ημιαιμο τζακ ρασελ και κουρεμα

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
Η σκυλιτσα μου που ειναι στην φωτο....φοβερη τριχωπτωση.....ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ!!!!!!!οπου περναει αφηνει κ καμια δεκαρια ενθυμιο...σε ρουχα καναπεδες χαλια...σκεφτομαι να την κουρεψω οταν ανοιξει ο καιρος...
Εσεις τι λετε???? η ρατσα αυτη μπορει να αντεξει κουρεμα? ή να αρχισω να ψαχνω για ειδικες σκουπες και να σηκωσω μια για παντα τα χαλια!!!!!!!! γιατι με το καθημερινο βουρτσισμα....δεν βλεπω διαφορα!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Το σκυλάκι σου είναι κοντότριχο, σωστά? Δεν κατάλαβα δηλαδή πως θέλεις να το κουρέψεις. Εννοείς ξύρισμα? Σε παρακαλώ μην το κάνεις, δεν θα βοηθήσει καθόλου.
Τι τρώει? Για την τριχόπτωση δοκίμασε λάδι σολομού ή λινέλαιο (ένα κουταλάκι την ημέρα στο φαγητό)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τι ακριβώς θα κουρέψεις, από έναν τζακρασελοειδή σκύλο;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τι ακριβώς θα κουρέψεις, από έναν τζακρασελοειδή σκύλο;
Ότι εξέχει που δεν είναι και πολύ ! ΔΕΝ κουρεύεται αυτός ο σκύλος! Τι τρώει το σκυλί?

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Όπως σου είπαν και οι υπόλοιπο Χαρούλα (;) - σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση κούρεμα, δες τη διατροφή του και δώσε κάποιο σχετικό συμπλήρωμα. Επειδή είδα σε άλλο thread ότι το σκυλί το πήρες από το δρόμο, να σε ρωτήσω τα εξής: πόσο καιρό το έχεις; η τριχόπτωση τέτοιου τύπου μπορεί να οφείλεται και σε στρες λόγω αλλαγής περιβάλλοντος. Ο κτηνίατρος το έχει δει γι' αυτό το θέμα; Εξετάσεις για καλαζάρ και ερλίχια έχεις κάνει; Ενδέχεται να είναι και δερματικό το ζήτημα ή απλά να είναι η εποχή του για το μάδημα -- αν και είναι λίγο νωρίς η αλήθεια είναι. Γενικά, ψάξε το λίγο περισσότερο και δες το θέμα της τροφής άμεσα.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Καλημέρα Χαρούλα!

Έχω και εγώ κοντότριχο, πίντσερ και καμία από τις άλλες χτένες που είχαμε δοκιμάσει δεν ήταν αποδοτική. Ούτε αυτή που μοιάζει με την ανθρώπινη, όπως αυτή:
http://www.pet4u.gr/Product/575/boyrtsa_mias_opsews
ούτε ένα λαστιχένιο βουρτσάκι όπως αυτό:
MASSAGE BRUSH, DOUBLE SIDED 12 x 14 cm
Η FrencieFan που είναι groomer είχε προτίνει χτένα shedder για κοντότριχα.
DOG & HORSE SHEDDING BLADE
Και είχε δίκιο, πράγματι αποδείχθηκε σωτήρια!

Εννοείται ότι με αυτά θα ασχοληθείς αφού παράλληλα ελέγξεις όσα είπε η dnassib κ τα υπόλοιπα μέλη -υγεία, διατροφή. :)

Τη φωτο μόνο εγώ δε τη βλέπω;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το σκυλι δεν κουρευεται και δεν προκειται να βοηθηθει αν το ξυρισεις. Απλά θα μαδάει με πιο κοντες τριχες που θα καρφώνονται ευκολοτερα στα υφασματα.
Θα το κάνεις ευαίσθητο στις καιρικές συνθηκες και σε εγκαύματα.
Το μάδημα που περιγραφεις θα μειωθει μονο με σωστη διατροφή και βουρτσισμα. Φυσικά μην περιμενεις οτι θα εξαλειφθει.

Πρεπει ομως να καταλαβετε οτι τα σκυλια ΔΕΝ πρεπει να κουρεύονται. Το τριχωμα ειναι η προστασία τους, το κουρεμα ή ξύρισμα ειναι για λογους υγειας, δερματικους. Σε κάθε αλλη περιπτωση πρεπει να αποφευγονται.

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
Παιδια με παρεξηγησατε σε καμια περιπτωση δεν θελω να το ξυρισω!!!!!!!! απλα ρωτησα επειδη ειναι η ρατσα του τετοια και η τριχα του ειναι λιγο ποιο μακρια απο το κοντοτριχο..δεν καρφωνονται οι τριχες της.....την εχει δει ο κτηνιατρος φυσικα! καναμε και τα εμβολια πηραμε και το χαπι για τα σκουλικακια...ολα ολα και τροφη μας εδωσε ο γιατρος δοκιμαστικη! απο την αρχη εχανε τριχουλες...την εχω εδω και δυο μηνες....... θα παω να προμηθευτω την βουρτσα που ειπε η
LaCat
και θα προσθεσω και λαδι στην διατροφη μου το προτεινε κ ο κτηνιατρος! αλλα το φοβηθηκα η αληθεια ειναι...η φωτο δεν φαινεται στα ποστ δεν ξερω τι εχω κανει λαθος...γιατι μεσα στο προφιλ φαινεται κανονικα! σας ευχαριστω παρα πολυ ολους που μου απαντατε! Σε καμια περιπτωση δεν θελω να κανω κακο στο μωρο μου! για αυτο κ ρωταω γιατι πρωτη φορα ασχολουμε με αυτη τη ρατσα!

