Να μαστε κι εμεις.Εμενα ειναι 2 χρονων. Τις πρωτες συμβουλες τις πηρα από τον πραλαλησαντα.
Εμας μένει στο μπαλκονι τα βραδια και ολη την υπολοιπη μερα μεσα.Εξαιρεσεις οι πολύ κρυες ή πολυ ζεστες μερες. Μπαινει μεσα. Ειναι ελαχιστες το χρονο ομως. Βγαινει 3-4 φορες βολτα την ημερα και απο αυτες οι 2 μεγαλες. Πολύ συχνα παμε βολτα στα μαγαζια, στη λαικη, οπουδηποτε εχει πολύ κοσμο.Η εκπαιδευση του θελει χρονο, αλλα οτι μαθει, το εμαθε. Τελος. Ειναι εξυπνα σκυλια, παρα τις φημες. Ειναι πολύ αφοσιωμενος και υπακουος. Αν ημουν πιο αυστηρη, θα ηταν ρομποτ. Δεν αμφισβητει ευκολα τον ιδιοκτητη. Ειναι απαραιτητη η βασικη εκπαιδευση ομως αν τον θες να μπορει να σε ακολουθει παντου. Αν θυμωσει, δεν συγκρατειται, αρα πρεπει να υπακουσει.
Νιωθει μελος τις οικογενειας,του σογιού, της παρεας και σε κανει να νιωθεις οτι εισαι ο πιο σημαντικος ανθρωπος στο κοσμο. Νιωθω οτι με αγαπαει πολυυυ.Δεν ειμαι τιποτα ξεχωριστο, αυτος ξερει να αγαπαει.Ειναι πολυ προστατευτικος, χωρις να κανει ακραια πραγματα και αποζητα συνεχως την παρεα σου. Βαλτο να ξαπλωσει κοντα σου και μπορει να πεθανει εκει.Να ειστε μαζι και ας ειστε οπου θες. Δεν ειναι απαιτητικος και κουραστικος ομως.Δεν σου δημιουργει προβλημα αυτη η προσκοληση. Ειναι ισσοροπημενος συναισθηματικά. Αποδεχεται καθε δικο σου ανθρωπο και ειναι πολύ καλος με γερους και παιδια. Και η σχεση του με άλλα σκυλια πολυ καλες, εμενα ειναι λιγο πιο καχυποπτος λογω ασχημων καταστασεων απο κουταβι.
Ειναι επιφυλακτικος σε νεες καταστασεις και ατομα, αλλα μολις παρει το χρονο του, όλα κυλουν ομαλα.
Στο σπιτι δεν κανει ζημιες, σεβεται το χωρο σου, αρκει να του το ξεκαθαρισεις από την αρχη.Κινειται ηρεμα και με προσοχη.
Τρωει 2 13κιλα το μηνα, πινει πολύ νερο που σταζει στο σπιτι, και οι τιμες σε οποιοδηποτε φαρμακο ειναι μεγαλυτερες λογω ποσοτητας. Ειναι ευαισθητο σε γαστρεντερικά και ποδια. Προσοχη θελει, μην τρελαινεσαι.
Εμενα διαμορφωνει ακομα χαρακτηρα, αλλα ως εδω ετσι συμπεριφερεται. Μπορεις να διαθεσεις χρονο και αγαπη;Παρε μολοσσο.Και λιγα χρηματα στην ακρη, καλα θα ναι.Δεν εχω μετανιωσει στιγμη για την επιλογη μου.Σε αναγκαζει να τον λατρεψεις. Απλα.