εμπειρίες από μπόξερ

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Παιδιά γεια σας, εδώ και καιρό ψάχνω το θέμα με τα μπόξερ, καθότι μου αρέσουν απίστευτα και σε κάνα χρόνο περίπου υπολογίζω να αποκτήσω κι εγώ ένα τετράποδο συγκάτοικο!
Γενικά όλοι μου λένε ότι είναι απίστευτα σκυλιά και να μη το σκέφτομαι καθόλου, τα φερε όμως έτσι η ζωή και γνώρισα μια μποξερίνα (έφηβη ηλικιακά) η οποία ήταν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ νευρική!!!Μιλάω για φοβερή κατάσταση,το σκυλί ήταν σαν ντοπαρισμένο (αξιολάτρευτη βέβαια)!Βέβαια από ότι έμαθα την καημένη δεν την έβγαζαν πολύ έξω γιατί φοβόντουσαν τη δυσπλασία λόγω ηλικίας. Τέλος πάντων θέλω να ρωτήσω όσους έχουν μπόξερ τι επίπεδα νευρικότητας εκδηλώνει;;;Μιλάω για να μένει μέσα στο διαμέρισμα και να πηγαίνει 2-3 βόλτες την ημέρα.Ευχαριστώ!

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Αν ξερεις πως να ασχολεισαι με το σκυλι δεν εχεις κανενα προβλημα!Και η ενασχολιση σου να ειναι ποιοτικη οχι ποσοτικη.Δεν χρειαζονται δλδ 1 και 2 ωρες την ημερα βολτα.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Και άμα έβγαζαν βόλτα τον σκύλο θα πάθαινε δυσπλασια???καλό και τούτο! Τα μπόξερ είναι σκυλιά με αρκετά αποθέματα ενέργειας και χρειάζονται αρκετή σωματική εξάσκηση. Όπως πολλές φυλές άλλωστε. Το να είναι νευρικά δεν είναι αποδεκτό, και το λάθος έχει προέλθει είτε από κακή επιλογή γέννας,είτε από λάθος ανατροφή.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ουφ! Ξαλάφρωσα! Μου αρέσει πολύ αυτή η φυλή και τρομοκρατήθηκα όταν συνάντησα τον εν λόγω σκύλο...Λέω εντάξει, χαρούμενα και ενεργητικά σκυλιά αλλά όχι κι έτσι (δεν είχα συναντήσει άλλο μπόξερ με τέτοια συμπεριφορά, αλλά έπεσε και το μάτι μου σε κάτι ποστ που υπονοούσαν ότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ράτσας και λέω έχει γούστο)!Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
δεν την έβγαζαν πολύ έξω γιατί φοβόντουσαν τη δυσπλασία λόγω ηλικίας.
Ισα-ισα, σκυλιά που έχουν δυσπλασία πρέπει να κινούνται, να περπατάνε.
Φαντάζομαι όμως έτσι πώς τα έγραψες πως το σκυλί ούτε καν είχε δυσπλασία.
Τί να πει κανείς...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
ο χαρακτήρας όπως ανέφερα είναι κληρονομικός, γιαυτό θα πρέπει να είσαι σίγουρη από που θα πάρεις το κουτάβι σου. Τυχαίες γέννες γνωστών,φίλων η αγορά από πετ σοπ όπου τα ζευγαρώματα γίνονται χωρίς κανένα κριτήριο εξασφαλίζουν ένα ανισόρροπο σκύλο με μεγάλη πιθανότητα τα προβλήματα υγιείας. Ένας καλός εκτροφέας της φυλής μπορεί να σου εγγυηθεί την ομαλότητα του χαρακτήρα όπου θα είναι μέσα στα πρότυπα της φυλής,και όσο το δυνατόν λιγότερα κληρονομικά προβλήματα υγείας.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ναι, εννοείται ότι από εκτροφέα θα πάρω το σκυλάκι, έχω καταλήξει σε κάποιους κι όταν έρθει η ώρα θα το ψάξω καλύτερα. Το δυστυχές είναι ότι η σκυλίτσα για την οποία μιλάω από εκτροφέα ήταν αγορασμένη (τον οποίο τον γνώριζα, όχι προσωπικά, αλλά η ύπαρξή του μου ήταν γνωστή ως αξιόπιστου εκτροφέα) και μάλιστα εκτός από αυτή τη νευρικότητα (η οποία ενδεχομένως να οφειλόταν και στην έλλειψη εκτόνωσης) δυστυχώς εμφάνισε και πρόβλημα στην καρδιά! Τι πρόβλημα ακριβώς δεν ξέρω, οπότε δεν ξέρω αν ήταν από τα κληρονομικά των μπόξερ ή κάτι άλλο...Ενστικτωδώς πιστεύω ότι ήταν αποτέλεσμα κακής εκτροφής. Εγώ έχω σκοπό πάντως να αρχίσω να παίρνω σβάρνα τις εκθέσεις για να δω από που θα πάρω το σκύλο μου. Και πάλι δυστυχώς φοβάμαι αρκετά γιατί καλά εκθεσιακά αποτελέσματα δεν εγγυώνται απαραίτητα τη μη ύπαρξη κουταβιών με προβλήματα σε γέννα...Μεγάλες συζητήσεις!
