η καινουργια μου φιλη, η μπελλα!!!!

maria ramfou

Member
18 Ιανουαρίου 2010
8
0
40
αθηνα
γεια σε ολους!!!! ειμαι μια νεα σκυλο μαμα και ειμαι πολυ χαρουμενη και περιφανη για αυτο! η μπελλα μας ειναι μια πανεμορφη ημιαιμη σκυλιτσα 8 μηνων! τη πηρα απο ενα μη κερδοσκοπικο συλλογο που μαζευει ταλεπωριμενα/κακοποιημενα αδεσπωτα για να τα προστατεψουν απο διαφορους μπελαδες! η μπελλα ειναι το πιο βολικο σκυλακι που εχω δει ποτε!!!! δεν γαυγιζει, δεν πειραζει τα πραγματα του σπιτιου, και παει μονο στην εφημεριδα να κανει την αναγη της!!! το μονο της προβλημα ειναι οτι δεν θελει να βγει απο το σπιτι με τιποτα!δεν θελει να κατεβει τισ σκαλες, να μπει στο ασανσερ και να ωαλει το λουρακι της! τι μπορω να κανω για αυτο?προς το παρων την παιρνω αγγαλια....τι με συμβουλευται να κανω?:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!
Μπράβο που υιοθέτησες ένα αδεσποτάκι!

Ποσο καιρό είναι μαζί σας;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλως ηρθες!!:)
τι με συμβουλευται να κανω?
Να απευθυνθείς να σε βοηθήσει κάποιος εκπαιδευτής γιατί το σκυλάκι μάλλον είναι φοβικό και έχει ζήσει διαφορες καταστάσεις .., θέλει εμπειρία για να διαχειριστεις ένα τέτοιο σκυλί..
Το σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ πολύ αγάπη και ιδιαίτερη μεταχείριση χωρίς περιθώριου λάθους.:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλώς ήρθες!
Ποσο καιρό την έχεις τη Μπέλλα?
Δώσε της χρόνο να συνηθίσει το καινούριο περιβάλον. Στην αρχή μην την πιέζεις. Βόλτες μόνο σε γνωστά μέρη γύρω απο το τετράγωνο ας πούμε. Το λουράκι φόρεσε της το μέσα στο σπίτι καταρχήν να το συνηθίσει. Ας μην το συνδέσει με τη βόλτα (που προς το παρόν είναι κάτι που φοβάται). Με το ασανσέρ και τις σκάλες πολλά σκυλάκια απο καταφύγια έχουν πρόβλημα στην αρχή. Είναι κάτι τελείως άγνωστο γι'αυτά. Σιγά σιγά θα συνηθίσει. Να θυμάσαι να επιβραβεύεις με πάθος κάθε φορά που κάνει βήματα προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Ποτέ όμως να μην επιβραβεύεις το φόβο της (μην την χαϊδεύεις ή της γλυκομιλάς όταν φοβάται.... κάνε σα να μη συμβαίνει τίποτα και συνέχισε κανονικά!)

:)

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Καλώς ήρθες συνονόματη!( και τη δικιά μου τη λένε Μπέλλα και είναι 8 μηνών!)
Μπράβο σου που έσωσες μια ψυχή. Μάλλον είναι φοβισμένη. Σε αυτή την ηλικία όμως με αρκετές βόλτες και σωστή καθοδήγηση θα το ξεπεράσει.
Χαίρομαι που είναι βολική..μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο για τη δική μου Μπέλλα :D:D:D

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
αχ το μωρο μου φοβαται μη το αφησεις εξω απο το σπιτι και το παρατησεις και εσυ στο δρομο..
της αρεσει πολυ το περιβαλλον του σπιτιου μαλλον..

