Καλησπέρα σε όλους, ο λόγος που γράφω σήμερα είναι διότι θα ήθελα την άποψη σας με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε σήμερα. Όπως έχω προαναφέρει σε λίγο καιρό αναμένω το κουταβάκι staffordshire bull terrier που έχω παραγγείλει. Σε λίγες μέρες έρχεται και πήγα σήμερα να ψωνίσω μπωλάκια,παιχνιδάκια,περιλαίμιο,λουράκι κλπ δηλαδή τα πρώτα ψώνια για τον καινούριο μου φίλο. Κάποια στιγμή ρώτησα και για κουτάκι μεταφοράς οπότε οταν με ρώτησε το μέγεθος του σκύλου μου του είπα την ράτσα που αναμένω και τις αναλογίες της. Δεν πρόλαβα να πώ τη ράτσα και εισέπραξα ένα παγωμένο βλέμμα (κάτι μεταξύ λύπησης και οργης) και τις ακόλουθες ερωτήσεις-επισημάνσεις.*Γιατί παίρνεις τέτοιο σκύλο?Ξέρεις ότι πρέπει να τον έχει συνεχώς δεμένο για να μη φάει κανένα αλλο σκυλί?Προχτές ενα μπουλ τεριέ σκότωσε ένα άλλο σκυλί και η ιδιοκτήτρια του θα ζητήσει να το θανατώσουν (από την περιγραφή της αντιλήφθηκα ότι μιλούσε για english bull terrier γιατί είπα για τη *μεγάλη μύτη *του). Τεσπα...το θέμα ειναι ότι πριν ακόμα παραλάβω το σκυλάκι μου αισθάνομαι σε αμυντική θέση και αισθάνομαι να βάλλομαι από ανθρώπους που έχουν άσχημες ( η δεν έχουν καθολου) εμπειρίες από αυτα τα σκυλιά. Μάταια προσπαθησα να του εξηγησω πώς το σταφυ καταρχάς δεν ειναι το ίδιο σκυλί με το english bull terrier.Επίσης στην προσπάθεια μου να εξηγήσω πώς έχω σκοπό να κοινωνικοποιήσω και να έχω το σκυλί υπό τον απόλυτο έλεγχο μου συνάντησα την απαντηση * οταν ενηλικιωθεί θα δείς*. Στην ερώτηση τι σου αρέσει σε αυτόν τον σκύλο(?) τι απαντάς?..Πέραν του αφοπλιστικού αλλά και αρκετά απλοικού γιατί αυτό το σκύλο γουστάρω που μπηκα στον πειρασμο να δώσω ως απαντηση, ανέφερα πώς απόσο έχω διαβάσει ειναι πολύ ανθρωποκεντρικά και αφοσιωμένα σκυλιά μεσαίου μεγέθους με εξαιρετική εφυιά.Θα ήθελα να ρωτήσω κατόχους *δυναμικών *σκυλιών αν έχουν αντιμετωπίσει ( ή μάλλον πώς έχουν αντιμετωπισει-επειδή το θεωρώ αδιανόητο να μην έχουν αντιμετωπίσει) αντιστοιχες συμπεριφορές. Δεν θα ήθελα εριστικά σχόλια ούτε επιθετικές συμπεριφορές απλά να βρώ ένα τροπο να μην αντιμετωπίζουν το σκύλο μου ως όπλο και μένα ως οπλοφόρο...Με έκαναν να αισθανθώ άσχημα για το σκύλο μου πριν ακόμα τον αποκτήσω πριν καν εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά πριν οτιδήποτε!...Θα ήθελα να ρωτησω παρακαλώ τους υπολοιπους που έχουν δυναμικές φυλές τη συμπεριφορά τους με αντιστοιχες περιπτώσεις και επίσης θα ηθελα να σας ρωτησω όλους αν επιβάλλεται ο σκύλος να ειναι πάντα δεμενος (πριν καν εκδηλώσει ψηγματα επηθετικής συμπεριφορας).(Ξέρω οτι όλοι οι σκύλοι πρεπει να ειναι δεμένοι συμφωνα με το νομο εσείς τι κάνετε θέλω να μάθω, αν έχετε δυναμική φυλή η οποία εντουτοις δεν έχει δειξει ποτέ δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς).Αυτά,ας αρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος