καλησπέρα σε όλους

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
Να χαιρετήσω όλα τα μέλη και να σας συστηθώ. Βρηκα το forum πολυ ενδιαφερον :)
Είμαι ευτυχης ιδιοκτητρια 4 γατιων (ανεκαθεν στη ζωη μου είχα γατες) και 1 σκύλου εδώ και 3 μηνες.
Βρέθηκε παρατημενη πολύ μωρο, ήρθε σπίτι μου προσωρινα και εμεινε μόνιμα. Δεν είναι ρατσας, μικρό προς μεσαιο μέγεθος (περιπου 10 κιλα θα γίνει) και την ονομάσαμε Joy.
Εδω και 3 μηνες λοιπον προσπαθούμε να συμβιώσουμε όλοι στο σπίτι και όμολογώ δεν είναι εύκολο αλλά το παλεύω κι ελπίζω.
Οι γνωσεις μου στα γατακια είναι αρκετες, νομιζα πως ήξερα κι από σκυλάκια. Ανακαλύπτω πως μάλλον δεν εχω ιδέα. Εχω την αισθηση πως κανω τα παντα λάθος. Στην τουαλέτα, στην σχεση μου μαζί της.... Δεν ξερω τι να περιμενω, τι είναι αναμενόμενο και τι όχι, πόσο να τη μαλώνω, πόσο πρέπει να με ακούει.... Εχω μόνιμα μια αιθσηση πως τα εχω κάνει θάλασσα σε σχεση με τη μικρή.
Όταν πάει 6 μηνων θα τη στειλω για εκπαιδευση αλλά φανταζομαι πως πριν και μετα υπάρχουν πολλά που πρεπει εγω να κανω σωστά, αλλά δεν τα καταφέρνω.
Θελω να πιστευω πως θα λύσω απορίες μου και θα μου δώσετε τα φωτα σας μπας και ηρεμήσω κάπως και βελτιώσω τη σχεση μου και τη ζωη μας με τη μικρή, διορθώνοντας πράγματα που κάνω λάθος και βοηθώντας με να καλταλάβω το σκυλάκι μου.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν :)

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήρθες.
Για εκπαίδευση να μη τη στείλεις αλλά να πάτε μαζί.
Δεν εκπαιδεύεται μόνο ο σκύλος αλλά και ο ιδιοκτήτης.

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
Δεν γ'ινεται να πάμε μαζί, αλλά μόνο να επισκεγτόμαστε το σκυλάκι για 1,5 μηνα. Ετσι λειτουργει ο εκπαιδευτης και μένοντας στη επαρχία είναι η μόνη εναλλακτικη. Τουλαχιστον είναι καλος με τα σκυλάκια, πραγμα που εχω διασταυρωσει από προηγούμενους πελάτες (αυτό είναι το καλό της επαρχιακής πόλης, όλα μαθεύονται) Ειμαι σε επικοινωνια μαζί του αλλά και πάλι δεν εχω καταφερει πολλά

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαλως ήρθες!
Τα γατια δεν εχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα σκυλια! Το λεω απο εμπειρια αφου στο πατρικο μου ζουσα με ενα γατο σημερα 13 ετων και ενα ημιαιμο μεγαλοσωμο αρσενικο σκυλο 7 ετων σημερα! Με υπομονη, σταθεροτητα και αγαπη θα καταφερεις να συμβιώνετε μια χαρα σε λιγο καιρο!
Για εκπαιδευση θα πατε μαζι με τη σκυλίτσα οπως σου ειπε και ο ptf... και εσυ θα εκπαιδευεσαι μαζι της.
Στο θεμα της τουλαετας ψαξε λιγο το forum εχει πολυ ενδιαφεροντα ποστς που θα σε βοηθησουν πολυ!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γεια σου Sonia, καλώς ήρθες!