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Παιδια με παρεξηγησατε σε καμια περιπτωση δεν θελω να το ξυρισω!!!!!!!! απλα ρωτησα επειδη ειναι η ρατσα του τετοια και η τριχα του ειναι λιγο ποιο μακρια απο το κοντοτριχο..δεν καρφωνονται οι τριχες της.....την εχει δει ο κτηνιατρος φυσικα! καναμε και τα εμβολια πηραμε και το χαπι για τα σκουλικακια...ολα ολα και τροφη μας εδωσε ο γιατρος δοκιμαστικη! απο την αρχη εχανε τριχουλες...την εχω εδω και δυο μηνες....... θα παω να προμηθευτω την βουρτσα που ειπε η
LaCat
και θα προσθεσω και λαδι στην διατροφη μου το προτεινε κ ο κτηνιατρος! αλλα το φοβηθηκα η αληθεια ειναι...η φωτο δεν φαινεται στα ποστ δεν ξερω τι εχω κανει λαθος...γιατι μεσα στο προφιλ φαινεται κανονικα! σας ευχαριστω παρα πολυ ολους που μου απαντατε! Σε καμια περιπτωση δεν θελω να κανω κακο στο μωρο μου! για αυτο κ ρωταω γιατι πρωτη φορα ασχολουμε με αυτη τη ρατσα!
από τη στιγμή που είναι ημίαιμο μπορεί το τρίχωμα να μην είναι 100% τζακρασσελένιο, οπότε εκεί να παίζει και το μπέρδεμα.

Δες πως θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου που θα συνηθίσει το νέο σπίτι, με τη διατροφή και το βούρτσισμα και είμαι βέβαιος πως όλα θα πάνε καλά.

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
Λοιπον οοοολα πανε καλα! !!!! η Διατροφη ειναι με ψαρι γιατι ξετρελενεται (ξηρα τροφη ) βαζουμε και λιγο σολωμέλαιο..... αλλα η τριχωπτωση δεν μειωνεται με τιποτα...οπου περασει....αφηνει το σημαδι της.....και εγω να την χαιδεψω οπως παιζουμε...θα μαζεψω τριχες απο πανω μου να φτιαξω δευτερο χαλι!!!!!! το τριχωμα της αν κ δεν φαινεται στην φωτο ειναι μεσαιο μεγεθος! ουτε κοντοτριχο ουτε μακριτριχο...καθε τριχα ειναι περιπου 5 εκατοστα για να καταλαβαιτε..ισια και σκληρη....οι ασπρες φευγουν ποιο εντονα! αλλα αποφασισα να μην την κουρεψω!καθημερινο πρωινο βουρτσισμα....και καθε βραδυ εμπρος καλη μου σκουπα!!!! (αν κ την νευριαζει ο ηχος της ηλεκτρικης...αλλα τι να κανουμε????) ο γιατρος ειπε πως γενικα αυτα χανουν πολυ τριχα...αλλα γενικοτερα φετος εχουν τρελαθει τα ερμα με τον καιρο! καθε φορα οπυ βαζει λιγο ζεστη...μαδαμε και ποιο πολυ!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
καλά κάνεις και δεν την κουρεύεις, από την περιγραφή της τρίχας που έκανες δεν είναι σκύλος που πρέπει να κουρευτεί. Κουράγιο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εαν θα της εκανες ενα Carding- η ισως και ενα Stripping- μαλλον θα εχεις καλα αποτελεσματα για αρκετο καιρο!

Εμενα μου φερνουν εναν ημιαιμο ελληνικο ιχνηλατη 2-3 φορες το χρονο για carding- και λενε οτι δεν εχει καμια σχεση μετα απο αυτο η τριχοπτοση.

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
Εαν θα της εκανες ενα Carding- η ισως και ενα Stripping- μαλλον θα εχεις καλα αποτελεσματα για αρκετο καιρο!

Εμενα μου φερνουν εναν ημιαιμο ελληνικο ιχνηλατη 2-3 φορες το χρονο για carding- και λενε οτι δεν εχει καμια σχεση μετα απο αυτο η τριχοπτοση.

Χμμμ θες να με ενημερωσεις τι ακριβως ειναι αυτο???? γιατι πρωτη φορα του ακουω κ αν ειναι να του κανει καλο τοτε να το ψαξω!

Xaroula_Rous

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2014
109
88
38
ναι το κανουν γενικοτερα παντου αυτο? σε πετ σιτι... σε κτηνιατρους? που να ρωτησουμε? ξερουμε κοστος?και καθε ποτε χρειαζεται?
Επισης τι αμπουλες χρησιμοποιειτε εσεις για ψυλλους ακαραια και τσιμπουρια? γιατι το κολαρο εμενα δεν το θελει με τπτ οση ωρα της το βαζω κανει σαν τρελη.εχει νευρικοτητα...γενικα δεν θελει λουρι παρα μονο στη βολτα

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
καλα...ειδα βιντεακι μ αυτο το καρντινγκ....
(γιατι δεν επαιζει να καταλαβω τι ειναι)
που την βρισκουμε αυτην την μαγικη εργαλειουμπα που βγαζει τις τριχες τοσο ευκολα? Πολυ θα θελα να ξερω και πως την λενε