κατηγορίες εκπαίδευσης

alxdamos

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2009
66
0
Athens
καλησπέρα.

Να ρωτήσω... στην εκπαίδευση (σε εκπαιδευτή πάντα) υπάρχουν κατηγορίες?
πχ.. γράφουν για βασική υπακοή.
αυτή τι σημαίνει? απλά κάτσε, μείνε, σήκω και έλα?
ή έχει και άλλα? γενικά είναι στην διάθεση του καθε εκπαιδευτή? ή υπάρχουν κατηγορίες?

εγώ για το λαμπραντόρ τι σόι εκπαίδευση να ζητήσω να κάνω? είναι κρίμα να έχεις ένα καλό σκυλί που όλοι λένε ότι μαθαίνουν παπάδες και τελικά να του μάθεις μόνο τα βασικά.

γενικά αν υπάρχει κανα αρθράκι σχετικό ή καμιά εμπειρία.. θα ήμουν ευγνώμων....

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Η βασικη υπακοη ειναι ακριβωςοτι λεει η λεξη.ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ.επισης περιλαμβανει κατσε απο ορθιος,απο κατω,απο αποσταση,το ιδιο και με το κατω,απο ορθιος,απο καθιστος,απο αποσταση. περπατημα διπλα,ελα,μεινε.Καποιοι εκπαιδευτες μαθαινουν κι αλλα πραγματα μεσα στη βασικη,π.χ.αρνηση φολας,προετοιμασια για σωματοφυλακη κ.λ.π.χωρις αυτο να ειναι δεδομενο.τωρα εγω θα σου προτεινα βασικη υπακοη.και οτι αλλο θελεις θα το μαθεις μονος σου.σε ολες τις φυλες μπορεις να μαθεις κυριολεκτικα οτι θελεις.χρειαζεται μονο ορεξη,χρονος,υπομονη και καποιες γνωσεις τις οποιες μπορεις να αποκτησεις μεσα απο το dogforum,γενικα διαδικτυο αλλα και απο καποια βιβλια που κυκλοφορουν στη αγορα.
Το καλο με τον εκπαιδευτη ειναι οτι θα σε βοηθησει με καποια προβληματακια και ιδιαιτεροτητες που ισως να εχεις με το δικο σου σκυλο.
θα σε συμβουλευα να ψαξεις αρκετα πριν επιλεξεις εκπαιδευτη,να δεις αλλα σκυλια που εχει εκπαιδευσει και να προτιμησεις καποιον που εκπαιδευει παρουσια σου αφου στην ουσια εσυ εισαι ο <<χειριστης>> και θα συνεχισεις να εισαι μετα την εκπαιδευση.ετσι θα μαθεις κι εσυ πολλα πραγματα για το φιλαρακο σου αφου αυτος θα σε ξερει ηδη πολυ καλα.

alxdamos

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2009
66
0
Athens
βασικά αυτά τα θεωρώ πολύ χρήσιμα... και όντως πρέπει να γίνουν απο εκπαιδευτή... εγώ πάλι πιστεύω ότι θα χρειαζόμουν "εξτρα" εκπαίδευση για φόλα, να μην πηγαίνει σε ξένους ή άλλα ζώα όταν είναι λυμένο (το έχω δει σε σκυλιά και έχω πάθει πλάκα) και αυτά μάλλον θα πρέπει να τα κάνει εκπαιδευτής ε?

τι τιμές παίζουν σε βασική υπακοή?? έχετε εικόνα στο περίπου???