ερημικές παραλιες αττικη και προς τα εξω

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εκει που πηγες βγαζουν τα σκαφη,δεν ειναι καλα ,δεν περναει το μηχανημα του δημου μαραθωνα που καθαριζει την ακτη και η θαλασσα ειναι πολη ρηχη σε εκεινο το το σημειο, δεν χρειαζεται να πας τερμα θεου,ελα πιο δω μπας και τα πουμε κιολας !!!!!:)εχω ενα μαυρο σκυλι:D
Δεν είδα άλλο σκύλο παρακάτω (τουλαχιστον σεβαστού μεγέθους.....) οπότε δεν τόλμησα..... επίσης, ο Γκογκόλ γουστάρει να τρέχει οπως βλέπεις γύρω γύρω..... θέλουμε μια ακτίνα 50 μέτρων τουλάχιστον χωρίς άλλους λουόμενους (ή με ΠΟΛΥ φιλόζωούς!!). Το Σάββατο όχι 50μ δε βρήκαμε αλλά ούτε και 5!.... γι'αυτό πήγαμε τέρμα θεού.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Χεχε!!! Κι εγώ όταν την πρωτοείδα την αδέσποτη (ήρθε πρώτα η γκρι) περίμενα οτι θα δω μετά και την xotikouli!!!! Μόνο επειδή ξέρω οτι είναι εκτος Αθηνών κατάλαβα οτι ο σκύλος είναι αδέσποτος!!! :D:D
Τα καμάρια της xotikouli κάνουν τας διακοπάς τους στο βουνό στη γειτονιά μου! Είναι και τα δυό κουτσούνια:D

Όσο για τις παραλίες, κι εμείς είχαμε πάει με το μικρό σε μια παραλία μικρή στη μέση του πουθενά μετά την Αγ. Μαρίνα που δε θα έμπαινα για μπάνιο ποτέ... έχω ένα φόβο με τα βράχια... Ο μικρός πάλι, ήταν η πρώτη του φορά και δεν πλησίαζε το κύμα με τίποτα!!!!
Τουλάχιστον ειχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στην παραλία όταν έφυγαν όλοι!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Χτες η χάρη μας έφτασε στο νομό Βοιωτίας για να κάνουμε το πρώτο μπάνιο της χρονιάς με τα σκυλούνια μας. Κι εκεί η ίδια κατάσταση, η παραλία τίγκα. :mad: Πήγαμε λοιπόν στα βράχια και βουτήξαμε. Η Μπλου στρεσσαρίστηκε πολύ και με το που βούτηξε ο πρώτος πήδηξε να τον σώσει. :D Και όποιος βούταγε, μυξόκλαιγε (δεν την έχω ξανακούσει να κλαψουρίζει) και πήδαγε να τον βρει. Όταν δεν κατάφερνε να μαζέψει το κοπάδι της καθόταν στα βράχια και ψιλοκλαψούριζε. Δεν είχε ξαναζήσει βουτιές από τα βράχια. Τον Λέοντα τον βάλανε με το ζόρι. :mad:
Ευτυχώς κάποια στιγμή άδειασε το διπλανό μικροσκοπικό κολπάκι και ήταν ευτυχισμένα και τα δύο. Η Μπλου που δε βουτάγαμε και βούταγε αυτή να πιάσει φρίσμπυ και ο Λέων που έκανε μπάνιο σα τις γιαγιάδες, στα ρηχά που πάταγε. :p
Η αναζήτηση παραλίας λοιπόν συνεχίζεται καθώς τα βράχια απορρίφθηκαν.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πριν από κανένα μηνα είχαμε την "εκπληκτική":maria: ιδέα να πάμε για camping στην Ερέτρια..

Πάμε λοιπόν στην παραλια και μας λέει η ιδιοκτήτρια του camping από αριστερά της παραλιας να πατε που δεν έχει και κόσμο..:maria::paja1:

Οk το σέβομαι και πάμε..
Μόλις φτάνουμε αντικρίζουμε σαπισμένες βάρκες σακούλες και σκουπίδια..
Λέμε ουστ που θα πάμε εδώ..και αρχίζουμε να κατευθυνόμαστε δειλά δειλά από την άλλη μεριά..*demonio*

Προχωράγαμε προχωράγαμε κατά μήκος του camping όπου ακριβώς από πάνω ήταν οι σκηνές και μας κοίταγαν όλοι οι ανθρωποι δυο m@@@@@es και ένα σκυλί με ύφος καλή φάση πάμε στην παραλια για μπάνιο..!!!:maria::paja1:
Κανεις δεν είπε τίποτα..:eek:
Ψυχή στην παραλια.., κοιτάμε από πάνω μας εκεί που κάτσαμε και λέμε στους ανθρωπους που κοιταγανε με υφος μονο ποπ κορν που δεν ειχαν παρει.., σας πειράζει να κάτσουμε εδώ με το σκυλί?
Οχι όχι.. κανε την δουλειά σου μας λένε γελώντας..:maria:

Βρε φιλόζωο camping λέω εγώ..
Σε κάποια φάση εφόσον στρογγυλοκατσαμε αντικρίζουμε φυσαλίδες, κίτρινους αφρους.., μια θάλασσα μέσα στην βρόμα και μια αμμουδιά που οι πετσέτες ήθελαν απολύμανση που κάτσαμε κάτω..

Εεεε λέω και εγώ..μα τι φιλόζωο camping.., κανένας δεν πατούσε κάτω στην παραλια..!!!!
Φύγαμε άρον άρον..και από την παραλια και από το camping αλλα και από την Ερέτρια..:maria::maria:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Συνεχίζοντας βόρεια απο τον Μαραθώνα ,υπάρχει το Λιμανάκι της Αγ.Μαρίνας ,που είναι ένας μικρός κολπίσκος με αμμουδιά.
Παρασκευή πρωί είχε 2 παρέες. Άσφαλτος μέχρι την παραλία και καθαρά νερά, βέβαια είχε ταμπέλα ''απαγορεύονται σκυλιά''......

Στο Σέσι -μετά το Γραμματικό υπάρχουν 2 παραλίες με βότσαλο και αμμουδιά,στην αριστερή δεν είχαμε ποτέ προβλημα, στην δεξιά που μαζεύει πιο πολύ κόσμο άμα πάει κανείς στην άκρη και ειδικά τις καθημερινές νομίζω ότι θα περάσει καλά.Την περασμένη Πέμπτη υπήρχε ένας κύριος με ένα γαλλικό μπουλντόκ που το παίζανε όλοι.

Εχτές εξερευνήσαμε ακόμα πιο βόρεια. Μετά τα Γραμματικό ,στην διασταύρωση για Σέσι συνεχίζουμε ευθεία προς Λημνιώνα. Ο δρόμος είναι άσφαλτος -καινούργια αλλά δυστυχώς μετά απο 2-3 χλμ.περίπου αρχίζει χωματόδρομος για άλλα 3-4 χλμ.
Στο τέλος υπάρχουν 6 καταπληκτικοί κολπίσκοι.
Οι 2 πρώτοι που είναι και προσβάσιμοι με αμάξι, εχτές που ήταν Κυριακή είχαν καμιά 10 παρέες συνολικά, κάποιες ήταν με σκυλιά.Σκιά μηδέν εκτός απο το υπόστεγο μιάς εκκλησίας που είναι χτισμένη πάνω στην παραλία.
Δυστυχώς για να πας στους άλλους 4 σκαρφαλώνεις κάτι βράχια,άρα μόνο με σκύλο-τσέπης (συγνώμη....για το τσέπης:p:p:p:p)μπορεί να πάει κάποιος.
Δεν είχαμε πάρει τα σκυλιά οπότε σκαρφαλώσαμε και αντικρίσαμε 4 υπέροχους κολπίσκους με βότσαλο και πολύ καθαρά νερά και ένα westie να πλατσουρίζει ευτυχισμένο με τα αφεντικά του.Σκιά πάλι μηδέν εκτός απο λίγα βράχια που ήταν ήδη πιασμένα.
Τέσσερα κολπάκια με 4 παρέες συνολικά. Η απόλυτη ερημιά.....
Θα συνεχίσω και πιο βόρεια και θα σας πώ.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
.
Δυστυχώς για να πας στους άλλους 4 σκαρφαλώνεις κάτι βράχια,άρα μόνο με σκύλο-τσέπης (συγνώμη....για το τσέπης:p:p:p:p)μπορεί να πάει κάποιος.
.
δηλαδη μπορω εγω , εσυ , ο αλλος να περασουμε τα βραχια και δεν μπορει ο μεγαλοσωμος σκυλος μας?:confused::rolleyes:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Είναι αρκετά απότομα και γλυστράει. Σε αρκετά σημεία πρέπει να πιαστείς απο ένα πλέγμα που υπάρχει.
Τώρα τι να πώ......αν ο σκύλος έχει εκπαιδευτεί στίς ειδικές δυνάμεις χιχιχιχιχι:D για κασκαντέρ:cool:...για να μη σας πάρω στο λαιμό μου και με βρίζετε :dohh: προτείνω να κάνετε μια αναγνωριστική και κρίνετε μόνοι σας.

