η καθημερινότητα με ένα μεγάλο δανό

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Σκέφτηκα να ανοίξω ένα θέμα για να μας πουν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων δανών πως είναι η καθημερινότητα μαζί τους,σε ποιους ανθρώπους θα πρότειναν μεγάλο δανότα έξοδα,την εκπαίδευση και γενικά όσα θα ενδιέφεραν ίσως έναν μελλοντικό ιδιοκήτη
ps: θέλουμε και φώτο εε:pμην κρατάτε τις φάτσες μόνο για σας

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
xm.. malista
ποσοι είμαστε??? 2 ενεργοί???? λογικά είναι παραπανω μελη αλλα δεν ξερω πόσο συχνά συμετεχουν...
κανω την αρχή λοιπον...
παραελίπω ορισμενα στοιχεια που θα τα βρεις στην υπογραφή μου....
ο μεγαλος δανός ο δικός μου είναι 4 ετών συγκατοικει μαζί με ενα λυκοσκυλο( 7 ετων), κι ενα ντογκο αρζεντινο( 10 μηνων)
κατα την διαρκεια της ημερας ειναι εξω στην αυλή, σκαλες ταρατσα.... παρεα με το λυκοσκυλο και ουσιαστικα την βγαζει αραχτα εξω από το πλατυσκαλο περιμενοντας να επιστρεψουμε.
προτιμαει τo πλατυσκαλο του 1 οροφου
γιατι ειναι το σπιτι μας, γιατι ελεγχει όλη την ημερα τον δρομο μεχρι αρκετή απόσταση.
μενουμε περιμετρικα της πολης χωρις σχεδον καθόλου κινηση....
έτσι ξεχωριζει τους ανθρωπους της γειτονιας από τους ξενους.... τοτε είναι και που ανασηκωνεται κοιτα λιγο βλοσυρα και ζυγιαζει την κατασταση, αν καποιος πλησιασει παραπανω θα βγαλει ένα βαθυ συντομο και βαρύ γουφ έτσι ώστε να αποσπασει την προσοχή και να δηλωσει στον ξενο την παρουσία του......
το βραδυ επιστρεφοντας σπιτι μπαινει μεσα και κανει παρεα με το ντογκο κι εμενα.... μεχρι την ωρα του υπνου που παλι θα βγει εξω με το λυκοσκυλο...
το πρωί η μερα ξεκιναει βγαζοντας το ντογκο εξω μαζι με τον μολοσσο και τον λυκο , ελαχιστη κοινη συναναστροφή για κανενα μισαωρο και αναχωρηση προς εργασια..... επιστροφη μεσημερακι ανανεωση νερου, και παιχνιδι με ολα τα σκυλια... απογευμα ( προς βραδακι πια....) βολτα εκαστο περιπου μισή με 3/4 μερικες φορες παραπανω.
καθεται χαλαρα και ειναι ικανος να μην κουνηθει επί 6 ωρου από ενα χαλακι..... απλα του αρκει να ειναι παρεα... φυσικα ολημερις έχει ξεδωσει αρκετα με τα υπολοιπα σκυλια....
εδώ να αναφερω οτι η γυναικα μου επι το πλειστον δουλευει νυχτερινα ωραρια οποτε τα σκυλια έχουν παντα παρεα.....
αυτο που πρεπει τωρα να σκεφτεις είναι ότι τα παντα ειναι σε υπερδιπλασια δοσολογία...
φαγητο 15 κιλα καταναλώνει σε περίπου 18 ημερες, στα φαρμακα το ιδιο, περιλαιμιο μηκους 65 εκατοστων, μνμ,
αμπουλες αποπαρασιτωσης 2-3 εξαρταται την εταιρεια,, χαπακια επισης , σαλια????
υπαρχει πετσετα στην αυλή στην σκαλα στο ισογειο, πρωτο, δευτερο και ξεχωριστή στην ταρατσα, η καλη κι εμφανισημη ειναι στο σαλόνι....
αγαπη??? αγκαλιες???? στριμωγμα???? δυναμη???? τρυφεροτητα???? ολα υπερδυπλασια δοσολογία...
γενικα κινδυνευεις αν περασεις μια μερα με εναν δανό από overdose......

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Να μαστε κι εμεις.Εμενα ειναι 2 χρονων. Τις πρωτες συμβουλες τις πηρα από τον πραλαλησαντα.
Εμας μένει στο μπαλκονι τα βραδια και ολη την υπολοιπη μερα μεσα.Εξαιρεσεις οι πολύ κρυες ή πολυ ζεστες μερες. Μπαινει μεσα. Ειναι ελαχιστες το χρονο ομως. Βγαινει 3-4 φορες βολτα την ημερα και απο αυτες οι 2 μεγαλες. Πολύ συχνα παμε βολτα στα μαγαζια, στη λαικη, οπουδηποτε εχει πολύ κοσμο.Η εκπαιδευση του θελει χρονο, αλλα οτι μαθει, το εμαθε. Τελος. Ειναι εξυπνα σκυλια, παρα τις φημες. Ειναι πολύ αφοσιωμενος και υπακουος. Αν ημουν πιο αυστηρη, θα ηταν ρομποτ. Δεν αμφισβητει ευκολα τον ιδιοκτητη. Ειναι απαραιτητη η βασικη εκπαιδευση ομως αν τον θες να μπορει να σε ακολουθει παντου. Αν θυμωσει, δεν συγκρατειται, αρα πρεπει να υπακουσει.
Νιωθει μελος τις οικογενειας,του σογιού, της παρεας και σε κανει να νιωθεις οτι εισαι ο πιο σημαντικος ανθρωπος στο κοσμο. Νιωθω οτι με αγαπαει πολυυυ.Δεν ειμαι τιποτα ξεχωριστο, αυτος ξερει να αγαπαει.Ειναι πολυ προστατευτικος, χωρις να κανει ακραια πραγματα και αποζητα συνεχως την παρεα σου. Βαλτο να ξαπλωσει κοντα σου και μπορει να πεθανει εκει.Να ειστε μαζι και ας ειστε οπου θες. Δεν ειναι απαιτητικος και κουραστικος ομως.Δεν σου δημιουργει προβλημα αυτη η προσκοληση. Ειναι ισσοροπημενος συναισθηματικά. Αποδεχεται καθε δικο σου ανθρωπο και ειναι πολύ καλος με γερους και παιδια. Και η σχεση του με άλλα σκυλια πολυ καλες, εμενα ειναι λιγο πιο καχυποπτος λογω ασχημων καταστασεων απο κουταβι.
Ειναι επιφυλακτικος σε νεες καταστασεις και ατομα, αλλα μολις παρει το χρονο του, όλα κυλουν ομαλα.
Στο σπιτι δεν κανει ζημιες, σεβεται το χωρο σου, αρκει να του το ξεκαθαρισεις από την αρχη.Κινειται ηρεμα και με προσοχη.
Τρωει 2 13κιλα το μηνα, πινει πολύ νερο που σταζει στο σπιτι, και οι τιμες σε οποιοδηποτε φαρμακο ειναι μεγαλυτερες λογω ποσοτητας. Ειναι ευαισθητο σε γαστρεντερικά και ποδια. Προσοχη θελει, μην τρελαινεσαι.
Εμενα διαμορφωνει ακομα χαρακτηρα, αλλα ως εδω ετσι συμπεριφερεται. Μπορεις να διαθεσεις χρονο και αγαπη;Παρε μολοσσο.Και λιγα χρηματα στην ακρη, καλα θα ναι.Δεν εχω μετανιωσει στιγμη για την επιλογη μου.Σε αναγκαζει να τον λατρεψεις. Απλα.

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
πω πω..τετοια διαβαζω και τρελενομαι....ποσο θελω και εγω εναν...χρονια την λατρευω αυτην την φυλη!