η δυναμη της τηλεορασης και ο σκυλος

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ελαχιστοι θα διαφωνησουν οτι η τηλεοραση εχει μια μεγαλη δυναμη στις μαζες που βλεπουν και στα μυνηματα που περναει σε μικρα παιδια..οπως και διαφορα βιντεοπαιχνιδια με ωμη βια,με ρατσιστικη συμπεριφορα,με αλαζονεια,με ατιμωρησια και παρα πολλα αλλα..

τελευταια εχω δει μια διαφημιση της wind που ο Ελληνας-Παραγκας-Αγαπουλας στη χωρα-Παραγκα εχει εναν Πιου και τον κανει οτι θελει,μια επιδειξη ανωτεροτητας να την πω,κομπλεξ να την πω..γενικα μια φαντασιωση οτι κατι ειναι.. προσφατα τον σπρωχνει απο το bus (και βια και ρατσισμος και ολα μεσα) για να μπουν μεσα κατι γυναικες(και λιγο σεξισμος λιγο σεξιστικο οπως το λενε..ενιγουει) ο Αγαπουλας ανεκαθεν πιστευε στο γκρικ καμακι οτι ειναι ο δε μπεστ (αλλο ενα κομπλεξ φρενιτιδας)

σε μια αλλη σειρα που την βλεπει η μιση Παραγκα το κατω παρταλι.. μια ονειροπαρμενη-αλαφροισκιωτη που βλεπει φαντασματα/ξωτικα/νεραιδες και στον υπνο της και στον ξυπνιο της αλλα και στον εαυτο της(και κυριολεκτικα και μεταφορικα) με την δυναμη του χρηματος(καλα εδω ο ελληνας εχει και ειδικη παραγγελια παροιμια : με τα λεφτα μου... μπιπ και την κυρα μου) (φεμινισμος τωρα ! ) εχει κατι υπηρετες μπατλερ Πακιστανους/μαυρους τελος-παντων που για την δυναμη του σεναριου λενε και αυτοι το αστειακι τους..(σαν την Ολυμπιαδα στην Αγγλια που τα χρυσα τα εδιναν Ινδοι-μπατλερ)

και γενικα βλεπω μια νοοτροπια εμεις ειμαστε και κανενας αλλος στον κοσμο και κανουμε οοοοτι θελουμε σε αυτη τη χωρα... μαγκιες-βια-βρισιμο-αυθαδεια-παιρνουμε οτι θελουμε απο τον νομο,ειμαστε εμεις ο νομος..

ε ΟΟΟΛΗ αυτη η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ(διαφημιση-προβολη,για να ξεχναμε τα πραγματικα προβληματα) δεν θα εχει επιρροη και στο πως θα φερθει ο κοσμος στον ΣΚΥΛΟ ?

• Like
Reactions: marlei

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Πολυ ωραια η τοποθετηση σου, φιλτατε Ντουλη. Ακομα και η γενικευση ολων αυτων,νομιζω σιγουρα οτι δεν πεφτει εξω. Βεβαια να πουμε εδω σε αυτο το σημειο οτι γενικα και ειδικα η ολη αντιμετωπιση των ζωων (κατοικιδιων και μη) ξεκιναει απο την παιδεια των ανθρωπων. Και θα εξηγησω τι εννοω. Εμας η βολτα μας, περιλαμβανει το περασμα απο μια παιδικη χαρα,κολητα της μια μεγαλη πλατεια(με πρασινους χωρους) και κολητα διπλα ενα δημοτικο κι ενα γυμνασιο. Στις πρωινες βολτες μας ιδιως στο δημοτικο,οσα παιδακια συνοδευονται οποιο τυχει να απλωσει χερι να δειξει(ουτε καν να χαιδεψει την ροτυ) η μανα το τραβαει απο το χερι και φωναζει..μη θα σε φαει/δαγκωσει κτλπ. Οταν καμια φορα περναω με ενα σκυλακι μιας φιλης,τυπου τζακ ρασελ και χωρις την ροτυ φυσικα...το τραβηγμα παραμενει απλα λειπουν οι φρσεις θα σε φαει κτλπ. Οπως και να χει αυτα τα παιδακια ακομα κι αν εχουν μια ταση προς την φιλοζωια, οι γονεις καταφερνουν και τα ξεκοβουν. Απο την αλλη λιγο παραδιπλα στο γυμνασιο...εγω βολταρω με την ροτυ, και εκει ειναι μικτα τα συναισθηματα, ειναι παιδακια που με βλεπουν και λενε "γουαου ροτβαιλερ" και ερχονται και ρωτανε και ειναι μια χαρα και αλλα που με βλεπουν και αλλαζουν πεζοδρομιο. Επισεις στα παιδια του γυμνασιου εχω πετυχει και σκηνικο, οπου καποιο παιδακι εχει βρει ενα αδεσποτακι της περιοχης και το χαιδευει...και ο φιλος του παραδιπλα, του λεει, μα καλα ειναι βρωμικο και μπορει αν ναι και αρρωστο κι εσυ το χαιδευεις?
Για αυτο λεω...οτι καποια πραγματα ειναι θεμα παιδειας. Αν η νεα σου γεννια δεν παρει καποια παιδεια παω σε θεματα ζωοφιλικα...πως αργοτερα η κοινωνια θα βλεπει το θεμα αποκτησης κατοικιδιου?

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ευχαριστα για τα καλα σου λογια..

και επειδη μου αρεσει ετσι σαν λογοτεχνικο τρικ,να παιρνω τις ιστοριες απο τον λογο του αλλου,και να της κανω κτημα μου.. μου αρεσε αυτη η σκεψη απο το παιδακι.. ειναι βρωμικο.. ειναι αρρωστο... και να το ριξουμε ετσι ποιητικα(αν και η ποιηση εχει παντα μεγαλες προσδοκιες σε αυτους που την διαβαζουν) στην κοινωνια που ζουμε..

να δουμε αν εχει γεμισει ο κοσμος με τετοια <<παιδακια>> με τετοιες σκεψεις.. χωρις να θελει να βοηθησει κανενας..κανεναν ! ειτε ανθρωπος ειναι, ειτε ζωο..αυτα τα παιδακια τι φιλους να θελουν να κανουν.. κανεναν ! και αυτο ειναι το πιο φρικιαστικο απο ολα.. ο μονος φιλος ειναι ο εαυτος του..θα χαθει και η ζεστασια και ολα τα θετικα που ποτιζουν ενα παιδικο μυαλο..και πως και τι θα εκφραστει αργοτερα σαν ενηλικας..

αλλα ας αφησουμε το ρομαντικο/ποιητικο σεναριο και ας παμε στην ωμη πραγματικοτητα..

θα εκφραστει με βια στα γηπεδα,με τραμπουκισμους,με ασεβεια,με βρισιες,με μαγκιες..με κακοποιησεις της φυσης και ζωων,επιδειξιομανια,ναρκωτικα,τζογο,διαφθορα κ.α,
και μετα στην εργασια ? τα ιδια και χειροτερα..

ποιος και τι του τα εμαθε ? η κοινωνια,το κρατος,το σχολειο,η οικογενεια,οι ανυπαρκτοι φιλοι του..κ.α, θα βλεπει σκυλο να περναει απο διπλα και θα θελει να τον κλωτσησει... θα βγαλει μισος/οργη ρατσισμο και ολα αυτα τα μοντερνα της μοδας στις σημερινες κοινωνιες..

τριτοκοσμικη παραπαιδεια @Giannis_Rottie

• Like
Reactions: Aslan