ημιαιμο χασκυ-εκπαιδευση

ζωη

Member
24 Νοεμβρίου 2013
11
0
καλησπερα σας, ειμαι νεο μελος και πριν 3 μερες απεκτησα ενα ημιαιμο χασκυ 1 ετους απο τη φιλοζωικη...στην αρχη ηταν πολυ φοβισμενος ο εκτορας το ονομα του σκυλου μου, αλλα σιγα σιγα μας συνηθισε και τωρα τρελαινεται οταν μας βλεπει....δεν δαγκωνει ουτε γαυγιζει χωρις λογο...στην αρχη τον βαλαμε μεσα στο σπιτι..αλλα επειδη πατουσε τα πλακακια ετρεμε ενω στην αυλη ηταν μια χαρα...μολις τον πηραμε ξεκινησαμε αμεσως την εκπαιδευση του εχει μαθει την εντολη κατσε (αλλα στην βολτα δεν την ακουει καν) εχει μαθει και το ελα...τωρα προσπαθω να του μαθω να σηκωνει το ποδι του και να ξαπλωνει αλλα δεν το καταφερνω με τπτ...ειναι περιεργο να εμαθε τις δυο προηγουμενες εντολες και αυτες να μην τις καταλαβαινει....(υπαρχει περιπτωση να ειναι χαζουλης???)ή απλα θελει χρονο????επισης εχει πολυ ενεργεια και στη βολτα πραγματικα με τραβαει, σημερα αφου διαωασα προσεκτικα τις οδηγιες για την εκπαιδευση στη βολτα ηταν καλυτερος απο χτες...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μέσα σε 3 μέρες που τον έχεις, και οι δυο εντολές που έχει μάθει πολλές μου φαίνονται.
Μια χαρά τα πάει το σκυλάκι, κατα τη γνώμη μου αν του μαθαίνεις μια εντολή την εβδομάδα είναι καλά για να του δίνεις περιθώριο να την εμπεδώσει και μετά προχωράς στην επόμενη.

ζωη

Member
24 Νοεμβρίου 2013
11
0
α ναι???την εντολη δωσε μ το ποδι πως την μαθαινεις?????εψαξα στο Youtube κ δεν βρισκω κατι...του πιανω συνεχεια το ποδι και λεω την εντολη αλλα ο εκτορας απλα στεκεται!!!!χωρις να κανει τπτ

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Στον δικό μου το έμαθα ως εξής:
Είχα τη λιχουδιά στο χέρι μου και τη γροθιά μου κλειστή και έβαζα το χέρι μου μπροστά στη μούρη του, προσπαθούσε να πάρει τη λιχουδιά με το στόμα αλλά δε μπορούσε και έτσι μετά απο λίγο χρησιμοποίησε το πόδι του. Με το που με ακουμπούσε με το πόδι του άνοιγα το χέρι μου και του έδινα τη λιχουδιά. Όταν κατάλαβε τι πρέπει να κάνει εισήγαγα την εντολή.

ζωη

Member
24 Νοεμβρίου 2013
11
0
ααα ωραια...θα το δοκιμασω,,,,οσον αφορα στη τουαλετα μπορεις να μαθει στο σκυλι να πηγαινει σε συγκεκριμενο μερος να κανει την αναγκη του????εγω τον εχω στην αυλη αλλα δεν θελω να τα κανει οπου να ναι.....τι γινεται γι αυτο???

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
για να του μαθεις το χερι...δες αυτο---> [video=youtube;G3-hec29wII]http://www.youtube.com/watch?v=G3-hec29wII[/video] κι εμεις ετσι το μαθαμε απλα ειχαμε κλικερ αντι για "μπραβο" οποτε μαρκαραμε ακριβως το δευτερολεπτο της συμπεριφορας που θελαμε!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Και αφου εχεις ξεκινησει ηδη να του το δειχνεις με υποδειξη...δες και αυτο...το βιντεο... [video=youtube;FiggCKvg3io]http://www.youtube.com/watch?v=FiggCKvg3io[/video] με ενα απο τα δυο θα το μαθει..απλα θελει επαναληψη ωσπου να παγειωσει την συμπεριφορα!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
και για την τουαλετα...δες αυτο...θα σε βοηθησει πολυ --> [video=youtube;2TPSIL7oKwM]http://www.youtube.com/watch?v=2TPSIL7oKwM[/video]

οπως και αυτο...[video=youtube;KvB3nLtR69U]http://www.youtube.com/watch?v=KvB3nLtR69U[/video]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Μπράβο σου που υιοθέτησες ενήλικο σκύλο!
Να σου ζήσει και να περνάτε πάντα καλά μαζί.

Τι το ιδιαίτερο έχει η εντολή "δώσε το πόδι", που καίγεσαι να την μάθει ο σκύλος, στις 3 μέρες που τον έχεις; Σε τι εξυπηρετεί;

επισης εχει πολυ ενεργεια και στη βολτα πραγματικα με τραβαει, σημερα αφου διαωασα προσεκτικα τις οδηγιες για την εκπαιδευση στη βολτα ηταν καλυτερος απο χτες...
Ποιές είναι αυτές οι οδηγίες που διάβασες;

Τον έχεις τσιπάρει; Του φοράς ταυτότητα συνεχώς; Μαζεύεις τα κακά του, στην βόλτα σας;

ζωη

Member
24 Νοεμβρίου 2013
11
0
εχει κανει εμβολια και εχει τσιπ οπως μας ειπαν στη φιλοζωικη, ομως θα τον παμε σε κτηνιατρο για ελεγχο, σιγουρα δεν εξυπηρετει σε τπτ απλα ειναι ωραιο να μαθαινεις να ασχολεισαι με το σκυλο σου και να του μαθαινεις πραγματα...οσον αφορα στη βολτα διαβασα για την περιπτωση οταν σε τραβαει πως να τον χειριστεις πχ να σταματησεις ή να πας στην αντιθετη κατευθυνση....πραγματικα τραβαει πολυ εγω που ειμαι γυναικα δεν μπορω να τον παω μονο ο αρραβωνιαστικος μου,,,2 φορες τον βγαλαμε και τις υπολοιπες στο κηπο (ο οποιος ειναι τεραστιος)για να κινειται...η χαρα του ομως ειναι οταν στη βολτα συνδυαζουμε τον ρυθμο που θελουμε και μετα τρεχουμε (επειδη διαβασα οτι τα χασκυ εχουν πολυ ενεργεια κ πρεπει να εκτονωθουν) ,η βολτα ειναι ενα κομματι που θελει δουλεια....μεχρι στιγμη τα κακα του δεν τα εχει κανει εξω απλα παει και κατουραει σε διαφορα σημεια....

ζωη

Member
24 Νοεμβρίου 2013
11
0
α και κατι αλλο μηπως αντι για το περιλαιμιο να βαλω καλυτερα το λουρι που μπαινει στο στηθος λογικα πρεπει να ειναι πιο ασφαλες.....σωστα???