Να σου πω γιατί δεν κάνει να στείλεις το σκύλο μόνο για εκπαίδευση χωρίς να είσαι παρούσα.
Πρώτον για να κάνεις το δικηγόρο του σκύλου και να μην αφήσεις τον εκπαιδευτή να τον χτυπάει, να τον φωνάζει, κλπ.
Δεύερον (και όχι λιγότερο σοβαρό) για να μάθεις πώς να δίνεις εντολές και να μάθει ο σκύλος να ακούει εσένα. Ουκ ολίγες φορές έχει συμβεί ο σκύλος να πάει για εκπαίδευση χωρίς τον ιδιοκτήτη, να υπακούει τον εκπαιδευτή του τέλεια, αλλά να μην του καίγεται καρφί για τις εντολές των αφεντικών του.
Τρίτον, η εκπαίδευση του σκύλου δεν τελειώνει όταν πας να τον πάρεις από τον εκπαιδευτή. Η εκπαίδευση του σκύλου διαρκεί καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής του, που σημαίνει πως μετά τον εκπαιδευτή αναλαμβάνεις εσύ. Δεν είναι σκύλος του εκπαιδευτή σου, αλλά δικός σου σκύλος, και πρέπει να υπακούει εσένα υπό όλες τις συνθήκες.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν γ'ινεται να πάμε μαζί, αλλά μόνο να επισκεγτόμαστε το σκυλάκι για 1,5 μηνα. Ετσι λειτουργει ο εκπαιδευτης και μένοντας στη επαρχία είναι η μόνη εναλλακτικη. Τουλαχιστον είναι καλος με τα σκυλάκια, πραγμα που εχω διασταυρωσει από προηγούμενους πελάτες (αυτό είναι το καλό της επαρχιακής πόλης, όλα μαθεύονται) Ειμαι σε επικοινωνια μαζί του αλλά και πάλι δεν εχω καταφερει πολλά
Να αλλαξεις επιγοντως εκπαιδευτη!!!

Μπορει ολοι να τα πηγαινουν σε αυτον τα σκυλια τους αλλα εχεις εξετασει το επιπεδο γνωσεων και ενημερωσης αυτων των ιδιοκτητων!

Τι εννοεις οτι εχουν μεινει ευχαριστημενοι!

Πιο καλο δεν θα ηταν να εισαι παρουσα και εσυ?Να μαθαινεις και εσυ!Μιας που μπηκες στον κοπο να γραφτεις σε αυτο το forum δεν θα ηταν και ακομη πιο καλο να πηγαινεις και εσυ να εκπαιδευεσαι?

Οχι τιποτα αλλο απλως μας λες οτι εχεις καποιες αποριες και θελεις να σου πουμε την γνωμη μας!

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
Καταρχην ευχαριστω για το καλωσόρισμα :)
Ήδη διαβάζω post που με βοηθούν σχετικα με την τουαλέτα κλπ, γι'αυτό γραφτηκα.
Το δήλημμα που τίθεται με την εκπαιδευση είναι καθόλου εκπαιδευση ή εκει καθώς απλά δεν υπάρχουν εναλλακτικες. Ειναι αδυνατον να πηγαινοερχομαι Αθήνα. Οποτε αναμεσα στο τίποτα και στο να μην ειμαι, επέλεξα να εμπιστευτώ τον εκπαιδευτη.
ΚΙ εγω η ιδια θα ζητουσα καποιες γορές να είμαι παρούσα ωστε να μαθσινω να διαχειρίζομαι το σκυλί. Αλλά στο διαστημα αυτο το σκυλί θα μενει εκεί. Οσο για το ότι είναι μια ισόβια διαδικασία κ δεν αρκεί η εκπαιδευση, το καταλαβαίνω πολύ καλά κ γι' αυτό προσπαθω να θεσω τις σωστες βασεις απο τωρα κι εχω αγχωθει

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Περίμενε, για να καταλάβω... γιατί νομίζεις ότι το σκυλάκι σου θα θέλει εκπαίδευση όταν γίνει 6 μηνών;
Αυτό που είναι αναγκαίο, είναι να την κοινωνικοποιήσεις με άλλα σκυλάκια και τους ανθρώπους, δηλαδή να πηγαίνετε βόλτες.
Μέχρι να γίνει 6 μηνών, ρίξε διάβασμα και εφάρμοζε αυτό που διαβάζεις... Οντως υπάρχουν πολλές πληροφορίες σε αυτό το φόρουμ. Και όταν κλείσει τους 6 μήνες, αναλόγως, βλέπεις.

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
Δεν νομίζω πως θα κανω και τοσο καλη δουλεια μόνη μου ωστε να μπορώ να ελεγξω το σκυλάκι αρκετα για να συμβιώνουμε όλοι εν αρμονία. Αν δεν ειχα τα γατακια ίσως, αλλά δεδομένων των γατιων πρεπει τη βασική υπακοή να την κατεχουμε αρκετα καλα. Ετσι νομίζω τουλαχιστον. Δεν νομιζω πως τα παω και πολύ καλα μονη μου :(