Το σκυλί όντως δεν είχε δυσπλασία, αν θυμάμαι καλά τον περιορισμό εξόδων τον είχε συστήσει ο κτηνίατρος ή ο εκπαιδευτής του για αποφυγή δυσπλασίας.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οι σωστοι εκτροφεις γνωριζουν τα κληρονομικα προβληματα των γραμμων, επισης βγαζουν ακτινογραφιες των σκυλιων για δυσπλασιες, εξεταζουν τα σκυλια τους. Ειναι περα απο τους τιτλους στις εκθεσεις και αυτο πολυ σημαντικο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
το να ειναι νευρικο δεν ειναι κακο.κακο ειναι να μην μπορει να εκδηλωσει το νευρο του κ την ενεργεια του.δεν ολα θεμα ζευγαρωματος κ κακου εκτροφεα η κακης επιλογης ζωου οσων αφορα το ζωο.η κακη επιλογη εχει να κανει με εμας ,που δεν ειπαμε στον εκτροφεα τι ζωη εχουμε κ ποσες ωρες διαθεσημες ωστε να μας βοηθησει να διαλλεξουμε το καταλληλο σκυλι για μας, η δεν ενδιαφερθηκε εστω αυτος να ρωτησει.χωρις βολτα παντως το σιγουρο ειναι οτι κ μια καλη επιλογη καταληγει σε ενα κακο αποτελεσμα.εςσυ οταν θα πας για επιλογη κουταβιου σε εναν εκτροφεα,να κανεις κουβεντα για ολα αυτα κ να του πεις τι ακριβως ζωο θελεις.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Ας δώσουμε έναν ορισμό του νευρικού για να καταλάβουμε και τι λέμε. Νευρικό ας πούμε είναι ένα σκυλί που αντιδρά στα διάφορα ερεθίσματα απότομα, εξάπτεται χωρίς ιδιέτερο λόγο . Για μένα δηλαδή σκύλος με ανασφάλειες. Εκτός κιαν η φιλη που άνοιξε το θέμα το εννοεί κάπως διαφορετικά οπότε ας το εξηγήσει.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα τι εννοείς: επιλογή σωστής ράτσας για μένα ή σωστού χαρακτήρα κουταβιού (δηλαδή στα πλαίσια της φυλής να είναι πιο ήρεμο ή πιο ζωηρό); Πάντως για να μην παρεξηγηθώ, οι ιδιοκτήτες της σκυλίτσας δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τη συμπεριφορά της και γενικά ασχολούνται πολύ μαζί της, απλά είναι υπερπροστατευτικοί και μάλλον πήραν λάθος συμβουλές στο θέμα του τι θεωρείται υπερβολική άσκηση. Πρόβλημα εκτροφής ανέφερα για το θέμα της καρδιάς (και μάλιστα είπα "ενστικτωδώς" γιατί δεν γνωρίζω σίγουρα,μπορεί να είναι και τυχαίο) και όσο αφορά τη συμπεριφορά απλά μου φάνηκε ακραία και γι αυτό ξεκίνησα το ποστ, για να δω τι εμπειρία έχουν οι υπόλοιποι από μπόξερ.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ας δώσουμε έναν ορισμό του νευρικού για να καταλάβουμε και τι λέμε. Νευρικό ας πούμε είναι ένα σκυλί που αντιδρά στα διάφορα ερεθίσματα απότομα, εξάπτεται χωρίς ιδιέτερο λόγο . Για μένα δηλαδή σκύλος με ανασφάλειες. Εκτός κιαν η φιλη που άνοιξε το θέμα το εννοεί κάπως διαφορετικά οπότε ας το εξηγήσει.
