καλησπερα κ απο μενα!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.796
20.113
Sorry Φίλιππε...έχω πρόβλημα, με το...όλα για την πάρτη μας.
Επειδή εμάς, αυτό το σχεδιάκι μας αρέσει, δεν βαριέσαι βρε αδελφέ κι αν δεν κάνει;
Εμείς...θα το κάνουμε να μας κάνει...

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Εκτος αυτου εχει περασει κ βελγικος ποιμενικος υπο την ιδιοκτισια μας. Το σκυλι ηταν αριστα εκπαιδευμενο απο εμας κ ακομα οταν ειχε ερθει σε επαφη με το κουνελι το οποιο εκεινη την ωρα ηταν ομως μεσα στο κλουβι, δεν ειχαμε την παραμικρη αντιδραση φοβου ή επιθετικοτητας κ απο τις 2 πλευρες...
Ο βέλγικος τι έγινε?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Φιλιππε καλως ηρθες! Με το καλο να αποκτησετε το ρασελακι σας. Συμφωνω οτι αφου θα ειναι απο κουταβι με το κουνελι δε θα εχει κανενα προβλημα πιθανοτητα, θα ειναι το "κουνελι του". Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι με τα αλλα μικρα ζωακια που θα τρεχουν θα ειναι αγγελος.
Και ας μην ειμαστε υπερβολικοι .... ολοι κανουμε περιορισμους στα ενστικτα των ζωων μας για να ζουμε αρμονικα μαζι τους. Για σκεφτειτε λιγακι το δικο σας σκυλο... δε το εχετε κανει ?;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.796
20.113
.... ολοι κανουμε περιορισμους στα ενστικτα των ζωων μας για να ζουμε αρμονικα μαζι τους. Για σκεφτειτε λιγακι το δικο σας σκυλο... δε το εχετε κανει ?;)
Εγώ sorry αλλά...όχι κατόπιν ωρίμου σκέψεως και συζητήσεων, με άτομα που υποτίθεται ότι έχουν άποψη, πριν την απόκτησή του. Γι'αυτό άλλωστε, έχουν δημιουργηθεί 100άδες ράτσες. Για να προσαρμόζουμε και λίγο τα "θέλω" μας, στην πραγματικότητά μας.

Αλλιώς, δεν χρειάζεται να ρωτάμε και την γνώμη των άλλων. Να κάνουμε κατευθείαν, ότι γουστάρουμε.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ο ανθρωπος μετα απο σκεψη κατεληξε οτι το τζακ ρασελ τους ταιριαζει σαν ιδιοσυγρασια, στην καθημερινοτητα τους και τον τροπο ζωης τους. Το οτι θα μεγαλωσει το κουταβι με ενα κουνελι ειναι καταστροφη? Μην τρελαθουμε κιολας! Πολλα ζωα με εντονο πρευ ντραιβ εχουν μεγαλωσει με αλλα μικροτερα ζωα τα οποια θεωρουν οικογενεια τους. Τα ιδια ζωα εργαζονται κιολας κυνηγωντας χωρις να εχουν χασει ιχνος του ενστικτου τους. Δεν καταλαβαινω γιατι να τον αποτρεψουμε λογω του κουνελιου. Δεν ειπαμε οτι ο ανθρωπος θα πηγαινει στη δουλεια του και θα αφηνει το σκυλο με το κουνελι να κανουν αγαπουλες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.796
20.113
Δεν ξέρω τι θα κάνει ο άνθρωπος, όταν θα φεύγει για την δουλειά του. Και δεν ξέρω και πως θα αλληλεπιδράσει το τεριέ με το κουνέλι. Οφείλω να δηλώσω την αντίθεσή μου και να χτυπήσω το καμπανάκι και μέχρι εκεί. Σάμπως θα το μάθουμε άλλωστε ποτέ, αν το κουνέλι μείνει στον τόπο από φόβο, ή γίνει θήραμα; Δεν ξέρω κι από κουνέλια. Στον ίδιο τρόπο ζωής, ταιριάζουν πολλά ακόμη σχέδια σκύλου, που δεν έχουν και στο dna τους, την λαχτάρα του κυνηγιού.

Και γιατί είναι κακό να τον αποτρέπω; Εσύ μπορείς να τον προτρέπεις και όλα καλά. Ισορροπία.

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Μπορεί κάποιοι να το έχουμε κάνει...Να έχουμε καταπιέσει το σκύλο μας σε κάποια θέματα...
Αλλά άλλο τα θέματα να βγουν στη πορεία, κι άλλο να ψάξω να πάρω ένα σκύλο, που ξέρω ότι θα πρέπει να καταπιέσω το ένστικτό του για να συμβιώσω μαζί του.

