επιθετικοτητα

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Θα αναφέρω εδώ ένα πρόβλημα ανυπακοής ή και πιθανής επιθετικότητας. Η chiara είναι ένα γ.π. 2 1/2 ετών, εκτελεί βασικές εντολές υπακοής όπως κάτσε, ξάπλα, μείνε, δίπλα, περίμενε, έλα. Μένει μαζί μας σε διαμέρισμα και έχει, κατά την άποψή μου, μια κανονική ζωή. Φαγητό σε τακτικότατες ώρες, βόλτα δύο φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ), βόλτα με αυτοκίνητο, παιχνίδι μετά το φαγητό και γενικά η οικογένεια ασχολείται μαζί της. Δεν είναι σκυλί παραμελλειμένο. Το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε είναι όταν βγεί στο μπαλκόνι και γαυγίζει σε σκυλιά που περνούν από τον δρόμο. Τότε ενώ προσπαθούμε να την μαζέψουμε μέσα για να μην ενοχλεί τους γείτονες, αυτή κολλάει στα κάγκελα ή ξαπλώνει κάτω ή κάθεται και δεν ακούει Θεό. Στο απροχώρητο, που είναι το σβέρκωμα, γυρίζει το κεφάλι της και απειλεί ότι θα δαγκώσει, μερικές φορές η απειλή γίνεται πράξη αλλά το δάγκωμα είναι χαλαρό, σαν να λέει άσε με τώρα κάνω του κεφαλιού μου ή σαν να μας απειλεί. Πως να την δελεάσουμε να κόψει αυτή την συνήθεια;
Προσωπικά δεν θα δεχόμουνα ποτέ ο σκύλος μου να με δαγκώσει ούτε καν χαλαρά.
Πρέπει να μάθει πως ΕΣΥ είσαι ο αρχηγός στην αγέλη σας οπότε οποιαδήποτε συμπεριφορά "δεν εγκρίνεις" πρέπει να σταματήσει.
Μίλα και με κάποιον εκπαιδευτή, το δάγκωμα δεν το θεωρώ κάτι απλό που λύνεται εύκολα πόσο μάλλον προς εσένα που είσαι "ο αρχηγός της".

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Εχεις δίκιο, αλλά όπως είπα και παραπάνω είμαστε λίγο χαλαροί μαζί της. Η πολλή αγάπη ορισμένες φορές φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Θα πρέπει να συμμορφωθώ και να τις απαγορέψω τα ᾽᾽φιλικά᾽᾽δαγκωματάκια π.χ. κράτημα του χεριού στο στόμα της και πιπίλιμα:)

ares_tz

Member
27 Δεκεμβρίου 2008
6
0
Οι κυνόδοντες του σκύλου..απειλητικά προς εμένα!

Καλησπέρα,

Συμφωνώ ότι μια κακιά συνήθεια όπως το να τρώει κάτι από
τα αποφάγια είναι ΔΥΣΚΟΛΟ να αλλάξει όταν μεγαλώνει...
Άλλωστε το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους ανθρώπους?

ένας άγνωστος πρότεινε να κάνω το ακόλουθο σε σκύλο
που πάει να φάει από σκουπίδια..Δεν το έχω ακόμα δοκιμάσει

Να δώσω ένα μπιφτέκι γεμισμένο με καυτό κόκκινο πιπέρι!

Σχετικά με την επιθετικότητα του σκύλου, θέλω να παρατηρήσω
ότι το ίδιο συμβαίνει όταν βρίσκομαι σε βόλτα με τον σκύλο
μου, βέλγος ημίαμος γκρένενταλ 10ετών.

Αν και είμαστε μαζί στην βόλτα, θα με παρατήσει όταν βρει κόκκαλο ή αποφάγια.. Το πιο άσχημο είναι ότι ΔΕΝ μπορώ να τον απομακρυνω από την εστία φαγητού καθώς προβάλλει απειλητικά τους κυνόδοντες του
ή ανοιγοκλείνει το στόμα και γρυλλίζει! Τι να κάνω? Μια φορά
τον έδειρα και μετά με δάγκωσε στο χέρι...:eek:

περιμένω τις απόψεις σας..
Υ.Σ. Τι είναι το σβέρκωμα??

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το σβέρκωμα είναι να τον ψιλοκακοποιήσεις πιάνοντας τόν από τον σβέρκο :rolleyes:

Για τα δικά σου ... ξέρεις τί φταίει ... 10 ετών ... δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ... μόνο να του δώσεις αξιοπρεπή γεράματα και θάνατο ...

Ασε τα μπιφτέκια και το ξύλο, ότι έγινε έγινε και ΑΝ υπάρξει επομενο σκυλί μόνο στο σπίτι και με εκπαιδευτή ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Cesar Millan:

[video]http://www.youtube.com/results?search_query=cesar+millan+aggression&search_type=&aq=f[/video]

Καταπληκτικός και λύνει όλα τα προβλήματα συμπεριλαμβανομένης και της επιθετικότητας. Έχω όλα του τα βίντεο από τις τηλεοπτικές σειρές του και ό,τι άλλο έχει βγάλει. Μπορείτε όμως να δείτε πώς βάζει στη θέση τους τα σκυλιά χωρίς βία. Το πρόβλημα είναι ότι οι φωνές και το ξύλο δεν κάνουν απολύτως τίποτα διότι μπλέκουν το σκυλί. Εγώ χρησιμοποιώ τη μέθοδο του Millan και έχω μάθει να λέω ένα επιτακτικό "ττσσσσσστττττ!" και "hey!" δείχνοντάς του, όχι όμως κουνώντας το δάχτυλο. Συνήθως μαζεύεται και αν επιμένει τον πιάνω ελαφρά στο σβέρκο μιμούμενη το μητρικό "δάγκωμα" ή τον dominant pack leader dog. Σταματάει αμέσως και πάει και ξαπλώνει παρακάτω γυρίζοντας την πλάτη που δηλώνει υποταγή στη σκυλίσια γλώσσα. Ποτέ όμως δεν του φωνάζω, ούτε το χτυπάω.

Last edited by a moderator:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Νίκο έχεις ένα σκυλί 12 χρονών το οποίο δεν είναι και δικό σου γενικά σου έχει δώσει πολλές φορές δικαίωμα σε ότι αφορά το φαγητό παρόλα αυτά εσύ χωρίς να έχεις κάνει καμια άλλη προσπάθεια να διορθώσεις το πρόβλημα το σβερκώνεις και ζητά συμβουλές τι περιμένεις να σου πούμε; η δική μου συμβουλή αν θέλεις την ακούς αφού με το σκυλί δεν πολυασχολείσαι και αφού δεν είναι και ακριβώς δικό σου, απλά αποδέξου το πρόβλημα και προσπάθησε να μη αφήνεις κόκκαλά και άλλα πράγματα εκεί που τα φτάνει... κατά τα άλλα συγχαρητήρια που σε τόσο νέα ηλικία έχεις αναλάβει τόσες πολλές ευθύνες....:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog