κανονιζουμε καπια συνολικη παραγγελια τροφων ή λιχουδιων απο καπου για καλητερη τιμη?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Προσωπικά τροφή όχι, λιχουδιές σε ορισμένες περιπτώσεις. Μένω βεβαίως στην Αμερική, αλλά οι λόγοι πρέπει να ισχύουν και για Ελλάδα (και φυσικά την υπόλοιπη Ευρώπη). Πρώτον η τροφή είναι βαρειά και θα με γδάρουν στα μεταφορικά (ΚΑΙ θα πληρώσω και αμερικανικό ΦΠΑ!). Να φανταστείς ότι τα καθάρματα οι υποκρίταροι πετσοπάδες κάνουν δήθεν εκπτώσεις όπου έχουν δωρεάν μεταφορικά. Φυσικά άμα πάρεις μεγεθυντικό φακό και διαβάσεις τα ψιλά γράμματα βλέπεις ότι εξαιρούνται οι τροφές που είναι τόσο ακριβά τα μεταφορικά σου ώστε να σε συμφέρει να πα να κουβαλήσεις ο ίδιος δυο και τρία τσουβάλια!!

Λιχουδιές αποφεύγω διότι έχω ακούσει πολλά για νοθείες σκυλοτροφών και σκυλοφαρμάκων. Μόνο την Amazon εμπιστεύομαι για αμπούλες και ορισμένες λιχουδιές αφού δε μου χρεώνουν αμερικανικό ΦΠΑ και τα στέλνουν πάντοτε τσάμπα. Την αποπαρασίτωση όμως μου είπε η κτηνίατρος να μην την εμπιστεύομαι διότι δεν καλύπτει την εγγύησή της η εταιρεία αφού γίνονται πολλές κομπίνες με πωλήσεις φαρμάκων από το ίντερνετ. Επιπλέον χρειάζομαι πάντα συνταγή γιατρού για αποπαρασίτωση (παίρνω μια φορά το χρόνο).

Φαντάζομαι ότι οι τιμές μπορεί να διαφέρουν καμιά φορά, αλλά δε νομίζω ότι στην περίπτωση των τροφών είναι δυνατόν να παραμένουν φτηνότερες μετά από μεταφορικά και ΦΠΑ.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Εγώ πάντως παραγγέλνω σκυλοτροφή από το ίντερνετ (από Αυστρία). Στην αρχή δεν είχε μεταφορικά και τώρα τα κάνανε 20€, σαν ταρίφα, γιατί στην ουσία σε προτρέπουν να αγοράσεις περισσότερα σακιά , χωρίς έξτρα μεταφορικά (σε μία παραγγελία).

Η τροφή είναι η οριτζεν και σε άλλο σκυλοφόρουμ, μου είπαν ότι οι τιμές είναι πολύ καλές. Δεν έχω ιδέα πόσο έχουν στην Ελλάδα, μιας και είναι δυσεύρετη και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Όσο για λιχουδιές, Sara West, πρέπει να νοιώθεις τυχερή, γιατί ψάχνοντας στο eBay έπεσα σε τεράστια ποικιλία από Αμερική μεν, με δυσβάσταχτα έξοδα αποστολής δε. Μιλάω κυρίως για οργανικές (βιολογικές) λιχουδιές, γιατί σκουπίδια βρίσκεις και εδώ! :D

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Εγώ πάντως παραγγέλνω σκυλοτροφή από το ίντερνετ (από Αυστρία). Στην αρχή δεν είχε μεταφορικά και τώρα τα κάνανε 20€, σαν ταρίφα, γιατί στην ουσία σε προτρέπουν να αγοράσεις περισσότερα σακιά , χωρίς έξτρα μεταφορικά (σε μία παραγγελία).
Μπορείς να πεις το site; :)

Ευχαριστώ!

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
www.letsdogit.com

Πρέπει να έχει ένα προβληματάκι η σελίδα, γιατί δε μπαίνει, ενώ το πρωί έμπαινα κανονικά.

http://stores.shop.ebay.de/letsdogi...018QQ_sidZ17017758QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

Η σελίδα που έχουν στο eBay (στα γερμανικά). Τα πράγματα έρχονται με κούριερ και μέσα σε περίπου μια βδομάδα, πολύ βολικό για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο.

Η πρώτη μου παραγγελία έγινε μετά το Πάσχα και τότε τα μεταφορικά ήταν δωρεάν (με κούριερ πάντα!!), στη δεύτερη παραγγελία, ενάμιση περίπου μήνα μετά, ήταν περίπου 10€ και τώρα το έκαναν 20 (για Ελλάδα).