Παλιά τον δικό μου τον έβγαζα χωρίς λουρί. Σκότωσε μια γάτα...Είδα ότι έχει θέμα με τις γάτες...
Να πάρω μια γάτα, για παρέα;;; Με τη κατάλληλη εκπαίδευση θα τα καταφέρω.
Πείσε τώρα το κουνέλι, ότι αυτό το τσίτα τετράποδο που ήρθε στο σπίτι, είναι φίλος του...
Βούρδουλααααααςςςςςς.............

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το jack είναι αναμφίβολα κυνηγητικό σκυλί...ναι το κουνέλι θα του προκαλέσει εντύπωση και θα θέλει να <παίξει> μαζί του. Αν το μάθει από κουτάβι μπορεί κάποια στιγμή να μην του δίνει και καμιά σημασία ή να θέλει να παίξει σε ανύποπτο χρόνο. Μπορεί να προσπαθεί το σκυλί να χωθεί κάτω από καρέκλες κλπ για να βρει το κουνέλι (είναι στη φύση του να χώνεται σε τρύπες). Παρουσία σας μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα και να του βάζετε και καμιά φωνή του σκυλιού δεν θα πάθει και κάτι. Απουσία σας καλύτερα να είναι χώρια.
Και ο Ερμής δεν είχε μάθει τα κατσικάκια και τις κότες....στην αρχή τα κυνηγούσε και σκορπούσε πανικό στο κτήμα ..παντού υπήρχαν ζώα που έτρεχαν να κρυφτούν από τον τραμπούκο ....σιγά-σιγά και με καθημερινή επαφή τα συνήθισε...τώρα μπορεί να κυνηγήσει σπάνια καμιά κότα έτσι για το χαβαλέ...όχι για να δαγκώσει και τέτοια (αν ήθελε θα μπορούσε να το κάνει)...το κάνει έτσι για να τρέξει λίγο και να παίξει ....και πολλές φορές τις <μαζεύει> για να πάνε μέσα στο κοτέτσι :confused:
Μην γινόμαστε υπερβολικοί ...(για την ευαισθησία του κουνελιού δεν μπορώ να ενημερώσω, δεν ξέρω κατά πόσο θα το επηρεάσει).

ermis3.jpg

Και οι περισσότεροι ξέρουμε ότι έχω τον Ταζ :rolleyes:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Κατά την γνώμη μου είναι δύσκολο να το δει σαν θήραμα αν μεγαλώσουν μαζί.
Δεν υπάρχει εκπαίδευση χωρίς καταπίεση κάποιων ενστίκτων και διαστολή κάποιων άλλων.
Αλλιώς θα είχαμε λύκους.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εμεις εχουμε κουνελι πετ το οποιοζει ελευθερο στο χωρο μας, το κλουβι του ειναι παντα ανοιχτο οποτε θελει μπαινει και βγαινει... σε καταλαβαινω απολυτα τι λες, τα κουνελια ειναι ζωα πανεξυπνα και τυφερα!
Ειναι πολυ ευαισθητα σαν ζωα ναι, αλλα ο δικος μας που μεγαλωσε αναμεσα σε σκυλια δεν μασαει μια! Ειναι απολυτα εξοικιωμενος με σκυλια.
Πιστευω και εγω αν ερθει κουταβακι και μεγαλωσει μαζι θα το δει αγελη του. οπως σκυλια μεγαλωνουν με γατες... μαλιστα προσφατα ειδα και ενα βιντεακι με γατα να παιζει με παπαγαλακι σαν αδερφια παιζανε.. που η γατα ολοι ξερουμε ειναι κυνηγος απο την μερα που θα γεννηθει μεχρι που θα πεθανει.
Δεν θα ανησυχουσα στην θεση σας!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.757
7.284
Eξάλλου και η βόλτα με λουρί και το μη και το κάτσε καταπίεση ενστίκτου είναι στην ουσία. Το θέμα είναι να μην προβαίνουμε σε καταστολή ενστίκτων πέραν του απαραίτητου (= ασφάλεια του ζώου και των γύρω του, το τελευταίο και πάλι ισοδυναμεί με ασφάλεια του ίδιου του εκπαιδευόμενου στην ουσία), πράγμα που έχουμε ξανασυζητήσει πρόσφατα αλλού.

Εντυπωσιακό αυτό με τη γάτα και το παπαγαλάκι kasi! Δεν θα ξεχάσω που όταν είχαμε ένα φεγγάρι παπαγαλάκια (που για το θεό μας κι αυτό το ένα το βρήκαμε στο μπαλκόνι...) οι γάτες κάθονταν κάτω από το κλουβί (το οποίο ήταν πολύυ ψηλά) με ένα βλέμμα στη μούρη σα να βλέπεις καρτούν που καταστρώνει σχέδιο ο συλβέστερ πώς θα φτάσει το κλουβί με τον τουίτι!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Εγώ εξακολουθώ να μη συμφωνώ. Όχι για το κουτάβι, αλλά για το κουνέλι. Τονίζω πως όσο ήρεμο και τρυφερό και να είναι το κουνελάκι, μια περιττή δόση στρες μπορεί να αποβεί μοιραία. Όταν το κοκεράκι μου ήταν κουτάβι, πήγαμε στο σπίτι φίλων που έχουν κουνέλι μίνι κι αυτό. Ε λοιπόν η Μίλβα τρελλάθηκε μόλις το είδε. Το κυνήγησε για να παίξει φαντάζομαι, όμως το πρώτο που της βγήκε ήταν να το κυνηγήσει. Το κουνελάκι φρίκαρε τόσο πολύ και άρχισε να πηδάει ψηλά και να κοπανάει τα πόδια του κάτω και να τρέχει πανικόβλητο. Όταν τα χωρίσαμε και το πήραν τα παιδιά που το έχουν αγκαλιά, η καρδιά του κόντευε να σπάσει. Πόσο μάλλον ενα τζακ ρασελ. Σίγουρα θα μάθει και θα εξοικειωθεί με τον καιρό, όμως αν στην αρχή το κυνηγήσει δε το βλέπω καλά...Θα του κινήσει σίγουρα την περιέργεια και με το παραπάνω πάντως.

Filippos

Member
31 Ιουλίου 2013
13
0
Eυοσμος
Στον φιλο που ρωτησε για τον βελγικο που ειχαμε δυστυχος μας αφησε οταν του επιτεθηκαν το βραδι αλλα σκυλια στο χωριο. ο βελγικος πηδηξε τον φραχτη κ δεν μπορεσε να τα βαλει με τοσα σκυλια τα οποια τον τραυματησαν στα γεννητικα οργανα κ αλλου. τελικα δεν τα καταφερε χανοντας πολυ αιμα κ μας αφησε.

Filippos

Member
31 Ιουλίου 2013
13
0
Eυοσμος
χαιρομαι για αυτα που ακουω παντως οσον αφορα την συμβιωση κ το οτι ειναι εφικτο φυσικα δεν προκειτε να μεινουν μονα τους διοτι οταν λειπουμε απο το σπιτι το κουνελακι μπαινει μεσα στο κλουβι κ κατα πασα πιθανοτητα το jr θα ειναι μαζι μας τις περρισοτερες φορες..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εκπαιδευοντας τη φυση,,, .. καποιοι το προσπαθησαν κανοντας κατοικιδια τιγρεις .. λιονταρια.. και ξαφνου μετα απο χρονια ξαφνικα εγιναν τροφη απο τα >> εκπαιδευμενα κατοικιδια τους !! ... εχω τη μπελα.. κυνηγοσκυλο.. γαμψα νυχια γατισια που θυμηζουν αρπακτικο... η πρωτη επαφη που εγινε με το κουνελι της ξαδελφης μου θυμιζε βιετναμ... η δευτερη δεν εχει γινει ακομα εδω και 4 μηνες αν και μας χωριζει μια πορτα ==))

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
να δω φερμα απο το τζακ και τι στον κοσμο.......
καταπιεση ειναι το κατσε,το ελα,το μεινε,το κρεητ,το μεινε ολη μερα στο σπιτι γιατι ετσι γουσταρω κλπ κλπ.
πολυ μικροτερη καταπιεση θεωρω οτι ειναι να μεγαλωσει με ενα κουνελι.
να μας βγαλεις και φωτο απο τις φερμες να δουμε.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
βρε παιδια, δεν θα φερουν ενηλικο σκυλο και θα το αφησουν ντουγρου μεσα να κανει οτι θελει.. Προφανως και θα υπαρξει η απαιτουμενη προσοχη απο μερους τους. Το σκυλακι θα ερθει κουταβακι.
ασε που αν το κουνελι ειναι αρσενικο.. θα δεις ποιος θα τρομαξει πιο πολυ.

Filippos

Member
31 Ιουλίου 2013
13
0
Eυοσμος
εννοειτε πως αυτα θα γινουν σιγα σιγα... πρωτα το σκυλι εξω απο το κλουβι με το κουνελι ωστε να παρει μυρωδια κ μετα σιγα σιγα σε ενα χωρο μαζι για καποιες ωρες..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.246
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα