johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μπορείς να φτιάξεις ακοινώνητο λαμπραντόρ, μου χα χα
Ακοινώνητο Λαμπραντόρ, με την έννοια που "ενοχλεί" εμένα (καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, τους λόγους), ναι... είναι πολύ εύκολο, έως αυτονόητο!!!:D

Όμως, ακοινώνητο Λαμπραντόρ, με την έννοια που το θέτει η θεματοθέτρια... είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο!:whistle:

Μιλάμε πάντα για "τυπικά" άτομα της φυλής...:cool:

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Επίσης σαν άπειρη θα πρεπει να εισαι επιπλεόν προσεχτικη για τη κοινωνικοποιηση που θα κανεις στο σκυλο σου! Αυτό δεν εχει να κανει με τη φυλή του.. γενικά πρεπει να το ξέρεις...

Δηλ κάτι σκυλοπάρκα με ανεξέλεγκτα σκυλιά να τρεχουν χαρούμενα πάνω κάτω, και να καβαλανε το ένα το αλλο δεν θα ελεγα οτι ειναι οτι καλύτερο....
To γνωριζω ,δεν ειχα σκοπο να κανω κατι τετοιο.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
...και οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρεις, δες λίγο το θέμα "κοινωνικοποίηση" στην ορθή του διάσταση και όχι στο "Θα του τραβήξω μια κοινωνικοποίηση και θα ισιώσει...". :)

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Καλημέρα σε όλους.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το κουράζουμε τόσο. Η φίλη έχει απαντήσεις για όλα μέσα από επαφές και συζητήσεις με ιδιοκτήτες. Στη τελική ας διαβάσει και αυτό http://www.dogpark.gr/staffordshire-bull-terrier-profile/ (αν και με τόσο διάβασμα και συζητήσεις θα τα ξέρει) και ο υπεύθυνος εκτροφέας, που προφανώς θα απευθυνθεί, θα αναλάβει τα υπόλοιπα.
Συφωνω και ευχαριστω

καλα σου λενε,καλυτερα ενα ημιαιμο 8-10 μηνων ,θα σωσεις και μια ζωουλα....και επισης μην εισαι κολλημενη σε μια ρατσα!υπαρχουν τοσα ημιαιμα που εχουν μεσα τους πιτμπουλ και τα λιπα στα καταφηγια!Πρωσωπικα πιστευω αν θα παρεις σταφ για πρωτο σκυλο επειδη εισαι και απιρη,ο εκπαιδευτης ειναι αναγκαιος!και οπως ειπαν και οι αλλοι δεν ειναι και το ιδανικο σκυλι για φυλακας.2 φορες συναντιθηκα με σταφ,επιφυλακτικο βεβαια αλλα αρκετα φυλικο.πρωσωπικα το χαιδεψα.ποιο πολυ προβλημα θα εχει με τα αλλα ζωα γυρω του παρα με τους ανθρωπους πιστευω :),αν θες πραγματικο σκυλι φιλακα θα πρεπει να απευθηνθεις σε αλλου ειδους σκυλια,που εκει θελει διαφορετικη εκπαιδευση και διαφορετικο τροπο ζωης(γνωμη δικη μου και ελπιζω να σε βοηθησα) δεν εχεις να κανεις κατι καλυτερο απο το οταν νιωσεις ετοιμη να παρεις σκυλο να πας σε 2-3 καταφιγια και να διαλεξεις τον νεο σου συντροφο.Ουτε προβλημα μαζι θα εχεται ουτε τιποτα.2 μερες θα δεσεται εντελος μην σκεφτεσε το οτι μεγαλωσε και τωρα σε γνωριζει κ.λ.π ,αυτα τα σκυλια ειναι γεματα ευγνωμοσυνη
Δ ε ν ειμαι κολλημενη με τη ρατσα και το εχω γραψει και εδω τοσες φορες. Απλα εχω δει σταφακια,εχω ψαχτει και κολλησα γιατι μου αρεσουν πολυ.Αυτο.Οπως προειπα ειμαι υπερ στην υιοθεσια ημιαιμου αλλα αμα ειναι διασταυρωση με πιτμπουλ δεν ξερω αν θα το προτιμησω μιας και δεν ξερω πως θα μου βγει.Ποια χαρακτηριστικα θα παρει κλπ.Επισης θελω κουταβακι και εκει ειμαι καθετη.Η εκπαιδευση σαφως ειναι απαραιτητη και το εχω ηδη στο μυαλο μου.Τελος,εχω σκοπο οταν ερθει η ωρα,να επισκεφτω και διαφορα καταφυγια να δω τι παιζει και ελπιζω να δεχονται επισκεψεις γιατι καπου στο φορουμ διαβασα πως αρκετα δεν δεχονται να τα δεις απο πριν απο κοντα.Ευχαριστω

Last edited by a moderator:

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Σαφέστατα!

Αλλά, σε παρακαλώ, για λύσε μου μιά απορία: Γιατί ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ να συγκρίνεις συνεχώς (στο ζήτημα της, έστω και κατ' επίφαση, φύλαξης), μεταξύ τους, φυλές που ΔΕΝ είναι φύλακες? :confused:
Όπως, για παράδειγμα "Σταφφάκι με Μαλτεζάκι"... ή "Σταφφάκι με Λαμπραντόρ"???
Όπως σου είπε πολύ εύστοχα και ο @canis , ένας σκύλος (μία φυλή, δηλαδή) για να πιθανολογούμε ότι μπορεί να λειτουργήσει σαν φύλακας, πρέπει να είναι "επιφυλακτικός" με τους ξένους... έως "καχύποπτος"!
Καμία από τις φυλές που έχεις αναφέρει δεν παρουσιάζει αυτά τα χαρακτηριστικά...

Αυτό...

Το (ΤΥΠΙΚΟ) Λαμπραντόρ, από πλευράς δύναμης, είναι ένας θηριώδης σκύλος (και μεγαλόσωμος, όπως και να το δεις), με τεράστια αντοχή και με πολύ γερά νεύρα και ανυπότακτο χαρακτήρα...
Το ΜΟΝΟ του "μειονέκτημα" (για όποιον θέλει και "κάτι σε" φύλαξη) είναι ότι δεν είναι ούτε επιφυλακτικό, ούτε καχύποπτο... και θα κουνήσει την ουρά σε όποιον πλησιάσει...;)
Επειδη μου λες πως ολα τα σκυλια εχουν τη δυνατοτητα να σε προειδοποιουν αν για παραδειγμα συμβει κατι.Για αυτο σου εφερα το παραδειγμα.Και δεν θελω bodyguard παιδια,ουτε κατι το εξαιρετικο.Ημουν πολυ σαφης

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν σε προειδοποιούν όλα τα σκυλιά. Ισως και λιγότερα από τα μισά.
Επίσης προσωπικά, δεν πιστεύω πως κάθε σκυλί που λατρεύει τον άνθρωπό του, θα πέσει και μπροστά, να "φάει την σφαίρα" για χάρη του. Ούτε καν αυτά που, ίσως και να σε προειδοποιήσουν.

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Δεν σε προειδοποιούν όλα τα σκυλιά. Ισως και λιγότερα από τα μισά.
Επίσης προσωπικά, δεν πιστεύω πως κάθε σκυλί που λατρεύει τον άνθρωπό του, θα πέσει και μπροστά, να "φάει την σφαίρα" για χάρη του. Ούτε καν αυτά που, ίσως και να σε προειδοποιήσουν.
Επαναλαμβανω δεν ψαχνω για κατι τετοιο.