ελειψη παιχνιδιου

savouropapo

New Member
18 Ιανουαρίου 2016
4
16
32
καλημερα, πριν απο κανενα 6μηνο πηρα απο το κοινοκομειο λαμιας ενα θηλυκο σεττερ, το σκυλι ζουσε 1 χρονο κοντα, στο κοινοκομειο, τον πρςτο 1μιση χρονο της ζωης της την ειχε ενας κυνηγος ο οποιος την χτυπουσε, το σκυλι εχει υποδειγματικη συμπεριφορα, κοιμαται μεσα στο σπιτι, κανει τα παντα εξω, βγαινει 4 φορες την ημερα εξω που της δυο φορες μιλαμε για βολτες 2 ωρων, που την παω για τρεξιμο στο δασος. το θεμα μου ειναι το εξης, το σκυλι δεν εμαθε ποτε να παιζει με καποιον και γενικα με οτιδηποτε παιχνιδι και να προσπαθησω απλα το αγνοει η δεν ξερει τι να κανει με αυτο. το μονο το οποιο την εχω δει να "παιζει" ειναι ενα αρκουδι που της εχω δωσει, το οποιο καμια φορα το πηγαινει περα δωθε καθως το θεωρει θυραμα αν εχω καταλαβει καλα. σκεφτομουν μηπως μπορω να κανω κατι για να την βοηθησω να ενθουσιαστει με κατι, καποιο παιχνιδι?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Γενικά τι της αρέσει να κάνει???? Εμενα δε θα με πειραζε να μην επαιζε ο σκυλος μου, εφόσον υπήρχε κάτι αλλο που του αρεσε να κανει πχ να τρεχει!

• Like
Reactions: GRDANE and Morian

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Καλήμερα και συγχαρητήρια που υιοθέτησες ένα σκυλάκι από κυνοκομείο.
Καταρχάς το σκυλί ξέρει ότι το αρκουδάκι δεν είναι ζωντανό και σε καμία περίπτωση δεν το θεωρεί για θήραμα, επίσης τα σέττερ στα γονιαδιά τους τουλάχιστον δεν κυνηγάνε για να φάνε και να ευχαριστήσουν τον εαυτό τους (τους αρέσει δεν λέω) απλά το κάνουν πιο πολύ για να ευχαριστήσουν εσένα(ιδιοκτήτη τους) και όταν κυνηγάνε το κάνουν σε 3 απλά στάδια, εντοπίζουν-δείχνουν-φέρνουν σε καμία περίπτωση δεν το τρώνε!
Όσο για το παιχνίδι μην αγχώνεσαι απλά δεν του αρέσει να παίζει, προτιμάει και ξετρελαίνει φαντάζομαι όταν τρέχει ελεύθερο στο βουνό σωστά?
Γενικά τα παιχνίδια που θα συνιστούσα για ένα σέττερ είναι απλά... ό,τι έχει να κάνει σχέση με τρέξιμο! πχ τράβα την προσοχή του με ένα μπαλάκι (ίσως να κάνει και κάποιον χαρακτηριστικό ήχο) και πέτα το να δεις πως θα τρέξει να το πιάσει! Τώρα για να στο φέρει κιόλας υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube σχετικά με αυτό. Απλά ψάξε "teaching your dog to fetch"!
Η απάντηση μου είναι από προσωπική πείρα και κάποιος μπορεί μα την θεωρήσει λάθος/αναληθής... Οπότε περίμενε και για άλλες ;)

savouropapo

New Member
18 Ιανουαρίου 2016
4
16
32
ναι αυτο με το τρεξιμο το εχει παρα πολυ και ειναι ενας απο τους λογους που την παω στο δασος. μεσα στο σπιτι κυριως κοιμαται, ανυσηχω επειδη ειναι στειρομενη μηπως βαριεται, και ενας αλλος λογος ειναι να κανουμε κατι μαζι, η αν δεν εχω την δυνατοτητα να την παω για τρεξιμο, να υπαρχει ενα αλλου ειδους δραστηριοτητα!

savouropapo

New Member
18 Ιανουαρίου 2016
4
16
32
το εχω προσπαθησει και αυτο, και προσπαθω ολες τις δραστηριοτητες που κανουμε να εχουν το στοιχειο του τρεξιματος μεσα, αλλα απλα τρεχει περα δωθε αγνοόντας μπαλακια, frisby, και απλα τα μαζευα εγω!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Απλά θελει το χρόνο της.
Αν βιάζεσαι βεβαια μπορείς να της πάρεις κάτι τετοιο : http://www.pet4u.gr/trixie-snack-ball-snacky-level-1-3495.html
(το βρίσκεις και στο jumbo)
ή κατι τετοιο http://www.amazon.co.uk/Activity-prey-dummy-training-treats/dp/B00B0BXICA

Οπως καταλαβαίνεις είναι παιχνίδια όπου κρύβεις μέσα λιχουδιες. Δεν την ταίζεις από το μπόλ αλλα την αφήνεις να βγαλει μόνη της το ψωμί της. Πρoτιμώ preydummy καθώς απαιτεί να παιζετε και οι δυο σας-κατι που θα βοηθήσει μετα αν θελετε ''να εκπαιδευτείτε''. Μπορείς να βρεις περισσότερες οδηγιες στο gooogle αν τοχεις με ταγγλικά.

• Like
Reactions: LaCat and Morian

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Μία γλύκα είναι! Να τη χαίρεσαι! Και δείχνει και πολύ χαρούμενη, μπράβο σου!

Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
το εχω προσπαθησει και αυτο, και προσπαθω ολες τις δραστηριοτητες που κανουμε να εχουν το στοιχειο του τρεξιματος μεσα, αλλα απλα τρεχει περα δωθε αγνοόντας μπαλακια, frisby, και απλα τα μαζευα εγω!
Πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο να του τραβήξεις την προσοχή! Τρέξε και εσύ μαζί του έχοντας πάντα εκτεθειμένο στην όρασή του πχ το μπαλάκι και μόλις είναι έτοιμος να το πιάσει πέτα το... γενικά θέλει δουλίτσα είναι άλλα σκυλιά που το "έχουν" πολύ με το παιχνίδι και άλλα όχι!

Και αυτό που σου προτείνει η @ioanna a είναι μια πολύ καλή ιδέα!

• Like
Reactions: ioanna a

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
To σύνδρομο "δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό το παιχνίδι" έχω δει και έχω ακούσει σε πολλά αδέσποτα. Προφανώς και δεν έχουν παίξει ποτέ στη ζωή τους - συν του ότι το παιχνίδι ήταν πολυτέλεια μπροστά στο θέμα επιβίωσης. Π
Οπότε μην αγχώνεσαι. Δοκίμασε και με τα τρικ που γράφουν πιο πάνω αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Εγώ καταλαβαίνω την αγωνία του ιδιοκτήτη. Ειναι σημαντικό εργαλείο να μπορεις να παιξεις με τον σκύλο. Απόλυτα κατανοητή και η συμπεριφορά της μικρής, λίγη υπομονή χρειαζεται.

• Like
Reactions: Aslan and LaCat

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
ειναι βολικο νομιζω για τον ιδιοκτητη να παιζει ο σκυλος με παιχνιδια.οταν βρεχει ας πουμε κ η βολτα μικραινει σημαντικα, γυρναμε σπιτι κ παιζουμε ταγκ ή μπαλακι.αυτο μονο μεσα στο σπιτι, οταν βγουμε εξω, ουτε να τα φτυσει τα παιχνιδια του.ο,τι κ να πεταω, εγω παω κ το φερνω.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Υποθέτω ότι συχνά αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι ως ένδειξη (ψυχικής & σωματικής) υγείας, ξενοιασιάς και απασχόλησης. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ανθρωπομορφισμού ή υπάρχει και κάποια λογική βάση στο συλλογισμό. Επίσης δεν ξέρω αν είναι θέμα φυλής ή ατόμου, αλλά σίγουρα δε θα βασιζόμουν μόνο στο παιχνίδι (ή την έλλειψή του) για να ανησυχήσω σχετικά με την κατάσταση του σκύλου.

