καλημερα νεος στην κυριολεξία

JVOULGA

New Member
8 Σεπτεμβρίου 2009
3
0
καλημερα σας το ονομα μου ειναι Γιάννης , ειμαι 45 ετων . Ο λογος που εγγραφηκα στο φορουμ , ειναι ενημέρωση παιδια , σας παρακαλώ να με ενημερώσεται , περι της συμβίωσης με ένα σκυλί .Ξέρω οτι ειναι πολυ γενικο αυτο που λέω και ζητω . Κατα το παρελθον ειχα σπίτι 2 ημίαιαμα , τ οένα έμεινε πολύ λιγο , το άλλο μας εμεινε για 8 ετη αν θυμαμαι καλα .Οι πληροφορίες που θέλω , δεν αφορούν ημίαια , πλέον . Ουτε όμως είμαι και σίγουρος αν θα προβω στην αγορά ενος σκύλου ράτσας . Είμαι εργαζόμενος και δαπανω 11 ώρες συνολικα για την εργασία μου , και όλο το βάρος της συντηρησης του ζώου θα επιβαρύνει αποκλειστικά εμενα .
οι ρατσε ςπου με ενδιαφέρουν ειναι το Γερμανικο ποιμενικο , το μποξερ και ίσως το Ροτβαϊλερ .
Η αφορμη για το ζώο μου δόθηκε τον τελευταιο 1 1/2 χρονο δεδομενου οτι ξαδελφια μου απέκτησαν από κουταβι ενα Γερμανικο ποιμενικο τωρα πλέον 18 μηνων , το οποίο περιστασιακα φροντιζω και εγώ , δηλαδη τον πάω βόλτες για μερικα χιλιομετρα και παιζω μαζι του , στο σπίτι δεδομενου οτι μενουμε κοντα , το βγαζω αρκετες φορες , για τις αναγκαιες βολτες που αφορουν τις αναγκες του ζώου..
Σε πρωτη φάση σας ερωτω αν υπάρχουν σεμιναρια που θα εκπαιδευσουν εμένα σαν ιδιοκτητη , σε ενα μαλλον μεγαλοσωμο και μεσαιου μεγέθους σκύλου . περισσοτερα θα σας ζητησω μέσα από την συζητηση μας .
ευχαριστώ

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Καλως ηρθες Γιαννη και ευχομαι να βρεις απαντησεις στις οποιες ερωτησεις εχεις κατα καιρους μεσα απο το φορουμ μας.:)

αν θες και μπορεις γινε λιγο πιο συγκεκριμενος στην σωστη μεν αλλα πολυ γενικη ερωτηση σου.για να μην σου απαντουμε αοριστως και εμεις και στο τελος δεν σε καλυψουμε,το οποιο ειναι και το ζητουμενο.:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δουλεύεις πολλές ώρες... πού βρίσκεις χρόνο να ασχοληθείς με το ξένο σκυλί? Έχεις οικογένεια? Εννοώ... θα έχει παρέα το σκυλί όσο χρόνο εσύ λείπεις? Θα μπορείς να ανταποκριθείς στις πολλές ανάγκες του με τόσο πιεσμένο ωράριο?

JVOULGA

New Member
8 Σεπτεμβρίου 2009
3
0
Καλως ηρθες Γιαννη και ευχομαι να βρεις απαντησεις στις οποιες ερωτησεις εχεις κατα καιρους μεσα απο το φορουμ μας.:)

αν θες και μπορεις γινε λιγο πιο συγκεκριμενος στην σωστη μεν αλλα πολυ γενικη ερωτηση σου.για να μην σου απαντουμε αοριστως και εμεις και στο τελος δεν σε καλυψουμε,το οποιο ειναι και το ζητουμενο.:)
σε ευχαριστω ,
οπως σου είπα φροντιζω και εγω ενα Γερμ.ποιμενικο , θέλω να ξερω σε ποια ηλικία πρέπει να αγοράσω , ενα σκυλί ώστε να αποφύγω , προβλήματα δυσπλασίας , το σκυλι εμφανησε και στα δυο πόδια , και εφαγε 2 επεμβασεις , οι οικειοι το λατρευουν βλέπεις .
Ακόμη δεδομενου οτι το σκυλι ηρθα μωρο στο σπίτι , στην αρχη δεν εδωσαν σημασια στην εκπαιδευση του , αργότερα οταν κατάλαβαν οτι πρέπει να αποκτησει κανονες συμπεριφορας , εφεραν εκπαιδευτη , στο σπίτι , οι επεμβάσεις όμως , με χρονικη διαφορα 6 μηνων η μια από την άλλη , διέκοψαν την εκπαιδευση , και τωρα πάλι σε ενα μηνα για την ακριβεια θα την επαναλαβουν .
Ακομη ζητω να περάσω σεμιναρια ωστε να γνωριζω πως πρέπει να συμπεριφερθω σε ενα σκύλο εργασιας . Πως για παραδειγμα μπορω να κοψω την συνηθεια του χωρις λογο , γαυγισματος ? μπορω να το κανω εγω? η πρεπει να το αναθέσω σε ειδικο? πως μαθαινω σε ενα τετοιο σκυλο , να κανει τις αναγκες εκτός οικοιας? πως το μαθαινω να μην καταστρεφει το σπίτι ? μπορω να το κανω εγω πρέπει να το εκπαιδευσει άλλος ? θα πειθαρχησει δεδομενου οτι για 11 ώρες δεν θα ειμαι δίπλα του?

Δουλεύεις πολλές ώρες... πού βρίσκεις χρόνο να ασχοληθείς με το ξένο σκυλί? Έχεις οικογένεια? Εννοώ... θα έχει παρέα το σκυλί όσο χρόνο εσύ λείπεις? Θα μπορείς να ανταποκριθείς στις πολλές ανάγκες του με τόσο πιεσμένο ωράριο?
τα ξαδελφια μου μενουν σε στενα πιο περα από εμενα , τα βραδακια το πέρνω και περπαταμε για καποια χιλιομετρα λιγα 2-3 , πέρνω μαζι 1 1/2 λιτρο νερο , και 4-5 μπισκοτα μπτι μπεαρ , τον εχω μαζι ενω πινω τον καφε μου με φιλους , δεν το κανω καθε μερα , 1-2 φορες την εβδομαδα και σαββατο κυριακο από μια μιαμιση ωρα..Οικογενεια εχω δεδομενου οτι σπιτι μενω με την μητερα και τον αδελφο μου ο οποιος μπορει να προσφερει λιγα σχετικα με την φροντιδα δεδομενου οτι ξοδευει πολυ περισσοτερο χρονο στην εργασια η μητερα μου δεν μπορει να ανταποκριθει σε εναν τετοιο σκυλι.
δεν ξερω αν μπορω και εγω κουβεντα κάνω..θα συνεχισω αυριο ευχαριστω..