Τα μικρά πάνε πάντως άνετα αγκαλιά.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ναι, θα γλιστραει, θα εχει ισως ενα πλεγμα να πιαστω και θα κραταω και την πορδη αγκαλια:maria::D
εγω παντως, σε οσο δυσβατες παραλιες κι αν εχω παει, οταν εχω φτασει επιτελους, (κανα τεταρτο μετα τα σκυλια:D)τα σκυλια μου εχουν ηδη κανει μπανιο, εχουν οργωσει ολη την παραλια και με περιμενουν να τους βαλω νερο (εαν δεν εχει ποταμι..εαν εχει ποταμι, εχουν ξαπλωσει μεσα και πινουν νερο:p)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
ναι, θα κραταω και την πορδη αγκαλια:maria::D
τς τς τς τς τς :D:D:D:D εγώ είμουν πιο κομψή :D:D:D:Dχιχιχιχιχιχι!!!!

Πάντως μια δοκιμή θα πείσει!!!
Το πολύ πολύ θα μείνετε στους 2 πρώτους κολπίσκους!

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Έφη και μένα το έχει αυτό το "κλαψουρίζω για να μαζέψω όλο το κοπάδι και όταν κολυμπάμε δύο-τρία άτομα ταυτόχρονα μας κυκλώνει μερικές φορές και μας φέρνει στο σημείο που θέλει... Λες να ξυπνάει το Τσοπανόσκυλο που κρύβει μέσα του?? (καθότι "Καταλανό Τσοπανόσκυλο" :p κάπου βαθιά βαθιά μέσα στα γονίδιά του κάτι θα υπάρχει...) (έχω ψωνιστεί εντελώς με την πατσαβούρα μου, πρέπει να αναλύσω και εδώ τη θεωρία μου για το πώς είναι ο σκύλος μου "Καταλανό Τσοπανόσκυλο"...)

Tara... πολύ ωραία μου φαίνονται τα μέρη που περιέγραψες... Πού στο καλό όμως είναι το Γραμματικό? Πόσα χλμ, πόση ώρα από Αθήνα? Ο σκύλος μου είναι της αναρρίχησης και του βουνού, πλαγιών κλπ, αλλά αυτό τώρα που περιέγραψες, χχμμμ δεν ξέρω, θα πρέπει όντως να πάω.
Ερώτηση: οι δύο πρώτες παραλιούλες σου φάνηκαν... "φιλόζωες" δλδ? Γιατί έχω δει παραλίες φιλόζωες, αλλά μόνο ως προς τα μικρά, όμορφα, χαριτωμένα, μινιόν, σκυλομεζεδάκια. Στον δικό μου έχει γίνει και σχόλιο του στυλ "σιγά το κοπρόσκυλο, ούτε ράτσα δεν είναι το βρωμιάρικο!" (ααχχχ οι αδαείς, πού να ήξεραν από τι σπανιοτάτη φυλή κρατάει η σκούφια του! Τς τς τς...)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Θα σας καθοδηγήσω με βάση την εθνική οδό:
Πάτε προς Λαμία,στρίβετε προς Αγ.Στέφανο,πάτε με κατεύθυνση προς Λίμνη του Μαραθώνα περνάτε το Καλέντζι εκεί υπάρχει μία μικρή ταμπελίτσα αριστερά που οδηγεί προς Γραμματικό (ρωτήστε αν δεν την προσέξετε, είναι στο ύψος της ταβέρνας Αρτζεντίνα περίπου) στα 3-4 χλμ. μπαίνετε στο Γραμματικό.

Ενναλακτικά αν θέλετε να αποφύγετε τον Αγ.Στέφανο, πάτε προς Καπανδρίτη και πρίν μπείτε μέσα κάνετε δεξιά στην διασταύρωση προς Βαρνάβα. Αυτός ο δρόμος σας βγάζει κατευθείαν στο Γραμματικό στα 10 λεπτά περίπου..Είναι πολύ όμορφη διαδρομή ,με λίγες στροφές βέβαια αλλά και αρκετά σημεία μέσα στα πλατάνια δίπλα στο ποτάμι.

Στην πλατεία του Γραμματικού υπάρχει μια ταμπέλα που λέει προς Σέσι, πάτε προς τα εκεί,όλο ευθεία ,κάποια στιγμη ο δρόμος διακλαδώνεται και πάει αριστερά προς Σέσι και ευθεία με κατεύθυνση την παραλία του Μαραθώνα.
Για τον Λημνιώνα πάτε ευθεία δηλ. προς Μαραθώνα, περνάτε μπροστά απο την κατασκήνωση αθητάκη και μετά συναντάτε στα 500 μέτρα μια ταμπέλα που λέει προς Λημνιώνα αριστερά (δεξιά βγαίνετε Αγ.Μαρίνα και παραλία Μαραθώνα)πάτε αριστερά και μετά όλο ευθεία στην καινούργια άσφαλτο,εκεί που τελειώνει η άσφαλτος υπάρχει μία διακλάδοση με δύο χωματόδρομους. Ο αριστερός βγάζει πάλι στο Σέσι στην δεξιά παραλία και ο δεξιός στον Λημνιώνα.
Αριστερά του Λημνιώνα υπάρχει και άλλος χωματόδρομος που δεν τον πήραμε αλλά υποπτεύομαι οτι θα βγάζει και σε άλλα κολπάκια.

Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα περισσότερο.:p

Τις καθημερινές στον Λημνιώνα δεν υπάρχει ψυχή,εκτός απο κάτι βαρεμένους και αν.
Την κυριακή στους δύο πρώτους κολπίσκους είχαν δύο μεσαίου μεγέθους ημίαιμα και ένα ντόμπερμαν.
Στον τέταρτο είπαμε ήταν ...πριβέ του westie...και μετά κανείς:)

GiannisP.

Active Member
24 Ιουνίου 2009
35
0
46
Ελευσίνα
Πηγαίνω από μωρό στην Ψάθα αν έχετε ακουστά (Πόρτο Γερμενό, Αλεποχώρι, κτλ). Πριν καμιά δεκαρία χρόνια (ήμουν 20), που είχαμε ένα μολοσσό, είμασταν στη παραλία. Είχε κόσμο και οι περισσότεροι κοιτούσαν με θαυμασμό τον Ομάρ και με πλησίαζαν για κουβέντα, χάδια (στο σκύλο, όχ σε μένα :D) και τα περαιτέρω. Κάποια στιγμή, μου φωνάζει ένας κύριος (με κόσμο τριγύρω) "έχει κάνει εμβόλια το σκυλί; είναι καθαρός ή να φωνάξουμε την αστυνομία;" και εκείνη τη στιγμή, όντας πιο νέος του απάντησα "φέρε μου το βιβλιάριο υγείας των παιδιών σου που κατουράνε στη θάλασσα, μάζεψε τα αποτσίγαρα και τα τρόφιμα που άφησες με τη φακλάνα τη γυναίκα σου και μετά φώναξε την αστυνομία". Το ξέρω, ήμουν λίγο αγενής αλλά μου είχε ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι. Το βούλωσε και ούτε κοίταξε απ'τη μεριά μου.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Θα σας καθοδηγήσω με βάση την εθνική οδό:
Πάτε προς Λαμία,στρίβετε προς Αγ.Στέφανο,πάτε με κατεύθυνση προς Λίμνη του Μαραθώνα περνάτε το Καλέντζι εκεί υπάρχει μία μικρή ταμπελίτσα αριστερά που οδηγεί προς Γραμματικό (ρωτήστε αν δεν την προσέξετε, είναι στο ύψος της ταβέρνας Αρτζεντίνα περίπου) στα 3-4 χλμ. μπαίνετε στο Γραμματικό.

Ενναλακτικά αν θέλετε να αποφύγετε τον Αγ.Στέφανο, πάτε προς Καπανδρίτη και πρίν μπείτε μέσα κάνετε δεξιά στην διασταύρωση προς Βαρνάβα. Αυτός ο δρόμος σας βγάζει κατευθείαν στο Γραμματικό στα 10 λεπτά περίπου..Είναι πολύ όμορφη διαδρομή ,με λίγες στροφές βέβαια αλλά και αρκετά σημεία μέσα στα πλατάνια δίπλα στο ποτάμι.

Στην πλατεία του Γραμματικού υπάρχει μια ταμπέλα που λέει προς Σέσι, πάτε προς τα εκεί,όλο ευθεία ,κάποια στιγμη ο δρόμος διακλαδώνεται και πάει αριστερά προς Σέσι και ευθεία με κατεύθυνση την παραλία του Μαραθώνα.
Για τον Λημνιώνα πάτε ευθεία δηλ. προς Μαραθώνα, περνάτε μπροστά απο την κατασκήνωση αθητάκη και μετά συναντάτε στα 500 μέτρα μια ταμπέλα που λέει προς Λημνιώνα αριστερά (δεξιά βγαίνετε Αγ.Μαρίνα και παραλία Μαραθώνα)πάτε αριστερά και μετά όλο ευθεία στην καινούργια άσφαλτο,εκεί που τελειώνει η άσφαλτος υπάρχει μία διακλάδοση με δύο χωματόδρομους. Ο αριστερός βγάζει πάλι στο Σέσι στην δεξιά παραλία και ο δεξιός στον Λημνιώνα.
Αριστερά του Λημνιώνα υπάρχει και άλλος χωματόδρομος που δεν τον πήραμε αλλά υποπτεύομαι οτι θα βγάζει και σε άλλα κολπάκια.
Εχτές πήγα στα μέρη που σας περιέγραψα παραπάνω .........

Δυστυχώς η όλη ομορφιά της διαδρομής χάθηκε μέσα στο παρανάλωμα της φωτιάς.
Η περιοχή είχε εκπληκτικά δάση και υπέροχη φύση. Πάντα όταν κάναμε αυτή την διαδρομή είχαμε την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε στην Αττική αλλά κάπου πολύ μακριά!!
Δυστυχώς η περιβαντολογική μας συνείδηση και κουλτούρα αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά!
Όσο για την οργάνωση και την λειτουργία της κεντρικής αλλά και της περιφεριακής διοίκησης ,τι να πούμε......... για πολλοστή φορά βρίσκεται σε πρωτόγονο επίπεδο!!

Ευτυχώς που δεν καίγονται και οι θάλασσες............:(:mad:

Last edited:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το θυμόμουν το μέρος που είχες πει και την Παρασκευή αργά τη νύχτα πήγα μια μοτοβόλτα προς τα εκεί να δω, μήπως πήγαινα με τα σκυλιά για μπάνιο μέσα στο σ-κ. Φτάνοντας Μαραθώνα είδα μια φωτιά σε μια πλαγιά άλλα όχι τίποτα τρομακτικό ή μεγάλο σε έκταση και πήρα το δρόμο του γυρισμού. Δε μπορούσα να φανταστώ τι θα επακολουθούσε μέσα σε λίγες ώρες. Θα ξαναπάω μέρα αλλά μάλλον θα με πιάσει η ψυχή μου με αυτά που θα αντικρύσω. :(

alxdamos

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2009
66
0
Athens
τελικά από ότι κατάλαβα δεν παίζει να πηγαίνουμε το σκυλάκι για μπανάκι στην Αττική :(
ο γιατρός μου συνέστησε μπανάκια για το ποδαράκι του αλλά που? πήγα στη λούτσα, λέω χλμ παραλίας κάτι θα βρώ.. και όντως βρήκα ένα σημείο με μία ρωσίδα μόνο, αλλά ήταν τίγκα στην πέτρα μπίχλα και αχινούς (σίγουρα οι αχινοι πάνε στα καθαρά νερά?) οπότε εμείς δεν βουτάγαμε με τίποτα...

ερώτηση.. μπήκα μέσα λίγο για να κολυμπήσει η μικρή.... ξέροντας ότι δεν πρέπει να την πιέσω για να μην έχει φοβίες μετά... το θέμα είναι ότι την φώναζα ερχόταν και όταν με έφτανε... προσπαθούσε να ανέβει στο πόδι μου.
έτσι κάνουν? ή φοβόταν? δεν την πίεσα πάντως.. όταν έβγαινε έξω έβγαινα και εγώ... για να μην αγχωθεί :)

τελικά καμιά παραλία από αττική οδό παίζει? γιατί ο κόσμος είναι σπαστικός και ο σκοπός είναι το κουταβάκι να το έχεις λυτό και όχι δεμένο :(

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
τελικά καμιά παραλία από αττική οδό παίζει? γιατί ο κόσμος είναι σπαστικός και ο σκοπός είναι το κουταβάκι να το έχεις λυτό και όχι δεμένο :(
Καλα απο τετοια εποχη και μετα δε νομιζω να εχεις προβλημα, ολες οι παραλιες ερημες θα ειναι. Σουνιο δοκιμασες καθολου; Παντως εγω πλεον τον αφηνω λυτο αφου ελεγξω ολη την παραλια οχι μονο για ανθρωπους αλλα και για αδεσποτα γιατι τον ιουλιο μου τον αρπαξε ενας σκυλος και τον τιναζε δεξια-αριστερα σαν το κουνελι:(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog