επιθετικοτητα

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
γεια σας

σημερα η μαγια ειχε νευρακια :p
η μαγια ειναι ενα ημιαιμο πουντλ 12 χρονων περιπου

εκλεψε ενω ξερει οτι απαγορευεται ενα κοκκαλο μπριζολας απο τα σκουπιδια της ειπα να το αφησει με εγραψε της ξαναειπα με ξαναεγραψε

πηγα να της το παρω με το χερι και πηγε να με δαγκωσει , της λεω τι εκανες εκει , και εδειξε να το καταλαβε ξαναπαω να της το παρω και αυτη την φορα οχι μονο πηγε να με δαγκωσει αλλα συνεχισε να κυνηγαει το χερι μου δαγκωνωντας τον αερα με σαφη προθεση να με δαγκωσει

αμεσως επεσε σβερκωμα και μετακομιση ενα μετρο πιο περα τοτε της πηρα το κοκκαλο την μαλωσα και το πεταξα στα σκουπιδια και της ειπα να παει στο κρεβατι της , πηγε και εμεινε εκει

ενηργησα σωστα ή οχι ;

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Το σβερκωμα ισως να μην χρειαζοταν.ΚΑταλαβε και μονο με το μαλωμα τι ηθελες.Αν δεν στο εχει ξανακανει με κοκκαλο, τοτε τι να πω, γεροντικη παραξενια ισως....

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
γεροντικη παραξενια ισως....

Υπάρχουν αλήθεια συμπεριφορές που λόγω προχωρημένης ηλικίας δικαιολογούνται ή και "συγχωρούνται"?Για παράδειγμα η συμπεριφορά της Μάγιας σε σκυλί 3-4 ετών ίσως απαιτούσε μεγαλύτερη διόρθωση,αλλά όταν έχεις απέναντί σου ένα σκυλί κάποιας ηλικίας το αντιμετωπίζεις με την ίδια ακριβώς αυστηρότητα?ή είσαι πιο επιεικής?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
μαλιστα

σταματουν να μαθαινουν δηλαδη ; ή μας γραφουν απο μια ηλικια και μετα ;

ο σωστος τροπος για να το χειριστω ποιος θα ηταν ;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ολα εκτός από το σβέρκωμα ...
Δεν σταματούν να μαθαίνουν, αλλά τέτοιες συμπεριφορές διορθωνονται πιο δύσκολα έως πολύ δύσκολα, ίσως να δημιυργούνται κιόλας λόγω ηλικίας, και να το πώ απλά .. δεν αξίζει ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κοίτα κι ο δικός μου μεγάλος είναι κι έχω παρατηρήσει αρκετές αλλαγές στη συμπεριφορά του. Κλαίει περισσότερο, μια φορά μου γρύλισε όταν τον πείραξα την ώρα που έτρωγε, τελευταία έχει σταματήσει να είναι όσο επιθετικός ήταν με άλλα σκυλιά κ.ά.
Πιστεύω ότι η ηλικία δημιουργεί κάποια προβλήματα συμπεριφοράς (ή και διορθώνει άλλα).
Πρέπει να έχουμε λίγη περισσότερη υπομονή μαζί τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ανεχόμαστε και ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν παραξενεύουν μεγαλώνοντας?

Nαι και πολύ μάλιστα κάποια..
Γνώμη μου...
Μιας και είναι μια ευαίσθητη κατηγορια σκυλιών όπως και των ανθρωπων..
θα έπρεπε να κάναμε μια ξεχωριστή ενότητα για αυτά..:):)

Ετσι πολυ γρηγορα ..αλλάζουμε κάποιες συνήθειες μας από πριν..
Αν το κρεβατάκι τους είναι ψηλα και πρέπει να κατεβει σκαλιά το βάζουμε σε μέρος που είναι εύκολα προσβάσιμο.
Δεν σταματάμε να ασχολούμαστε μαζί τους για να υπάρχει ενδιαφέρον για αυτά..,αλλα ρίχνουμε την ταχύτητα που το κάνουμε παλιοτερα..