maria ramfou

Member
18 Ιανουαρίου 2010
8
0
40
αθηνα
την εχω 2 μερες μονο!οσο για το θεμα βολτα προαπαθω να κανω αυτο που μου λετε με την επιβραυση αλλα μαλλον θελει το χρονο της!παντως ειμαι πολυ χαρουμενη που την εχω σπιτι και αισθανομαι οτι και αυτη κανει οτι καλυτερο μπορει για να μου δειξει τη χαρα της που την προσεχω!ενα αλλο που κανει μονο το βραδυ ειναι οτι καθετε στο κρεβατι της και γρυλιζει....αυτο τι μπορει να σημενει?:confused:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γρυλίζει ενώ είστε κοντά η κινείστε προς το κρεβάτι της εσείς;

maria ramfou

Member
18 Ιανουαρίου 2010
8
0
40
αθηνα
οχι καθομαστε στο κρεβατι και βλεπουμε τηλεωραση και γρυλιζει!το κρεβατι της ειναι 2 μετρα πιο κει!μας βλεπει που ειμαστε!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γρυλίζει προς τα σας;
Αν πάτε προς εκείνη όταν το κάνει αυτό πως αντιδρά;

Οπως και να είναι...για μένα, ίσως θα ήταν καλό να ζητήσετε την βοήθεια ενός εκπαιδευτή!

Landser

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
74
0
Μαραθωνας
Καλως ηρθες και μπραβο σου!
Κι εγω πιστευω σιγα σιγα θα ξεψαρωσει.Και ο δικος μου οταν τον υιοθετησα απο τον δρομο ηταν φοβισμενος και επισης δεν εβγαινε καθολου εξω απο το σπιτι.Τωρα αντε μαζεψε τον λαμπογιαλο τα κανει ολα!!!Δωσ'της λιγο χρονο..
Οσο για το γρυλισμα καλυτερα να σου πει καποιος που γνωριζει μεσα απο το φορουμ
Βαλε και καμια φωτογραφια της ντε!Τσαμπα ειναι..:D

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
μηπως την ενοχλει ο θορυβος της τηλεορασης?
μηπως ακουει αλλα σκυλια απ εξω?
ή μηπως κοιμαται οταν το κανει αυτο οποτε και ονειρευεται?

maria ramfou

Member
18 Ιανουαρίου 2010
8
0
40
αθηνα
η τηλεωραση δεν την ενοχλη γιατι ειναι ολη μερα ανοιχτη, δεν κοιματε οταν το κανει, τωρα αν ακουει κατι που εγω δεν το ακουω δεν το ξερω....παντως αν της φωναξω 2-3 φορες σταματαει....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δυο μέρες είναι ελάχιστος χρόνος!!!! Θα συνηθίσει το σκυλάκι το νέο τρόπο ζωής!!! Προτείνω να ξεκινήσετε να διαβάζετε απο την αρχή μέχρι το τέλος την ενότητα της εκπαίδευσης! Καθώς επίσης και όλα τα ΑΡΘΡΑ. Θα σας βοηθήσουν πολύ!

Και μην την πιέζετε προς το παρόν. Δωστε της χρόνο να συνηθίσει, να σας μάθει και να σας εμπιστευθεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Την δικιά μου την βρήκα στον δρόμο. Τον πρώτο καιρό δεν έμπαινε στο ασανσέρ και στο αυτοκίνητο. Κι εγώ αγκαλιά την έπαιρνα. Τώρα μπαίνει πρώτη. Δώστης τον χρόνο να τα συνηθίσει όλα αυτά. Επίσης, πολύ βασικό... πρέπει εσύ να συνηθίσεις να κάνεις τον καραγκιόζη, σε κάθε καλή κίνηση που κάνει. Σου μιλάω όμως για πολύ καραγκιοζιλίκη για την επιβράβευσή της :p Με τον καιρό, όλα θα φτιάξουν. Υπομονή να έχεις :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμένα δεν κατέβαινε σκάλες..... κι όταν τον πήρα ήταν 26 κιλά.... οπότε δεν ετίθετο θέμα αγκαλιάς..... μετά απο λίγο σπρωξιμο τα κατάφερε, κάναμε τρελές χαρές και τώρα δώστου πεζούλι και πάρτου την ψυχή..... πέντε πέντε τις κατεβαίνει.... :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Και το Δαφνάκι μου γύρω στα 20 είναι το καμάρι μου... αλλά η αγκαλιά...αγκαλιά... Την πέταγα σαν τσουβάλι στον ώμο και έξω από την πόρτα... Οταν έχεις και το 30κιλο να χοροπηδάει και να λυσσάει για να βγεί, δύσκολα έχεις την υπομονή του πότε θα ξεφοβηθεί ο "νέος"... :)