καλησπερα

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
καλησπερα σε ολους.με λενε μαριο.διαβαζω εδω και καιρο τα αρθρα σας και πραγματικα εχω μαθει παρα πολλα απο εδω.ετσι αποφασισα να γινω μελος για να μπορω κι εγω να γραφω τις αποψεις μου.αυτη τη στιγμη δεν εχω σκυλο αλλα σκοπευω να αγορασω ενα αρσενικο αμ.σταφορντσαιρ,μολις βρω αυτο που ψαχνω.θα ηθελα τη βοηθεια σας και κυριως τη γνωση σας σχετικα με το αν μπορει να ερθει κουταβι απο αμερικη.εχω μπει και σε club k σε φορουμ αλλα δεν εχω δει κατι αξιολογο.η' τελοσπαντων κατι που να με εντυπωσιασει.καλα απο αγγελιες ιδιωτων δε το συζητω!εχω απογοητευτει..ευχαριστω:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλημερα!
Γνωριζεις γιατι ειναι απαγορευμενες οι αγγελιες πωλησης κουταβιων απο ιδιωτες και γιατι δεν πρεπει να παρεις σκυλο απο ιδιωτη;

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
ναι σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο αφού δε ξέρεις τι σόι σκυλιά είναι οι γονείς k τι υγεία έχουν.απλά έριξα k εκεί κάποιες ματιές μήπως βρω τουλάχιστον καλά σκυλιά μορφολογικά. όσο για τα pet shop ναι έχω διαβάσει παλιότερα άρθρα που λέτε γκιάφτα και έτσι τα έχω αποκλείσει αφού εξάλλου δε βλέπεις καν το σκυλί σου πριν το πάρεις ούτε τους γονείς. από την άλλη όμως δεν υπάρχει απότι έχω δει κάποιος μεγάλος αριθμός εκτροφέων εδώ ώστε να δεις σκυλιά και να επιλέξεις από ποίους γονείς θέλεις να κλείσεις κουτάβι..αντίθετα με εκτροφεία εξωτερικού και ειδικά αμερικής που υπάρχουν φανταστικά σκυλιά που δε τα βλέπεις συχνά εδώ.έρχονται όμως εδώ??αυτό αναρωτιέμαι.

Last edited by a moderator:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξέρω αν έρχονται, στη θέση σου θα επικοινωνούσα με εκτροφείς εκεί και θα ρωτούσα αν μπαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες.

Απ όσο βλέπω θέλεις ένα σκυλί άριστο μορφολογικά (αλλιώς θα απευθυνόσουν κάπου πιο κοντά) αλλά τότε είναι παράλογο να το πάρεις από ιδιώτη.

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
ναι η αληθεια ειναι οτι εχω δει πολυ ομορφα σκυλια και οι τιμες αν και τσουχτερες οχι ομως απαγορευτικες.βεβαια υπολογιζω και τη μεταφορα που λογικα θα κοστιζει...ειναι πολλες οι ωρες ομως και δε ξερω αν αναλαμβανουν κατι τετοιο.απλα ρωτησα μηπως καποιος γνωριζε κατι πανω σε αυτο.παντως αναρωτιεμαι τοσα αμερικανικα σταφορντσαιρ που υπαρχουν στην ελλαδα(που τα περισσοτερα δε μου αρεσουν κιολας)απο που τα φερνουν?να πω οτι υπηρχαν πολλοι εκτροφεις στην ελλαδα,οπως σε αλλες ρατσες να παω να παρω κιεγω....

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
ναι και η αληθεια ειναι οτι απογοητευτηκα! προς θεου δε μειωνω κανενος τα σκυλια,αλλα δεν ειδα πουθενα σκυλια που υπαρχουν σε καποια αμερικανικα εκτροφεια.και οταν λεω απογοητευτηκα εννοω οτι περιμενα να βρω κατι σαν αυτα που εχω δει και μου αρεσουν και να μη χρειαστει να μπλεκω με αμερικανικες ιστοριες.επισης στο eurobreeders αν δεις εκτροφεια με εκτροφεια εχουν μεγαλες διαφορες.και συγκεκριμενα ειδα κ ενα εκτροφειο που λυπασαι τα σκυλια τα καημενα που εκτρεφουν εκει,δεμενα με μισο μετρο αλυσιδα σενα τσιμεντενιο παλιοσπιτο και γυρω γυρω ακαταστατο περιβαλλον..θα επικοινωνησω παντως απο περιεργεια και με καποιον αμερικανο εκτροφεα να δω τι θα μου πει.το κακο με αυτους ειναι οτι τα εχουν σχεδον κλεισμενα πριν γεννηθουν ακομα:(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Υπάρχουν εκτροφείς και "εκτροφείς".
:)
Γίνονται imports από πολλές χώρες, το ζήτημα είναι αν ο εκτροφέας μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες γιατί η μετακίνηση σίγουρα γίνεται. Γι'αυτό καλύτερα να επικοινωνήσεις μαζί τους.

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
μιλησα με μια γυναικα απο αμερικανικο κενελ και αφου καταφεραμε να συννενοηθουμε(λογω περιεργης προφορας της...:eek:) μου ειπε πως δεν κανει κατι τετοιο.επισης μου ειπε οτι μερικοι αλλοι εκτροφεις που αναλαμβανουν να στειλουν κουταβι,το κανουν συνηθως αν εχουν κλεισει κουταβι για καποιον εκτροφεα και οχι τοσο σε ιδιωτες.επισης αποτι καταλαβα ειναι μεγαλη ταλαιπωρια αλλα και κοστος η μεταφορα.αυτη τη στιγμη μιλαω παντως με ενα εκτροφειο στην ουγγαρια το οποιο εχει αρκετα καλα σκυλια,αλλα αποτι μου ειπαν αν θελω να κλεισω κουταβι,θα πρεπει να περιμενω κατα το σεπτεμβρη...το καλο ομως ειναι οτι θα μπορω να παω να δω το σκυλι απο κοντα και να το παρω ο ιδιος.υπομονη και βλεπουμε...:rolleyes:

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
;)ευχαριστω.θα αργησω λιγο βεβαια αποτι φαινεται,αλλα ειναι αυτο που λενε 'το καλο πραμα αργει να γινει' ! παντως αν καταφερω και κλεισω για τη γεννα του σεπτεμβρη απο τα 2 σκυλια που ειδα και ειδικα αν το αρσενικο κουταβι που εχω σκοπο να παρω εχει τα χρωματα της μανας,τοτε θα ειμαι υπερευχαριστημενος.ευχομαι να περασει γρηγορα ο
καιρος και αν δεν αλλαξει κατι,θα βαλλω και φωτο μετα.

a.kostas

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2010
64
0
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ναι και η αληθεια ειναι οτι απογοητευτηκα! προς θεου δε μειωνω κανενος τα σκυλια,αλλα δεν ειδα πουθενα σκυλια που υπαρχουν σε καποια αμερικανικα εκτροφεια.και οταν λεω απογοητευτηκα εννοω οτι περιμενα να βρω κατι σαν αυτα που εχω δει και μου αρεσουν και να μη χρειαστει να μπλεκω με αμερικανικες ιστοριες.επισης στο eurobreeders αν δεις εκτροφεια με εκτροφεια εχουν μεγαλες διαφορες.και συγκεκριμενα ειδα κ ενα εκτροφειο που λυπασαι τα σκυλια τα καημενα που εκτρεφουν εκει,δεμενα με μισο μετρο αλυσιδα σενα τσιμεντενιο παλιοσπιτο και γυρω γυρω ακαταστατο περιβαλλον..θα επικοινωνησω παντως απο περιεργεια και με καποιον αμερικανο εκτροφεα να δω τι θα μου πει.το κακο με αυτους ειναι οτι τα εχουν σχεδον κλεισμενα πριν γεννηθουν ακομα:(
απορια,δεν λυπαστε τα σκυλια σας που τα εχεται μεσα στις πολυκατοικιες κατα κορον,και τα αλλα κοπτεσται περι φιλοζωοιας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
απορια,δεν λυπαστε τα σκυλια σας που τα εχεται μεσα στις πολυκατοικιες κατα κορον,και τα αλλα κοπτεσται περι φιλοζωοιας.
Καταρχήν γράψτο σωστά να καταλαβαίνουμε τι λες....

Δεύτερον, ποιος και που είπε οτι κοπτόμεθα περι φιλοζωιας??

Τρίτον, που ξέρεις εσύ που έχει ο καθένας εδώ το σκυλί του?

Τέταρτον και τελευταίον, έχεις διαβάσει κανένα απο τα θέμα τα που συζητούν ακριβώς αυτό το θέμα? (δηλαδή κατα πόσον ο σκύλος πρεπει να είναι μέσα ή έξω και υπο ποιες συνθήκες, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες του σε άσκηση, εκτόνωση και παρέα?)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτο που μπορεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις κάποιους Αμερικανούς εκτροφεις, να σου πούνε με ποιούς εκτροφεις συνεργάζονται στην Ευρωπη...δηλαδη, σε ποιούς έχουν στείλει κουτάβια τους για αναπαραγωγή...
Και να απευθυνθεις σε αυτούς μετά για κουτάβι...:)

marios n.

Member
16 Φεβρουαρίου 2010
12
0
κατερινα καλη η συμβουλη σου. επισης στα pedigree που ειδα απο καποια σκυλια που αναμενεται να ζευγαρωσουν(στο εκτροφειο που ανεφερα) υπαρχουν γραμμες απο αμερικη φερμενες. οσο για σενα φιλαρακι που ειρωνευεσαι και μιλας για φιλοζωια,καταρχην μαθε να γραφεις σωστα και μετα δε κολαει αυτο που απαντας σε αυτα που γραφω.εισαι τελειως ακυρος!!:mad: αλλα αφου εβγαλες συμπερασμα για το που εχει ο καθενας τα σκυλια του και τι παιζει φανταζομαι ποσο γνωστης περι κατοικιδιων εισαι.εισαι μαλλον απο αυτους που τα εχουν στα βουνα και στις μαντρες δεμενα με ενα καραβοσχοινο και κατα τα αλλα σε ενοχλει η φιλοζωια καποιων . . .