Οταν μας γκρινιάζουν θέλουν υπομονή..
Γνώμη μου..,στα 12 οι αισθήσεις έχουν χαμηλώσει..,η ακοή..,η μνήμη..και λογικό και η εκμάθηση..
Τα 12..,δεν είναι τα 8..είναι τα 12...
Νομίζω ότι είναι ο καιρός που χαιρόμαστε ότι μάθαμε όλα αυτά τα χρονια..
Τα σκυλάκια σε αυτήν την ηλικία έχουν ανάγκη από πολύ ύπνο..

Υπομονή στην γκρίνια..και να το μαλώσεις άκρη δεν θα βγάλεις..
Προς θεού όχι σβερκωμα..
Υπομονή και μια γλυκιά επίπληξη..
Είναι φυσιολογική αυτή η γκρίνια..
Απλά τους φταίνε τα πάντα..,δεν θέλουν να σε κάνουν ότι θέλουν όπως τα μικρά σκυλιά..
Απλά έχουν γίνει παράξενα σαν ηλικιωμένοι (όπως και οι ανθρωποι)..
Είναι διαφορετικό..:):)

p.s.Oσον αφορά τα γρύλισμα απλά βγαίνει και η σχέση που είχατε και όλα τα προηγούμενα χρονια..
Σίγουρα στα γεράματα το κόκαλο είναι πιο δικό τους από πριν ..γιατί και ο τοιχος μπορεί να του το πάρει(για εκεινον..)

Υπομονή..απλά υπομονή..

Σίγουρα θα στο είχε κάνει και σε νεαρότερη ηλικία που τότε έπρεπε τα πράγματα να είχαν μπει στην θέση τους..

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η Λίζα καθώς μεγάλωνε είχε κάποιες παραξενιές, αλλά όχι μεγάλες αλλαγές κ τρελά πράγματα, απλά δεν είχε πολλές ανοχές, που εννοείται ήταν κατανοητό.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο δικός μου έκλαιγε με τις ώρες κάτω από τα σκυλοσοκολατακια..

Οταν πέρναγες από διπλα νόμιζε ότι θα τον πατήσεις (όταν μπλέκεται στα πόδια σου που παίζει να παραπατήσεις..)και τσίριζε..χωρίς να τον αγγίξουμε..

Kάτι περίεργο όμως που έγινε στην δικη μου περίπτωση..,ενώ είχε γρυλίσει σαν νέος..,όταν μεγάλωσε δεν το έκανε..
Σαν να αισθανόταν αδύναμος πια..
Είχε ηρεμήσει παρα μα παρα πολύ..και είχε γίνει πολύ υποχόνδριος..

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
εγω πιστευω πως αν το σκυλι δεν ειχε τετοια συμπεριφορα κ πριν, τοτε φταιει το γεγονος οτι η ακοη κ η οραση του εχουν μειωθει αισθητα κ συ μπορει να μην το χεις ακομη καταλαβει..
μπορει οταν πηγες να του παρεις το κοκαλο να μην ειδε καλα οτι εισαι εσυ, ή να εφνιδιαστικε αφου δεν σε ακουσε να πλησιαζεις, κ μεχρι να καταλαβει ποιος εισαι......περασαν λιγα πολεμοχαρη λεπτα...
πρεπει να αρχισεις να σαι πιο προσεκτικη μαζι του πια..;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aυτό το θεωρώ απίθανο μονο σε κατάσταση εγκεφαλικού η κρίσις (επιληπτική)..μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό του και να μην γνωρίζει..

Στα σκυλιά το τελευταίο που σαν αίσθηση θα χαθεί ,είναι η όσφρηση..η οποια είναι και η πιο δυνατή πάνω τους..

Πιστεύω το έκανε από παραξενιά..
Να μην τον γνώρισε το θεωρώ απίθανο..

Μιας που γνωριζουν απο την οσφρηση ,απο την αυρα μας..γενικα..

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
σε κατασταση ''εκστασης''οπως αυτη(που αποροφιθηκε απ τη μανια της να κατασπαραξει κ να απολαυσει το κοκκαλακι της) το τελευταιο που θα κανε ενα σκυλι ειναι να ασχολειθει με τις γυρω μυρωδιες....εκεινη η στιγμη ηταν για κεινη κ το κοκκαλο της!κανεις αλλος δεν υπηρχε.(πως τυχαινει σε εναν καβγα κ πας να τα χωρισεις κ ο δικος σου σκυλος γυρναει κ σε δαγκωνει...?τι νομιζεις καθεται να μυριζει γυρω γυρω ενω πλακωνεται?οχι, κοιταει να προφυλαχτει απο παντου)
μπρωστα δεν ειμουν να ξερω πως εγινε ολο το σκηνικο , ουτε το ιστορικο συμπεριφορας της σκυλιτσας, απλα ειναι καποια πραγματα που κ να μην ισχυουν πρεπει να τα χουμε στο βαθος του μυαλου μας για αποφυγη μελλοντικων προβληματων ισως..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αλλο αυτο.. αλλο δεν τον γνωρισε..ειναι διαφορετικο..;)
Δεν μιλησα για την αιτια της επιθετικοτητα..αλλα για αυτο που ειπες..
εγω πιστευω πως αν το σκυλι δεν ειχε τετοια συμπεριφορα κ πριν, τοτε φταιει το γεγονος οτι η ακοη κ η οραση του εχουν μειωθει αισθητα κ συ μπορει να μην το χεις ακομη καταλαβει..
Σε αυτο αναφερθηκα..,το θεωρω απιθανο οσο και να εχει χαθει η οραση η η ακοη..

μπορει οταν πηγες να του παρεις το κοκαλο να μην ειδε καλα οτι εισαι εσυ, ή να εφνιδιαστικε αφου δεν σε ακουσε να πλησιαζεις, κ μεχρι να καταλαβει ποιος εισαι......περασαν λιγα πολεμοχαρη λεπτα..
τα σκυλια αντιλαμβανονται πολυ πιο ευκολα απο εσενα ποιος ερχεται κοντα του..
γνωριζει τον τροπο που θα του αρπαξεις το κοκαλο..ξερει τις κινησεις σου..

σε κατασταση ''εκστασης''οπως αυτη(που αποροφιθηκε απ τη μανια της να κατασπαραξει κ να απολαυσει το κοκκαλακι της) το τελευταιο που θα κανε ενα σκυλι ειναι να ασχολειθει με τις γυρω μυρωδιες....εκεινη η στιγμη ηταν για κεινη κ το κοκκαλο της!κανεις αλλος δεν υπηρχε.
Τοτε ηταν που ολα υπηρχαν για εκεινο ,μιας και κανεις δεν ηθελε να του το παρει..
(πως τυχαινει σε εναν καβγα κ πας να τα χωρισεις κ ο δικος σου σκυλος γυρναει κ σε δαγκωνει...?τι νομιζεις καθεται να μυριζει γυρω γυρω ενω πλακωνεται?οχι, κοιταει να προφυλαχτει απο παντου)
ειναι διαφορετικο..και αλλωστε αν το κανει ο δικο σου θα ειναι καταλαθος..
οταν χωριζουμε δυο σκυλια τα πιανουμε απο τα πισω ποδια και τα τραβαμε..δεν μπενουμε στην μεση απλα..
και με δυο ανθρωπους που πλακωνονται παιζει αν μπουμε στην μεση να φαμε καταλαθος κανενα μπουκετο..
δεν ειναι το ιδιο με το κοκαλο..καμια σχεση..
απλα ειναι καποια πραγματα που κ να μην ισχυουν πρεπει να τα χουμε στο βαθος του μυαλου μας για αποφυγη μελλοντικων προβληματων ισως.
Αν ξερουμε οτι το σκυλι μας δαγκωνει ξερουμε τι το νευριαζει και τι οχι..
αν το γνωριζαμε χρονια..,τοτε τωρα στα γεραματα οπως στρωσαμε θα κοιμηθουμε..
Αν παλι ειναι λογο γηρατος τοτε θελει σιγουρα μια αλλη πιο ιδιαιτερη προσεγγιση..

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τι να σου πω τωρα..ξερω εγω..

η δικη μου η εμπειρια αυτα μου εχει δειξει..

μπορει η δικη σου να σου εχει διξει αλλα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog