επιθεση

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Κρίμα το κοριτσάκι....:(
Και ακόμα πιο κρίμα που ολοι ασχολούνται με τις "επικινδυνες" φυλές κι όχι τους επικίνδυνους ιδιοκτήτες.....:mad::(
Κάθε επικίνδυνη φυλή που απαγορεύεται και φεύγει από τις λίστες δίνει την θέση της σε κάποια άλλη νυν ακίνδυνη και μελλοντικά "επικίνδυνη" γιατί φυσικά οι επικίνδυνοι ιδιοκτήτες που είχαν την προηγούμενη "επικίνδυνη" φυλή με τα ίδια μυαλά πήραν την επόμενη......
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο ...φαινεται ξεκαθαρα ποσο μεγαλη κοτσανα ειναι το ban των φυλων.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πριν 30 μερες ενα Χασκυ Γ.Π,ημιαιμο σκοτωσε ενα βρεφος σε καροτσακι το σκυλι δεν θανατωθηκε γιατι δεν ειναι επικινδυνο σε καμμια περιπτωση.
Πριν μερικους μηνες ενα Αμερικαν Μπουλντογκ κυνηγησε και αρπαξε ενα 10χρονο με ποδηλατο την γλυτωσε με βαρια τραυματα.
Πριν απο μερικους μηνες παλι ενα Ροττ,κ.τ.λ.
δεν εχει τελος η λιστα.
Τα 4 Σταφφ δεν ηταν δηλωμενα τα ειχε παρανομα οι κυρια,και επειδη ηταν εμπειρη το επαιζε και χαλαρη,και για αυτο παντα θα λεω καλυτερα απειρος αλλα υπευθυνος και σοβαρος ιδιοκτητης παρα εμπειρος και χαλαρος,ολα τα παιδια ηταν ξενα δεν τα γνωριζαν οι σκυλοι.
Ολα τα σκυλια αυτα ειχαν πολυ ανεπτυγμενο κυνηγετικο ενστικτο(εκτος απο το Χασκυ,εκει ηταν ατυχημα,δεν ηταν δαγκωνιες ηταν γρατζουνιες πηδηξε στο καροτσι οταν εκλαψε το μωρο),οταν η προγιαγια πιθανως τραβηξε το μικρο καπως ατσαλα αυτα το ειδαν ως θηραμα,αν το μωρο κουνησε χερια ποδια και φωναξε τοτε και ειδικα οταν ειναι 4 ορμαει το πιο απειρο και ερχονται και τα αλλα,τραγικο και λυπηρο,ποτε δεν θα αφηνε ενας σοβαρος ανθρωπος και εφοσον υπαρχει μωρο 4 σκυλια ελευθερα στον χωρο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Στην περιοχη της Θουριγκιας στο Μαγδεμβουργο συγκεκριμενα που εγινε αυτο δεν υπαρχουν λιστες για επικινδυνα σκυλια,ξερω πολλους εκτροφεις Φιλα εκει.
Που παρ ολο που δεν υπαρχει λιστα τα εχουν στην Βραζιλια δηλωμενα,κανουν γεννες και παιρνουν Βραζιλιανικα χαρτια,ειναι ενας Βελγος ο οποιος εχει 60 σκυλια στο ονομα του(σε διαφορα εκτροφεια)και ειναι δηλωμενος στην Βραζιλια,γιατι σε Βελγιο,Ολλανδια,Γερμανια,Πορτογαλια,Ισπανια,μπορεις να κανεις γεννα Φιλα μονο με τεστ ταμπεραμεντου το οποιο ομως ειναι εκτος προτυπου(πρεπει το σκυλι να ειναι ησυχο),αλλαζουν την φυλη δηλαδη,το ειπα και εχθες για της εκθεσεις,ετσι υπαρχουν μεν τα εκτροφεια αλλα απο πισω υπαρχει ολοκληρη ιστορια.
Εχουν γινει παρανομη δηλαδη,ποιος ξερει τι γινεται με τις αλλες ρατσες.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εγώ πάντως που είμαι άσχετη τελείως... με τις ράτσες.
Έχω να πω πως προχθές το κοκεράκι της θείας της κολλητής μου, δάγκωσε το 2χρονο εγγονάκι της (θείας).

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το σκυλί έβλεπε το μωρό,
ούτε η πρώτη φορά που ήταν στον ίδιο χώρο και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής.
Η κολλητή μου μου είπε ότι ξαφνικά το σκυλί "ζήλεψε" κι επιτέθηκε στο μωρό.
Δεν ξέρω αν τα σκυλιά ζηλεύουν, αλλά ξέρω ότι οι ιδιοκτήτες κάτι θα μπορούσαν να δουν στην συμπεριφορά του σκύλου και να καταλάβουν.
Το μωρό έχει "τρύπα" στο μάγουλο (ευτυχώς χωρίς ράμματα)!

Κι αυτό από κοκεράκι, όχι τίποτα άλλη πιο "επικίνδυνη ράτσα".
Εγώ νομίζω ότι για ακόμα μια φορά δίνονται στη δημοσιότητα οι ράτσες των σκύλων άδικα και στιγματίζονται, ενώ ουσιαστικά το θέμα είναι τα αφεντικά.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα τα κοκερακια ειναι γνωστο οτι δαγκωνουν,εχουν γινει πολλα,αλλα και απο το εριξε μια δαγκωνια μεχρι να σκοτωσει ειναι τεραστια αποσταση.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το ρώτησα και πριν να το επαναλλάβω! Τέτοιου είδους επίθεση πως "δικαιολογείται" οκ ανευθυνότητα να αφήνεις έτσι τα μικρά! Να το επαναλλάβω το σκεπτικό μου! Ένας σκύλος που δεν θέλει πολλά πολλά τι να του έκανε το κοριτσάκι? Να το χτύπησε? Να τράβηξε ουρά, αυτιά? Να πέταξε πέτρα???? Ήταν τόσο "αιμοβόρικα" σκυλιά???? Γιατί τέτοια επίθεση? Γρύλλισμα, να βγάλουν δόντια να δαγκώσει μια φορά στην τελική το σκυλί που ενοχλήθηκε αλλά όλα μαζί? Λειτουργήσαν ως αγέλη? Σε ποιά απειλή?

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Ναι omarock, αυτό εννοώ... φτάνουμε να μιλάμε για τα περιστατικά με τα κοκεράκια (και όποιαδήποτε άλλη ράτσα) και δε μιλάμε μόνο για τους ιδιοκτήτες τους.
Το πόσο απέχει το "απλό" δάγκωμα με το να σκοτώσει δεν το ξέρω... γιατί μιλάμε για ένα μωρό/παιδί κι όχι για ένα μεγάλο άνθρωπο.
Τελοσπάντων, δεν έχω γνώση επί του θέματος.

Αλλά όντως θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μας πληροφορήσει σχετικά με αυτά που λέει η Elli.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Το ρώτησα και πριν να το επαναλλάβω! Τέτοιου είδους επίθεση πως "δικαιολογείται" οκ ανευθυνότητα να αφήνεις έτσι τα μικρά! Να το επαναλλάβω το σκεπτικό μου! Ένας σκύλος που δεν θέλει πολλά πολλά τι να του έκανε το κοριτσάκι? Να το χτύπησε? Να τράβηξε ουρά, αυτιά? Να πέταξε πέτρα???? Ήταν τόσο "αιμοβόρικα" σκυλιά???? Γιατί τέτοια επίθεση? Γρύλλισμα, να βγάλουν δόντια να δαγκώσει μια φορά στην τελική το σκυλί που ενοχλήθηκε αλλά όλα μαζί? Λειτουργήσαν ως αγέλη? Σε ποιά απειλή?
Μπορεις να διαβασεις μια παρομοια ιστορια ολοκληρωμενη , μπας και βγαλεις κανα πορισμα ...εγω δεν μπορω παντως....το ''φονικο'' εγινε για τα πατατακια ? :(

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/may/11/pit-bull-death-liverpool

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μπορεις να διαβασεις μια παρομοια ιστορια ολοκληρωμενη , μπας και βγαλεις κανα πορισμα ...εγω δεν μπορω παντως....το ''φονικο'' εγινε για τα πατατακια ? :(

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/may/11/pit-bull-death-liverpool
Διάβασα όλα τα links συμπέρασμα δεν έβγαλα! Έβγαλες εσυ? Δηλαδή έτσι για πλάκα είδαν φως και μπήκαν? Μπορείς να το εξηγήσεις εσύ? Αγέλη? απειλή? "μοβόρικο" ένστικτο? τι στο καλό?????

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Διάβασα όλα τα links συμπέρασμα δεν έβγαλα! Έβγαλες εσυ? Δηλαδή έτσι για πλάκα είδαν φως και μπήκαν? Μπορείς να το εξηγήσεις εσύ? Αγέλη? απειλή? "μοβόρικο" ένστικτο? τι στο καλό?????
Κακοποιημενα ζωα ειναι ...δεν βγαζεις ακρη :( . Ο τυπακος αυτος εκανε εκτροφη απαγορευμενων ζωων ...γιατι ? Οχι παντως για ευγενεις σκοπους

Πιτσιρικαδες στην Αγγλια τα παιρνουν για οπλα ...επειδη τα pit bull εχουν απαγορευτει , παιρνουν american bulldog ή pit bull και τα διασταυρωνουν με σταφυ ωστε να ειναι νομιμοι αλλα ''θανασιμοι''.
http://www.guardian.co.uk/uk/2010/mar/19/dog-killer-chrisdian-johnson-sentence

Το τραγικο ειναι οτι εαν τυχον τα σκυλια χτυπησουν ή αρρωστησουν , δεν τα πανε στο γιατρο αφου ειτε φοβουνται να αφησουν τα στοιχεια τους ή δεν εχουν λεφτα να τα κανουν καλα

Μια αλλη γρια στην Αγγλια της οποιας η εγγονη σφαγιαστηκε μεσα στο σπιτι απο πιτ , βρεθηκε μαστουρωμενη με αλκοολ , χασις και χαπια την ωρα της επιθεσης ...

Ειναι τοσες οι ιστοριες που δεν βγαζεις ακρη ...ο μονος που την πληρωνει ειναι ο σκυλος , που σε αυτες τις επιθεσεις μεσα στο σπιτι ουτε καν του κανουν ευθανασια ...πυροβολισμος επι τοπου.

Και ολα αυτα στο UK ...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι έγινε....
Αν και ατυχείς στιγμές μπορεί να υπάρξουν πάντα και σε όλους μας, τις περισσότερες φορές παρατηρώ ότι αυτοί που ήταν μάρτυρες συνήθως λένε "δεν ξέρω πως έγινε....ήταν πάντα τόσο ήσυχο σκυλί..." κι άλλα αντίστοιχα.....
Εφόσον δεν υπάρχει κάποια παθολογία από κάτω, θεωρώ απίθανο ένας σκύλος να επιτεθεί με τέτοια αγριότητα, που να οδηγήσει το θύμα του στο θάνατο χωρίς να έχει δώσει, και πολλαπλά μάλιστα, σημάδια ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο παρελθόν......

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Παθολογία και στα 4? Καλά....Tricky για UK τα είδα μπροστά στα μάτια μου.... στο Manchester να τραβάει κυριολεκτικά ο σκύλος το αφεντικό έξω από την pub σε κατάσταση αποσύνθεσης,,,,,

Αλλά και πάλι η απορία δεν λύθηκε!!!! Θεωρείτε πως είναι κακοποιημένα σκυλιά? Παθολογία? Σε όλα? Τι?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
... στο Manchester να τραβάει κυριολεκτικά ο σκύλος το αφεντικό έξω από την pub σε κατάσταση αποσύνθεσης,,,,,
Τελικα το weight pulling ειναι χρησιμο σπορ:D:D

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μην το γελάς καθόλου!!!! Ντιρλα το αφεντικό και ο σκύλος... (μάλλον ημίαιμο ή δεν ήξερα εγώ τη φυλή) τον τράβαγε από το μπουφάν στη μέση του αυχένα για να καταλάβετε!!!!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Οι αριθμοι ειναι τρομαχτικοι... παρολαυτα...νομιζω η φραση της μητερας της μικρης κοπελιτσας... εξηγει πολλα!
Courtney's mother Julie said, "I'd left the staffie with the children loads of times by themselves, and he was fine with them.
Τα παιδιά έχουν ανορθόδοξες για τον σκύλο κινήσεις (ασταθές τρέξιμο - συνήθως μαζί με έντονο τσιριχτό, εκρηκτικότητα και απρόβλεπτες - ακόμα και για τον σκύλο - αντιδράσεις). Ένας σκύλος - οποιασδήποτε φυλής - με ένα μέτριο prey drive και κάτω του μέσου όρια ανοχής θα μπορούσε πολύ εύκολα να μπει στον πειρασμό να αρπάξει το παιδί! Επίσης η ανταγωνιστικότητα μεταξύ σκύλου και παιδιού εντείνεται απ' το γεγονός πως τα παιδιά δεν μυρίζουν όπως οι ορμόνες ενηλίκων. Έτσι ένας σκύλος με τάσεις κυριαρχικές και διάθεση αναρρήχισης στην ιεραρχία θα επιτεθεί εύκολα σε ένα παιδί.

Ποτέ σκυλί και παιδί μαζί ανεπιτήρητα!

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ενα πραγματικα ενδιαφερον αρθρο ...αφορα τον Καναδα και τις θανατηφορες επιθεσεις σκυλων απο το 1990-2007.
Η εικονα ειναι διαφορετικη απο αυτη της Αγγλιας ...το αρθρο εξηγει πολλες παραμετρους (και μαλλον επιβεβαιωνει και οσα αναφερει ο Promitheas παραπανω για τα παιδια)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2387261/?log$=activity

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δηλαδή για να το καταλάβουμε καλύτερα... πέρα από το γεγονός ότι ένα παιδάκι μπορεί να είναι άγαρμπο απέναντι σε ένα σκύλο και να ενοχληθεί ο σκύλος και να αντιδράσει όταν είναι αγέλη θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα? Ισχύει αυτό? Το βλέπουν "του χεριού" τους?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Δηλαδή για να το καταλάβουμε καλύτερα... πέρα από το γεγονός ότι ένα παιδάκι μπορεί να είναι άγαρμπο απέναντι σε ένα σκύλο και να ενοχληθεί ο σκύλος και να αντιδράσει όταν είναι αγέλη θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα? Ισχύει αυτό? Το βλέπουν "του χεριού" τους?
Ισχύει η ψυχολογία της αγέλης είναι άπο τα πιο δυνατά ένστικτα

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ευχαριστώ Γιώργο αυτό ήθελα να καταλάβω!!! (Αντε και στα Play off να κάνουμε παρτυ ομοιδεάτη!)