Εντιτ: Άκυρο αυτό που είπα πιο πάνω για το ότι τα μεταφορικά παραμένουν ίδια όση ποσότητα και να αγοράσεις. Μέχρι πριν λίγες μέρες που το κοίταξα, ίσχυε, αλλά πλέον χρεώνουν κανονικά.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όσο για λιχουδιές, Sara West, πρέπει να νοιώθεις τυχερή, γιατί ψάχνοντας στο eBay έπεσα σε τεράστια ποικιλία από Αμερική μεν, με δυσβάσταχτα έξοδα αποστολής δε. Μιλάω κυρίως για οργανικές (βιολογικές) λιχουδιές, γιατί σκουπίδια βρίσκεις και εδώ! :D
Από το Ebay δεν παίρνω σκυλοφαγώσιμα διότι γίνονται πολλές κομπίνες, ιδιαίτερα από Hong Kong. Από την άλλη μεριά η Amazon είναι αξιόπιστη εφόσον αγοράζω κατευθείαν από εκείνους και όχι τους συμβεβλημένους πωλητές τους (μιλάω πάντα για σκυλοτροφές). Επιπλέον στέλνουνε πακέτα άνω των 25 δολλαρίων τις περισσότερες φορές τσάμπα και δεν πληρώνω ΦΠΑ που είναι περί τα 10% έξτρα. Οι πετσοπάδες επειδή είναι αλυσίδες, άρα "physically present", όπως λένε οι ντόπιοι ιθαγενείς φορατζήδες, πρέπει να χρεώσουν ΦΠΑ ΚΑΙ από το ίντερνετ. Παίρνω επομένως μια μεγάλη σακούλα λιχουδιές περί τα 3 δολλάρια. Με το ΦΠΑ γίνεται 3,30 και αν την πάρω από το ίντερνετ θα πληρώσω και μεταφορικά. Επομένως συμφέρει να την πάρω από το μαγαζί και να σκάσω τα 3,30. Αν όμως πάρω την ίδια σακούλα από την Amazon μπορώ να τη συνδυάσω με ό,τι θέλω, από βιβλία, σκυλοτροφές, παπούτσια, της Παναγιάς τα μάτια και εφόσον η παραγγελία ξεπεράσει τα 25 δολλάρια το πακέτο έρχεται τσάμπα και χωρίς ΦΠΑ! Επιπλέον η Amazon προσφέρει πάρα πολύ συχνά πολύ καλύτερες τιμές και έχει τουλάχιστον 10% έκπτωση. Επομένως η σακούλα με τις ίδιες λιχουδιές μου έρχεται γύρω στα 2,70 σύνολο!

Δυστυχώς δεν έχουνε συμφωνία για κανονικές σκυλοτροφές.:( Και δεν είναι λόγω μεγέθους διότι η Amazon πουλάει τα πάντα, π.χ. μια φίλη μου πήρε plasma TV τεραστίων διαστάσεων από κει που την πλήρωσε τουλάχιστον 15% πιο κάτω από τις τιμές των μαγαζιών, ΔΕΝ πλήρωσε ΦΠΑ όπως θα έκανε έξω και το πακέτο της ήρθε στην πόρτα του σπιτιού της! Απλώς δεν έχουνε κάνει τη συμφωνία και είναι κρίμα διότι η σκυλοτροφή που παίρνω (Chicken Soup for the Pet Lover's Soul) ανήκει σε σειρά προϊόντων διαφόρων ειδών, τα περισσότερα από τα οποία πουλάει η Amazon. Εάν παραγγείλω σκυλοτροφή από μεγάλο pet shop online, χρεώνουν τα καθάρματα εκτός του ΦΠΑ και 60 δολλάρια παραπάνω μεταφορικά που είναι σχεδόν δυο φορές η τιμή του κάθε τσουβαλιού!!!!!:eek::eek::mad::mad: Επομένως το κάθε τσουβάλι σου στοιχίζει τρεις φορές πάνω να σου 'ρθει στο σπίτι!!!!!:eek::eek::mad::mad::mad::mad::mad: Ο μόνος λόγος που θα παράγγελνε κανείς από το ίντερνετ, αν δεν ήταν φυσικά για δέσιμο, θα ήταν επομένως μόνον εάν είχε κάποια αναπηρία να πάει να αγοράσει και να κουβαλήσει τα τσουβάλια μόνος του. Για να συμφέρει δε κάπως οικονομικά θα πρέπει να αγοράσει τεράστιες ποσότητες αφού τα 60 δολλάρια καλύπτουν αρκετά μεγάλη γκάμα τιμών.

Τέλος, η Amazon δεν έχει πάρα πολύ μεγάλη επιλογή λιχουδιών αν και έχει αρκετές που τρώει το Μουφ. Τις οργανικές τις έχει φοβηθεί το μάτι μου από τότε που του αγόρασα ένα σακουλάκι και έπαθε τη χειρότερη διάρροια της ζωής του (και δεν το έφαγε και όλο)!!!!! Από τις βιολογικές λιχουδιές οι καλύτερες είναι η σειρά προϊόντων που παρήγαγε ο μακαρίτης ο Paul Newman , ο οποίος συν τοις άλλοις έδινε όλα του τα έσοδα σε αγαθοεργίες. Αν και καταπληκτικές όμως, κυρίως εκείνες με το φυστικοβούτυρο για το οποίο τρελλαίνεται το Μουφ, είναι πανάκριβες...

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Συμφερει να σου βγαινει 140 ευρω για 27 κιλά? (13,5 x 2) [απο ebay]

Θελω να πω Θεσνικη εγω δεν βρηκα orijen(αμα ξ;eρει κανεις καποιον που πουλαει Θεσνικη ας μου στειλει pm:) ), ποσο εχουν στην Ελλάδα τα 13,5kg περιπου ?

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Η Chicken Soup for the Pet Lover's Soul έχω ακούσει ότι είναι πάρα πολύ καλή, αλλά όσο κι αν έψαξα, δε μπόρεσα να βρω κανένα online shop να στέλνει Ελλάδα.

Πάντως από eBay σε λιχουδιές που να έρχονται Ελλάδα παίζει πολύ η πέντιγκρι, με διάφορα που δεν τα έχουμε εμείς εδώ και με λογικά έξοδα αποστολής. Εσύ karamipan τί ακριβώς είχες στο μυαλό σου? Από πού δηλαδή να κάνουμε παραγγελία?

Για όσους ενδιαφέρονται για όριτζεν ... λέτε αν κάναμε ομαδική παραγγελία στον εισαγωγέα στην Κρήτη να μας τα έστελνε ή να μας έστελνε? :p

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Συμφερει να σου βγαινει 140 ευρω για 27 κιλά? (13,5 x 2) [απο ebay]

Θελω να πω Θεσνικη εγω δεν βρηκα orijen(αμα ξ;eρει κανεις καποιον που πουλαει Θεσνικη ας μου στειλει pm:) ), ποσο εχουν στην Ελλάδα τα 13,5kg περιπου ?

Θεσσαλονίκη έχω ακούσει για κάποιον πετσοπά ανατολικά, κάπου στην Τούμπα αν δεν κάνω λάθος και για ακόμα ένα πετ σοπ στον Εύοσμο (σε κεντρικό δρόμο).

Κοίτα και από δω να πάρεις, την ίδια τιμή θα πληρώσεις έτσι όπως το κάνανε με τα μεταφορικά. Απλά είναι θέμα ευκολίας ... δε θα ψάχνεσαι για μαγαζί, όπως καλή ώρα κάνεις και θα σου έρθουν και στο σπίτι με κούριερ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, αλλά το Ebay δεν είναι αξιόπιστο. Δεν είσαι σχεδόν ποτέ σίγουρος/η από πού έρχονται οι τροφές και αν είναι αυθεντικές. Πολλές φορές έρχονται από το Hong Kong όπου επιδίδονται αγρίως στις κομπίνες. Έχω σκοτωθεί με αρκετά καθάρματα από κει πολλές φορές για σκάρτα προϊόντα που μάλιστα δεν ήξερα ότι προέρχονταν από κει αφού βάζανε ψεύτικη αμερικανική δήθεν διεύθυνση προέλευσης. Υπήρξε και ένα σκάνδαλο πρόσφατα για μολυσμένες σκυλοτροφές από την Κίνα και φοβάμαι πολύ. Μου είπε και η κτηνίατρος να προσέχω το ίντερνετ (και όχι, δεν προσπαθούσε να μου πουλήσει δικά της προϊόντα), οπότε δεν τολμάω. Βέβαια η Chicken Soup for the Pet Lover's Soul που είναι οργανική και αμερικάνικη μου κοστίζει περί τα 42 δολλάρια (= 30 ευρώ) το κάθε τσουβάλι των 16 κιλών (μαζί με το ΦΠΑ) και υποτίθεται είναι και από τις ακριβότερες σκυλοτροφές αλλά και η καλύτερη απ΄ όλες που κυκλοφορούν. Την παίρνω μόνο από συγκεκριμένο μαγαζί, όχι λουξ και έτσι, που είναι μάλιστα κοντά στο σπίτι μου. Καλά θα ήταν βέβαια να μπορούσε να μου τη φέρει η Amazon στην πόρτα μου και με έκπτωση και χωρίς ΦΠΑ! :D:D:D:D:D

Τέλος, η Pedigree εδώ θεωρείται από μέτρια έως κακή. Είχε για κάποια εποχή επιτυχία λόγω επιθετικής πολιτικής διαφήμισης της εταιρείας. Σπανίως αγόρασα λιχουδιές για το Μουφ απ' αυτούς. Μια άλλη που είναι επίσης μέτρια αλλά πολύ διαφημισμένη εδώ είναι και η Purina.

Last edited:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Και από μαγαζί να πας, πάλι δεν είναι σίγουρη η προέλευση του προϊόντος, τόσες κομπίνες παίζονται. Αν είναι από τις ακριβές αυτή που παίρνεις, τί να πούμε κι εμείς εδώ, που τη Hills την έπαιρνα 72€ τα 15 κιλά!!! :paja1: Και έτσι ξεκίνησα μια μέρα να ψάχνομαι και καθώς δεν είχα βρει κάποιο πετ σοπ με ποικιλία κλπ κλπ, κατέληξα στο ίντερνετ.

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Αγοραζω χρονια απο ebay Sara West, οντως υπαρχει προβλημα με hong kong κλπ αλλα κυριως τα προβληματα ηταν σε ρουχα, τεχνολογια.

Δεν ειχα ακουσει για σκυλοτροφες. Παντως ο seller που εβαλε ο/η Chow ειναι απο Αυστρια ή Γερμανια.

Οι οποίοι Γερμανοι ειναι απο τους πιο αξιοπιστους και πιο τυπικους πωλητες στο ebay.
Απλά ο συγκεκριμενος δεν στελνει ολες τις τροφες Ελλάδα απο οτι ειδα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι στην περίπτωση της Chicken Soup διότι ο αυτοκράτορας της σειράς προϊόντων τη διανέμει μόνον από ειδικά επιλεγμένα μαγαζιά και ποτέ πετ-σοπς. Πρέπει να πας στη σελίδα του όπου σου λέει ποιες συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουνε άδεια από κείνον να την πουλάνε και σε ποιες πόλεις της Αμερικής διότι τη στέλνει η εταιρεία του απευθείας. Στην περίπτωσή μου την παίρνω από ένα discount warehouse που έχει ΤΙΣ καταπληκτικές τιμές σε όλα και έχει απλώς μεγάλο τμήμα με pet supplies. Είναι μακράν επίσης ο καλύτερος που έχω βρει στη ζωή μου για ορισμένα προϊόντα όπως τάπερ, είδη barbecue και μυρωδικά που τα πουλάει 99 cents το ένα από συγκεκριμένη σειρά προϊόντων μόνο! Ήταν πάντα το μεγάλο μου παράπονο και ένοιωθα μεγάλη προδοσία που οι βλαμένοι οι Ισπανοί ανακάλυψαν την Αμερική, εν μέρει για να φτηνήνουνε τα μυρωδικά, και πάω στο σουπερμάρκετ και πληρώνω τα κέρατά μου κάθε φορά!!!!!:eek::eek::mad::mad::mad::mad::mad: ^%&@^#&#@*@&*#&*!&#*!$

Σοβαρά πάντως, σας γδύνουνε στις σκυλοτροφές, δεν είχα ιδέα!!!!!:(:(

Τώρα που το θυμήθηκα, τα προϊόντα της Hills επίσης ελέγχονται πολύ αυστηρά και δεν πωλούνται όλα τους στο πετ σοπ. Το ίδιο και της IAMS που μου την έδωσε με συνταγή η κτηνίατρος όταν είχε στομαχικά προβλήματα το Μουφ την άνοιξη. Κι αυτή θεωρείται πολύ καλή.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Αγοραζω χρονια απο ebay Sara West, οντως υπαρχει προβλημα με hong kong κλπ αλλα κυριως τα προβληματα ηταν σε ρουχα, τεχνολογια.

Δεν ειχα ακουσει για σκυλοτροφες. Παντως ο seller που εβαλε ο/η Chow ειναι απο Αυστρια ή Γερμανια.

Οι οποίοι Γερμανοι ειναι απο τους πιο αξιοπιστους και πιο τυπικους πωλητες στο ebay.
Απλά ο συγκεκριμενος δεν στελνει ολες τις τροφες Ελλάδα απο οτι ειδα.
Μπορείς να του στείλεις μνμ. Απαντάει αμέσως και είναι πολύ εξυπηρετικός. Πριν μήνες ήθελα να παραγγείλω κάτι και δεν είχε την Ελλάδα, του έστειλα μέιλ και απάντησε ότι στέλνει κανονικά. Απλά ρώτα και για τα μεταφορικά καλού κακού.

@Sara West: Δυστυχώς δεν έχω βρει πέραν των πεντιγκρι κάτι άλλο στα κοντινά πετ σοπ, οπότε για μπισκότα και στικ για τα δόντια παίρνουμε αυτά. Αυτό θα πει να μην υπάρχει ποικιλία. Άσε που αν δεις σε τί κατάσταση είναι τα πετ σοπ στην περιοχή που μένω, θα σου πέσει η μασέλα! Η λέξη 'άθλια' είναι λίγη για να περιγράψει την πραγματικότητα! :eek:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Σχετικά με λιχουδιές θα ήταν ίσως πιο φτηνή λύση για σένα (αν αντέχει το στομάχι σου δηλαδή) να φτιάξεις δικές σου λιχουδιές για το σκύλο. Έστειλα κάποτε τη στάνταρ συνταγή που προτιμούν εδώ οι ντόπιοι ιθαγενείς και μάλιστα θυμάμαι το ποστ μου ήτανε στη διατροφή και λεγότανε "Μπλιαχχχχ!!!!!" Είναι φρικτά τα υλικά (εννοώ για ανθρώπους), αλλά είναι άριστες λιχουδιές για σκύλο. Το Μουφ αλλοιθωρίζει όταν τις φτιάχνω. Οι Αμερικάνοι επίσης αποφεύγουνε γενικά τις αγοραστές λιχουδιές, οπότε αγοράζουνε μπαστουνάκια τυρί μοτσαρέλλα που τα κόβουνε μικρά κομματάκια (το Μουφ πουλάει και την ψυχή του στο διάολο για μπαστουνάκια μοτσαρέλλα!) είτε hot dog, διαίτης όμως και μάλιστα γαλοπούλας, διότι τα βοδινά και χοιρινά παχαίνουνε φρικτά. Τα βάζουνε από κατεψυγμένα περί τα 10 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά τα κόβουνε επίσης κομματάκια, όσο χρειαστούνε για την εκπαίδευση. Η κτηνίατρος του Μουφ παίρνει οργανικές λιχουδιές από καθαρό βοδινό και μάλιστα μαλακές που να μασιώνται και τις προτιμά αν και δεν τις έχω αγοράσει ποτέ, ούτε και θυμάμαι ποιες είναι ακριβώς. Δεν τις έχω δε δει ποτέ σε πετ σοπ.

Τα εδώ πετ σοπ είναι καλά άμα πρόκειται για τις καλές αλυσίδες. Υπάρχουν και καταπληκτικά στο ίντερνετ για να πάρει κανείς κρεβάτια και άλλα είδη για σκύλους.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ορίστε και η συνταγή να μην ξοδεύεστε κιόλας σε λιχουδιές:

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5139

Τώρα που μιλάμε για σκυλόφαγα κιόλας, παρατήρησα στο σουπερμάρκετ στην Ελλάδα ότι πουλάνε και τσουβάλια ρύζι για σκύλους (για μαγείρεμα). Μου λέτε γιατί το ρύζι είναι σπασμένο? Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος?

Άντε τώρα να πα να πάρω το Μουφ από τη φάρμα που έχω να το δω δυο μήνες (λόγω ταξιδιών για δουλειά) και κοντεύω να λαλήσω!:eek::eek::p:p:D:D:D

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μου λέτε γιατί το ρύζι είναι σπασμένο? Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος?
Λογικά επειδή είναι το περίσσευμα από την παραγωγή και συσκευασία του ρυζιού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση ;)

Τουλάχιστον παλιά υπήρχαν και αντίστοιχα μακαρόνια. Ήταν οι "γυριστές" άκρες που περίσσευαν από το κόψιμο του σπαγγέτι.