εχεις δικιο να τρελλαινεσαι. μακαρι ολα τα ζωα να ηταν ελευθερα στη φύση, μακρια, πολυ μακρια απο τον ανθρωπο. να ζουσαν οπως ηθελαν, να εκαναν οτι ηθελαν. η φυση τους για μενα, ισως ειμαι ιδιορρυθμη, κακια ομως οχι, ειναι κατα πολυ ανωτερη απο τη δικη μας. αντι να την καταπιεζουμε θα πρεπει να τη σεβομαστε και να παιρνουμε μαθηματα απο αυτη. αυτα στην πραγματικοτητα δεν εχουν να παρουν κανενα μαθημα απο μας. ναι. εχεις δικιο, ισως θα ηταν καλυτερα να την παω καπου μακρια στην εξοχη και να την αφησω ελευθερη. σιγουρα θα ηταν καλο να μην υπηρχαν pet shop, να μην υπηρχε εκμεταλλευση ζωων, να μην υπηρχε βια στα ζωα, να μην παιρναμε τα ζωα για παιχνιδια η εστω και για συντροφια αφου δεν μπορουμε να τα ρωτησουμε αν μας θελουν η οχι. σιγουρα συμβαινουν πολλα στραβα και απαισια. δεν ηθελα να θιξω κανεναν λεγοντας οτι δεν μου παει να λεω τον εαυτο μου ιδιοκτητη του ζωου και αν καποιος ρωταγε ποιος ειναι ο ιδιοκτητης, θα ελεγα <εγω>,γιατι ετσι θα λεγαμε ολοι μας. ετσι συνηθιζεται. ισως, λογω ιδιορρυθμιας μου, πηγα να το αναλυσω λιγο και να πω τι νιωθω, οχι να πουλησω μουρη. το ζωο ειμαι σιγουρη οτι αξιζει περισσοτερα απο μενα, οτι ειναι <ανωτερο> απο μενα,αν καταλαβαινεις τι θελω να πω. και οσο υπερβολικο κι αν σου φαινεται, το βλεπω σαν συντροφο, σαν μελος της οικογενειας, οχι, δεν αερολογω ουτε θελω να σε πηξω στη θεωρια. λεω απλα τι νιωθω. αν το πηρα, το εκανα μονο και μονο γιατι αγαπαω τα ζωα, γιατι διαβασα οτι περνουσε αθλια, και γιατι θωρησα οτι μπορω να το φροντισω και να το προφυλαξω απο καποιους κινδυνους. αν μου υποδειξουν ενα μερος οπου θα περναει καλυτερα και θα ειναι ασφαλες, θα το δωσω γα να ειναι πιο ευτυχισμενο, κι ας κλαιω μετα βραδια ολοκληρα ( αν βεβαια θελει κι αυτο να φυγει ). τωρα, θα μου πεις, καλυτερα ελευθερο και με κινδυνους παρα αναγκαστικα με μενα και τους περιορισμους μου. τι να πω. κι εσυ εχεις σκυλο, αυτο θα πω μονο. σορρυ που σ επηξα στη θεωρια, να ξερεις, το λεω δημοσια, οτι εχω διαβασει παρα πολλα post σου και σε βρισκω αξιοθαυμαστο, οπως σιγουρα και πολλοι αλλοι.