θέλω ζωάκι...αλλά τι ζωάκι να πάρω???

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
καλήσπερα,τα ψαράκια τα έχεις σκεφτεί??

τάισμα μια φορά στις 2 μέρες,
ανάγκη για παρέα-καθολου(καλύτερα μόνα τους και σε ήσυχο περιβάλλον)
σχετικά μικρό κόστος
δεν θέλουν βόλτα
δεν κάνουν φασαρία
κάνουν την ανάγκη τους πάντα εκεί που πρέπει
δεν χρειάζονται εκπαιδευση
.....
....
...
Dog Crime σε ενημερώνω ότι τα ψαράκια έχουν μεγαλύτερη ευθύνη. Να καθαρίζεις νερό, να μετράς αμμωνία, να προσέχεις τα φυτά, να μη σου τρώνε τα φυτά... :D :D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κοίταξε, προφανώς και δεν ξέρουμε τίποτα για τη σχέση σου, ούτε προτρέχει κανείς. Όμως έχουν περάσει διάφορα άτομα από δω μέσα που θέλουν διακαώς σκύλο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, υπάρχει και συζών φίλος, ο οποίος όμως απεχθάνεται τους σκύλους και τελικά το δύστυχο το σκυλάκι καταλήγει να ζει στην αυλή, στην ταράτσα, ή στο μπαλκόνι!! Πρόσεξε, κανείς δε λέει ότι ο φίλος σου είναι τέτοιο άτομο, μπορεί κάλλιστα να είναι ο καλύτερος των ανθρώπων. Επειδή όμως δεν σε ξέρουμε και δεν τον ξέρουμε, κοιτάζουμε να βρούμε στοιχεία για το καλό του σκύλου (αφού μάλιστα υπάρχει που υπάρχει πρόβλημα χρόνου) και το μόνο δεδομένο είναι τα γραπτά σου που τα αναλύουμε. Είναι δόκιμη αυτή η προσέγγιση και υπάρχει και ολόκληρη επιστήμη που τη στηρίζει ονόματι νευρογλωσσολογία, ΟΚ, ολίγον τι και η νευροψυχολογία. Και πάλι η επιλογή των λέξεων από μέρους σου μπορεί να επιδέχεται και άλλες ερμηνείες, κανένα πρόβλημα. Λόγω όμως εμπειρίας, οπως και λόγω του ότι από την επικοινωνία μας εδώ λείπει το 55%, δηλαδή τα non-verbal cues (πώς το λέμε μωρέ αυτό στα ελληνικά?), είναι λογικό κανείς να ρωτήσει. Προφανώς και δε σου γίνεται επίθεση και όπως είπα μπορεί και μακάρι (πρόσεξε, ΔΕΝ αμφιβάλλω εδώ καθόλου!) να έχεις καταπληκτική σχέση και φίλο που σε υποστηρίζει σε όλα. :)

Παρεμπιπτόντως ρώτησα μια φίλη μου που έχει γάτα και μου είπε ότι ναι μεν οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες από τους σκύλους, αλλά τον ιδιοκτήτη τους τον θέλουνε να μην πολυλείπει.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Παρεμπιπτόντως ρώτησα μια φίλη μου που έχει γάτα και μου είπε ότι ναι μεν οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες από τους σκύλους, αλλά τον ιδιοκτήτη τους τον θέλουνε να μην πολυλείπει.
Τον ιδιοκτήτη τους τον θέλουν μόνο όταν είναι ώρα για φαί... :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τον ιδιοκτήτη τους τον θέλουν μόνο όταν είναι ώρα για φαί... :)
όχι και έτσι. Βασικά είναι ανάλογα την γάτα.
Αν η γάτα μεγαλώσει με την μαμά της έχει τεράστια διαφορά με ένα νεογνό γατούλι που μεγαλώνει με άνθρωπο. Από πείρα το λέω.
Ένα γατάκι που το πήραμε χουφτίτσα είναι σαν σκύλος, πέρα από την πλάκα. Όλη μέρα πάνω μας και δίπλα μας είναι. Και κοιμάται πάντα πάνω μας και γουργουρίζει όλη μέρα. Ενώ κάτι άλλα που τα έμαθε η μαμά τους να τσαμπουκαλεύονται.... Άστα, πολύ νύχι και κακό!!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Τον θελουν μεν ,αλλα δεν εχουν την αναγκη του συνεχεια...ειναι πολυ ανεξαρτητες, καμια σχεση με το σκυλο που σε εχει θεο.Μπορεις να λειψεις καμια φορα κ 2 μερες απο το σπιτι αφηνοντας πολυ τροφη κ νερο κ δε θα παθουν τιποτα.Σκυλο μπορεις να αφησεις 2 μερες μεσα σε σπιτι μονο του ; Με τιποτα.
Επισης αν θες να πας καπου για περισσοτερες μερες,αρκει να εχεις καποιον να πηγαινει σπιτι να καθαριζει την αμμο,να βαζει φαι κ νερο.Οταν γυρισεις θα τρεξουν να σε προυπαντησουν και να χαιδεφτουν εννοειτε ,αλλα δεν θα εχουν παθει τιποτα,οπως τις αφησες ετσι θα τις βρεις.
Οι γατες αγαπουν το σπιτι πιο πολυ :)
Παντως ειναι πολυ ωραιο πραμα αυτο χουρ χουρ που κανουν,απιστευτα χαλαρωτικο !!ειδικα αν κοιμουνται πανω στο κεφαλι σου,σε ναννουριζουν γλυκα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χουρ χουρ ρε σεις κάνει και το Μουφ! Το οποίο, τώρα που το σκέφτομαι, επίσης τρίβεται στα πόδια μου σα γατί, κυρίως όταν θέλει χαδάκι!!:eek::D:D

Αν πάρεις πάντως γάτα, Blanche, κοίταξε να αγοράσεις και κείνο το ειδικό μαραφέτι για να ξύνει τα νύχια της πάνω του αντί να σου χαλάει τα έπιπλα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επίσης μπορείς να πάρεις ένα toyger που είναι και της μόδας τελευταία!!:D:D:D:D:D

Επίσης also sprach National Geographic:

Toygers have been registered with the International Cat Association (TICA) since 1993. This May they will join more familiar purebred felines, such as Persians and Siamese, that can be judged as championship cats at TICA-sponsored cat shows.
Toyger creator Judy Sudgen said she hopes the playful pets will inspire more people to care about wild tiger conservation.
"We use part of the price of the kittens to help the conservation of tigers, since that's our inspiration," she said.
For now the toyger is a work in progress, and fanciers hope to produce cats that more closely resemble tigers within the next few years.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κάτσε καλέ κι εσύ! Σκύλο έχεις, τι προδοσίες είναι αυτές? Ή μήπως έχεις γατόσκυλο (ΤΜ) όπως τα αποκαλεί ο ξάδερφός μου?!:p:p:D:D:D

Σοβαρά όμως, προσωπικά ποτέ μου δεν ήθελα να έχω γατί διότι θεωρώ πιο προσωπική τη σχέση ανθρώπου-σκύλου. Εννοείται ότι είμαι άσχετη από γάτες αλλά έχω δει φίλους μου που έχουν και μου φαίνονται εγωίστριες και κρύες. Και ένα πράμα που ΔΕΝ είναι το Μουφ είναι κρύο. Για το εγωιστικό παίζεται αλλά αυτο συνήθως αφορά μόνο το φαΐ, αλλιώς προσαρμόζεται. Βεβαίως ποτέ δεν είχα σκύλο όταν ο τρόπος ζωής μου δεν επέτρεπε να έχω.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ σκύλο έχω, αλλά η αδερφή μου έχει γάτες. Τις αντιπαθούσα μέχρι που έζησε με γάτες και είδα και την πολύ ωραία πλευρά τους!
Είναι ανεξάρτητες και ατίθασες αυτή είναι η γοητεία τους μάλλον. Προτίμω τα σκυλιά, αλλά και οι γάτες είναι πολύ έξυπνα και απρόβλεπτα ζώα ;)

ΥΓ Να δεις την γάτα μας να παίζει με την Ράνυ μου, όλα τα λεφτά! Τώρα τις χωρίσαμε όμως :(

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Ειναι τελειες οι γατες...εμενα μ'αρεσει αυτο που δε σε εχουν αναγκη κ ειναι καπως πιο ψιλομυτες!!
Καλα αυτο το toyger ειναι φοβερο ε!!! Καλε μια μικρογραφια τιγρη στο σπιτι μας !Πανεμορφη φυλη :)
Επισης ησυχες γατες ειναι κ οι σιαμεζες ... Θα βρεις οτι γατουλα θες να χαριζεται ,υπαρχουν ,δυστυχως, πολλες αδεσποτες!
Χαχαχα το εκλεισα εγω πως θα παρεις γατα !

Επισης να πω πως η Μαγια μου τα καλυτερα παιχνιδια τα εκανε με μια γατα μας!! Οποτε βρισκονταν τρελαινονταν κ οι 2,οι καλυτερες φιλεναδες...κ πεθαναν κ οι 2 δυστυχως με διαφορα λιγων μηνων :/

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Επισης ησυχες γατες ειναι κ οι σιαμεζες ...
:nono:
Όχι πάντα κατερίνα μου. Η πιο ψυχωτική τρελή άγρια γάτα που έχω δει ήταν σιαμ. Και έχω γνωρίσει και άλλες ημίτρελες σιαμ. Είναι περίεργες. Επιμένω περσίας και ρωσικές μπλε!
(Το δέσαμε κόμπο εμείς οτι θα πάρει γάτα!)

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Καλα εμεις παντα κεραμιδογατουλες ειχαμε...ετσι εχω ακουσει για τις Σιαμ,κυκλοφορει η φημη οτι ειναι ησυχες! Οι περσικες ειναι πανεμορφες,γενικα μ'αρεσουν οι μακρυτριχες αλλα θελουν πολυ περισσοτερη περιποιηση στη γουνα.
Βlance μονο πες μας αρσενικο θα ειναι ή θυληκο ,να σου βρουμε κ ονομα! :p

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.399
10.578
Athens
Οι γάτες θέλουν σαφώς λιγότερη ενασχόληση από το σκύλο διότι δεν απαιτούν βόλτα, κοιμούνται περισσότερο και γενικά είναι πιο ανεξάρτητες, χωρίς να σημαίνει ότι δεν δένονται με τους ανθρώπους. Είναι αξιοθαύμαστες και μας δίνουν μαθήματα "μάνατζμεντ" και πολύ χαλαρωτικές. Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτικό πράγμα από το να σε ζυμώνει και σου γουργουρίζει μια γάτα.

Σχετικά με ράτσες. Για τις Σιαμ (αν και αμφιβάλλω αν κυκλοφορεί καθαρόαιμη Σιαμ) έχω ακούσει άπό 1-2 ιδιοκτήτες ότι είναι "ημίτρελλες". Οι περσικές χρειάζονται τουλάχιστο 2 φορές καλό βούρτσισμα την ημέρα και αφήνουν παντού πέπλα ολόκληρα από τρίχα. Συνήθως καταλήγουν σε κτηνιατρεία να τις ξυρίζουν γουλί.

Η ελληνική γάτα - ή κεραμιδόγατα - θεωρώ ότι είναι από τις πο όμορφες ενώ κυκλοφορεί σε όλα τα χρώματα και αρώματα. Νομίζω πως γινόταν ή γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί ως φυλή "γάτα Αιγαίου". Ειδικότερα όσον αφορά τις γάτες θεωρώ την υιοθέτηση αδέσποτου γατακίου ή ενήλικης γάτας μονόδρομο - υπάρχουν απίθανα δείγματα!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
. Ειδικότερα όσον αφορά τις γάτες θεωρώ την υιοθέτηση αδέσποτου γατακίου ή ενήλικης γάτας μονόδρομο - υπάρχουν απίθανα δείγματα!
και απίθανα νούμερα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπράβο, Σιαμ έχει και η φιλενάδα μου, γι' αυτό και τις έχει εκπαιδεύσει με φωνές. Είναι και σαρκαστική μαζί τους διότι είχαν γίνει τετράπαχες, οπότε την πρώτη φορά που τις είδα μου λέει: "Σάρα, αυτός είναι ο Χαρούλης που αδυνατεί να αδυνατίσει!!"

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Λοιπόν αν είναι να πάρει γάτα, χωρίς δεύτερη σκέψη ρώσικη. Η κάτι που να μοιάζει σε ρώσικη μπλε. Όπως ο δικός μου. Είναι ο πιο υπέροχος γάτος που έχω γνωρίσει!!DSC07847..jpg

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν αν είναι να πάρει γάτα, χωρίς δεύτερη σκέψη ρώσικη. Η κάτι που να μοιάζει σε ρώσικη μπλε. Όπως ο δικός μου. Είναι ο πιο υπέροχος γάτος που έχω γνωρίσει!!View attachment 11575
Αυτό λέω κι εγώ! Ρώσικες μπλε, πανέξυπνες, ύσηχες, εύκολες στον χαρακτήρα και πολύ πολύ αγαπηγιάρες :) Τι άλλο θες; ;)