με κλειστά πορτοπαράθυρα, να αφήνετε και τους υπόλοιπους να κοιμηθούν. Αυτά, με την ευχή ότι κάποια κοντινή στιγμή θα το πάρει απόφαση και θα το βουλώσει :D Αλλιώς, το ξανασυζητάμε :)
Επίσης, μπορείς να τον παίρνεις αγκαλιά και να βγαίνετε έξω. Να βλέπει, να ακούει, να μυρίζει...εκ του ασφαλούς.

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Να του δημιουργήσεις (αν δεν το έχεις ήδη κάνει), τον δικό του ασφαλή χώρο, κρεβάτι/crate/μαξιλάρι/γωνιά και να τον αφήνεις εκεί να κοιμάται. Ακόμη και στην διάρκεια της ημέρας ή γενικά του υπόλοιπου 24ωρου, αφήντε τον συχνά-πυκνά στην γωνιά του, χωρίς πολλά-πολλά, λόγια και αγκαλιές και χάδια. Περιορίστε κάπως τις υπερβολικές <αν είναι> αγκαλιές και αφήστε τον να σκούζει. Καλύτερα με κλειστά πορτοπαράθυρα, να αφήνετε και τους υπόλοιπους να κοιμηθούν. Αυτά, με την ευχή ότι κάποια κοντινή στιγμή θα το πάρει απόφαση και θα το βουλώσει :D Αλλιώς, το ξανασυζητάμε :)
Επίσης, μπορείς να τον παίρνεις αγκαλιά και να βγαίνετε έξω. Να βλέπει, να ακούει, να μυρίζει...εκ του ασφαλούς.
Σε ευχαριστώ πολύ @mareco

Αν και του έχω δημιουργήσει τον δικό του χώρο, μεσα στο υπνοδωμάτιο μου (crate, κουβερτούλες και 1 παιχνίδι) τις τελευταίες μέρες με βλέπει που κοιμάμαι στο κρεββάτι, παίρνει φόρα απο μακρυά και ανεβαίνει και αυτος και κοιμάται δίπλα μου. (Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να τον κατεβάσω, αλλά μάταια)

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Εχουμε κλεισει εναν μηνα μαζι με τον Καρλος και ενω σε ολα βελτιωνεται και δειχνει να καταλαβαινει, το κλαμα οταν τον απομονωνω συνεχιζει!

Εφαρμοζω ακριβως την μεθοδο που περιγραφετε, αν ειναι παααρα πολυ κουρασμενος θα κλαψει κανα 5λεπτο και θα την πεσει για υπνο (υποθετω) αλλα τις περισσοτερες φορες κλαιει για τουλαχιστον μια ωρα και μετα ηρεμει...

Να πω οτι ειναι 3 μηνων, μηπως ειναι πολυ μικρος ακομα και του ζηταω να κανει παρα πολλα για την ηλικια του?

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
εμείς πάντως παιδιά τελικά παραμένουμε στην ίδια κατάσταση.αλλες φορές δεν κάνει τπτ ,άλλες κλαίει και ουρλιάζει ανα διαστήματα το ανωτερο μέχρι μισάωρο,άλλες πάλι για κανα πεντάλεπτο και την πεφτει για υπνο.ζημιές μεσα στο σπίτι δεν κάνει εκτος απο 3-4 φορές που βρήκα τα πατακι της κουζίνας αναποδογυρισμένο και μια φορά το είχε πάει βόλτα στο σαλόνι.μήπως φοβάται τελικά? να τον κλείνω στο υπνοδωμάτιο μου όταν φεύγω? δεν μου αρέσει η ιδέα και πολύ γιατί εγώ μπορεί να μπω και να βγώ 5 φορές σε μια μερα.και ειναι διόροφο το σπίτι.με απασχολει βρε παιδιά το θέμα.σε ένα μήνα κλείνει χρόνο.τι να κάνω ?να σταματήσω να τον χαιδεύω για καμια βδομάδα συνεχόμενη?? οτι μου εχει αδυναμία ,μου έχει.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Εγώ δεν αφήνω ποτέ και τα δύο σκυλιά μόνα τους στο σπίτι ή στον ίδιο χώρο και να λείπω,εδώ και μπροστά μου και το λαμπ (κουτάβι) κυνηγά τον μεγάλο,φαντάσου τι θα γίνει όταν λείψω!Οπότε σε ξεχωριστούς χώρους!Ο μεγάλος σε όλο το σπίτι και η άλλη στο δωμάτιό μου!Τα έχεις δοκιμάσει όλα όσα σου είπαν τα παιδιά και δεν γίνεται τίποτε;

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
τελικα ,εβγαλα το κλουβι μεταφορας.θα του βαζω εκει να τρωει ,να το συνηθισει σιγα σιγα παλι ,ωστε να γινει ο χωρος του.και θα τον κλεινω εκει οταν φευγω για αρκετο καιρο μεχρι να ηρεμησει τελειως.και μετα βλεπουμε.μακαρι να συνελθει και να πανε ολα καλα.νομιζω πως οδευει σε ανησυχια αποχωρησης.πρεπει να το προλαβω.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Στον χώρο που τον ''απομονώνεις'' μπορείς να του προσφέρεις μερικές εκπλήξεις (να του κάνεις πιο ενδιαφέρον την μοναξιά του).
Το kong είναι καλή επιλογή.Ακόμα μπορείς να του έχεις μερικά παιχνίδια τα οποία θα τα έχει διαθέσημα μόνο όταν είναι μόνος του.

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
δεν ειχα σκεφτει να του δινω κονγκ μεσα στο κλουβι του.τι χαζη που ειμαι.ποτε το κονγκ ,ποτε κανα παιχνιδι,ποτε κανα κοκκαλο απο προσουτο που του δινω,κατι θα γινει.να 'σαι καλα DOG.CRIME!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97