καρνιτινη?

Πανος-Βολος

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2009
97
0
Βολος
Γεια σας!
Ο γιατρος που πηγαινω την Μπαλου μου ειπε να της δινω καρνιτινη λεει ειναι καλη για την μυικη μαζα.Εσεις τι λετε εχετε δωσει ποτε?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αν ταιζεις ξηρα τροφη καλης ποιοτητας ΜΗΝ δινεις συμπληρωματα.

Τωρα τελευταια ακουω συνεχως για κτηνιατρους που φορτωνουν σκυλια με συμπληρωματα(ακομα και επιπλεον ασβεστιο σε κουταβια μεγαλοσωμης φυλης).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
H καρνιτίνη είναι για να χάσεις λίπος.., επίσης πολλές ξήρες τροφές έχουν μέσα καρνιτίνη..

Δεν καταλαβαίνω όμως για ποιον λόγο θα πρέπει να δώσεις κάτι τέτοιο στο σκυλί σου σαν έξτρα..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν χρειαζεται συμπληρωματα.

Η Acana ειναι πληρης και καλης ποιοτητας τροφη που καλυπτει τις αναγκες της.
;)

Υ.Γ. Εκτος και αν υπαρχει προβλημα ΥΓΕΙΑΣ που ο κτηνιατρος κρινει πως πρεπει να δωσεις συμπληρωμα.

Πανος-Βολος

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2009
97
0
Βολος
Μπα προβλημα υγειας δεν εχει!πως του ηρθε και μου ειπε δεν ξερω!Μια χαρα ειναι η μικρη εχει αρχισει να ανοιγει σε ογκο κιολας αλλα ολα ειναι μια χαρα:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η προτεινη αυξάνει την μυική μάζα.., αλλά αλήθεια γιατί τέτοια εμμονή ο γιατρός με αυτό?

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Μήπως σου είπε κρεατίνη και όχι καρνιτίνη?
Αμινοξέα και τα δυο με εντελώς διαφορετική δράση όμως.

Last edited:

Πανος-Βολος

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2009
97
0
Βολος
Εγω παντως μεσα απο πολυ διαβασμα που εχω ριξει γιατι εχω λιγο μυστηρια ρατσα bull terrie με μια ΚΑΛΗ τροφη εισαι οκ δεν χρειαζετε τιποτε αλλο εκτος αν εχει προκειψη καποιο προβλημα αλλο χτηπα ξυλο!

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Ρώτησα γιατί η κρεατίνη είναι υπεύθυνη μεταξύ άλλων για την μεταφορά ενέργειας προς τους μύες και υπέθεσα ότι ίσος εκεί το πήγαινε ο γιατρός.

Η καρνιτίνη (εντελώς επιφανειακά το εξηγώ) βοηθά στην διάσπαση των λιπιδίων και την μεταφορά των λιπαρών οξέων.

Και εγώ είμαι της άποψης ότι με μια καλή ξηρά τροφή είσαι καλυμμένος.
Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα η γιατρικό θέμα δεν βρίσκω λόγο να πειραματίζεσαι.

Μήπως είπες στο γιατρό ότι θέλεις να κάνεις το σκυλί boddy builder? :):):)

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εμεις εδω εχουμε φως,ολα τα συμπληρωματα ειναι υπερβολικα.
Οπως και το ασβεστιο η τροφες πλουσιες σε πρωτεινες για μεγαλοσωμα σκυλια,τα οποια ετσι κι αλλιως μεγαλωνουν γρηγορα,και τα συμπληρωματα και η γρηγορη αναπτυξη ειναι φιλοι της δυσπλασιας και των πεισσοτερων ασθενειων κοκκαλων αρθρωσεων κ.τ.λ.
Χαμηλες ποσοτητες πρωτεινης σε γρηγορα αναπτυσωμενους σκυλους,οχι κρεατινες κ.τ.λ σε ετσι κι αλλιως μυωδης σκυλους,αλλιως θα εχεις μυες αλλα οχι συκωτι,οχι νεφρα,και με την κρεατινη παει και η καρδια.

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
συμφωνω η κρεατινη ειναι για μυικο συστημα και η καρνιτινη βγαζει ενεργεια απο το κυτταρο στην περιφερεια.αν τρεφεται καλα ομως γιατι να την δωσεις?
εκτος αν το πας στο βουνο και τρεχει πεντε ωρες και θελεις να το βοηθησεις

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εκτος αν το πας στο βουνο και τρεχει πεντε ωρες και θελεις να το βοηθησεις
Και παλι ειναι περιττο. Απλα αυξανεις την ποσοτητα της ξηρας.;)

Kaipan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
49
0
πετρουπολη
kango ευχαριστω.
Δηλαδη (για να καταλαβω ως νεος) απλα οι γιατροι θελουν να φορτωνουν τα σκυλακια μας για να τσεπωνουνε ευροπουλα?
(και μιλαω για περιπτωσεις του ειδους που συζηταμε εδω):mad::mad:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ο γιατρος που πηγαινω την Μπαλου μου ειπε να της δινω καρνιτινη λεει ειναι καλη για την μυικη μαζα.Εσεις τι λετε εχετε δωσει ποτε?
o γιατρός είναι φαν των εκθέσεων? :D