Να τη χαίρεσαι savouropapo και να της προσφέρεις απλόχερα ό,τι στερήθηκε μέχρι να συναντηθείτε! Όσο για το παιχνίδι, δοκίμασε να της δείξεις τί να κάνει με αντικείμενα ή μαζί σου, αλλά κι αν δεν ξετρελαίνεται, μη στενοχωριέσαι - υπάρχουν τόσα και τόσα άλλα πράγματα που μπορείς να της δώσεις!
Αν σε βοηθάει καθόλου, σε μένα είχαν/έχουν επιτυχία μόνο παιχνίδια που καταστρέφονται (σε αυτή την περίπτωση τα δίνεις μόνο αν είσαι δίπλα της) ή έχουν μέσα λιχουδιές (και όχι πολύ μεγάλη δυσκολία να τις βγάλουν).

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Το καλύτερο που έχεις να της προσφέρεις είναι τρέξιμο και παιχνίδια για τη μύτη της. Το "κρυφτο", είτε μαζί σου είτε να κρύβεις αντικείμενο και να το βρίσκει είναι τρομερή εκτόνωση και πνευματική άσκηση.

Επίσης η δικιά μου (μοιάζουν αρκετά με το κορίτσι σου) στη βόλτα το μπαλάκι πήγαινε-έλα στις 2 φορές θα το βαρεθεί και ας είναι πάρα πολύ παιχνιδιάρα. Αν όμως στην εξίσωση προσθέσω μπαλάκι με ήχο,ανώμαλο έδαφος,πρασινάδα κλπ δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον...

Μπορείτε επίσης να παίξετε κυνηγητό. Προσοχή όμως!εκείνη κυνηγάει εσένα ΠΟΤΈ το αντίστροφο!!!

Ζώντας με σκύλο που σεττεριζει πολύ έντονα εξωτερικά και σαν χαρακτήρας έχω να σου πω ότι...και τυχερή είσαι που δεν παίζει πολύ,μπορούν να γίνουν ασταμάτητα!! Όμως όντως με τη σωστή εκτόνωση στο σπίτι είναι σαν να μην υπάρχει σκύλος... υποδείγμα κατοικίδιου!

Καλή απόλαυση στη κοινή σας ζωή!!!

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Δηλαδή οι φυλές που δεν παίζουν με παιχνίδια έχουν κάποιο πρόβλημα?
Μωρέ οι φυλές δεν έχουν κάποιο πρόβλημα απλά ένας άπειρος ιδιοκτήτης όπως εγώ πχ ή ίσως ο θεματοθέτης έχει κάτι διαφορετικό κατά νου όταν σκέφτεται ένα σκυλί... Με τον καιρό έρχεται η γνώση... Όσο για τα υπόλοιπα, προσυπογράφω κι εγώ (ως έχουσα ημίαιμο κυνηγόσκυλο) ως προς τα μπαλάκια με ή χωρίς λιχουδιές (προτιμότερο με...) :). Να σου ζήσει και συγχαρητήρια γι' αυτό που έκανες γι' αυτήν...

• Like
Reactions: filefi

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Μπορείτε επίσης να παίξετε κυνηγητό. Προσοχή όμως!εκείνη κυνηγάει εσένα ΠΟΤΈ το αντίστροφο!!!

!
τρεχω τρεχεις κυνηγω,αν σε πιασω σε.......καμπανακι και μακακιες δεν εχει

πως μπορεις να παιξεις κυνηγητο με το σκλι και να μην σε πιανει στα 2 πρωτα βηματα;
εξηγησετο μου αν θες,ειμαι περιεργος αληθεια.

αν και ειναι αδικο να κυνηγαει μονο αυτο ε ε ε ε ε ε ε ε ε

• Like
Reactions: kosmaki

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Τρέχεις,αλλάζεις κατεύθυνση, σε φτάνει, χαϊδεύεις λίγο,ξαναφεύγεις, κόκκαλωνεις για λίγο,κάνεις προσποιηση, πετάς και ένα μπαλάκι και φτου και από την αρχή...
Τους αρέσει πολύ,δοκίμασε το. Μόλις πιάσει το νόημα δεν θέλει να σε φτάσει για να συνεχίσετε να παίζετε.

Άδικο μπορεί, αλλά δεν κάνεις το ανάποδο...ρισκάρεις να του αρέσει πολύ και να κυνηγάς στα αλήθεια να το πιάσεις...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
αλλιως το σκεφτηκα στην αρχη γιαυτο ε ρωτησα.παντως το οτι στο τελος δεν θα θελει να με φτασει..........ειναι λιγο καπως νομιζω.

εγω τα κκυνηγαω καμια φορα να σου πω την αληθεια