fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Καλησπερα σε ολους..
Επειτα απο χρονια,σε λιγους μηνες ειμαι αποφασισμενη να αποκτησω σκυλο επιτελους!Yei :D Ωστοσο,αν και εχω κατασταλαξει μετα απο ψαξιμο στη ρατσα που ενδιαφερομαι,θα ηθελα να με κατατοπισετε και εσεις οι πιο ''εμπειροι'' ,στο τι θα μου ταιριαζε μεσα απο τις κουβεντες που θα κανουμε! Ευχαριστω πολυ :)

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Καλώς όρισες!
Πες το "παρασύνθημα", για να πούμε κι εμείς...:)

Υ.Γ. Πάντως, δεν μπορείτε να πείτε...:cool:
Εχουμε πολλές επιλογές σκύλων τις τελευταίες μέρες!:whistle:
Ερχεται η κολεξιον Spring/Summer 2016,για αυτο :p

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Hello!
Staffordshire bull terrier ειναι στη κορυφη των επιλογων μου.. Ενας απο τους λογους αρχικα,ειναι το ιδανικο μεγεθος της ρατσας αυτης.Επειτα,επειδη εχω διαβασει αρκετα για τα χαρακτηριστικα της φυλης,εχω βρει αρκετα πλεονεκτηματα και πιστευω πως μου ταιριαζει και μπορω να σας τα αναφερω.Παραλληλα εχω και αγχος ομως μιας και ειναι η πρωτη φορα που προκειται να αποκτησω σκυλο,αν και εχω συνυπαρξει πολλες φορες με σκυλο στο ιδιο σπιτι και μαλιστα πολυ μεγαλοσωμο(cane corso) οποτε δεν μου ειναι εντελως ξενο το θεμα.Ξερω βεβαια,πως απεχει αρκετα το γεγονος να εχεις δικο σου σκυλι και οπως ειναι φυσικο εχω αρκετες αποριες και δεν ξερω απο που να αρχισω..:p

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Έχεις βρει εκτροφείο με τη φυλή που σε ενδιαφέρει? Έχεις μιλήσει με εκτροφεα να σιγουρευτείτε και οι δύο ότι ταιριάζει η ράτσα στις απαιτήσεις σου, αλλά και εσύ στις απαιτήσεις της ράτσας?

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Ναι εκτροφειο εχω βρει ενα συγκεκριμενο αν και θα ηθελα να επικοινωνησω και με τον ΚΟΕ ωστε να εχω μια αναλυτικη λιστα με ολα τα εκτροφεια για τη συγκεκριμενη ρατσα. Με τον εκτροφεα δεν εχω ερθει ακομα σε επαφη.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Hello!
Staffordshire bull terrier ειναι στη κορυφη των επιλογων μου.. Ενας απο τους λογους αρχικα,ειναι το ιδανικο μεγεθος της ρατσας αυτης.Επειτα,επειδη εχω διαβασει αρκετα για τα χαρακτηριστικα της φυλης,εχω βρει αρκετα πλεονεκτηματα και πιστευω πως μου ταιριαζει και μπορω να σας τα αναφερω.Παραλληλα εχω και αγχος ομως μιας και ειναι η πρωτη φορα που προκειται να αποκτησω σκυλο,αν και εχω συνυπαρξει πολλες φορες με σκυλο στο ιδιο σπιτι και μαλιστα πολυ μεγαλοσωμο(cane corso) οποτε δεν μου ειναι εντελως ξενο το θεμα.Ξερω βεβαια,πως απεχει αρκετα το γεγονος να εχεις δικο σου σκυλι και οπως ειναι φυσικο εχω αρκετες αποριες και δεν ξερω απο που να αρχισω..:p
Φοβάμαι ότι το Staffordshire bull terrier προτιμάται λιγο για τους λάθος λόγους... (όπως και τo τζακ ράσελ τεριέ), δηλαδή το μέγεθος. Ναι, είναι σχετικά μικρόσωμο, αλλά:

- Είναι σκυλί που θέλει υψηλής έντασης εκτόνωση και δεν επαρκεί η "κλασική" βόλτα. Αλλιώς θα γυρνάει μέσα στο σπίτι σαν μία ατσούμπαλη σβούρα και θα σου σπάει τα νεύρα.
- Θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι (ειδικά σε αρσενικά), από την εφηβεία και μετά δεν είναι ο σκύλος για "γούτσου-γούτσου" με άλλα σκυλιά του ιδίου φύλου γιατί έυκολα "αρπάζεται".

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Φυσικα και δεν ειναι ο μονος λογος που ενδιαφερομαι το μεγεθος.Απλα ειναι κατι που το κοιταω εξαρχης και παιζει ρολο στην επιλογη μου. Το γνωριζω οτι δεν ειναι για πολλα πολλα με αλλα σκυλια ειδικα αρσενικα και γενικα οτι εχει ενα θεματακι με τα αλλα ζωα,αλλα πιστευω πως με τη σωστη κοινωνικοποιηση μπορει να φτιαξει. Ετσι κι αλλιως ομως,δεν προκειται να μενει στον ιδιο χωρο με αλλο σκυλο.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Μίλα με τον εκτροφέα θα σε βοηθήσει πολύ...

Το θέμα της κοινωνικόποίησης είναι σημαντικό. Σκέψου πχ να συναντήσετε άλλο σκύλο στη βόλτα σας... θα πρέπει να υπάρχει πολύ καλός χειρισμός του σκύλου... εννοώ να μην σκέφτεσαι απλά τη συγκατοίκηση με άλλο ζώο σαν θέμα,προκύπτουν και άλλα στη πορεία...

Εαν ένα από τα βασικά σου κριτήρια είναι το μέγεθος,ένα σκυλάκι από καταφύγιο ή το αγαπημένο αδέσποτακι της γειτονιάς σου μπορεί να σε καλύψει. Έτσι θα έχεις τον φίλο που τόσο επιθυμείς, θα έχεις βοηθήσει και μια αθώα ψυχούλα...

• Like
Reactions: ευτυχία

Σπειρα

Active Member
15 Ιανουαρίου 2016
30
16
46
Κι εγω πιστευω οτι υπαρχουν τοσες ψυχες ομορφες εκει εξω....και ας ειναι ημιαιμα.Εχουν τα καλυτερα χαρακτηριστικα απο ολες τις ρατσες που διασταυρωνονται.Ασε που σε κοιτανε μεσα στα ματια με ευγνωμοσυνη και σου δινουν απιστευτη αγαπη.Ψαξε και θα βρεις...πιστεψε με

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Σαφως και ολα τα ζωακια και συγκεκριμενα τα σκυλακια μιας και μιλαμε γι'αυτα,εχουν ψυχουλες..και ολα τους, ημιαιμα και καθαροαιμα, ειναι υπεροχα πλασματα.Δεν κανω διακρισεις.Απλα τυχαινει η συγκεκριμενη ρατσα να ειναι πιο κοντα στα χαρακτηριστικα που θελω.Επαναλαμβανω πως δεν ειναι το μεγεθος και μονο αλλιως δεν θα ανοιγα το θεμα.Οσον αφορα γενικα τα ημιαιμα σκυλακια πως μπορεις να εισαι σιγουρος πως δεν θα εμφανιστουν διαφορες κληρονομικες ασθενειες για παραδειγμα,μιας και δεν γνωριζεις τους προγονους του? Ποσο θα αναπτυχθει? Ποια χαρακτηριστικα θα παρει απο το ενα και ποια απο τα αλλα? Συν τοις αλλοις,οταν προκειται να παρεις ενα σκυλο απο εκτροφεα,εχεις μιλησει απο πριν μαζι του και εχεις ενημερωθει για το ποτε θα περιμενεις το κουταβακι.Αυτο το λεω διοτι εγω θα το παρω σε λιγους μηνες,οχι τωρα αμεσα.Επομενως,οταν ερθει η στιγμη να επισκεφτω καταφυγια,φιλοζωικες κλπ για καποιο ημιαιμο σκυλακι,θα ειναι ουσιαστικα τη τελευταια στιγμη,μιας και το θελω απο ''μωρο'' οσο φυσικα ειναι επιτρεπτο,να το εχω κοντα μου.Δεν πιστευω πως θα ειναι μια ωριμη επιλογη.Μπορει η αποκτηση σκυλου σε γενικες γραμμες να ειναι μια ωριμη και υπευθυνη αποφαση,αλλα η επιλογη?Θα ειναι αναγκαστικα της τελευταιας στιγμης χωρις να εχω προλαβει να συσχετισω καποια πραγματα ουτε να γνωριζω τι θα περιμενω καθως μεγαλωνει το σκυλακι. Οπως και να'χει σας ευχαριστω πολυ για τα μηνυματα σας και περιμενω πως και πως να μου απαντησετε και σε αυτα τα ερωτηματα.Γιατι πραγματικα δεν ειμαι ''κολλημενη'' στο να εχω οπωσδηποτε σκυλι ρατσας.Απλα,τα staffakia λογου χαρη πιστευω πως ειναι κοντα σε αυτο που ψαχνω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εγώ, αν μετά από ψάξιμο και έρευνα, είχα κατασταλάξει, δεν θα ρώταγα κανέναν. Ούτε να μου επιβεβαιώσει την επιλογή μου, ούτε να μου σπείρει αμφιβολίες.

Βρες εκτροφείς, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, και δεν το'χεις πιάσει ακόμη, και κάνε κουβέντες, μόνο μαζί τους.

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
Θα ηθελα να ειναι συντροφικος,πιστος,γενναιος,ανεξαρτητος και τρυφερος μα παραλληλα να μπορει να με προφυλαξει.Να μπορω για παραδειγμα να τον βγαλω μια βολτα οταν θα εχει νυχτωσει και να μη φοβαμαι πως θα μου την ''πεσει'' καποιος...Τουλαχιστον οχι με μεγαλη ευκολια.Το μεγεθος επισης,η εμφανιση γενικοτερα,το τριχωμα να ειναι κοντο..Το σταφφακι συνδυαζει ολα τα παραπανω..ειναι παιχνιδιαρικα και πολυ πιστα στην οικογενεια!Εχουν μαλιστα κριθει και ιδανικα για τα μικρα παιδια..και επειδη μαλιστα ειναι αρκετα ''ζουζουνακια'',χρειαζεται σιγουρα καποια εκπαιδευση ωστε να μπορουν να σε προφυλλαξουν μιας και κανουν χαρουλες σε ολο τον κοσμο..:p Αλλα,εχουν ολες τις προδιαγραφες και μονο απο το ολο τους σουλουπι,το καταλαβαινεις.Μετα ΟΚ,αγαπω και τα labradorakia!Αλλα απ'οτι εχω διαβασει,εχουν κριθει ακαταλληλα για φυλακες:( Σωστα?

Εγώ, αν μετά από ψάξιμο και έρευνα, είχα κατασταλάξει, δεν θα ρώταγα κανέναν. Ούτε να μου επιβεβαιώσει την επιλογή μου, ούτε να μου σπείρει αμφιβολίες.

Βρες εκτροφείς, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, και δεν το'χεις πιάσει ακόμη, και κάνε κουβέντες, μόνο μαζί τους.

Πολυ σωστα τα λες,απλα αγχωνομαι επειδη καποιοι λενε πως ειναι δυσκολα σκυλια και δεν ειμαι και καμια εμπειρη,γιάυτο προσπαθω να συλλεξω γνωμες..

Last edited by a moderator:

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
33
χρειαζεται σιγουρα καποια εκπαιδευση ωστε να μπορουν να σε προφυλλαξουν μιας και κανουν χαρουλες σε ολο τον κοσμο..:p
:confused:o_O

Τα σταφ κανουν χαρουλες σε ολον τον κοσμο; Εχω την εντυπωση οτι ναι μεν ειναι φιλικα με την οικογενεια αλλα οχι ανεκτικα με ξενους... Ειναι λιγο πιο "σοβαρα" ρε παιδι μου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ας γράψω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου...
Κυρίως το "κοντό" μου, μιάς και δεν είμαι εξοικειωμένος τόσο πολύ με τη φυλή...:D

...Βρες εκτροφείς, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, και δεν το'χεις πιάσει ακόμη, και κάνε κουβέντες, μόνο μαζί τους.
Πολύ σωστό... και, ακόμα καλύτερα, να βρει και "expert χρήστες" (δηλαδή έμπειρους ιδιοκτήτες της φυλής), που θα της έλεγαν τα υπέρ και τα κατά... ας πούμε, ένας τέτοιος ιδιοκτήτης, αν δεν κάνω λάθος, είναι το μέλος @canis ...

1) Θα ηθελα να ειναι συντροφικος, πιστος, γενναιος, ανεξαρτητος και τρυφερος μα παραλληλα να μπορει να με προφυλαξει...

2) Να μπορω για παραδειγμα να τον βγαλω μια βολτα οταν θα εχει νυχτωσει και να μη φοβαμαι πως θα μου την ''πεσει'' καποιος...
Όμως, μέχρι αυτό το σημείο, σαφώς μπορώ να κάνω κάποια σχόλια...

1) Καταρχήν, "συντροφικός" και "πιστός" είναι ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ που υπάρχει στον κόσμο... το αντίθετο θα ήταν εξαίρεση...

"Γενναίοι" είναι οι (ΤΥΠΙΚΟΙ - αντιπροσωπευτικοί) σκύλοι πολλών φυλών...

Η συγκεκριμένη φυλή (τα Στάφφυ) ΔΕΝ είναι "ανεξάρτητη" (αντίθετα, είναι αρκετά εξαρτημένη - από τον ιδιοκτήτη) και γι' αυτό ΕΙΝΑΙ αυτό που αποκαλείς "τρυφερή"...

Στο τελευταίο, ναι... ένας (ΤΥΠΙΚΟΣ - αντιπροσωπευτικός) σκύλος της φυλής θα προσπαθήσει "να σε προφυλάξει", αν αντιληφθεί ότι κινδυνεύεις... αλλά και πάλι, πόσοι σκύλοι (που δεν είναι φοβικοί) δεν θα το έκαναν αυτό?
Τώρα, το αν ΜΠΟΡΕΙ κιόλας να σε προφυλάξει, είναι "άλλου παππά ευαγγέλιο" (βιβλίο, επίσης)...

2) Εδώ είναι μία μεγάλη κουβέντα (γράφεται εύκολα ένα ολόκληρο βιβλίο στην παράγραφο αυτή)...
Φαντάζομαι ότι αυτό που εννοείς ακριβώς, είναι να τον βγάλεις μιά βόλτα όταν θα έχει ΝΥΧΤΩΣΕΙ και να μην φοβάσαι ότι κάποιος θα ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ να σου την "πέσει"...
Το διατυπώνω έτσι, γιατί, αν αυτός δεν κωλώσει να σου την "πέσει"... εκεί ανοίγει η συγγραφή του βιβλίου, που σου είπα...

Και, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ... για να μην ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ (τολμήσει) κάποιος να σου την "πέσει", ο σκύλος σου, ναι... θα πρέπει να είναι ενδεχομένως "συντροφικος, πιστος, γενναιος, εξαρτημένος (ή ανεξάρτητος) και τρυφερος (μαζί σου)"...
Αλλά, ΣΙΓΟΥΡΑ θα πρέπει να είναι ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, από αυτό που λες... και, κυρίως, να είναι μαύρο και μεγάλο...;)

Υ.Γ. Οπότε, νομίζω ότι δεν πρέπει να καταλήξεις ακόμα, αλλά να ξανακάνεις ιεράρχιση των κριτηρίων σου...:)

Last edited:

fairytalemma

Member
14 Ιανουαρίου 2016
22
2
34
:confused:o_O

Τα σταφ κανουν χαρουλες σε ολον τον κοσμο; Εχω την εντυπωση οτι ναι μεν ειναι φιλικα με την οικογενεια αλλα οχι ανεκτικα με ξενους... Ειναι λιγο πιο "σοβαρα" ρε παιδι μου.
Ναι απ'οσο εχω διαβασει -μιας και δεν εχω δει στη πραξη- κανουν. Μαλιστα εχω διαβασει καπου και οτι μπορει να πεσει ευκολα θυμα κλοπης μιας και ακομα και στους ξενους ειναι πολυ φιλικα.

Ας γράψω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου...
Κυρίως το "κοντό" μου, μιάς και δεν είμαι εξοικειωμένος τόσο πολύ με τη φυλή...:D

Πολύ σωστό... και, ακόμα καλύτερα, να βρει και "expert χρήστες" (δηλαδή έμπειρους ιδιοκτήτες της φυλής), που θα της έλεγαν τα υπέρ και τα κατά... ας πούμε, ένας τέτοιος ιδιοκτήτης, αν δεν κάνω λάθος, είναι το μέλος @canis ...

Όμως, μέχρι αυτό το σημείο, σαφώς μπορώ να κάνω κάποια σχόλια...

1) Καταρχήν, "συντροφικός" και "πιστός" είναι ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ που υπάρχει στον κόσμο... το αντίθετο θα ήταν εξαίρεση...

"Γενναίοι" είναι οι (ΤΥΠΙΚΟΙ - αντιπροσωπευτικοί) σκύλοι πολλών φυλών...

Η συγκεκριμένη φυλή (τα Στάφφυ) ΔΕΝ είναι "ανεξάρτητη" (αντίθετα, είναι αρκετά εξαρτημένη - από τον ιδιοκτήτη) και γι' αυτό ΕΙΝΑΙ αυτό που αποκαλείς "τρυφερή"...

Στο τελευταίο, ναι... ένας (ΤΥΠΙΚΟΣ - αντιπροσωπευτικός) σκύλος της φυλής θα προσπαθήσει "να σε προφυλάξει", αν αντιληφθεί ότι κινδυνεύεις... αλλά και πάλι, πόσοι σκύλοι (που δεν είναι φοβικοί) δεν θα το έκαναν αυτό?
Τώρα, το αν ΜΠΟΡΕΙ κιόλας να σε προφυλάξει, είναι "άλλου παππά ευαγγέλιο" (βιβλίο, επίσης)...

2) Εδώ είναι μία μεγάλη κουβέντα (γράφεται εύκολα ένα ολόκληρο βιβλίο στην παράγραφο αυτή)...
Φαντάζομαι ότι αυτό που εννοείς ακριβώς, είναι να τον βγάλεις μιά βόλτα όταν θα έχει ΝΥΧΤΩΣΕΙ και να μην φοβάσαι ότι κάποιος θα ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ να σου την "πέσει"...
Το διατυπώνω έτσι, γιατί, αν αυτός δεν κωλώσει να σου την "πέσει"... εκεί ανοίγει η συγγραφή του βιβλίου, που σου είπα...

Και, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ... για να μην ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ (τολμήσει) κάποιος να σου την "πέσει", ο σκύλος σου, ναι... θα πρέπει να είναι ενδεχομένως "συντροφικος, πιστος, γενναιος, εξαρτημένος (ή ανεξάρτητος) και τρυφερος (μαζί σου)"...
Αλλά, ΣΙΓΟΥΡΑ θα πρέπει να είναι ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, από αυτό που λες... και, κυρίως, να είναι μαύρο και μεγάλο...;)

Υ.Γ. Οπότε, νομίζω ότι δεν πρέπει να καταλήξεις ακόμα, αλλά να ξανακάνεις ιεράρχιση των κριτηρίων σου...:)

1)Αυτο ειναι το θεμα..να ΜΠΟΡΕΙ να σε προφυλαξει.Τη καλη τη θεληση ολα τα σκυλακια την εχουν και θα προσπαθησουν οκ!..Τα ιδια αποτελεσματα θα εχει ομως ενα σταφφακι με ενα maltezaki??
2)Το'πιασες..ακριβως αυτο εννοω,να μην ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ.Ωστοσο δεν συμφωνω στο μαυρο και μεγαλο απαραιτητα.Ενα amstaf καφε ας πουμε δεν θα εκανε την ιδια ''δουλεια''? Το staffaki επισης γιατι οχι? Δε νομιζω πως ειναι απο τα σκυλια που βλεπεις στο δρομο και λες ''αχου το ας του κανω μια αγκαλιτσα:p''..ισα ισα το αντιθετο!Αρα το ''κατι αλλο'' που λες,πως το εννοεις??
3)Που εισαι @canis να μου πεις και εμενααα?:)

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Orilis

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Το σταφάκι να τρομάξει κόσμο? Με την καμία... Αντίθετα - μπαίνεις ας πούμε σε μαγαζί με σταφ και αρχίζουν όλοι τα γούτσου-γούτσου και τι ωραίο "τούμπανο" είναι αυτό και "να χαιδέψω" κλπ. Απλά είναι λίγο διαφορετικό το κοινό που χαιδεύει ένα σταφ. Δεν είναι ας πούμε η μη-μου-άπτου κυρία που θα χάιδευε ένα μαλτέζ με κοκκαλάκι. Θα ασχοληθούν πιο πολύ άντρες μαζί του (που δεν θα ασχοληθούν με ένα μαλτέζ).
Επίσης δεν είναι καθόλου, μα καθόλου σοβαρό σκυλί. Καραγκιόζης είναι. Άμα τον χαιδέψουν ξένοι τότε ...πάμε όλοι μαζί να πιούμε μπύρες!
Αν θέλεις αποτρεπτικό σκυλί, όπως είπε και ο Johnk τότε όπως όλοι ξέρουμε... μαύρο και μεγάλο.