Εννοώ το σκυλί που κάνει σαν βγήκε πρώτη φορά από το σπίτι: Χοροπηδάει ασταμάτητα, τρέμει από τη συγκίνηση και είναι αδύνατον να το χαϊδέψεις (δεν υπερβάλω, είναι όντως αδύνατο, δε σταματάει να κινείται). Ουσιαστικά για υπερβολική έξαψη εννοώ, όχι επίθεση όμως, υπερβολική χαρά. Και απλά φοβάμαι μήπως η χαρά για την οποία φημίζονται τα μπόξερ είναι αυτό το πράγμα, οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ψάξω για άλλη φυλή.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Ναι κατάλαβα. Ότι έχουν αυτή την ενέργεια ισχύει αλλά σε τόσο μεγάλο βαθμό δεν νομίζω. Από αυτό που περιγραφείς καταλαβαίνω ότι υπάρχει θέμα με την εκτόνωση του σκύλου. Ριξε μια μάτια στο πρότυπο της φυλής να δεις τι λέει για τον χαρακτήρα. Και ακόμα καλύτερα μίλα με μερικούς εκτροφείς να μάθεις και να δεις από πρώτο χέρι!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Το πρότυπο της φυλής δεν περιγράφει νευρικό χαρακτήρα, το αντίθετο μάλιστα! Ελπίζω ότι το όλο φαινόμενο της σκυλίτσας είχε να κάνει με τη μη εκτόνωση, αν παρόλαυτά βρεθεί κάποιος που έχει αντίθετη εμπειρία ας κάνει ένα κόπο να γράψει! Εννοείται ότι θα ρωτήσω και εκτροφείς πριν προβώ σε αγορά, απλά θεωρώ ότι οι άνθρωποι που έχουν μπόξερ είναι ενδεχομένως πιο αξιόπιστοι με την έννοια ότι όσο να πεις ο εκτροφέας έχει κι ένα όφελος (δε γενικεύω για όλους τους εκτροφείς, απλά δεν είμαι και σίγουρη ότι θα ξεχωρίσω τους αξιόπιστους από τους μη)...Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Νευρικα δεν ειναι σε καμια περιπτωση... αστειρευτη ενεργεια εχουν ομως. Ειδικα το πρωτο δεκαλεπτο της βολτας μεχρι να πεσουν οι τονοι. Κουνιεται ολο τους το σωμα, πηδανε, δινουν διαρκως φιλια... εγω οσα μποξερ εχω γνωρισει ειναι καπως ετσι.. Και η δικη μου που ειναι ημιαιμο μποξερ ειναι ακριβως ετσι!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Λοιπόν βλέπω Αμαλία, Γέρακας και ντόγκο αρτζεντίνο στη φωτογραφία οπότε συμπεραίνω ότι γνωριζόμαστε (είχα πάρει το μικρό το ενυδρειάκι)! Τη σκυλίτσα νούμερο 2 δεν την είχα γνωρίσει, αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις δεν υπήρχε σύγκριση ανάμεσα στις χαρούλες που έκανε ο ντιέγκο και στην ένταση που έβγαζε η μποξερίνα! Γι αυτό λέω, άλλο χαρά κι ενέργεια κι άλλο νευρικότητα. Τέλος πάντων μόλις έρθει η άνοιξη θα αρχίσω τις βόλτες στα εκτροφεία και βλέπουμε...Προς το παρόν κάνω βόλτες σε σκυλοπάρκα μήπως πετύχω κανένα!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
για αυτο πιο πανω διευκρινιζεται το νευρικο.αν δεν εκτονωνεται λογικο ειναι να ειναι κ νευρικο με την εννοια της αντιδρασης σε ερεθησματα.εχουν πολυ ενεργεια παντως.καμια φορα γινεται μπερδεμα με τις λεξεις που χρησιμοποιουμε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να κάνεις και μια βόλτα στην έκθεση τον άλλο μήνα ;)
Επίσης, στο puppies park, είναι θαμώνας η ramon. Boxer με τα όλα της. Σκυλόψαρο βασικά. Ισως θα μπορούσες να πάρεις πολλές πληροφορίες από την ιδιοκτήτριά της.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Λοιπόν βλέπω Αμαλία, Γέρακας και ντόγκο αρτζεντίνο στη φωτογραφία οπότε συμπεραίνω ότι γνωριζόμαστε (είχα πάρει το μικρό το ενυδρειάκι)! Τη σκυλίτσα νούμερο 2 δεν την είχα γνωρίσει, αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις δεν υπήρχε σύγκριση ανάμεσα στις χαρούλες που έκανε ο ντιέγκο και στην ένταση που έβγαζε η μποξερίνα! Γι αυτό λέω, άλλο χαρά κι ενέργεια κι άλλο νευρικότητα. Τέλος πάντων μόλις έρθει η άνοιξη θα αρχίσω τις βόλτες στα εκτροφεία και βλέπουμε...Προς το παρόν κάνω βόλτες σε σκυλοπάρκα μήπως πετύχω κανένα!
Ωχ μικρος ο κοσμος!Tι κανεις κοπελα μου ?Ολα καλα? Τα guppy γεννανε???:p
Ε αφου γνωρισες τον Ντιεγκο πρεπει να γνωρισεις και την Ιρινα!! Χολαργο στο σκυλοπαρκο παμε συχνα αλλα δε σε εχω πετυχει...

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Τα γκάππυ απεβίωσαν όλα (άστα, δράμα) λόγω ασθένειας και τώρα κάνω απολυμάνσεις για να ξαναβάλω! Αχ περνάμε συχνά από το σκυλοπάρκο, ελπίζω να σας πετύχουμε καμμιά φορά!!!