επιθετικός σκύλος

pzychonem

Active Member
10 Αυγούστου 2016
36
10
33
σου ειπα οχι κ ακομα δεν εχω βρει λυση. αλλα δεν χανει κατι να το δοκιμασει

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
σου ειπα οχι κ ακομα δεν εχω βρει λυση. αλλα δεν χανει κατι να το δοκιμασει
αν δεν σου κανει κοπο μπορεις να μας παραθεσεις τις 4 αποψεις των εκπαιδευτων και τον τροπο προσεγγισης του καθενος στην επιλυση του προβληματος;

pzychonem

Active Member
10 Αυγούστου 2016
36
10
33
ευχαριστως.
ολοι επεμειναν στην καθημερινοτητα μας. Πτωτα απ ολα να υπαρχει ενα προγραμμα, ποτε βγαινει βολτα, ποτε μενει μονος, ποτε τρωει κλπ. Η ασκηση ηταν η εξης, τον βγαζω βολτα οσο περισσοτερο μπορω ωστε να κουραστει πολυ. Μεσα στο σπιτι σε ασχετες στιγμες βαζω μπουφαν παιρνω κλειδια κ απλως καθομαι για λιγη ωρα. Αλλη ασκηση ηταν να ετοιμαστω, να φυγω για 2 λεπτα,αν γυρισω κ ειναι οκ να του δωσω λιχουδια,αν οχι ξανα κ ξανα. οταν καταφερουμε τα 2 λεπτα,παμε στα 5, κ μετα 15 κλπ.
ο δικος μου, πανεξυπνο κ υπουλο πλασμα, καταλαβαινε οτι ειναι ασκηση κ ηταν το καλυτερο παιδι του κοσμου,οταν ομως στ αληθεια εφευγα ειχαμε παλι τα ιδια. οι λιχουδιες επισης εκανα τα πραγματα χειροτερα. με λιχουδιες μενει μονος του, καθεται σηκωνεται, κανει παλαμακια κ κολοτουμπες, αν δεν εχει λιχουδιες δεν κανει τιποτα. Ολα αυτα ειχαν σαν αποτελεσμα να μαθει μονο να μας δουλευει.
Ο τελευταιος εκπαιδευτης μου ειπε πως δεν εχει νοημα να τον αφηνω ακομα μονο, πρεπει να δημιουργησω μια αποσταση μεταξυ μας. Μεσα στο σπιτι δεν του μιλουσα, δεν του εδινα σημασια, δεν τον κοιταζα, οταν ηθελα να περασω αναμεσα απο καναπε κ τραπεζακι οπου καθοταν ο σκυλος, επρεπε ο σκυλος να σηκωθει για να περασω κ οχι εγω να κανω ολοκληρο κυκλο, οταν τον εβαζα στο κρεβατι του κ αυτος σηκωνοταν δεν επρεπε να του φωναξω/μιλησω, να τον πιασω ηρεμα κ αποφασιστικα κ να τον βαλω στο κρεβατι του ξανα κ ξανα, μεχρι να μεινει εκει.
Αυτο οντως δημιουργησε αποσταση μεταξυ μας κ οντως ειδα αποτελεσματα στο σκυλο. ο εκπαιδευτης ομως δεν εζησε για να μας πει τη συνεχεια:whistle:

pzychonem

Active Member
10 Αυγούστου 2016
36
10
33
Κατα τη γνωμη μου, μπορει ισως να λυσει το δικο του προβλημα αλλα οχι του σκυλου.
ξερεις πως ειναι ενα απελπισμενο αφεντικο σκυλου?
μπορει να δοκιμασει τα παντα, δεν σου λεω πως θα δει αποτελεσμα αλλα μεσα απο αυτο θα ακυρωσει "λυσεις", θα δοκιμασει κατι καινουριο,θα δει τις αντιδρασεις του σκυλου κ θα πραξει αναλογως. φυσικα εξαρταται κ απο το τι ηρεμιστικα ειναι αυτα, απο φαρμακα στην ελλαδα δεν ξερω κ πολλα για να εκφερω αποψη. αν τα ηρεμιστικα δεν επιβαρυνουν το σκυλι τοτε ποιο το προβλημα?

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
ευχαριστως.

ο δικος μου, πανεξυπνο κ υπουλο πλασμα, καταλαβαινε οτι ειναι ασκηση κ ηταν το καλυτερο παιδι του κοσμου,οταν ομως στ αληθεια εφευγα ειχαμε παλι τα ιδια. οι λιχουδιες επισης εκανα τα πραγματα χειροτερα. με λιχουδιες μενει μονος του, καθεται σηκωνεται, κανει παλαμακια κ κολοτουμπες, αν δεν εχει λιχουδιες δεν κανει τιποτα. Ολα αυτα ειχαν σαν αποτελεσμα να μαθει μονο να μας δουλευει.

ο σκυλος σου δεν ειναι αυτο που νομιζεις, ουτε σε δουλευει, απλα του αφαιρεις το κινητρο και οταν δεν εχει κινητρο δεν θα δουλεψει για σενα, στη φαση που βρισκεσαι το κινητρο του ειναι η λιχουδια το οποιο δεν ειναι κακο, απλα δεν ειναι ο "τερματικος σταθμος" ολα τα σκυλια χρειαζονται κινητρο για να εργαστουν, φαντασου οτι καποια σκυλια που κανουν σπορ το κινητρο του ειναι το μπαλακι τους(το παιχνιδι δλδ), αφου δουλευει με φαγητακι συνεχισε το παρε και ενα κρεητ και ενα καλο ζευγαρι ωτοασπιδες :LOL: και μαθε του οτι ο χωρος του πλεον ειναι αυτος οταν φευγεις...οσο και να ξελυσσαξει θα κουραστει και θα την πεσει για υπνο, την επομενη μερα το ιδιο και το ιδιο, μην το λυπασαι, θα του φτιαξεις μια ρουτινα και θα συμβιβαστει, δεν ειναι ευκολο γιατι δεν ειναι κουταβι αλλα εχω μαθει οτι ολα τα σκυλια σε ολες τις ηλικιες προσαρμοζονται οταν δεν τους δινεται δευτερη επιλογη.

Ο λογος που προτεινω κρεητ ειναι για να αποφυγεις τραυματισμους
φιλικα παντα με τις ελαχιστες γνωσεις που διαθετω

pzychonem

Active Member
10 Αυγούστου 2016
36
10
33
σ ευχαριστω για τις συμβουλες. κρεητ εχω ηδη αλλα φοβαμαι πολυ να τον αφησω κλεισμενο εκει οσο λειπω. επισης δεν ειναι μαθημενος να κραταει τα τσισα κ γενικως τη λεξη "υπομονη" δεν την ξερει. μενουμε σε μερος με πολλες βροχες κ χιονια κ δεν εχουμε τη δυνατοτητα να τα κανουμε εξω, οποτε ειναι συνηθησμενος στην πανα.
στα 6 χρονια που ειμαστε μαζι καθε φορα που λειπω κλαιει, καθε φορα.ειχα τεραστιο προβλημα με του γειτονες,οσα σπιτια κ αν αλλαξα. αυτο που με εκανε να τραβαω τα μαλλια μου ηταν 2μηνες πριν. μετακομισαμε σε σπιτι που δεν μας λένε τιποτα οσο κ αν γαβγιζουμε, τη πρωτη φορα που εμεινε μονος του σε αυτο το σπιτι, 3 ολοκληρες ωρες δεν εβγαλε ουτε αχνα, ουτε ενα γουφ.
οποτε πιστευω οτι παιζει τεραστιο ρολο η ψυχολογια του αφεντικου, οχι μονο στο δικο μας προβλημα αλλα σε ολα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
οποτε πιστευω οτι παιζει τεραστιο ρολο η ψυχολογια του αφεντικου, οχι μονο στο δικο μας προβλημα αλλα σε ολα.
Quotάρω μόνο την τελευταία σου πρόταση επίτηδες, παρόλο που τρώγομαι. Τεράστιο ρόλο, παίζει η αποφασιστικότητα του ιδιοκτήτη. Οχι η ψυχολογία του. Εννιάμιση στις δέκα παρόμοιες δύσκολες περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης λυπάται τον σκύλο και το αποτέλεσμα, είναι...αυτό. Σχεδόν ποτέ, δεν φταίνε οι οδηγίες των εκπαιδευτών. Η μη συμμόρφωση των ιδιοκτητών, ενισχύει και διαιωνίζει τα προβλήματα.

• Like
Reactions: yasemin and cygor

pzychonem

Active Member
10 Αυγούστου 2016
36
10
33
θα συμφωνησω εν μερει.
ειναι πολυ ευκολο να εκφερεις αποψη οταν δεν αντιμετωπιζεις το συγκεκριμενο προβλημα. οταν ο σκυλος σου γαβγιζει ετσι κ απ τη μια στιγμη στην αλλη σε διωχνουν απ το σπιτι σου, βλεπεις αλλιως τα πραγματα. δεν λυπηθηκα το σκυλο,λυπηθηκα εμενα που τα περναω ολα αυτα. δεν ξερω ποσα σκυλια ειχες στη ζωη σου, αλλα για τους καινουριους ιδιοκτητες τα πραγματα δεν ειναι τοσο ευκολα οσο τα παρουσιαζεις.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Κανείς δεν γεννήθηκε μαζί με κουτάβια θηλάζοντας απ την σκύλα. Όλοι υπήρξαν κάποτε καινούριοι ανάδοχοι. Οπότε χαλάρωσε, δεν είναι μοναδική η περίπτωσή σου, ακόμα κι αν κάθε περίπτωση είναι μοναδική.
Γιατί το σκυλί κατουράει στην πάνα? Αυτιστικό είναι?

• Like
Reactions: Kouros

pzychonem

Active Member
10 Αυγούστου 2016
36
10
33
δεν ειπα πως η περιπτωση μου ειναι μοναδικη,ειπα 1ον πως δεν ηξερα, 2ον πως ο εκπαιδευτης ηταν για πεταμα κ 3ον αλλιως μιλαει αυτος που ειναι εξω απ το προβλημα,κ την λεει ομορφα στους γυρω του με μεγαλη ανεση.
ειπα κ πιο πανω πως εδω που μενω το χιονι ειναι τοσο ωστε να μη μπορω να βγαλω εξω ενα μαλτεζ 3κιλων κ ετσι ειναι εδω τον περισσοτερο χρονο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.799
7.350
νομιζω ομως οτι εχεις αξιολογισει λαθος την ψυχολογια του συγκεκριμενου σκυλου με αποτελεσμα να καταληξεις σε λαθος αντιμετωπιση του προβληματος...
Σεβαστό.

Και πολύ πιθανό να προσθέσω. Αδύνατον να αξιολογήσεις σωστά την κατάσταση αν δεν την έχεις δει από κοντά.

Last edited:
  • Like
Reactions: mareco and cygor

airam123

Member
23 Νοεμβρίου 2016
12
5
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Το σκυλάκι πάει ήδη καλύτερα, του έκοψα τα φάρμακα εδώ και τρεις μέρες, στον κτηνίατρο δεν πρόλαβα να πάω ακόμα για εξετάσεις αλλά θα γίνει σύντομα και εφάρμοσα κάποιες από τις συμβουλές σας και είχαμε αποτελέσματα. Στο κρεβάτι δεν ανεβαίνει πλέον ή αν ανέβει, κατεβαίνει με το μη, φαΐ δεν του δίνω στο χέρι (γιατί πήγε να με δαγκώσει την πρώτη φορά και φοβάμαι) αλλά το βάζω λίγο λίγο στο μπολ και μόνο ενώ είναι καθιστός, ενώ κάνουμε σπουδαία βήματα για να μάθει το "μείνε". Τον έβγαλα δυο- τρεις φορές στο μπαλκόνι για λίγες ώρες όταν γρίλιζε και πλέον με χαρά σας ανακοινώνω ότι έχει να μου γριλίζει δύο ολόκληρες μέρες!!! Γριλίζει βέβαια και επιτίθεται στα άλλα σκυλιά, αλλά ελπίζω να το φτιάξουμε και αυτό. Γενικά πάμε καλά και δεν ξέρω καν αν θα χρειαστούμε εκπαιδευτή. Επίσης έχει δουλέψει πολύ ο Σοπέν!! του βάζω να ακούει και για κάποιο λόγο ηρεμεί. pzychonem μπορείς να το δοκιμάσεις και εσύ.
Το θέμα είναι ότι κάθε φορά που επισκέπτομαι το δικό μου σκύλο και μετά φεύγω, εκείνος κλαίει για ώρα. Φοβάμαι ότι νομίζει ότι τον παράτησα, οπότε δεν μπορώ να συνεχίσω με τον άλλον για πολύ καιρό ακόμα και πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρει σπιτάκι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.838
20.182
Ο δικός σου σκύλος, τι μεγέθους είναι; Τι συμπεριφοράς;
Ποιός από τους δύο, αρχίζει πρώτα τον σαματά;
Εξελίσσεται σε κανονικό καυγά, με δαγκώματα ή μόνο βρισιές;

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
airam123 εχεις φτιαξει καποια αγγελια να προωθησουμε και εμεις?
να ζησουν και τα 2 σκυλια κατω απο την ιδια στεγη ποσο απιθανο ειναι?
Μπορει και να λειτουργουσε θετικα αν εχεις απολυτο κοντρολ του σκυλου σου και σιγα σιγα αποκτας και του μικρου.